Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπείτε στο κλίμα του ΠΑΟΚ – Άρης!

Το background του σημερινού αγώνα του Δικεφάλου με τον Άρη (20:00), παρέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Στέργιος Αναστασιάδης

Μπείτε στο κλίμα του ΠΑΟΚ – Άρης!

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: 

“Αυτή είναι μόλις η δεύτερη σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωποι σε αγώνες Play Offs οι δύο ομάδες. Ο Άρης έχει λάβει μέρος μόλις δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή τη διαδικασία του πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν την σεζόν 2007-08 που δεν συμμετείχε ο ΠΑΟΚ, ενώ μαζί βρέθηκαν το 2009-10 με τον Δικέφαλο να επικρατεί 2-0 στην Τούμπα και τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 3-2 στην έδρα του στις 19 Μαΐου 2010 σε έναν αγώνα που ήταν για την τελευταία αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

Στο εντός έδρας ματς και τη νίκη με 2-0 στις 2 Μαΐου 2010 είχαν σκοράρει ο Ίβιτς (26′) και Σαβινί (36′). Στην αναμέτρηση του Κλεάνθης Βικελίδης άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μαλεζά (11′), ισοφάρισε ο Παπάζογλου (22′), ο Χαβίτο (32′) έδωσε προβάδισμα στον Άρη, ισοφάρισε πάλι ο Τσιρίλο (45′) και η αναμέτρηση κρίθηκε με το γκολ του Κάμπορα (63).

Στο πρώτο μεταξύ τους φετινό αγώνα για τα Play Offs ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Βαρέλα (36’) και Σφιντέρσκι (44’).

Στα τελευταία 13 ματς των δύο ομάδων για όλες τις διοργανώσεις υπάρχουν τέσσερις νίκες του ΠΑΟΚ, οκτώ ισοπαλίες και μια νίκη του Άρη, στον δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Αυτή η νίκη έσπασε ένα σερί με έντεκα αγώνες χωρίς ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη (3 νίκες – 8 ισοπαλίες) που είχε ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου 2010 και έκλεισε στις 4 Ιανουαρίου 2020.

Για το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 56 φορές με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος έχει 31 νίκες, ο Άρης εννιά νίκες και υπάρχουν ακόμη 16 αναμετρήσεις που τελείωσαν ισόπαλες.

114 αγώνες έχουν διεξαχθεί για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, με τον Δικέφαλο να έχει 44 νίκες και 40 ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί 30 φορές και στις δύο έδρες. Στην έδρα του Άρη, νικητής είναι η ισοπαλία με 23 εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν 13 νίκες για τον ΠΑΟΚ και 21 νίκες για τον Άρη.

Το πρώτο παιχνίδι σε επίπεδο Α’ Εθνικής, την 1η Νοεμβρίου 1959 είχε γίνει στην έδρα του Άρη και ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από εκεί με 1-0 χάρη στο γκολ φάουλ του Γιώργου Χαβανίδη μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος στις έξι πρώτες του επισκέψεις στην έδρα του Άρη (2 νίκες – 4 ισοπαλίες), ενώ συνολικά εντός και εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ είχε ξεκίνημα σε επίπεδο Α’ Εθνικής με 11 ματς χωρίς ήττα (5 νίκες – 6 ισοπαλίες)”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΟΚ Β επικράτησε με 1-2 του Αιολικού, ανατρέποντας τα δεδομένα του πρώτου ημιχρόνου και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.

 

79' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ , 1-2. Ο Κανίς ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Τομαρά.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784956110744510615

 

74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! 1-1 Ο Κανίς έκανε σουτ, ο Ντόκιτς απέκρουσε και ο Σαποβάλοφ πλασάρει για το 1-1 καθώς πήρε το «ριμπάουντ».

70' στην αναμέτρηση, το 1-0 υπέρ του Αιολικού παραμένει.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784952237728337929

46΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Τσοπούρογλου έκανε το γύρισμα στον Γκούμα, ο οποίος πρόλαβε να κάνει την προβολή, με την άμυνα του Αιολικού να διώχνει σε κόρνερ.

Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Αιολικός - ΠΑΟΚ 1-0

33': 1-0 Ο Αιολικός. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Γιοκέ και Ζάκαριτς, που συνδυάστηκαν και ο Ζάκαριτς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κωνσταντέλιας: «Είχαμε ψυχή και το θέλαμε…» (vid)

Οι ατάκες του σκόρερ του ΠΑΟΚ on camera

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

 
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και έμεινε στην διεκδίκηση του τίτλου.
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόαν Σάστρε: Ο… επιζών

Η ξεχωριστή περίπτωση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ζόαν Σάστρε είναι ένα από τα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς και της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ένα στο κύπελλο και ένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ασπρόμαυρη καριέρα του ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Βόλο, και μάλιστα με γκολ. Ετσι συστήθηκε στο «ασπρόμαυρο» κοινό. Η παρουσία του στον Δικέφαλο έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο πρώτο του εξάμηνο έγραψε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Το highlight του ήταν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ακολούθησε η περσινή σεζόν στην οποία μέτρησε 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος, έχει φτάσει αισίως τις 28 συμμετοχές και είναι η πλέον παραγωγική του καθώς μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περάσει από πολλά στάδια, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μιλά για τον Ισπανό: «Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ