ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το σχόλιο της ημέρας
Η ξεχωριστή αυριανή μέρα και ο ΠΑΟΚ που χρειάζεται πολλές νίκες…
Χωρίς καμία πλάκα, χωρίς ίχνος ειρωνείας, το επόμενο ματς του ΠΑΟΚ είναι από τα πιο κρίσιμα. Όποιος χαμογελάει, ας ψάξει μία βαθμολογία να δει τι γίνεται και μετά… ας συνεχίσει την ανάγνωση του σχολίου.
Φυσικά και χάνεται ο κόσμος, προφανώς και έχουν απομείνει πολλά ματς ακόμη (20) αλλά σε αυτό εδώ το timing ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κερδίσει και να κάνει σερί. Όπως λοιπόν ο αγώνας ΠΑΟΚ-Λίμπερετς ήταν καθοριστικός, έτσι και το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος είναι από τα πλέον κομβικά.
Δεν είναι τόσο η βαθμολογία, όσο το ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανακάμψει και οι παίκτες του να ξεπεράσουν τα άλλου είδους θέματα που αντιμετώπιζαν. Στο κάτω-κάτω αν δεν θέλουν να ξανακλειστούν άλλη μία εβδομάδα στα ξενοδοχεία λίγο πριν την άδεια Χριστουγέννων, ας βάλουν τα δυνατά τους. Όπως την Πέμπτη δηλαδή…
* Έχουμε και μπάσκετ αύριο με την ομάδα του Μαρκόπουλου να παίζει εκτός με τον Προμηθέα Πατρών. Μπορεί ο φετινός ΠΑΟΚ μετά τους Επτανήσιους, τους Τρικαλινούς, τους κατοίκους Εύβοιας-Κύμης και περιχώρων, να δώσει χαρά και στους Πατρινούς; Θα επιβεβαιωθεί επιτέλους η μικρή αγωνιστική άνοδος και σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι;
* Στις 15:00 θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει και χάντμπολ με τον Φοίβο, λίγες ημέρες πριν τον μεγάλο αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ
* Επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο μία σκέψη ενόψει της κλήρωσης που έχουμε τη Δευτέρα.
Λέει ένας φίλος… «Τι ζόρι είναι αυτό με την κλήρωση; Όταν ο ΠΑΟΚ στον όμιλο είχε μία νίκη και μία ισοπαλία με τη Φιορεντίνα και έχασε δύο φορές από την Κάραμπαχ, ποια μπορεί να θεωρηθεί η καλή και βατή κλήρωση και ποια η δύσκολη;»
Και τι να του απαντήσεις με βάση τη λογική γι’ αυτή την… παράλογη ομάδα; (Δείτε εδώ πανηγυρισμό σε φωτογραφία που ΔΕΝ αποτελεί προϊόν μοντάζ…)
Σε κάθε περίπτωση ένα τελευταίο σχόλιο για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ.
Το ότι αυτή η ομάδα στα μεγάλα και στα δύσκολα παρουσιάζεται δυνατή, ενώ στα μικρά και στα θεωρητικά εύκολα είναι απρόσεκτη και χωρίς συγκέντρωση, δεν είναι και ότι πιο θετικό. Τα πολύ μεγάλα ματς θα είναι δέκα σε όλη τη χρονιά, αλλά κερδίζοντας μόνο αυτά… δεν κερδίζεις τίποτα άλλο παρά μόνο κάποιες αναμνήσεις… Οι πολλές μικρές (θεωρητικά νίκες) απέναντι σε βατούς αντιπάλους, θα σε φέρουν στο τέλος ψηλά… Πολύ ψηλά…
* Κλείνοντας θυμίζω τη νέα έντυπη και πολύ-πολύ ξεχωριστή προσπάθεια με την έκδοση της FORZA. Η αυριανή μέρα θα είναι σχεδόν ιστορική για τον Τύπο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Η εφημερίδα που θα κρεμαστεί στα περίπτερα θα αποτελέσει ένα… θαύμα, απ’ όπου και να το δει κανείς…
Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι της Τούμπας έχει ξεκινήσει, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Αστέρα σήμερα.
Ο στόχος για την ομάδα του Αλέσιο Λίσι είναι ξεκάθαρος, καθώς ο "Δικέφαλος" θέλει να πάρει το τρίποντο μετά τις τελευταίες απώλειες στο πρωτάθλημα και μαζί, να αποκτήσει και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.
Το παιχνίδι της Τούμπας θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί στο Novasports Prime, ενώ φυσικά θα υπάρχει και ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
“Ραντεβού” στην Τούμπα με ξεκάθαρο στόχο
Ψάχνει μία ακόμη νίκη ουσίας και ψυχολογίας ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, έχοντας ξεκάθαρη στόχευση σε αυτή την αναμέτρηση.
Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, στο Κύπελλο, η ομάδα του Αλέσιο Λίσι θέλει τώρα να πανηγυρίσει ένα θετικό αποτέλεσμα και στο πρωτάθλημα, εκεί όπου δεδομένα έχει χαθεί έδαφος το τελευταίο διάστημα.
Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ, στην Κρήτη και βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 15 βαθμούς μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές, ενώ από την άλλη ο Αστέρας είναι στην 11η θέση με 8 πόντους και την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, για τον "Δικέφαλο" εκτός έμειναν οι Πέλκας και Μιχαηλίδης, οι οποίοι συνεχίζουν θεραπεία, με τον δεύτερο να έχει υποστεί θλάση, ενώ ο Λουσέ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Σε αυτή τη φάση δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο ανέτοιμος Ντεσπόντοφ, όπως και οι μακροχρόνια απόντες Μεϊτέ, Παβλένκα, Αλί και Τσάλοφ.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Μοναστηρλής, Μπαλωμένος, Κένι, Ελουστόντο, Χατζηδιάκος, Κόστα, Μπαταούλας, Γιαννούλης, Μπάμπα, Τέιλορ, Σανταμαρία, Γιάκιτς, Ζαφείρης, Καμαρά, Ούγκρεσιτς, Τάισον, Σορετίρε, Ζίβκοβιτς, Χατσίδης, Εντιαγέ, Μπάνζα, Μύθου.
Στην αντίπερα όχθη, ο Αστέρας άλλαξε προπονητή μεσοβδόμαδα, με τον Γιώργο Αντωνόπουλο να έχει αποχαιρετήσει και στον πάγκο θα βρίσκεται ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος έχει αναλάβει να οδηγήσει τους Αρκάδες.
Ο Κοντοές δεν μπορεί να υπολογίζει στον Χουλιάν Μπαρτόλο, ο οποίος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο, ενώ εκτός παραμένει και ο Αντριάν Ριέρα. Αντίθετα, στην αποστολή επέστρεψε ο Μπρούνο Πέρες.
Η αποστολή του Aστέρα: Παπαδόπουλος, Κριαράς, Χατζηεμμανουήλ, Χρυσόπουλος, Μπουζούκης, Μακέντα, Έντερ, Κετού, Τσίκο, Μπρόρσον, Ορόθκο, Καλτσάς, Κουρμπέλης, Γκέζος, Κώτσιρας, Μέντεθ, Σίλβα, Ρικαρντίνιο, Παπακανέλλος, Δεληγιαννίδης, Λάσκαρης, Κιμπιόκα, Πέρες.
Στο παιχνίδι της Τούμπας, διαιτητής θα είναι ο Μιχαήλ Ματσούκας, με βοηθούς τους Ισίδωρο Αρμακόλα και Αθανάσιο Κλεπετσάνη. Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Κόκκινος και στο VAR οι Στέφανος Κουμπαράκης και Φώτιος Πολυχρόνης.
Το παιχνίδι στην Τούμπα θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ενώ -φυσικά- θα υπάρχει και ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24.
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο 1η Νοεμβρίου στις 19:00 τον Αστέρα Τρίπολης για την 9η αγωνιστική της Super League, με στόχο να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Αλέσιο Λίσι, καλείται να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο αποτέλεσμα της Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΚ, με μια επικράτηση απέναντι στους Αρκάδες, προκειμένου να παραμείνει κοντά στην κορυφή, αλλά και να δείξει σημάδια προόδου.
Το ενδιαφέρον βρίσκεται γύρω από το πως θα κατέβει στο γήπεδο ο Δικέφαλος, αλλά και στην επιλογή προσώπων, με δεδομένες τις απουσίες των Πέλκα, Μιχαηλίδη και Λουσέ, πέρα από τους μαρκοχρόνια τραυματίες.




