Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έκτοτε το πρωτάθλημα έγινε… κανονικό»

Δύο χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει. Ο Ρόμπερτ Μακ όμως δεν ξεχνά και ετοιμάζεται να μπει στο γήπεδο της Τούμπας για να πάρει μία προσωπική ρεβάνς από τον Ολυμπιακό, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.

Ελένη Μπούντου

«Έκτοτε το πρωτάθλημα έγινε… κανονικό»

Μία ημέρα πριν την σέντρα του ντέρμπι μοιράστηκε τις σκέψεις του μέσω της κάμερας του Novasports.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Όλα είναι καλά» .

Για το αν το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι απλά ένα ακόμα παιχνίδι:

«Σίγουρα είναι ένα σπουδαίο γεγονός, τόσο για εμάς όσο και για όλη την Θεσσαλονίκη. Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της χώρας. Παρόλα αυτά το διακύβευμα είναι οι τρεις πόντοι και γι αυτό θα παλέψουμε. Φυσικά θέλουμε την νίκη. Μετά από αυτά το πρωτάθλημα συνεχίζεται, δεν τελειώνει κάτι» .

Για το τελευταίο παιχνίδι που είχε δώσει κόντρα στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό και αν θέλει να πάρει μία προσωπική ρεβάνς:

«Ήταν κάτι που έγινε πριν από δύο χρόνια και νομίζω ήταν η στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλαξε. Έκτοτε το πρωτάθλημα έγινε… κανονικό. Έχουμε ξεκινήσει καλά, τρέχουμε ένα σερί και θέλουμε να κερδίσουμε τρόπαια. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Περιμένω με ανυπομονησία την Κυριακή και θέλω να πάρω εκδίκηση για όσα έγιναν πριν δύο χρόνια. Το σημαντικό όμως είναι το τρίποντο. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας. Θα υπάρχει μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και ξέρουμε τι σημασία έχει γι αυτούς αυτό το παιχνίδι. Αυτή την στιγμή θεωρώ πως παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο» .

Για τον παράγοντα που θα κρίνει: 

«Σε κάθε παιχνίδι το «κλειδί» της νίκης είναι το ίδιο. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να αγωνιστούμε όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα στην Τούμπα. Να έχουμε στην κατοχή μας τη μπάλα. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον τρόπο που παίξαμε στα προηγούμενα ματς. Το λέω γιατί δεν πρέπει να αλλάξουμε το στιλ μας επειδή αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό. Θέλουμε και θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Παίζουμε στην έδρα μας. Θα παίξουμε δυνατά. Να σκοράρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν συνεχίσουμε όπως στα προηγούμενα ματς, κανείς δε μπορεί να μας σταματήσει, ούτε και ο Ολυμπιακός. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω πως τώρα μας φοβούνται. Εμείς βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Το μόνο που θέλουμε να πάρουμε είναι οι τρεις πόντοι» .

Για τους προπονητές των δύο ομάδων:

«Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο προπονητής μας είναι εξαιρετικός. Έχει μεγάλο ρόλο στο σερί 15 νικών που έχουμε. Είναι φανταστικό το γεγονός αυτό. Ο προπονητής έχει αλλάξει πολλά πράγματα και έχει μεγάλο ρόλο στις επιτυχίες. Δεν θέλω να μιλήσω για τον αντίπαλο προπονητή. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί, αλλά αυτό που κάνουμε εμείς εδώ είναι πολύ καλό. Προπονούμαστε σκληρά, παίζουμε καλά κάθε Κυριακή, σκοράρουμε, δεν δεχόμαστε γκολ και έχουμε δείξει σημαντική βελτίωση. Είμαι πολύ χαρούμενος. Η κατάσταση είναι εξαιρετική μέσα και έξω από το γήπεδο. Έχουμε καλή διάθεση και θέλουμε να πετύχουμε κι άλλες νίκες» .

Για το αν έχει στο μυαλό του κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του:

«Είμαστε στην κορυφή. Είμαστε έξι βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι είμαστε πιο δυνατοί σε αυτή την περίοδο. Παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και κερδίζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του έχει καλούς παίκτες, αλλά πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι, έχουμε αυτοπεποίθηση και έχουμε με το μέρος μας την γεμάτη Τούμπα. Θα είναι πολύ δύσκολο γι αυτούς. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε την ανωτερότητά μας την Κυριακή» .

Για το αν είναι ικανό το αποτέλεσμα της Κυριακής να κρίνει τον τίτλο:

«Καθόλου. Δε θα αλλάξει κάτι αν η ΑΕΚ νικήσει τον Ατρόμητο. Δε θα αλλάξει κάτι. Αυτός ο κυριακάτικος αγώνας είναι ένας ακόμη κυριακάτικος αγώνας. Είναι ξεχωριστός, για εμάς, για τον κόσμο, για τη Θεσσαλονίκη γιατί αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό. Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι. Είναι φανταστικό. Αλλά είναι μόνο τρεις βαθμοί για να διατηρήσουμε τη διαφορά από την ΑΕΚ. Φυσικά πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι δυσκολότερος ο αγώνας σε σχέση με τον κυριακάτικο. Πιστεύω ότι αυτός θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της περιόδου. Αλλά έως τότε έχουμε τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Πρέπει να πάρουμε έξι πόντους από αυτούς τους αγώνες» .

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: 

«Νομίζω πως αυτοί οι αγώνες είναι για τους οπαδούς. Όπως είδαμε οι οπαδοί μας πήραν όλα τα εισιτήρια μέσα σε μία ώρα. Ήταν εκπληκτικό. Μας υποστηρίζουν στην Τούμπα. Είναι απίστευτο. Ανυπομονώ για αυτόν τον αγώνα για να βγω στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουμε. Η ατμόσφαιρα και όλα θα είναι φανταστικά. Μας υποστηρίζουν. Πάντα είναι δίπλα μας.  Πρέπει να τους δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε με την απόδοσή μας στον αγωνιστικό χώρο» .

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ