Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη σαν τον ΠΑΟΚ»

Ο Κριστιάνο Μπάτσι έχει το δικό του… μερίδιο στην επιτυχία του ΠΑΟΚ, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε στην Ιταλία. Εκεί, έδωσε μεγάλη συνέντευξη ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη σαν τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα: “Voceapuana.com“:

Για το φοβερό αποτέλεσμα της διετίας αυτής:
«Ήταν δύο υπέροχα χρόνια. Την προηγούμενη σεζόν κατακτήσαμε το Κύπελλο και χάσαμε το πρωτάθλημα, επειδή μας έκλεψαν πόντους από τη βαθμολογία. Φέτος, κάναμε το νταμπλ και δε μπορούσε να πάει καλύτερα από αυτό».

Για τους τρομερούς αριθμούς του ΠΑΟΚ:
«Είναι αλήθεια αυτό. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα χωρίς καμία ήττα και με μόλις τέσσερις ισοπαλίες. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουμε ποτέ και μαζί με αυτό, κάναμε και το ρεκόρ στην Ελλάδα».

Για την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη:
«Στην πόλη υπάρχει ένας απερίγραπτος ενθουσιασμός. Τόσο πριν όσο και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έγινε ένα τρελό πάρτι, ήταν πραγματικά πολύ όμορφα. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, σου συμπεριφέρονται σα να είσαι ο Θεός. Σκεφτείτε όμως πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, συμβαίνει το αντίθετο».

Για το ρόλο του στον ΠΑΟΚ:
«Είμαστε δύο βοηθοί, εγώ και ο Ντιέγκο Λόνγκο που αναλαμβάνουμε αυτά που δεν κάνει ο προπονητής. Συχνά χωρίζουμε την ομάδα σε δύο γκρουπ, ένα με τους αμυντικούς και ένα με τους μέσους-επιθετικούς. Δουλεύουμε στην αμυντική φάση, μελετάμε τους αντιπάλους, τις στατικές μπάλες υπέρ μας κι εναντίον μας. Ήρθα πριν δύο σεζόν αλλά δουλεύουμε μαζί περίπου 15 χρόνια».

Για τον τρόπο που προέκυψε ο ΠΑΟΚ γι’ αυτόν:
«Χάρη σε έναν γυμναστή που είχε δουλέψει μαζί μου στην Εντέλα, που ήμουν προπονητής στο παρελθόν. Στη συνέχεια, πήγα στην Ολιανένσε στην Πορτογαλία και εκεί, ήμουν πρώτος προπονητής. Είχε πάντα επαφή με τον Λουτσέσκου αλλά εκείνη την εποχή δε δούλευε, επειδή ο Λουτσέσκου ήταν στην εθνική ομάδα της Ρουμανίας και δε μπορούσε να τον ακολουθήσει. Οπότε, όταν ο Λουτσέσκου πήγε στον ΠΑΟΚ, πήγα κι εγώ στο τιμ του. Η εμπειρία στην Πορτογαλία ήταν σημαντική από διάφορες απόψεις. Επίσης, έμαθα Πορτογαλικά. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι μη Ευρωπαίοι είναι Βραζιλιάνοι, μιλάω τη γλώσσα τους καλά και βοηθάει πολύ στην επικοινωνία μου μαζί της».

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στη θέση του πρώτου προπονητή:
«Φυσικά και νιώθω τη νοσταλγία, αλλά πρέπει πάντα να βλέπεις τις εναλλακτικές που έχεις. Εδώ στον ΠΑΟΚ, είμαι βοηθός αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο, μαθαίνω πολλά στο υψηλό επίπεδο, οπότε μου αρέσει πολύ».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πιο χωρισμένο από ότι στην Ιταλία. Υπάρχουν τρεις μεγάλες ομάδες: Ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Οι άλλες είναι ένα βήμα παρακάτω, ακόμα και ο Παναθηναϊκός και δεν υπάρχει μεσαίες ομάδες. Αυτό, δε σημαίνει ότι κερδίζεις εύκολα, επειδή υπάρχουν πραγματικά δύσκολα γήπεδα. Μακριά από την έδρα σου, είναι πάντα περίπλοκο, υπάρχει φοβερή πίεση από τους οπαδούς. Απλά σκεφτείτε ότι οι αντίπαλοι οπαδοί δε μπορούν να πάνε σε εκτός έδρας παιχνίδια. Όπως και στον τελικό Κυπέλλου, εναντίον της ΑΕΚ. Πρακτικά, παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών και στο γήπεδο τους, καθώς ο τελικός παίζεται στην Αθήνα. Πέρσι και πάλι εναντίον τους, καταφέραμε να παίξουμε με κόσμο, αλλά φέτος, μετά το πρωτάθλημα μας, υπήρχε πολλή τάση εκδίκησης από τους οπαδούς της ΑΕΚ κι έτσι, πάρθηκε αυτή η απόφαση. Με όλα αυτά μπορείτε να καταλάβετε πόσο «καυτή» είναι η ατμόσφαιρα στα γήπεδα».

Για τις αναμετρήσεις κόντρα στη Τσέλσι του Σάρι στο Γιουρόπα Λιγκ:
«Το να παίζεις στο «Stamford Bridge» είναι όμορφο, αλλά δυστυχώς μόλις τρία λεπτά μετά τη σέντρα είχαμε μια αποβολή και ήταν σαν να είχαμε να ανέβουμε ένα βουνό. Το παιχνίδι έληξε με ήττα για εμάς με 4-0».

Για την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ:
«Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν πηγαίνουμε απευθείας στους ομίλους. Πρέπει να περάσουμε από τα προκριματικά, αλλά ως ισχυροί. Μπορεί να έχουμε μια διαχειρίσιμη κατάσταση, συν τα πλέι οφ. Εκεί μπορεί να βρούμε αντιπάλους ομάδες όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή οι Ρέιντζερς που είναι ένα βήμα πιο κάτω από εμάς, αλλά παραμένουν καλές ομάδες».

Για τα προβλήματα τραυματισμών:
«Ναι… Τον τελευταίο μήνα χάσαμε κάποιους πολύ δυνατούς παίκτες λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Τον Μαουρίσιο που είναι Βραζιλιάνος μέσος με εξαιρετική ποιότητα και τον Βιεϊρίνια, τον αρχηγό μας, που έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό που ο Λουτσέσκου πιστεύει περισσότερο

Το σκεπτικό του προπονητή για την τελική ευθεία της σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και διατηρήθηκε εντός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Το πόσο ακόμα, θα το δείξει σε πρώτη φάση το ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 12 Μαΐου.

Μέχρι τότε, δίνεται μια καλή ευκαιρία στο γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου, να πάρει τις απαραίτητες ανάσες μετά από ένα απαιτητικό πρόγραμμα, με διαδοχικούς αγώνες υψηλής έντασης. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου, θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής για το Πάσχα, προκειμένου να δουλέψει στην προπόνηση με την ομάδα του.

Το παράπονό του όταν ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενα παιχνίδια ανά τρεις ημέρες, πράγμα συχνό την φετινή χρονιά με την πορεία στην Ευρώπη, είναι ότι δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να προπονήσει την ομάδα του. Εκεί, λοιπόν, εστιάζει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής.

Αφού ξεμπέρδεψε η ομάδα και από τις ιώσεις, ο Λουτσέσκου έχει επιτέλους την ευκαιρία να προπονήσει την ομάδα του χωρίς απουσίες, πλην βεβαίως του Εκόνγκ. Γι' αυτό και -από εδώ και πέρα- θεωρεί πως όλες οι προπονήσεις είναι πολύ σημαντικές. Ευχόμενος παράλληλα, να είναι οι ποδοσφαιριστές του υγιείς, για την τελευταία κούρσα της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνούνται τα πάντα οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι και αν τα πειστήρια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι χούλιγκανς που κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, αρνήθηκαν τα πάντα.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή.

Ο 31 ετών «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που έδιναν τις εντολές και οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμιση και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

«Όταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθί του, ο 28χρονος «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, με κυνικά λόγια φέρεται να αναφέρει, ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν»

Ένας άλλος κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης.

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;»

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.

Αρχηγός της θύρας 7

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7 ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι' αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7, αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο».

Όσον αφορά το πώς κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.
«Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δε θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

Τέλος, φέρεται να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων, δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Πηγή: Skai.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ