Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Σίφουνας» στη Γεωργία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντιναμό Τιφλίδας, επικρατώντας με 3-0 στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ των προκριματικών του Europa League.

PAOK24

«Σίφουνας» στη Γεωργία

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε αρκετά «μουδιασμένα» το παιχνίδι, δίνοντας χώρο στην αντίπαλο του, δεχόμενος πίεση από νωρίς από τους Γεωργιανούς.

Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ παρότι δεν είχε απειλήσει ιδιαίτερα την εστία της Ντιναμό μέχρι εκείνο το σημείο ευτύχισε να προηγηθεί.

Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μάτος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα του στο σκοράρισμα με το κεφάλι.

Το γκολ του «Δικεφάλου» βοήθησε τους ποδοσφαιριστές του Ίβιτς να πάρουν αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας και ένα δεύτερο γκολ.

Ωστόσο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πρόβλημα τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας και στο κράτημα μπάλας όσο και στην ανάπτυξη με ορθολογικό τρόπο από τις πίσω ζώνες.

Σταδιακά η Ντιναμό αύξησε και πάλι την πίεση της και έψαξε τις ευκαιρίες για την ισοφάριση, με τον Τσελίτζε στο 32’ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ και τον Παπουνασβίλι με σουτ τέσσερα λεπτά αργότερα να απειλούν την εστία του Γλύκου, ευτυχώς για τον «Δικέφαλο» χωρίς αποτέλεσμα.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο 45λεπτο ο Ίβιτς έψαξε «φρέσκα» πόδια για την ομάδα του, βάζοντας στην αναμέτρηση τον Κάνιας στη θέση του Χαρίση, έχοντας διακρίνει τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, τα οποία έδιναν χώρο στους Γεωργιανούς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γλύκου.

Η είσοδος του Ισπανού βοήθησε τον «Δικέφαλο» να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να αποφύγει τα λάθη που έδιναν χώρο και ευκαιρίες στους Γεωργιανούς.

Στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ροντρίγκεζ μετά από συνδυασμό των Αθανασιάδη-Τσίμιροτ και κάθετη του τελευταίου, έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0, χάνοντας τετ-α-τετ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα στο 72’ ο Κρέσπο εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό τακουνάκι του Τζαβέλλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκεζ από τα δεξιά και με κοντινό σουτ έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια οι Γεωργιανοί έψαξαν κάποιο γκολ και πίεσαν εκμεταλλευόμενοι τα λάθη στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, τα οποία επέστρεψαν για λίγα λεπτά, επαναφέροντας την αναρχία που παρουσίασε ο «Δικέφαλος» στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 73’ ο Γιγκουάρι με εξαιρετικό σουτ απείλησε, αλλά ο Γλύκος απάντησε με εξαιρετική απόκρουση.

Έξι λεπτά αργότερα ο Μάτος διόρθωσε μία στιγμή αδράνειας του και πρόλαβε με καίριο τάκλιν το σουτ του Κιτεϊσβίλι.

Η είσοδος του Μπίσεσβαρ έδωσε νέα πνοή στην επίθεση του ΠΑΟΚ, με τον Ολλανδό να ανοίγει το παιχνίδι και να βρίσκει με μεγάλη ευκολία τους συμπαίκτες του, επιλέγοντας το κάθετο παιχνίδι.

Καθοριστική ήταν και η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του Περέιρα, με τον Αργεντινό να δίνει μισό γκολ στον Ροντρίγκεζ στο 82’, με τον τελευταίο να αιφνιδιάζεται και να χάνει νέο μεγάλο τετ-α-τετ.

Ένα λεπτό αργότερα μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπίσεσβαρ, η σέντρα του Ολλανδού στο δεύτερο δοκάρι έδωσε την ευκαιρία στον Περέιρα με κεφαλιά-ψαράκι να κάνει το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ στο 87’ και στο 88’ έχασε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κλάους και Περέιρα, κρατώντας τελικά το 3-0.

Ο «Δικέφαλος» επιστρέφει στην Ελλάδα με μία πολύ «καθαρή» νίκη, η οποία τον βάζει με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Europa League.

To live της αναμέτρησης 

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ντιναμό Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-3

90′ Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις. 

89′ Ο Γλύκος μπλοκάρει νέο σουτ των Γεωργιανών έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. 

88′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Νέα εξαιρετική κάθετη του Μπίσεσβαρ, ο Περέιρα “χορεύει” τους αμυντικούς της Ντιναμό, ωστόσο το πλασέ του περνάει ψηλά άουτ. 

87′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Κλάους βγήκε στην πλάτη των αμυντικών της Ντιναμό, προσπάθησε να πλασάρει, ωστόσο η προσπάθεια του πέρασε λίγο άουτ.

83′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εξαιρετική ατομική ενέργια του Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός αφήνει πίσω του τους αμυντικούς της Ντιναμό, βγάζει σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και βρίσκει τον Περέιρα, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι κάνει το 3-0.

82′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ατομική ενέργεια του Περέιρα από τα αριστερά, συρτή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στον ολομόναχο Ροντρίγκεζ, εκείνος αιφνιδιάζεται και χάνει την ευκαιρία να σκοράρει, κερδίζοντας ένα κόρνερ. Από την εκτέλεση του ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

81′ Ο Περέιρα στη θέση του Κάμπος. 

80′ Ο Γιγκάουρι απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. 

79′ Ευκαιρία για την Ντιναμό Τιφλίδας! Ο Κιτεϊσβίλι βγήκε στην πλάτη του Μάτος, ο Βραζιλιάνος όμως έτρεξε πολύ γρήγορα, πρόλαβε τον αντίπαλο του και τον σταμάτησε με εξαιρετικό τάκλιν πάνω στο σουτ του, διορθώντας τη στιγμή αδράνειας του. 

77′ Κίτρινη κάρτα στον Παρουνασβίλι. 

76′ Νέο σουτ των Γεωργιανών με τον Άλβαρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα στην αγκαλιά του Γλύκου. 

74′ Νέο σουτ των Γεωργιανών από μακριά με τον Κιτεϊσβίλι, η μπάλα λίγο άουτ. 

73′ Εξαιρετική επέμβαση του Γλύκου! Ο Γιγκουάρι με απίστευτο μακρινό σουτ απειλεί την εστία του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο τερματοφύλακας του “Δικεφάλου” απομακρύνει ενστικτωδώς σε κόρνερ. 

72′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! 2-0 ο ΠΑΟΚ. Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Τζαβέλλας με μοναδικό τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι έβγαλε μόνο του τον Κρέσπο στην… καρδιά της άμυνας των Γεωργιανών, με τον Ισπανό να σουτάρει και να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

71′ Ωραία συνεργασία των Μάτος-Μπίσεσβαρ, σέντρα του τελευταίου για τον Κλάους και ο Σάντος απομακρύνει σε κόρνερ. 

70′ Ο Μικέλ Άλβαρο στη θέση του Τσιντσάτζε. 

69′ Κάρτα στον Ρενέ Σαντος. Ο αμυντικός της Ντιναμό έκανε λάθος στην επιστροφή της μπάλας στον τερματοφύλακα του, ο Μπίσεσβαρ έκλεψε και βγήκε στην κόντρα, με τον Σάντος να τον σταματά με τα χέρια. 

68′ Ο Μπίσεσβαρ στη θέση του Σάκχοφ. 

66′ Ο Κάμπος εκμεταλλεύεται τον χώρο που βρίσκει έξω από τη μεγάλη περιοχή των Γεωργιανών, σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. 

63′ Ο Ντβαλισβίλι στη θέση του Παπουνασβίλι.

63′ Μακρινό σουτ του Τσίμιροτ, η μπάλα περνάει άουτ. 

61′ Ο Παπουνασβίλι ταλαιπώρησε με ατομικές ενέργειες την άμυνα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Κρέσπο βγήκε τελικά νικητής σε αυτή τη “μονομαχία”, καθαρίζοντας τη φάση και απομακρύνοντας την μπάλα και τον κίνδυνο. 

58′ Ο Τεβζάτζε στη θέση του Λομπζανίτζε, ο οποίος αποχωρεί τραυματίας. Απώλεια για τους γηπεδούχους της Ντιναμό. 

55′ Άστοχο γύρισμα του Ροντρίγκεζ από τα αριστερά, η μπάλα περνάει παράλληλα με την εστία της Ντιναμό χωρίς να μπορεί να παρέμβει στην πορεία της παίκτης του ΠΑΟΚ. 

54′ Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται πολύ πιο σοβαρός. Ο “Δικέφαλος” δε δίνει το δικαίωμα στους Γεωργιανούς να βρουν χώρους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, πιέζοντας ψηλά, με την είσοδο του Κάνιας να φαίνεται ότι έχει βάλει μία τάξη στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής. 

50′ Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Εξαιρετική συνεργασία των Κλάους-Τσίμιροτ, ο Βόσνιος σε πρώτο χρόνο έπαιξε κάθετα τον Ροντρίγκεζ και εκείνος παρότι βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Ντιναμό δεν πλάσαρε σωστά, χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει το δεύτερο γκολ του “Δικεφάλου”. 

48′ Κλέψιμο ψηλά του Ροντρίγκεζ, ατομική ενέργεια και σέντρα από πλάγια θέση στα αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ντιναμό αλλοιώνει προσωρινά την πορεία της μπάλας και ο επερχόμενος Κάμπος σουτάρει άστοχα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. 

46′ Ο Κάνιας στη θέση του Χαρίση. 

Β’ ημίχρονο

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ντιναμό Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-1

45′ Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο. 

42′ Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση στα αριστερά, με τον Μάτος να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά με πλάτη στην εστία, αλλά η προσπάθεια του να είναι αρκετά άστοχη. 

36′ Ευκαιρία για την Ντιναμό Τιφλίδας! Ο Παπουνασβίλι πιέζει τον Χαρίση κάνοντας του φάουλ, ο διαιτητής λέει “παίζετε”, με τον ποδοσφαιριστή των Γεωργιανών να προσπαθεί να πλασάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. 

32′ Ευκαιρία για την Ντιναμό Τιφλίδας! Ο Τσελίτζε πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά για τους γηπεδούχους, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. 

30′ Επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά για την Ντιναμό, άστοχη έξοδος του Γλύκου, με τον Τσίμιροτ να απομακρύνει την μπάλα. 

29′ Ο Γιγκάουρι ελευθερώθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, πλάσαρε με το αριστερό, με τον Γλύκο να μπλοκάρε εύκολα την μπάλα. 

26′ Ο Ροντρίγκεζ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή των Γεωργιανών, με την μπάλα να καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ. 

25′ Ατομική ενέργεια του Ροντρίγκεζ από τα αριστερά, ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι βγάζει τη σέντρα, με τον Κλάους να βάζει την προβολή και να κερδίζει ένα κόρνερ. 

20′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Λέο Μάτος με εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι ανοίγει το σκορ! 

16′ Ατομική ενέργεια του Γιγκάουρι, σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Πιέζουν οι Γεωργιανοί. 

14′ Ο Τσαντουρισβίλι δοκίμασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. 

10′ Η Ντιναμό Τιφλίδας εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και δεξιά, με τον Γλύκο να βγαίνει και να διώχνει με υπερένταση με γροθιές. 

5′ Αναγνωριστικές οι πρώτες πάσες στο παιχνίδι, με την Ντιναμό Τιφλίδας να προσπαθεί να πάρει κυρίαρχο ρόλο στην αναμέτρηση και τον Βλάνταν Ίβιτς να ζητάει από τους παίκτες του να ανέβουν.

1′ Το παιχνίδι ξεκίνησε στη Γεωργία. 

Α’ ημίχρονο

Έναρξη αγώνα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος, Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδης. 

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης και Περέιρα. 

Ντιναμό Τιφλίδας: Σκρίμπε, Λομπζανίτζε, Αμισουλασβίλι, Τσιντσάντζε, Τσαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Παρουνασβίλι, Ρενέ Σάντος, Γιγκάουρι και Τσελίτζε.

Στον πάγκο για την Ντιναμό Τιφλίδας: Λομέα, Κιρκιτάτζε, Ντβαλισβίλι, Τεβζάτζε, Μικελτάτζε, Μικέλ Αλβάρο και Ζάρια.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Το live της αναμέτρησης

ΓΚΟΛ: – 20′ Μάτος, 72′ Κρέσπο.

Ασίστ: -20′ Ροντρίγκεζ, 72′ Τζαβέλλας. 

Δοκάρι:

Διαιτητής: Λίραν Λιάνι (Ισραήλ).

Βοηθοί: Ντέιβιντ Ελίας Μπιτόν και Νισάν Νταβίντι (Ισραήλ).

Τέταρτος διαιτητής: Μενάς Μασιά (Ισραήλ).

Παρατηρητής διαιτησίας: Ιτσκο Λόζεβ (Βουλγαρία).

Παρατηρητής UEFA: Γκιότζ Μπέντερ (Γερμανία).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μην τον ξεγράφετε! (vid)

Τα σχόλια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα στιγμιότυπα της επικής ανατροπής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με επική ανατροπή ο ΠΑΟΚ έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι είναι ακόμα εδώ στη μάχη του τίτλου, επικρατώντας με 3-2 της ΑΕΚ στην Τούμπα.

«Τείνουμε να γίνουμε γραφικοί, αλλά συγχωρέστε μας. Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα σχοινιά, αλλά δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει και δικαιώθηκε.

Με ένα γκολ του Σάστρε στο 90′ ο Δικέφαλος έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη, που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη του πρωταθλήματος» αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο match report που δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΠΑΟΚ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίνο: «Χαρούμενος που επέστρεψα στην Τούμπα!»

Τα συναισθήματα του, η ευχή του για το πρωτάθλημα και το σχόλιο για τον Μπάμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας φίλος από τα... παλιά βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Λίνο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και δε θα μπορούσε να μην βρεθεί στο γήπεδο που αγωνίστηκε και αγαπήθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για την επιστροφή του στην Τούμπα, ευχήθηκε ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα και αναφέρθηκε και στην παρουσία του Μπάμπα.

Παράλληλα, ο Λίνο είχε την ευκαιρία να τα πει με παλιούς γνώριμους, όπως ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Αρχικά, είπε:

«Μετά από πολύ καιρό μακριά από την Τούμπα είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Η νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντική και ελπίζω να φέρει το πρωτάθλημα στο φινάλε της σεζόν.

Ο κάθε παίκτης που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ τα δίνει όλα και αξίζει να είναι στην ομάδα».

Για τον Μπάμπα, που αγωνίζεται στη θέση που κάποτε έπαιζε και εκείνος:

«Είναι ένας παίκτης που κάνει μια πολύ καλή σεζόν στον ΠΑΟΚ, που δουλεύει για την ομάδα και αξίζει κάθε θετικό σχόλιο που γίνεται γι' αυτόν».

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/441083433_7520846531336613_883079654466734531_n.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παίκτες και κόσμος στο… πόδι! (pics&vid)

Όσα έγιναν στην Τούμπα μετά το φινάλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα χαμόγελα επέστρεψα στην Τούμπα λίγο μετά το τελικό σφύριγμα που βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ, ένα αποτέλεσμα που βάζει τους «ασπρόμαυρους» ξανά στο κόλπο του τίτλου.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνώρισαν την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας με ένα «πάρτι» να στήνεται μπροστά στη Θύρα 4.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...

[video width="640" height="368" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/440743525_3646885638960326_937407370608166845_n-1.mp4"][/video]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ