Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο ΠΑΟΚ θέλει σταθερότητα για να πάρει πρωτάθλημα»

Ο νταμπλούχος με την Χαποέλ Μπερ Σεβά, Μιγκέλ Βίτορ, μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107. 4 για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του στο Ισραήλ και φυσικά για τον… ΠΑΟΚ!

Ελένη Μπούντου

«Ο ΠΑΟΚ θέλει σταθερότητα για να πάρει πρωτάθλημα»

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πλέον απολαμβάνει τις διακοπές του μετά την πετυχημένη σεζόν στο Ισραήλ με την νέα του ομάδα. Ο Πορτογάλος φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24, έκανε τον απολογισμό της σεζόν, μίλησε για την πρώην του ομάδα, το Κύπελλο που κατέκτησε και γι΄αυτά που λείπουν από τον Δικέφαλο για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Libero 107,4:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: “Ναι, τελείωσε μια αρκετά καλή σεζόν για μένα. Όλοι στο Ισραήλ, στην ομάδα μου, είναι πολύ χαρούμενοι. Καταφέραμε να κατακτήσουμε για ακόμη μια φορά το πρωτάθλημα, μπορέσαμε να περάσουμε την φάση των ομίλων στο Europa League. Ήταν μια πετυχημένη χρονιά όμως και σε προσωπικό επίπεδο καθώς αναδείχθηκα ως ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος”.

Μάλιστα, προχώρησε και σε διευκρινίσεις αναφορικά με την προσωπική του διάκριση: “Η επίσημη Λίγκα βγάζει τον πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν, εκεί αναδείχθηκα εγώ. Τα σάιτ και οι τηλεοράσεις έχουν έναν άλλο διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου μου έδωσαν το βραβείο για τον καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος της φετινής σεζόν”.

Για τον μπορεί να συγκρίνει τη ζωή του στο Ισραήλ με την Ελλάδα: “Κοιτάξτε, στο προσωπικό κομμάτι, δεν μπορώ να ξεχάσω την Θεσσαλονίκη. Πέρασα ανεπανάληπτα χρόνια με την οικογένεια μου, δεχθήκαμε πολύ αγάπη και βοήθεια από τον κόσμο εκεί. Είναι μια πόλη που είναι στην καρδιά μου, μας λείπει πολύ. Και στο Ισραήλ όμως καταφέραμε να προσαρμοστούμε εύκολα. Επαγγελματικά, στεναχωριέμαι και μετανιώνω καθώς με τον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσα να κερδίσω κάποιον τίτλο, σε αντίθεση με ότι συνέβη με την Χαποέλ. Οπότε επαγγελματικά είναι πιο πετυχημένη η σεζόν μου στο Ισραήλ. Και εγώ προσωπικά κατάφερα να κάνω μια από τις καλύτερες μου σεζόν… Βέβαια στο ποδόσφαιρο κοιτάς το επαγγελματικό κομμάτι ενδεχομένως περισσότερο από το συναισθηματικό και το προσωπικό”.

Για το που θεωρεί ο ίδιος ότι βελτιώθηκε φέτος: “Στον ΠΑΟΚ είχα καλές και δύσκολες στιγμές. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα, με εμπιστεύθηκαν στην ενδεκάδα τους. Φέτος, στο Ισραήλ καάφερα να πετύχω και να παρουσιαστώ καλύτερος γιατί όντας πιο έμπειρος, είμαι καλύτερος. Με βοήθησε βέβαια πολύ και η ομάδα με την σταθερότητα που είχε σε όλους τους τομείς, αγωνιστικούς και μη. Βοήθησε εμένα και όλους τους συμπαίκτες μου. Κάτι που δεν συνέβη στον ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ υπήρχαν αρκετές αλλαγές τα τελευταία χρόνια που μας επηρέαζαν…”

Για το Κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και αρκετοί πρώην συμπαίκτες του: “Εννοείται πως παρακολούθησα το Κύπελλο, με πολλούς από την ομάδα επικοινώνησα για συγχαρητήρια. Είμαι χαρούμενος, το άξιζε η πόλη, ο κόσμος του ΠΑΟΚ για τον τρόπο που συμπαραστέκεται στην ομάδα. Πάντα τους νιώθαμε πολύ δίπλα μας. Είδα και εικόνες, βίντεο από τους πανηγυρισμούς, από το πως το γιόρτσαν στο Λευκό Πύργο. Το άξιζαν όλοι τους. Αν καταφέρουν να κατακτήσουν κι άλλα τρόπαια, νομίζω θα δούμε ακόμη μεγαλύτερους πανηγυρισμούς στην πόλη”.

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα: “Επειδή παρακολούθησα το φετινό πρωτάθλημα στην Ελλάδα, είδα πως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κοντά στον Ολυμπιακό που ίσως είχε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε αρκετά αλλά το βασικό είναι να υπάρξει σταθερότητα στην ομάδα. Να διατηρηθούν οι καλοί παίκτες, να αντικατασταθούν λίγοι, να μην υπάρξουν πολλές αλλαγές όπως συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Μερικές προσθέσεις χρειάζονται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αλλά επαναλαμβάνω τη λέξη σταθερότητα που είναι το κλειδί της επιτυχίας για μια ομάδα”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ συναντήσει στο δρόμο του στην Ευρώπη την Χαποέλ Μπερ Σεβά, ποια ομάδα θα περάσει: “Θα πω την ομάδα που αγωνίζομαι, την Μπερ Σεβά (σ.σ. γελάει). Για να μιλήσω σοβαρά, αν συναντηθούμε με τον ΠΑΟΚ, θα έχει ενδιαφέρον γιατί είδαμε πως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Θα γίνουν δυο πολύ ωραία παιχνίδια”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πρώτη φορά μετά την Μπενφίκα…

To μηδέν ενεργητικό του ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και αποχαιρετά την Ευρώπη στα προημιτελικά του Conference League. Οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι και με δυο νίκες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αξιοσημείωτο -ειδικά για τον φετινό ΠΑΟΚ- το γεγονός πως δεν κατάφερε καν να σκοράρει στα δυο παιχνίδια με την βελγική ομάδα, κάτι που είχε να του συμβεί από τη σεζόν 2013/14 και τους αγώνες με την Μπενφίκα.

Τότε ήταν για την ενδιάμεση φάση μετά τους ομίλους και πριν τους "16". Ο ΠΑΟΚ έχοντας προκριθεί ως δεύτερος, συνάντησε την Μπενφίκα που κατέβηκε ως τρίτη από το Champions League και αποκλείστηκε με το συνολικό σκορ 4-0. Ηττήθηκε με 0-1 στην Τούμπα και με 3-0 στον επαναληπτικό του «Ντα Λουζ».

Έκτοτε, σε όσες περιπτώσεις συμμετείχε σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πάντοτε σκόραρε, ακόμη και στους αποκλεισμούς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η αναγνώριση του κόσμου (vid)

Το «ευχαριστώ» της Τούμπας για το ευρωπαϊκό ταξίδι που έζησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-0, μετά και τη δεύτερη ηττα του από την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν έτσι ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο και έζησαν σε όλη την διαδρομή του παρέα με τον κόσμο. Από το Ισραήλ, τις διπλές επισκέψεις σε Κροατία και Σκωτία, την Γερμανία, την Φινλανδία, στο Βέλγιο.

Το όνειρο δεν συνεχίζεται, παρότι έδειχνε πιθανό να γραφτεί ένα μοναδικό σενάριο, ο ΠΑΟΚ μένει εκτός ημιτελικών. Η Τούμπα ωστόσο, αποθέωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου και τους ευχαρίστησε με ένα θερμό χειροκρότημα και συνθήματα, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Κλαμπ Μπριζ.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437075081_8145101892186448_3286360199323378476_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Απαρηγόρητος ο Τάισον (pics+vid)

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να κρύψει την στεναχώρια του για τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η λήξη του ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ, που σήμανε τον αποκλεισμό για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, βρήκε τον Τάισον απαρηγόρητο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, στα 37 του και έχοντας τεράστια εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα, έκλαιγε για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Τάισον έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά, όμως είναι λογικό να σκέφτεται ότι αυτή ήταν πιθανότατα η τελευταία του ευκαιρία για να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/437069127_3640989759552659_7722727461194668503_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ