Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και τώρα τρέχει…

O ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την παρουσία των οπαδών του στην Τούμπα και να λυγίσει την αντίσταση της Φιορεντίνα στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

PAOK24

Και τώρα τρέχει…

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Περέιρα στη θέση του τραυματία Μακ, ωστόσο αυτή δεν ήταν η μόνη αλλαγή για τους «ασπρόμαυρους», καθώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Αθανασιάδη στα αριστερά της επίθεσης, τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά και τον Περέιρα στην κορυφή.

Ο «Δικέφαλος» αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ το «τρικ» του Αναστασιάδη στην τριπλέτα της επίθεσης δεν έπιασε, με τους «ασπρόμαυρους» να δέχονται πίεση από τη Φιορεντίνα.

Οι «βιόλα» είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, οι οποίες προήλθαν από λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν.

Στο 38ο λεπτό ο Ίλισιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, πάσαρε στον Βάργκας κι εκείνος παρότι στο πρώτο σουτ νικήθηκε από τον Γλύκο, στη συνέχεια με δεύτερο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους «βιόλα».

Ο Αναστασιάδης αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ έβαλε τον Περέιρα σε ρόλο επιτελικού και τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη στην κορυφή μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει τη Φιορεντίνα και να γίνει απειλητικός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, με τους Ιταλούς να είναι αυτοί που είχαν της φάσης στις κόντρα αντεπιθέσεις.

Ο «Δικέφαλος» στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε πολύ πιεστικός, έκλεισε τους Ιταλούς στην περιοχή τους με τον Ρατς να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, ωστόσο δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση του 11ου ομίλου με 3 βαθμούς πίσω από την Γκινγκάμπ που έχει 4, με την αναμέτρηση των Γάλλων με την Ντιναμό Μινσκ στη Λευκορωσία να λήγει χωρίς τέρματα και το έργο του όσον αφορά στην πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης γίνεται αρκετά δύσκολο.



To live της αναμέτρησης 




ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 


ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-1




90΄+1΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Ρατς από τα αριστερά, ο Κατσικάς παίρνει την πρώτη κεφαλιά μέσα από την περιοχή της Φιορεντίνα, ο Αθανασιάδης τη δεύτερη από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ. 



85΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα-σουτ του Ρατς από τα αριστερά, η μπάλα κοντράρει στους αμυντικούς των “βιόλα”, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταταρουσάνου. 



83΄ Μακρινό σουτ του Κάτσε, η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ταταρουσάνου. 



82΄ Σέντρα-σουτ του Ρατς, η μπάλα περνάει άουτ. 



81΄ Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Σαλπιγγίδη. 



81΄ Σουτ του Κούρτιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα περνάει άουτ. 



79΄ Αντεπίθεση της Φιορεντίνα, ο Κουαρδάδο έφτασε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και με γλυκό φαλτσαριστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Γλύκο, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. 



78΄ Ο Μαρίν στη θέση του Ίλισιτς. 



74΄ Σέντρα του Κουρδάδο από τα δεξιά, ο Ίλισιτς από την άλλη πλευρά στα αριστερά πιάνει το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. 



66΄ Ο Λατζάρι στη θέση του Βαλέρο. 



65΄ Ο Κουαρδάδο κουβαλάει την μπάλα, δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και δεξιά, με τον Γλύκο να απομακρύνει σε κόρνερ. 



63΄ Μεγάλη ευκαιρία για τη Φιορεντίνα! Αντεπίθεση των παικτών του Μοντέλα, ο Κουαρδάδο μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, βγάζει παράλληλη σέντρα, ο Βάργκας πιάνει το σούτ από τα αριστερά και η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι αρχικά, με τον Γλύκο να απομακρύνει στη συνέχεια. 



58΄ Μακρινό σουτ του Κούρτιτς, ο Γλύκος διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. 



57΄ Ο Κουαρδάδο στη θέση του Μπερναντέσκι. 



55΄ Μακρινό σουτ του Σαλπιγγίδη, ο Ταταρουσάνου μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. 



54΄ Ο Γκολάσα στη θέση του Περέιρα. 



50΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Πάσα του Τζιόλη στην πλάτη της άμυνας της Φιορεντίνα, ο Κλάους γίνεται αποδέκτης της, σουτάρει, αλλά ο Ταταρουσάνου μπλοκάρει. 



49΄ Μακρινό σουτ του Ίλισιτς, η μπάλα περνάει απευθείας άουτ. 



47΄ Κεφαλιά του Βάργκας μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα περνάει ψηλά άουτ. 



46΄ Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. 



Β΄ ημίχρονο



ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ


ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-1



44΄ Ο Αθανασιάδης με πλάτη στην εστία της Φιορεντίνα, επιχειρεί ξαφνικό σουτ, με τον Ταταρουσάνου να μπλοκάρει. 



43΄ Ο Κάτσε μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή της Φιορεντίνα, κάνει τη σέντρα με την μπάλα να περνάει κόρνερ. 



38΄ ΓΚΟΛ! Ο Ίλισιτς βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ στα αριστερά, πασάρει στον Βάργκας, εκείνος σουτάρει, ο Γλύκος διώχνει ενστικτωδώς και ο Βάργκας με δεύτερο σουτ μέσα από την περιοχή του “Δικεφάλου” ανοίγει το σκορ. 



37΄ Σουτ του Ρατς έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στους αμυντικούς της Φιορεντίνα και η κεφαλιά του Τζανδάρη περνάει άουτ. 



34΄ Κίτρινη κάρτα στον Ρατς. 



29΄ Ο Περέιρα βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Φιορεντίνα μετά από μακρινή μπαλιά του Βίτορ, ωστόσο ο Αργεντινός, μπερδεύεται και δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δίνεται.



26΄ Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε διάταξη 4-3-3 με ιδιαιτερότητα στην επίθεση, με τον Αθανασιάδη να παίζει ως αριστερό εξτρέμ, τον Σαλπιγγίδη να βρίσκεται στο δεξί άκρο και τον Περέιρα να αγωνίζεται στην κορυφή. 



24΄ Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας. 



20΄ Μακρινό σουτ του Μπάντελι, ο Γλύκος απομακρύνει σε κόρνερ. 



20΄ Ο Κάτσε κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε δεξιά στον Σαλπιγγίδη κι εκείνος έβγαλε τη σέντρα, με το σουτ του Τζαναδάρη να πηγαίνει ψηλά άουτ. 



19΄ Κίτρινη κάρτα στον Κίτσιου. 



11΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ! Ο Κίτσιου παίρνει τη θέση του τραυματία Σκόνδρα. 



Τραυματισμός για τον Σκόνδρα, ο οποίος γύρισε τον αστράγαλο του. Προσωρινή διακοπή. 



7΄ Τεράστια ευκαιρία για τη Φιορεντίνα! Ο Γλύκος έδωσε πλάγια την μπάλα στον Κατσικά, εκείνος την επέστρεψε με το κεφάλι λανθασμένα, ο Ίλισιτς την έκλεψε, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πάσαρε παράλληλα στον Μπερναντένσκι κι εκείνος προ κενής εστίας σούταρε ψηλά άουτ. 



Γέμισμα των παικτών της Φιορεντίνα, ο Γλύκος βγαίνει να διώξει, τελικά απομακρύνει με κεφαλιά ο Βίτορ και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ο Μπασάντα προσπαθεί να βρει τον Βάργκας που είναι σε θέση οφσάιντ αντί να πλασάρει προ κενής εστίας. 



Α΄ ημίχρονο



Έναρξη αγώνα



Στον πάγκο για τη Φιορεντίνα: Νέτο, Ροντρίγκεζ, Μαρίν, Ακουιλάνι, Κουαδράδο, Αλόνσο και Ματσάρι.

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελι, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο, Ίλισιτς και Μπερναντέσκι. 

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Γκολάσα, Μαντούρο, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Μάρτενς και Κίτσιου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Περέιρα και Αθανασιάδης. 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων



ΓΚΟΛ: – 38΄ Βάργκας.

Ασίστ: – 38΄ Ίλισιτς.

Δοκάρι: – 63΄ Βάργκας.

Διαιτητής: Φέλιξ Σβάιερ.

Βοηθοί:  Θόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ.

Tέταρτος διαιτητής: Ρόμπερτ Κέμπτερ.

Πρόσθετοι βοηθοί: Μπάστιαν Ντάνκερτ, Ρόμπερτ Χάρτμαν.

Παρατηρητής διαιτησίας: Λουίς Μεντίνα Κανταλέχο.

Το live της αναμέτρησης

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ