Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαγνωστικός έλεγχος και πρόληψη

Εκτός από τη σημερινή προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας για κάποιους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το πρόγραμμα σήμερα περιελάμβανε και μία ειδική εξέταση.

PAOK24

Διαγνωστικός έλεγχος και πρόληψη

Όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με την προπόνηση της ομάδας «οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου υπεβλήθησαν από τον ειδικό εμβιομηχανικής, Νίκο Μπούρμπουλη, σε ειδική εξέταση στατικής και δυναμικής ανάλυσης βάδισης, πελματογραφήματος για τη διαπίστωση τυχόν ανισοσκελιών και κακή κατανομή φορτίων στα πόδια».

Το PAOK24 επικοινώνησε με τον κ. Μπούρμπουλη, ο οποίος παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα του μας εξήγησε για ποιον λόγο οι παίκτες του ΠΑΟΚ υποβλήθηκαν σε αυτό τον εξειδικευμένο ιατρικό έλεγχο.

Όπως μας ανέφερε, σήμερα οκτώ παίκτες του «Δικεφάλου», ουσιαστικά το πρώτο γκρουπ καθώς θα υπάρχει συνέχεια και με τους υπόλοιπους, μετά από πρωτοβουλία του γιατρού της ομάδας, Γιώργου Οικονομίδη, σε συνεργασία και με τον Άγγελο Αναστασιάδη, υποβλήθηκαν στην ειδική εξέταση στατικής και δυναμικής ανάλυσης βάδισης, πελματογραφήματος.

Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να διαπιστωθεί αν ο τρόπος με τον οποίο βαδίζουν οι παίκτες του «Δικεφάλου» είναι σωστός, δηλαδή αν δεν επιβαρύνουν παραπάνω συγκεκριμένους μύες του σώματος, γεγονός που ενδεχομένως να τους προκαλεί προβλήματα και να τους κάνει πιο ευάλωτους σε τραυματισμούς.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο ελέγχου στο οποίο θα υποβληθούν σταδιακά όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και αφού βγει ένα αρχικό συμπέρασμα για την κατάσταση τους και ενδεχομένως για το είδος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποιοι, τότε θα δημιουργηθούν ειδικοί πάτοι που θα τους βοηθούν να βαδίζουν και να τρέχουν χωρίς να δημιουργείται αυτή η ανισορροπία που θα έχει διαπιστωθεί και τους επιβαρύνει.

Για όσους παίκτες θα δημιουργηθούν οι ειδικοί πάτοι που θα πρέπει να φορέσουν τόσο στη διάρκεια της προπόνησης όσο και στους αγώνες της ομάδας, ο έλεγχος θα περάσει και σε δεύτερο στάδιο μέσω ενός ασύρματου συστήματος με αισθητήρες στα παπούτσια αλλά και στο υπόλοιπο σώμα που θα δείχνει αναλυτικά την κατανομή των φορτιών στο σώμα τους την ώρα που αγωνίζονται και σε ποιον βαθμό οι ειδικοί πάτοι που θα έχουν δημιουργηθεί για αυτούς θα έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ειδική εξέτασης στατικής και δυναμικής ανάλυσης βάδισης, πελματογραφήματος, είναι αυτό του Μάαρτεν Μάρτενς, καθώς στον Βέλγο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο βαδίζει και τρέχει δεν είναι σωστός, αφού επιβαρύνει περισσότερο συγκεκριμένους μύες των ποδιών και του σώματος του γενικότερα, κάτι που τον κάνει πιο ευάλωτο σε τραυματισμούς.

Στην περίπτωση του Μάαρτενς μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προβλήματος, ο παίκτης φόρεσε τους ειδικούς πάτους και φαίνεται ότι σε πρώτη φάση έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν, κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Βέλγος αγωνιζόταν για χρόνια στην Ολλανδία σε πολύ υψηλό επίπεδο και κανείς δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει στην ευπάθεια του με τους τραυματισμούς, κάτι που φαίνεται να πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του γιατρού του ΠΑΟΚ και του Άγγελου Αναστασιάδη για τον έλεγχο των παικτών του «Δικεφάλου» είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή και δείχνει την πρόνοια που υπάρχει φέτος στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να προστατεύονται οι παίκτες από τραυματισμούς και να μπορούν να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αποδίδοντας τα μέγιστα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ