Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο ΠΑΟΚ δεν σταματάει ποτέ, να πετύχουμε γκολ στην Τούμπα!»

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Ρωσίας παραχώρησε ο Μάρκους Μπεργκ, εξωτερικεύοντας τις σκέψεις του για το παιχνίδι της περασμένης Τρίτης στη Ρωσία και τη ρεβάνς στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Ο ΠΑΟΚ δεν σταματάει ποτέ, να πετύχουμε γκολ στην Τούμπα!»

Αναλυτικά, μιλώντας στην “Sport Express”, ο αρχηγός της Κράσνονταρ και πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, είπε: 

Για το πως νιώθει μετά από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα γιατί υπάρχει μπροστά μας ένας δύσκολος αγώνας ρεβάνς. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό, γιατί μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από ότι στον πρώτο αγώνα. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το πετύχουμε». 

Για το αν είχε εξτρά κίνητρο ως αρχηγός: “Φυσικά! Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι αρχηγός της Κράσνονταρ και μάλιστα σε έναν εντός έδρας αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, σε κάθε παιχνίδι που παίζω δίνω πάντα το 100% και προσπαθώ να δείξω όλες τις ηγετικές μου ικανότητες. Προσπάθησε να ενθαρρύνω όλα τα παιδιά και όλοι υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον”. 

Για το χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ: “Ο Ματβέι είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας που βοηθάει την Κράσνονταρ να κερδίζει. Αν και είναι νέος, είναι ήδη αρκετά έμπειρος και αποτελεί σημαντικό μέρος της ομάδας. Έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον. Όταν απέκρουσε το πέναλτι και μας κράτησε στο ματς, ένιωσα μια πραγματική ανακούφιση”.

Για τις στιγμές έντασης που υπήρξαν στο παιχνίδι και το αν είχαν οδηγίες από τον προπονητή τους να πιέσουν τον ΠΑΟΚ: “Όχι, το παιχνίδι ήταν μεγάλης έντασης, οπότε και εγώ έπρεπε να παίξω σκληρά. Ο ΠΑΟΚ παίζει συχνά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχω παίξει απέναντι τους αρκετές φορές, οπότε γνωρίζω καλά το στυλ και την σκέψη τους. Αυτή η ομάδα δεν σταματάει ποτέ, παίζει πάντα με όλη της την καρδιά και παλεύει για κάθε μπαλιά. Πρέπει να είμαστε σε θέση να παίξουμε σε τέτοιους αγώνες, να είμαστε δυνατοί στο γήπεδο και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολο το ματς στην Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά”.

Για τον Καμπελά και την επιστροφή του στη δράση: “Ο Ρεμί είναι ένας φανταστικός παίκτης. Το είδατε ότι χάρη σε αυτόν κερδίζουμε. Επίσης ο Βίκτορ Κλάεσον επέστρεψε από τραυματισμό και παίζει απίστευτα καλά. Φυσικά δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση πέρσι και εγώ ο ίδιος δεν ήμουν απολύτως έτοιμος, γιατί μπήκα αργά στην ομάδα. Τώρα η Κράσνονταρ έχει γίνει πιο ισχυρή και έχει πιο μεγάλη ποιότητα. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η ομάδα μπορεί κάνει την υπέρβαση. Θα παλέψουμε για αυτό”.

Για το δοκάρι που είχε ο ΠΑΟΚ πριν το δεύτερο γκολ της Κράσνονταρ: “Ναι ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι αλλά είχαμε και εμείς ευκαιρίες. Ίσως όχι τόσο μεγάλες, αλλά κάναμε φάσεις. Με το δικό μας στυλ, μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες στιγμές στο δεύτερο παιχνίδι. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να σκοράρουμε στο έδρα του ΠΑΟΚ. Εμείς θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι έγινε στο Κράσνονταρ και να παίξουμε σαν να είναι το σκορ στο 0-0, το καθήκον μας είναι να κερδίσουμε. Το κυριότερο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι το σκορ είναι 0-0. Πρέπει να πάμε στην Ελλάδα για να κερδίσουμε και να μην σκεφτούμε τίποτα άλλο. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Είναι σαφές ότι πρόκειται για έναν σκληρό αγώνα, αλλά είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες”.

Για τη ρεβάνς της Τούμπας και το αν η Κράσνονταρ πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα: “Έχουμε μια ισχυρή ομάδα που μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και να παίξει καλύτερα. Παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και όλοι οι παίκτες ασχολούνται με την δημιουργία φάσεων. Στην Ευρώπη πρέπει να ενεργούμε πιο έξυπνα και να είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στην άμυνα”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό που ο Λουτσέσκου πιστεύει περισσότερο

Το σκεπτικό του προπονητή για την τελική ευθεία της σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και διατηρήθηκε εντός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Το πόσο ακόμα, θα το δείξει σε πρώτη φάση το ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις 12 Μαΐου.

Μέχρι τότε, δίνεται μια καλή ευκαιρία στο γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου, να πάρει τις απαραίτητες ανάσες μετά από ένα απαιτητικό πρόγραμμα, με διαδοχικούς αγώνες υψηλής έντασης. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου, θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής για το Πάσχα, προκειμένου να δουλέψει στην προπόνηση με την ομάδα του.

Το παράπονό του όταν ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενα παιχνίδια ανά τρεις ημέρες, πράγμα συχνό την φετινή χρονιά με την πορεία στην Ευρώπη, είναι ότι δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να προπονήσει την ομάδα του. Εκεί, λοιπόν, εστιάζει ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, για το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής.

Αφού ξεμπέρδεψε η ομάδα και από τις ιώσεις, ο Λουτσέσκου έχει επιτέλους την ευκαιρία να προπονήσει την ομάδα του χωρίς απουσίες, πλην βεβαίως του Εκόνγκ. Γι' αυτό και -από εδώ και πέρα- θεωρεί πως όλες οι προπονήσεις είναι πολύ σημαντικές. Ευχόμενος παράλληλα, να είναι οι ποδοσφαιριστές του υγιείς, για την τελευταία κούρσα της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνούνται τα πάντα οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι και αν τα πειστήρια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι χούλιγκανς που κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, αρνήθηκαν τα πάντα.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή.

Ο 31 ετών «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που έδιναν τις εντολές και οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμιση και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

«Όταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθί του, ο 28χρονος «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, με κυνικά λόγια φέρεται να αναφέρει, ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν»

Ένας άλλος κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης.

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;»

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.

Αρχηγός της θύρας 7

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7 ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι' αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7, αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο».

Όσον αφορά το πώς κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.
«Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δε θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

Τέλος, φέρεται να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων, δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Πηγή: Skai.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ