Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θέλαμε τουλάχιστον μια ψευδαίσθηση κόσμου σε ένα αχανές γήπεδο…»

Το στίγμα των σκέψεων του έδωσε ο Κυριάκος Κυριάκος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος…

Ελένη Μπούντου

«Θέλαμε τουλάχιστον μια ψευδαίσθηση κόσμου σε ένα αχανές γήπεδο…»

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε πως δεν τιμάει κανέναν ακόμη και το γεγονός πως χρειάστηκε μια ώρα για να αποφασίσουν που θα καθίσουν τα 120 άτομα…

Παράλληλα, σημείωσε πως ο ΠΑΟΚ ζήτησε μέσα από πρόταση του να γίνει ο τελικός έστω με χίλια άτομα, σε μια ψευδαίσθηση με κόσμο σε ένα αχανές γήπεδο…

«Δεν τιμάει κανέναν μας ότι χρειαστήκαμε μια ώρα σύσκεψη για να αποφασίσουμε που θα καθίσουν 120 άτομα. Είναι απαράδεκτο και άδικο να γίνει ο τελικός με αυτές τις συνθήκες. Πραγματικά θα σκεφτόμασταν πάρα πολύ σοβαρά αν οι ποινές δεν είχαν επιβαρυνθεί σε σχέση με το 2016, να μην κατέβουμε σε αυτόν τον τελικό. Είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν μας. Κανέναν από όσους ήταν στο τραπέζι, ούτε την ΕΠΟ, ούτε την αστυνομία, ούτε την πολιτεία, ούτε τις ομάδες.

Όχι μόνο αποφάσισαν να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός, αλλά χρειάστηκε και μια ώρα για να αποφασίσουν που θα καθίσουν 120 άνθρωποι, με ονομαστικές προσκλήσεις. Επαναλάβαμε και μέσα την πρότασή μας, ότι γιατί να μην γίνει ο τελικός έστω με χίλια άτομα στα πέταλα, τουλάχιστον με μια ψευδαίσθηση κόσμου σε ένα αχανές γήπεδο.

Δεν εισακούστηκε, γενικά το θεωρούμε άδικο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλες τις ομάδες της περιφέρειας που θα βρεθούν κάποια στιγμή στον τελικό, να παίζουν με συνθήκες εκτός έδρας τους τελικούς τους. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει, έχουμε πίστη ότι αυτό δεν θα αλλάξει τους συσχετισμούς του τελικού. Πάμε με πολύ αυτοπεποίθηση, πάμε να κατακτήσουμε ένα τρίτο στη σειρά τρόπαιο, να πάρουμε ένα ακόμη τρόπαιο μετά το πρωτάθλημα και να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε στην στιγμή που γράφουμε τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας μας.

Αυτό δεν αλλάζει ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο τελευταίος τελικός που έχει τέτοιο θέμα συζήτησης, ανεξάρτητα αν θα είναι ο ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσπαθήσει όπως έκανε γενικά, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, να θέσει στο τραπέζι τους όρους, ώστε να υπάρχουν και εναλλακτικά σενάρια για να γίνονται οι τελικοί όπως πρέπει, να είναι γιορτί. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Δεν θέλουμε να το παίζουμε μόνιμα οι επαναστάτες. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να θυσιαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Πραγματικά έχουμε σκοπό να θέσουμε επί τάπητος πολλά ζητήματα μετά τον τελικό, όμως σήμερα πρέπει να σταματήσει η κουβέντα, γιατί έχουμε και μια ομάδα να προστατεύσουμε. Η ομάδα πρέπει να ασχοληθεί με το να κερδίσει το τρόπαιο, να κάνει περήφανο τον κόσμο της που δυστυχώς δεν θα μπορέσει να είναι εδώ, αλλά θα είναι στην επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη…».

Για τις σκέψεις να μην κατέβει η ομάδα: «Είπα ότι αν δεν ήταν οι ποινές όπως είναι τώρα και ήταν όπως το 2016 για παράδειγμα, που δεν κατεβήκαμε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, θα το σκεφτόμασταν πολύ σοβαρά. Τώρα, οι ποινές και το μομέντουμ είναι διαφορετικό με την έννοια ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε από την ομάδα της επόμενης χρονιάς, την δυνατότητα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα».

Για το VAR: «Δεν έγινε καθόλου κουβέντα στην σημερινή σύσκεψη. Θεωρητικά έγιναν τα τεστ που έπρεπε να γίνουν την Κυριακή, για να λειτουργήσει το VAR. Είναι υποχρέωση εφόσον είναι και ένα επιχείρημα του να επιμένουν οι φορείς να γίνει στο ΟΑΚΑ ο τελικός. Αν δεν λειτουργήσει το VAR νομίζω ότι όλοι αυτοί που το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα, θα βρεθούν εκτεθειμένοι».

Για την ευθύνη της διαδικασίας που ήταν χρονοβόρα: «Είναι τεχνικά ζητήματα, εγώ το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα, για να δείξω ότι ακόμη και από 120 άτομα οι ομάδες, η αστυνομία δυσκολεύεται να βρει ένα σχέδιο σίγουρο, ασφαλές, ενώ έχει αμφιβολίες και για τα 120 άτομα, αν μπορεί να τα κρατήσει σε τάξη. Η αστυνομία θέλει να γίνει καλά η δουλειά της και πρέπει να γίνει καλά η δουλειά της, πρέπει να τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί και όλα τα στάνταρτς της ασφάλειας. Πρέπει λίγο να κουνήσουμε το κεφάλι μας πολύ δυνατά μετά από αυτόν τον τελικό και να καθίσουμε κάτω να βρούμε πώς αυτός θα είναι ο τελευταίος τελικός-παρωδία όσον αφορά τις συνθήκες διεξαγωγής τους, ελπίζω τουλάχιστον στον αγωνιστικό χώρο να αποζημιώσει τους τηλεθεατές».

Για το αν υπήρξε ομόνοια ανάμεσα στις δύο ομάδες: «Καμία από τις δύο ομάδες δεν θέλει τον τελικό με αυτούς τους όρους. Αυτή είναι η αλήθεια, ότι και οι δύο εκφράσαμε την θέση μας που ήταν κοινή, ότι πρέπει να γίνει με κόσμο και η ΕΠΟ δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν είναι ο τελικός που επιθυμεί, αλλά ακούσαμε τους λόγους, που οδηγηθήκαμε σε μια τέτοια απόφαση, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Από σήμερα και αυτό είναι το δικό μου παρακαλώ στον κόσμο, να μην ασχοληθούμε άλλο με τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού, να μην απορροφήσουμε την προσοχή και την ενέργεια της ομάδας, έχουμε έναν τελικό να κατακτήσουμε και τα τελευταία χρόνια τα πηγαίνουμε καλά σε αυτό».

Για τον τελικό στο ΟΑΚΑ: «Προφανώς και το ότι ο τελικός είναι στην Αθήνα, που δημιουργεί κάποιου άλλου είδους προβλήματα στις μέρες πριν τον τελικό. Θα μπορούσαν να γίνουν σε πιο εύκολα ελεγχόμενες, μικρότερες επαρχιακές πόλεις, αλλά σας λέω, είναι πολλά δομικά ζητήματα και πρέπει να καθίσουμε όλοι να δούμε πώς φτάσαμε να διεξάγεται ένας τελικός χωρίς κόσμο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! 1-1 Ο Κανίς έκανε σουτ, ο Ντόκιτς απέκρουσε και ο Σαποβάλοφ πλασάρει για το 1-1 καθώς πήρε το «ριμπάουντ».

70' στην αναμέτρηση, το 1-0 υπέρ του Αιολικού παραμένει.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784952237728337929

46΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τσοπούρογλου έκανε το γύρισμα στον Γκούμα, ο οποίος πρόλαβε να κάνει την προβολή, με την άμυνα του Αιολικού να διώχνει σε κόρνερ.

Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Αιολικός - ΠΑΟΚ 1-0

33': 1-0 Ο Αιολικός. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Γιοκέ και Ζάκαριτς, που συνδυάστηκαν και ο Ζάκαριτς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: «Είχαμε ψυχή και το θέλαμε…» (vid)

Οι ατάκες του σκόρερ του ΠΑΟΚ on camera

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και έμεινε στην διεκδίκηση του τίτλου.
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόαν Σάστρε: Ο… επιζών

Η ξεχωριστή περίπτωση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ζόαν Σάστρε είναι ένα από τα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς και της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ένα στο κύπελλο και ένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ασπρόμαυρη καριέρα του ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Βόλο, και μάλιστα με γκολ. Ετσι συστήθηκε στο «ασπρόμαυρο» κοινό. Η παρουσία του στον Δικέφαλο έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο πρώτο του εξάμηνο έγραψε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Το highlight του ήταν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ακολούθησε η περσινή σεζόν στην οποία μέτρησε 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος, έχει φτάσει αισίως τις 28 συμμετοχές και είναι η πλέον παραγωγική του καθώς μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περάσει από πολλά στάδια, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μιλά για τον Ισπανό: «Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ