Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιος έκαψε το καφέ του Τζαβέλλα;

Σε ένα σημείο της σημερινής συνέντευξής του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό να δείξει ποιος είναι πίσω από πολλές βρώμικες υποθέσεις και επιθέσεις που απασχόλησαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρχικά αναρωτήθηκε: «Ποιος ήταν πίσω από την επίθεση στο καφέ του ποδοσφαιριστή Γιώργου Τζαβέλλα;»

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ποιος έκαψε το καφέ του Τζαβέλλα;

Επειδή κανείς δεν απάντησε, ας θυμίσουμε τι συνέβη…

Τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου (λίγες ημέρες μετά τον ημιτελικό κυπέλλου), εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που κατέστρεψε την καφετερία του Γιώργου Τζαβέλλα στο Βύρωνα.

Τρεις μήνες μετά, αρχές Ιουλίου, αποκαλύφθηκε ότι… (το ρεπορτάζ είναι στην εφημερίδα Καθημερινή):

«Στέλεχος των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού είναι ο 30χρονος Κ.Χ. που κατηγορείται ως δράστης του εμπρησμού καφετέριας στον Βύρωνα, η οποία ανήκει στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργο Τζαβέλλα.

Η εμπρηστική επίθεση είχε σημειωθεί νυχτερινές ώρες της 17ης Απριλίου, λίγο μετά τη λήξη της επεισοδιακής αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ, στην Τούμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 30χρονος ήταν επικεφαλής του συνδέσμου οπαδών του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, ενώ φέρεται να διατηρεί επαφές και με τη διοίκηση της ομάδας. Ο 30χρονος είχε ταξιδέψει τον περασμένο Μάρτιο μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ για την αναμέτρηση Μάντσεστερ – ΟΣΦΠ, παρά το γεγονός ότι του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, ύστερα από παλαιότερη σύλληψή του για ναρκωτικά. Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι ο Κ.Χ. είχε επιβιβαστεί σε πτήση που μετέφερε στη Βρετανία παίκτες και παράγοντες της ομάδας, καθώς και Έλληνες αστυνομικούς που τους συνόδευαν! Η σύλληψη του 30χρονου για ναρκωτικά είχε γίνει τον Γενάρη του 2014. «Καθώς η δίωξή του αφορούσε υπόθεση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας δεν γνώριζαν ότι σε βάρος του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα», δήλωσε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός.

Η ταυτοποίηση του 30χρονου έγινε με τη βοήθεια υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της καφετέριας. Παρότι φορούσε κράνος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διακρίνουν χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ ύστερα από κατ` οίκον έρευνα βρήκαν και το προστατευτικό κράνος που φορούσε την επίμαχη νύχτα του εμπρησμού. Ο νεαρός συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη 27χρονο φίλο του, τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου στην περιοχή της Ηλιούπολης όταν προσπάθησαν να αποφύγουν έλεγχο αστυνομικών, που τους καταδίωξαν. Στο σπίτι του βρέθηκαν 36 γρ. κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και μια 28χρονη γυναίκα».

Λίγο καιρό πριν, στο διαδίκτυο (και σε ιστοσελίδα που απευθύνεται σε οπαδούς του Ολυμπιακού), ανέβηκε αυτή η επιστολή:

«Γράφω αυτή την επιστολή για να πώ δύο πράγματα σχετικά με τους οργανωμένους οπαδούς και την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας. Σε μια χώρα της πείνας, της ανεργίας, της φτώχειας, των ρουφιάνων, και των απατεώνων, για κάποιους η μόνη έννοια είναι να βάζουν τους οπαδούς στη φυλακή. Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται γιατί είναι άδεια τα ελληνικά γήπεδα. Πάρτε το απόφασή κύριοι!! Δεν υπάρχει γήπεδο γεμάτο χωρίς οργανωμένους οπαδούς! Αλλά πλέον το να είσαι οργανωμένος και ειδικά του Ολυμπιακού είναι έγκλημα! Είμαι προφυλακισμενος για την υπόθεση του εμπρησμού, επαναλαμβάνω του ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ, της καφετέριας του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργου Τζαβέλλα. Μιας υπόθεσης που ΟΧΙ μόνο δεν ήμουν εκεί, που οι μάρτυρες είπαν πως τα χαρακτηριστικά μου δεν έχουν καμία σχέση με το δράστη, αλλά βαφτίστηκε από την Αθλητική Βία ότι ο εμπρησμός ήταν τελικά βόμβα χωρίς κανένας να ακούσει τον παραμικρό θόρυβο!Η ίδια αυτοψία της Πυροσβεστικής μιλάει για απλή φωτιά!Αλλά η Αθλητική Βία ξέρει καλύτερα μάλλον!! Επίσης ξέρει,σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε (=ρουφιάνεψε) στην εφημερίδα Καθημερινή, ότι διατηρώ στενές σχέσεις με την διοίκηση του Ολυμπιακού!! Λίγο ακόμα και θα έλεγαν ότι είμαι και πρόεδρος της ομάδας! Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι μπήκα φυλακή από αμούστακα κοκκινομάλλικα παιδάκια, από κύριους που είχαν κάποτε μαλλί κοτσιδάκι και από γέρους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να φοβίζουν τις μανάδες!! Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη υπηρεσία βάζει αθώους φυλακή. Το έχουμε ξαναδεί το έργο . Κλείνοντας θέλω να πω, πως εδώ

ΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΆΛΛΟ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΡΑ 7!!!! “

Α` Πτέρυγα Κορυδαλλού.       

Προφυλακισμένος Οπαδός του Ολυμπιακού

Χριστοδούλου Κώστας».

Αυτά για να απαντηθεί με στοιχεία (όπως πάντα εδώ στο PAOK24) τι συνέβη σε αυτή την υπόθεση.

Η δίκη βέβαια αναμένεται και φυσικά μέχρι να αποδειχθεί κάτι ο συγκεκριμένος είναι κατηγορούμενος και όχι ένοχος. Είναι όμως και προφυλακισμένος…   

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία και στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Στην Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα

Ο λόγος που η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να κινηθεί νομικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η διαμάχη για το γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ κατά τη διάρκεια του Clasico Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα την περασμένη Κυριακή, με το σκορ ισόπαλο (1-1), δεν δείχνει να υποχωρεί. Τελικά, στο τελευταίο σφύριγμα η νίκη πήγε στους «Μπλάνκος» του Κάρλο Αντσελότι (3-2), που πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στην κατάκτηση της La Liga.

Όπως μετέδωσε το ισπανικό ραδιόφωνο RAC1, η «Μπάρτσα», αφού πληροφορήθηκε ότι η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για την αποστολή των εικόνων και του ήχου VAR σχετικά με το επίμαχο επεισόδιο (η τεχνολογία Goal Line δεν υπάρχει στη La Liga), αποφάσισε να στραφεί στην Δικαιοσύνη.

Η προσφυγή του καταλανικού συλλόγου στην τακτική Δικαιοσύνη έχει ως στόχο να αναγκάσει την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με απόφαση δικαστή πια, να παραδώσει το υλικό που ζήτησαν οι «Μπλαουγκράνα».

Ο πρόεδρος του σωματείου, Ζοάν Λαπόρτα, δεν έκρυψε ποτέ ότι πρόθεσή του είναι να επαναληφθεί το παιχνίδι λόγω σοβαρού τεχνικού λάθους. Ένα ενδεχόμενο, όμως, που φαίνεται πολύ δύσκολο, δεδομένου ότι ήδη υπάρχει προηγούμενο στη La Liga για την ίδια υπόθεση και συνέβη την περασμένη περίοδο.

Κατά σύμπτωση, στην υπόθεση είχαν εμπλακεί τότε οι άλλες δύο ομάδες της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, η Εσπανιόλ και η Ατλέτικο. Οι Καταλανοί εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για ένα γκολ-φάντασμα, αφού αποδείχθηκε ότι το τέρμα για το 2-0 του σημείωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν ήταν έγκυρο, δεδομένου ότι η μπάλα δεν είχε περάσει εντελώς την γραμμή.

Από εκείνο το σημείο είχε προκύψει μια μακρά συζήτηση σχετικά με την ευκαιρία να εξοπλιστεί και η La Liga με την τεχνολογία Goal Line, αλλά επικράτησε η σκληρή γραμμή του προέδρου της κορυφαίας ισπανικής ποδοσφαιρικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ενάντια στην τεχνολογία που διατίθεται από τη FIFA και η οποία εφαρμόζεται στα υπόλοιπα «μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ακόμα και στην ιταλική Serie B.

Η υπόθεση θυμίζει επίσης τον αγώνα της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ, με το κανονικό γκολ του Λουίς Ντίας που ακυρώθηκε.

Σε αυτή την περίπτωση οι «Κόκκινοι» δεν ζήτησαν να επαναληφθεί ο αγώνας, αλλά η Premier League μπόρεσε να ακούσει δημόσια τις συζητήσεις μεταξύ διαιτητή και VAR για τις αμφισβητούμενες φάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή»

Η ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» για το ματς με τη Λαμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Λαμία , με αφορμή την παρουσία φιλάθλων της στις κερκίδες του γηπέδου. Σε αυτή αναφέρει:

«Η ομάδα μας έχει μπροστά της πέντε τελικούς, προκειμένου να γράψει ιστορία και μας χρειάζεται όλους δίπλα της. Ο πρώτος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (24.04) στη Λαμία και δεν υπάρχει περιθώριο λάθους από κανέναν.

Πριν ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες υποδεχθούν τους τρεις συνδιεκδικητές του τίτλου στην Τούμπα, ο Δικέφαλος δοκιμάζεται στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία, με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς.

Οι παίκτες δεν θα είναι μόνοι τους στη Φθιώτιδα. Θα έχουν δίπλα τους τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που θα τους δώσει ενέργεια για να πετύχουν τον στόχο τους.

Πρέπει όσοι θα βρεθούν στη Λαμία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν, οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ο ΠΑΟΚ παραμένει η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς κόσμο στο γήπεδο της στα φετινά Play Offs. Δεν πρέπει να δώσουμε καμία αφορμή, σε κανέναν ενόψει των τριών τελικών στην Τούμπα.

Στηρίζουμε την ομάδα μας με τη φωνή μας και το πάθος μας, δεν πετάμε αντικείμενα, δεν χρησιμοποιούμε καπνογόνα, δεν ανάβουμε βεγγαλικά, δεν αναρτούμε πανό με υβριστικό, πολιτικό, σεξουαλικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο και δεν πλησιάζουμε το γήπεδο χωρίς ονομαστικό εισιτήριο. Δεν απαντάμε σε προκλήσεις και προστατεύουμε την ομάδα μας.

Η Τούμπα θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή και πρέπει να κάνουμε όλοι το χρέος και να βεβαιωθούμε πως θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το φινάλε.

Πάμε να γράψουμε ιστορία!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ