Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα αυθαιρεσία Ολυμπιακού με τις κάμερες

Ο νόμος το λέει ξακάθαρα, αλλά προφανώς στον Πειραιά και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός υπάρχουν διαφορετικοί κανονές και πλέον τα περιθώρια στενεύουν, για το υλικό από τις κάμερες στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης

Άκης Σακισλόγλου

Νέα αυθαιρεσία Ολυμπιακού με τις κάμερες

Μετά και τις καταγγελείες από την πλευρά του Πλατανιά, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και έτσι η αστυνομική διεύθυνση Πειραιά ζήτησε το υλικό από τις κάμερες στο Γ. Καραϊσκάκης, το οποίο όμως δεν μπορεί να βρει! Αιτία είναι ότι ο Ολυμπιακός τόνισε προς την πλευρά της Αστυνομίας ότι έχει καταστρέψει το υλικό δύο μέρες μετά, παρότι ο νόμος αναφέρει ότι πρέπει να παρακρατείται και να καταστρέφεται μετά από 3 μήνες. 

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για Ολυμπιακό μετά και τη νέα αποκάλυψη ότι τις κάμερες στα γήπεδα τις χειρίζεται και τις ελέγχει μόνο η Αστυνομία. Όχι σε όλα όμως, μιας και στο Γ. Καραϊσκάκης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει δώσει τον απαιτούμενο χώρο στην ΕΛ.ΑΣ. και έτσι το υλικό το ελέγχει και το βλέπει άνθρωπος της “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ”.

Πλέον ο Ολυμπιακός εάν και αυτή η υπόθεση προχωρήσει θα κινδυνεύει και με μεγαλύτερες επιπτώσεις. 

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα προβλέπει το ΦΕΚ 1802/Β 2015 αναφορικά με τη χρήση και τη λειτουργία εποπτείας ηλεκτρονικού συστήματος στις αθλητικές εγκαταστάσεις: 

Άρθρο 2
Eποπτευόμενοι χώροι
1. Οι χώροι που εποπτεύονται είναι: ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, ο αμέσως εξωτερικά περιβάλλων χώρος, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως βοηθητικά γήπεδα, χώροι αναψυχής κ.ά.), οι εγγύς της αθλητικής εγκατάστασης χώροι προσέγγισης των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων.

2. Δεν εποπτεύονται οι χώροι της εισόδου και του εσωτερικού των ιατρείων και των αποχωρητηρίων, τα αποδυτήρια των αθλητών και των διαιτητών, τα γραφεία και κάθε κλειστός χώρος στον οποίο δεν υπάρχει δημόσια πρόσβαση.

Άρθρο 6
Λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος
1. Η χρήση, και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997.

2. Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου ο οικείος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας ή Αστυνομικής Διεύθυνσης, ορίζει με διαταγή του για όλη την αγωνιστική περίοδο τους εξειδικευμένους αστυνομικούς οι οποίοι θα χειρίζονται και θα λειτουργούν το ηλεκτρονικό σύστημα σύμφωνα με τις οδηγίες του αστυνομικού της παραγράφου 3 του άρθρου 5 της παρούσας.

3. Χρόνος λειτουργίας του συστήματος είναι ο οριζόμενος κάθε φορά από την αρμόδια Αστυνομική αρχή χρόνος μεταξύ της έναρξης και της λήξης των μέτρων τάξης και ασφάλειας για την κάθε αθλητική συνάντηση.

4. Ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης οφείλει τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης να έχει αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη η δυσλειτουργία του συστήματος και να διευκολύνει τον έλεγχο καλής λειτουργίας του από τους αρμόδιους της ελληνικής Αστυνομίας, οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί.

5. Δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη της αθλητικής εκδήλωσης το Αστυνομικό Τμήμα στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η αθλητική εγκατάσταση μαζί με τους εξειδικευμένους αστυνομικούς που έχουν οριστεί σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, προβαίνει στον έλεγχο και επιθεώρηση καλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος και του κέντρου ελέγχου της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης μετά το πέρας του οποίου συντάσσεται σχετική έκθεση. Εφόσον από την έκθεση αυτή προκύπτει αδυναμία λειτουργίας του όλου συστήματος ο οικείος Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας ή Αστυνομικής Διεύθυνσης εισηγείται στον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την απαγόρευση τέλεσης της αθλητικής συνάντησης.

Άρθρο 7
Διαχείριση Δεδομένων
1. Τα δεδομένα, τα οποία έχουν καταγραφεί, αποθηκευτεί, και αναπαραχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, τηρούνται και φυλάσσονται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο.

2. Εάν κατά τη διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης δεν έχουν προκύψει ενδείξεις πράξεων βίας και τέλεσης ποινικών αδικημάτων, το υλικό καταστρέφεται με σχετικό πρωτόκολλο, μετά την πάροδο τριμήνου από την ημερομηνία διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης.

3. Στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ενδείξεις βίας και αξιόποινων πράξεων, τα αποθηκευμένα δεδομένα διαβιβάζονται από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα στο οικείο πειθαρχικό όργανο και, με τη σχετική δικογραφία, ως προανακριτικό υλικό, στην αρμόδια Εισαγγελική ή Ανακριτική Αρχή, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και ειδικότερα την παράγραφο 9 του άρθρου 2 του Ν. 4326/2015.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτοιμος για τη Season5

Το κλειστό club των παικτών του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Ν.Π.Σ. Βόλο την Κυριακή (17/10, 16:00) στην επάνοδο μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν στην ευχάριστη θέση να δει τους παίκτες, που ήταν εκτός να επιστρέφουν. Άλλοι όπως ο Ίνγκι Ίνγκασον, συνεχίζει τις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ άλλοι όπως ο Ελ Καντουρί είναι έτοιμοι να επανέλθουν στη δράση.

Ο Μαροκινός είναι διαθέσιμος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει κανονικά χρόνο συμμετοχής την Κυριακή. Σε αυτή την περίπτωση ο Ελ Καντουρί θα κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα κι έτσι αυτή θα είναι η 5η του χρονιά, που αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη Superleague.

Από τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας δεν είναι αρκετοί αυτοί με αντίστοιχη επίδοση. Ο Βιεϊρίνια είναι ήδη στην όγδοη σεζόν του, ενώ οι Κρέσπο, Βαρέλα και Μπίσεσβαρ, διανύουν την έκτη τους σεζόν. Επιπλέον υπάρχει κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που όπως κι ο Ελ Καντουρί βρίσκεται στην πέμπτη του χρονιά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Βούλιαξε» το Ρύσιο – Ζημιά 400.000 ευρώ

Καταστροφές στο προπονητικό κέντρο του Άρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σοβαρότατες ζημιές προκάλεσε το πέρασμα του «Μπάλλου» από το Ρύσιο και τις εγκαταστάσεις του Άρη.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης ένα ρέμα υπερχείλισε με αποτέλεσμα η περιοχή να «βουλιάξει».

Τα νερά μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια και σε όλους τους χώρους του προπονητικού κέντρου με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα μηχανήματα (σάουνας, όργανα γυμναστικής κτλ), καθώς και ντουλάπες και τα δάπεδα.

Η ζημιά αγγίζει τις 400.000 ευρώ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα αυτογκόλ και ένα δοκάρι έκριναν τα πάντα (vid)

«Γεύση» από την προπόνηση του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αντίστροφα μετράει ο ΠΑΟΚ για την επιστροφή τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή εξαιτίας των παιχνιδιών των εθνικών ομάδων.

Η προετοιμασία του Δικεφάλου για το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Βόλο ολοκληρώνεται το Σάββατο, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στην προπόνηση της Παρασκευής να δίνει για μια ακόμη φορά ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της τακτικής.

Δείτε όσα έγιναν στη Νέα Μεσημβρία…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending