Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Στο μυαλό μας ήταν τα πλέι οφ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε ότι το μυαλό όλων στην ομάδα ήταν στα πλέι οφ και σε παιχνίδια όπως το σημερινό που δε μπορεί να τα κερδίσει, είναι καλό ότι δεν τα χάνει κιόλας…

Νίκος Μοσχοβίτης

«Στο μυαλό μας ήταν τα πλέι οφ»

Αρχικά είπε:
«Το πλάνο και σε αυτό το παιχνίδι ήταν να νικήσουμε. Είχαμε στο μυαλό μας ότι το μέλλον είναι στα πλέι οφ. Είτε με έναν, είτε με τρεις βαθμούς, πετύχαμε αυτό θέλαμε. Μπορώ να πω ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά είχε και ο Πλατανιας δυο-τρεις φάσεις. Ηταν μοιρασμένο παιχνίδι και αν κάποιος ήταν λίγο μπροστά, αυτή ήταν η ομάδα μου».

Για την εικόνα της ομάδας:
«Το πολύ σημαντικό για μένα, όπως είπα στην αρχή, είναι να μπαίνουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Όταν δεν κερδίζεις, είναι σημαντικό να μη χάσεις. Σε αρκετά προηγούμενα παιχνίδια, κρατάω το σωστό πλάνο, την πειθαρχία, ήμασταν οργανωμένοι και ο αντίπαλος μας δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια:
«Όσο πλησιάζει το τέλος και δοκιμάζεις για τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, προσέχεις και τους βαθμούς. Εμείς και με τον Πανιώνιο που χάσαμε δε μπορώ να πω ότι δεν ήμασταν καλοί. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, στο προηγούμενο με τον Λεβαδειακό κερδίσαμε. Εννοείται ότι μπορεί να παίζει καλύτερα η ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Για την κατάσταση με τους τραυματίες σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας:
«Είχαμε αρκετούς παίκτες που ήταν από τραυματίσμό, όπως ο Ροντρίγκες, ο Γλύκος ο Χατζηισαΐας… Ο Τσίμιροτ που γύρισε από τραυματισμό, ο Μακ που γύρισε στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτά μας καθυστερούν να κάνουμε κάποια δημιουργία στον αγωνιστικό χώρο. Όταν οι παίκτες μπαίνουν μέσα και παίζουν μετά από πολύ καιρό, ίσως χρειάζονται και αυτοί κάποια παιχνίδια για να βρουν ρυθμό. Όλο αυτό το είχαμε στο κεφάλι, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να καλύψουμε κάποια κενά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτούς που έπαιξαν και μου έδειξαν ότι μπορούν να είναι άνετα στις βασικές μου επιλογές».

Για το αν με νίκη σήμερα ο ΠΑΟΚ έμπαινε με περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ:
«Η βαθμολογία με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι μπέρδεμα. Κανένας αυτή τη στιγμή δεν ξέρει αν κάποιες ομάδες έχουν βαθμούς, ποιος θα μπει σαν πέμπτος. Είναι λίγο περίεργα πράγματα, αλλά εντάξει τα έχουμε συνηθίσει αυτά… Όποια ομάδα μπει σαν πέμπτη θα είναι καλή. Εχουν καλό υλικό και σίγουρα θα έχουμε έξι πολύ δυνατά παιχνίδια. Εξαρτάται και από το ξεκίνημα και από την κλήρωση των αγώνων, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι γυρνούν σιγά σιγά οι παίκτες. Εχουμε δύο εβδομάδες να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλό».

Για το αν η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί έξι παιχνίδια μέσα σε δύο εβδομάδες:
«Πιστεύω ότι μπορεί γιατί έχει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή μέσα και να καλύψουν αυτούς που δεν παίζουν. Το έχουν δείξει και είμαι αισιόδοξος».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα

Παρά τη συμπεριφορά του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι κλήσεις σε απολογία για την 8η αγωνιστική έγιναν γνωστές και το όνομα του Ματίας Αλμέιδα, του αρνητικού πρωταγωνιστή του σκηνικού που εκτυλίχθηκε μετά το τέλος του αγώνα, έμεινε εκτός κλήσεων από την Super League. Το περιστατικό, με τον Αλμέιδα να πιάνει από το λαιμό αξιωματούχο της ΔΕΑΒ δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα από τον Γερμανό διαιτητή. Η μόνη περίπτωση να υπάρξουν επιπτώσεις στον Αλμέιδα είναι να κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα βάσει του οτπικοακουστικού υλικού. Αναλυτικά οι κλήσεις:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία, τη Μ. Τετάρτη, 1-5-2024 και ώρα 10:30, τις παρακάτω ομάδες:

1/ ΠΑΕ Παναιτωλικός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 27/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

2/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Άρης.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, γ’, 15 παρ. 1 περ. γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ

3/ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 28/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 28/4/2024 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα» στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. β’, γ’, 3 περ. Ι α’, ε’, του Π.Κ. της ΕΠΟ.

4/ ΠΑΣ Γιάννινα Κ15, Γ. Ιωάννου (Γεν. Δ/ντής): «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/4/2024 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.)» στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα Κ15-Πανσερραϊκός Κ15.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2 περ. ε, 3 παρ. 4 περ. γ’, 5 επ., 10 παρ. 1 περ. δ’ Ι, 11 παρ. 1, 2, 4, 6, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α’ του Π.Κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκάλυψη: Ο ΠΑΟΚ ήθελε το τέταρτο γκολ!

Οι «ασπρόμαυροι» εντελώς συνειδητοποιημένα πήραν το λελογισμένο ρίσκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον είχαν ΟΛΟΙ ξεγραμμένο και πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ -ωστόσο- έδειξε ότι είναι εδώ και πήρε το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, κερδίζοντας την Ένωση με 3-2 σε ένα παιχνίδι με ένταση, με γκολ και με έναν μεγάλο νικητή.

Μετά τη «βολίδα» του Σάστρε ο ΠΑΟΚ δεν επαναπαύτηκε και θέλησε να πετύχει και τέταρτο τέρμα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 95ου λεπτού, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Εκεί συνειδητά ο ΠΑΟΚ και με λελογισμένο ρίσκο έψαχνε το τέρμα που θα του έδινε το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Αλμέιδα την τελευταία αγωνιστική. Αντιλήφθηκε ότι με την τροπή που είχε πάρει το παιχνίδι θα μπορούσε να βάλει και τέταρτο τέρμα στην εστία του Αθανασιάδη και να μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής ακόμη και με 78 βαθμούς.

Οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προφανές ότι γνώριζαν τα δεδομένα αναφορικά με πιθανές ισοβαθμίες κι ενώ είχαν υπέρ τους προβάδισμα με 3-2 δεν έπαιξαν με το χρόνο, αλλά βγήκαν με σύνεση μπροστά για να πάρουν κεφάλι δύο τερμάτων στο παιχνίδι και να έχουν και την ισοβαθμία με το μέρος τους στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορούν πλέον να το κατακτήσουν μονάχα με 80 βαθμούς και σε αυτό το σενάριο θα αποδειχθεί σωτήριο το τέρμα του Στέφαν Σβαμπ στη Λαμία στο 110' -όσο κι αν η ισοπαλία στο «Αθανάσιος Διάκος» ήταν γκέλα ολκής-. Απομένουν τρεις αγωνιστικές, και σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν η ομάδα του Λουτσέσκου πρέπει να κάνει το 3/3 και να περιμένει μη νίκη της ομάδας του Αλμέιδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», καθώς την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται με τη Λαμία, από την οποία δεν έχουν χάσει ποτέ βαθμό στα χρονικά.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ