ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Εδώ δε δεχόμαστε την ήττα» (video)
Ο ΠΑΟΚ δε χάνει ευκαιρία να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και να κάνει υπερήφανους τους οπαδούς του για τον τρόπο με τον οποίο βοηθάει κομμάτια της κοινωνίας που έχουν ανάγκη στήριξης, οικονομικής και ψυχολογικής.
Σε αυτό το πλαίσιο παίκτες από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο, Ιάκωβο Αγγελίδη και τον αθλητικό διευθυντή του “Δικεφάλου”, Φρανκ Άρνεσεν, επισκέφτηκαν την παιδοογκολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία συνέχεια στη δράση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του συγκεκριμένου τμήματος του νοσοκομείου, ως συνεχιστής του αείμνηστου, Γιώργου Παντελάκη.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία της ομάδας:
“«Εδώ δεν δεχόμαστε την ήττα»
Είναι το μότο αυτών των ανθρώπων. Γιατροί και ασθενείς δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα της ζωής. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη και προσπαθεί να βοηθήσει και να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, συνεχίζει το έργο του αείμνηστου Γιώργου Παντελάκη, και βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους της πτέρυγας της παιδοογκολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ, παρέχοντας δύο παιδίατρους που συμβάλλουν στο εξαιρετικό έργο που πραγματοποιείται. Δίπλα στους μαχητές της ζωής βρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου,Κίτσιου , Τζαβέλλας , Αθανασιάδης και Τζιόλης , συνοδευόμενοι από τονΦρανκ Άρνεσεν και τον Ιάκωβο Αγγελίδη, μοιράζοντας δώρα, αυτόγραφα και χαμόγελα, αλλά και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του PAOK TV με πλάνα από τις όμορφες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην κλινική αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβου Αγγελίδη και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας «Λάμψη», Άρτεμις Ασλανίδου και εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο You Tube για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της αγαπημένης σας ομάδας”.
Δείτε παρακάτω το βίντεο από την επίσκεψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.
Για την πιο δύσκολη χρονιά από τότε που έγινε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, έκανε λόγο ο Ράχμαν Μπάμπα σε δηλώσεις του μετά την ήττα του Δικεφάλου στο Παγκρήτιο από τον ΟΦΗ.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Αυτός δεν είναι ο ΠΑΟΚ. Βρίσκομαι εδώ για τέταρτη σεζόν και για μένα αυτή είναι η πιο δύσκολη χρονιά που έχω βιώσει από τότε που έγινα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Αυτή δεν είναι η εικόνα του ΠΑΟΚ και δεν είναι αυτό που πρεσβεύει ο σύλλογος».
Για τον κόσμο:
«Ναι, γνωρίζουμε ότι έχουμε απογοητεύσει πολύ τον κόσμο μας τη φετινή σεζόν. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά στις προπονήσεις και ελπίζω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα καταφέρουμε να δείξουμε πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους, να πάρουμε νίκες και να τους κάνουμε ξανά χαρούμενους».
Για την αναποτελεσματικότητα:
«Ναι, είναι δύσκολο. Όταν δημιουργείς ευκαιρίες και δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, τότε το πληρώνεις. Θα έλεγα πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι».
Για το ματς με την ΑΕΚ:
«Γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Ξέρουμε επίσης ότι πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι, ένα μεγάλο ντέρμπι που ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις για να διορθώσουμε τα λάθη μας και θεωρώ πως την Τετάρτη δεν υπάρχει κανένα άλλο αποδεκτό αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη».
Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο για την 8η αγωνιστική της Super League.
Ο Φούντας εκμεταλλεύτηκε την λάθος εκτίμηση του Τσιφτσή στο 38' και έκανε το 1-0 για τον ΟΦΗ.
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Στο 84' ο Ανδρούτσος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από χέρι του Μπάμπα έκανε το 2-0.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο παιχνίδι με το γκολ του Μπάνζα στο 89' για το 2-1, σκορ που δεν άλλαξε παρά τις προσπάθειες των παικτών του Λίσι στα λεπτά που απέμειναν.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λίσι: «Παίζουμε κάτω από μεγάλη πίεση»
«Θα τα δώσουμε όλα και θα πεθάνουμε για να πάμε μπροστά»
Τους λόγους που ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται κατώτερος μετά τη διακοπή προσπάθησε να εξηγήσει ο Αλέσιο Λίσι, μετά την ήττα του Δικεφάλου από τον ΟΦΗ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:
Για το τι μπορεί να του φέρει αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας:
«Καταλαβαίνω ότι αυτοί που είναι εκτός ομάδας είναι απογοητευμένοι. Αν κάποιος δεν πιστεύει στην ομάδα αυτό είναι αποδεκτό. Έχουμε περάσει από καταστάσεις πιο δύσκολες και θα δώσουμε τα πάντα για αυτό το σήμα, τόσο εγώ όσο και οι παίκτες. Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί τώρα είναι απογοητευμένοι, αλλά δεν θα κάνουμε ούτε ένα εκατοστό πίσω. Το κλάμπ είναι πολύ μεγάλο, θα τα δώσουμε όλα και θα πεθάνουμε για να πάμε μπροστά. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω ευχαριστώ στους οπαδούς για τη μεγάλη στήριξή τους».
Για το που έχει δει βελτίωση στον ΠΑΟΚ:
«Σίγουρα η ομάδα θα πρέπει να είναι πιο σταθερή στην άμυνα. Οπότε θα πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Την ομάδα πρέπει να την αναλύσει κανείς, υπό το πρίσμα της αποχώρησης του Κωνσταντέλια. Βήμα βήμα γίνεται αυτό».
Για το αν έχτισε την ομάδα στον Κωνσταντέλια ή απλά ψάχνει τα πατήματά της ακόμα:
«Όχι βέβαια. Η ομάδα δεν στηριζόταν στον Κωνσταντέλια, αλλά αυτός ήταν πολύ σημαντικός τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να προσαρμοστούμε στην απουσία του. Όταν τελείωσε η μεταγραφική περίοδος και είχαμε τους παίκτες, τότε είχαμε τα «εργαλεία» για να δούμε που θα πάμε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή, ειδικά μετά τη διακοπή. Θέλω να είναι σαφέστατο ότι δεν εκφράζω κανένα παράπονο στην αποχώρηση του Κωνσταντέλια».
Για το τι συνέβη μετά τη διακοπή:
«Υπάρχουν κάποιες αιτίες που μπορώ να αναφερθώ. Σε κάποιες δεν θέλω να αναφερθώ. Το παιχνίδι με την Καλαμάτα ήταν κομβικό και μας έκανε κακό. Ήταν μία... καταστροφή. Μετά από αυτό παίζουμε υπό μεγάλη πίεση, κάτι φυσιολογικό βέβαια για τον ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη και σήμερα. Παίζεις καλά, δέχεσαι ένα γκολ από ατομικό λάθος και μετά προσπαθείς να ανατρέψεις το σκορ»




