Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας επιθετικός που θα γεμίζει την περιοχή

Η μεταγραφή που όλοι περίμεναν ήρθε και έτσι ο Κουλούρης αφήνει τον ΠΑΟΚ για την Τουλούζ με τους Ακπόμ και Σφιντέρσκι να μένουν μόνοι στο ρόστερ.

Ηλίας Καπράλος

Ένας επιθετικός που θα γεμίζει την περιοχή

Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν που πήρε το νταμπλ και είχε και ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε στην επιθετική γραμμή τους Πρίγιοβιτς, Ακπόμ και Καρέλη. Συνήθως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παίζει με έναν επιθετικό, αν και πολλές φορές μέσα στη σεζόν έπαιξε και με 2 φορ, συνήθως σε αγώνες που καθυστερούσε να σκοράρει και ήθελε το γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Μέσα στην χρονιά ο killer Πρίγιοβιτς έφυγε για την Σαουδική Αραβία και ο ΠΑΟΚ πήγε στη λύση του Κάρολ Σφιντέρσκι. Μετά την αποχώρηση και του Καρέλη, αλλά και την ενδεχόμενη επιστροφή του Κουλούρη, ο ΠΑΟΚ έφτασε και πάλι στους 3 στράικερ, αλλά η Τουλούζ, άφησε τον Ρουμάνο τεχνικό με τον Άγγλο και τον Πολωνό επιθετικό.

Εκτός από το αριθμητικό κενό στη θέση των επιθετικών, υπάρχει και το κενό χαρακτηριστικών. Και ο Ακπόμ και ο Σφιντέρσκι είναι επιθετικοί που κινούνται περισσότερο στον χώρο, έχουν καλή τεχνική, μπορούν να “σπάσουν” την μπάλα στους συμπαίκτες τους, αλλά και να ανοίξουν χώρους σε αυτούς, αλλά δεν είναι οι κλασικοί επιθετικοί περιοχής. Εκτός από τα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα στο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ έχει πολλά παιχνίδια και στην Ελλάδα που αντίπαλος θα τον περιμένει στο δικό του μισό. Αναγκαστικά η μπάλα θα “σηκωθεί” και έτσι ο επιθετικός της ομάδας είναι υποχρεωμένος να κατασκηνώσει στην αντίπαλη περιοχή περιμένοντας ουσιαστικά τους συμπαίκτες του να δημιουργήσουν για τον ίδιο.

Σίγουρα το παράδειγμα του Πρίγιοβιτς είναι το ιδανικό, αλλά τέτοιοι παίκτες κοστίζουν στην αγορά, αλλά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει έναν επιθετικό τέτοιων χαρακτηριστικών, που θα έχει το εύκολο γκολ και πολύ περισσότερο που θα είναι διατεθειμένος να μοιραστεί τον χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν με τους έτερους δύο επιθετικούς της ομάδας, μιας και ο καθένας έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά που μπορεί να βοηθήσουν σε κάθε παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοταχώς για πρωτάθλημα η Μπριζ!

Πέρασε με 0-3 και από την έδρα της Γκενκ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο στο Βέλγιο η Κλαμπ Μπριζ, η οποία πέρασε και από την έδρα της Γκενκ σήμερα.

Αφού τη νίκησε εντός έδρας με 4-0 την περασμένη Τετάρτη, τη φιλοδώρησε με άλλα τρία τέρματα σήμερα, επικρατώντας με 0-3. Ο λόγος για την Κλαμπ Μπριζ, κόντρα στη Γκενκ, συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία από τότε που άλλαξε προπονητή και προκρίθηκε επί του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Οι Βέλγοι, προηγήθηκαν με το γκολ του Σάμπε στο 38’, ενώ ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ήταν δημιουργός του δεύτερου, το οποίο πέτυχε ο Βετλέσεν στο 67’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο, έκανε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Νίκι Χάγεν, να ανεβαίνει στην πρώτη θέση της Jupiler Pro League, με ένα παιχνίδι και ένα βαθμό περισσότερο από τη δεύτερη Άντερλεχτ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται η βία…» (vid)

Οι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο «ERT News» με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις δεκάδες συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To πλάνο Αλμέιδα ενόψει Τούμπας

Ποιες αναμένεται να είναι οι επιλογές της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ (19:30, Νovasports Prime).

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Ένωσης, ο Αθανασιάδης αναμένεται να παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, όπως και οι Βίντα, Κάλενς στα στόπερ, ο Ρότα δεξιά και ο Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα.

Στον κέντρο, θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Πινέδα, είτε μαζί με τους Σιμάνσκι, Γιόνσον (και τον Μεξικανό στα αριστερά), είτε με έναν εκ των δύο και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά.

Ελίασον ή Άμραμπατ θα ξεκινήσει στα δεξιά, ο Τσούμπερ όλα δείχνουν ότι θα πάρει τη θέση του Αραούχο, ενώ ένας εκ των Πόνσε, Γκαρσία, θα είναι στην κορυφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ