Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δε θέλω να τελειώσει αυτή η χρονιά!»

Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μίλησε για τη ξέφρενη φετινή πορεία του Δικεφάλου, αποθέωσε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και αποκάλυψε τα συναισθήματα του για την παρουσία του στο ρόστερ της εθνικής.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Δε θέλω να τελειώσει αυτή η χρονιά!»

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε στην κάμερα του novasports.gr ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, κάνοντας λόγο για μία μαγική σεζόν που κανείς στον Δικέφαλο του Βορρά δε θέλει να τελειώσει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κεφάλαιο εθνική ομάδα, αλλά και στον συμπαίκτη – αρχηγό – προπονητή, όπως τον χαρακτήρισε, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αρχικά, ο Έλληνας γκολκίπερ είπε:

«Δόξα Τω Θεώ έχουμε την υγειά μας κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα. Οι τραυματίες σιγά – σιγά επανέρχονται κι ευελπιστώ να είμαστε μέχρι το τέλος της χρονιάς έτσι»

– Πώς αξιοποιήσατε τη διακοπή του Πρωταθλήματος, αν κι εσύ είχες υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, ένα όνειρο όπως έχεις δηλώσει, πώς το βίωσες;

«Κάτι μαγικό είναι το ν’ αντιπροσωπεύεις τη χώρα σου. Δεν αντιπροσωπεύεις μόνον την οικογένειά σου, τους οπαδούς της ομάδας σου, αντιπροσωπεύεις έντεκα εκατομμύρια λαό κι αυτό σου δίνει περισσότερες ευθύνες. Πάρα πολύ ευχαριστημένος, πάρα πολύ χαρούμενος που πήραμε το ‘Χ’ στη Βοσνία, αν και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος».

– Άλλου είδους παραστάσεις και συναισθήματα;

«Ναι … σίγουρα, σίγουρα. Είναι μαγεία …».

– Επιστροφή λοιπόν στα της ομάδας και της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Με τί σκέψεις, τί συναισθήματα μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσά σας μπαίνετε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν;

«Εντάξει, τα περισσότερα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα έχουν κάνει μια μίνι προετοιμασία ώστε να έτοιμα για την Ξάνθη. Οι διεθνείς που γυρίσαμε από τις Εθνικές σιγά – σιγά εντάσσονται στην ομάδα. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στον αγώνα με την Ξάνθη. Και νομίζω ότι μέχρι αύριο (σ.σ. Σάββατο) θα το έχουμε κάνει στο 100%. Σήμερα (σ.σ. χτες) ήταν μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα. Κάναμε κάποια πράγματα που μας ζήτησε ο προπονητής στο τακτικό κομμάτι και θεωρώ πως θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το κυριακάτικο ματς».

– Είναι λογικό κι αναμενόμενο η προσπάθεια του προπονητή να επικεντρώνεται στο να είστε απόλυτα έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για τον εκάστοτε επόμενο αγώνα. Αλλά είναι κι απολύτως ανθρώπινο πλησιάζοντας προς το τέλος το μυαλό να ταξιδεύει λίγο πιο μακριά στο μέλλον. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για τον κάθε έναν από εσάς να μένετε συγκεντρωμένοι στο τώρα; Και το συζητάμε με αφορμή το ματς στο Αγρίνιο, όπου δεν μπήκατε καλά, κάνατε λόγο μετά για έλλειψη συγκέντρωσης στο ξεκίνημα και για το γεγονός πως το γκολ του Παναιτωλικού σας αφύπνησε …

«Έχει καταφέρει αυτή η ομάδα να παίζει πολύ έξυπνα, να παίρνει αποτελέσματα όπως εκείνη τα θέλει κι αυτό δείχνει χαρακτήρα, δείχνει ένα επίπεδο πολύ υψηλότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Κι είμαι χαρούμενος γιατί η δουλειά που γίνεται εδώ μέσα βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Έχουν στραβώσει αρκετά αποτελέσματα φέτος κι έχουμε δείξει χαρακτήρα, ‘μέταλλο’ σε πολλά από αυτά. Αυτή η ανατροπή στον Παναιτωλικό θεωρώ πως θα μας κάνει δυνατότερους και πολύ πιο έτοιμους στη συνέχεια. Ήταν καλό που δεχτήκαμε ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έτσι ώστε να ξυπνήσουμε».

– Μια ανατροπή, ένα γεγονός που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Τί είναι για την ομάδα ο εν λόγω ποδοσφαιριστής;

«Συμπαίκτης, προπονητής, είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στον οργανισμό. Όλα τα παιδιά προσπαθούμε να πάρουμε πράγματα από τον Αντρέ. Παρόλα αυτά είναι ένας χαρακτήρας πάρα πολύ ταπεινός. Δεν έχει δείξει δείγματα ότι έχει … ‘ψωνιστεί’ γιατί πολλοί στη θέση του θα το είχαν … ‘χάσει’. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πάρα πολύ καλές βάσεις, επειδή τον ξέρω κι είμαστε φίλοι. Έχει πολύ καλές βάσεις, έχει την οικογένειά του που τον αγαπά και τον στηρίζει σε οτιδήποτε κι αν κάνει και πραγματικά είναι και πολύ καλός χαρακτήρας και πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής όπως γνωρίζετε πολύ καλά κι εσείς, δε χρειάζεται να σας πω περαιτέρω πράγματα. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε πάρα πολλά παιχνίδια φέτος. Είναι κομβικός για τον ΠΑΟΚ έχει χαρίσει πολλούς βαθμούς κι έχω πει πάρα πολλές φορές καλά λόγια για τον Αντρέ και πραγματικά του αξίζουν».

– Ο … ορισμός του αρχηγού;

«Ναι, ναι … ξεκάθαρα!»

– Επόμενος αντίπαλος η Ξάνθη. Υπάρχει μια φρενίτιδα στις τάξεις του κόσμου για να είναι εκεί. Για πρώτη φορά η ομάδα πήρε 4.600 εισιτήρια για τη συγκεκριμένη έδρα κι αυτά δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση. Πώς το εισπράττετε όλο αυτό, τί αντίκτυπο έχει στην ομάδα;

«Μας δίνει επιπλέον κίνητρο το να βρισκόμαστε όπου και να πάμε με τον κόσμο δίπλα μας. Είναι πραγματικά μαγικό να βρίσκεσαι σε κάθε γήπεδο που πηγαίνεις και να σε υποστηρίζουν οι φίλαθλοί σου. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε ν’ανταποδίδουμε αυτήν την εμπιστοσύνη, αυτήν την προσδοκία και να τους δίνουμε κάθε εβδομάδα χαρά. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο να στηρίζει την ομάδα και μόνον αυτό. Και πάνω σ’ αυτό θέλω να πω πως θέλει ιδιαίτερη προσοχή μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Να είναι οι φίλαθλοί μας όπως ήταν μέχρι στιγμής και να μπορέσουμε να καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να μην υπάρξει κάποιο συμβάν, είτε βρίσκεται από τη δική μας την πλευρά είτε βρίσκεται από άλλη πλευρά που θέλει να κάνει κακό στην ομάδα. Πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα, να προστατέψουμε τον οργανισμό κι αυτό θα κάνει χαρούμενους όλους τους φιλάθλους της ομάδας».

– Αυτό που μόλις είπες για το τέλος της χρονιάς, αυτό που είναι στο τέλος της χρονιάς, αυτό που άπαντες προσδοκούν εντός της οικογενείας του ΠΑΟΚ, έχεις αρχίσει να το φαντάζεσαι, επιχειρώντας … κρυφές ματιές πίσω από την «κουρτίνα» ή προτιμάς να το δεις μια και καλή στο τέλος;

«Μπορώ να πω ότι έτσι όπως έχουμε διαχειριστεί όλη τη χρονιά δεν έχουμε κάτσει ούτε δευτερόλεπτο να σκεφτούμε πώς θα είναι όλο αυτό στο τέλος της. Αλλά εντάξει να σας πω από την πλευρά μου ότι … δε θέλω να τελειώσει αυτή η χρονιά, δε θ’ αρέσει σε πολλούς αυτό (σ.σ. χαμογελάει), θα ήθελα να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Το ζούμε όλοι μαζί, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σ’ αυτό το σημείο και αν θα μπορούσαμε να είχαμε κι άλλα παιχνίδια γιατί όχι;»

– Αν σου έλεγε κάποιος πέρσι το καλοκαίρι στην προετοιμασία πως θα έρθει τέλος Μαρτίου κι ο ΠΑΟΚ θα είναι αήττητος στο Πρωτάθλημα, με την πορεία που κάνει, τα ρεκόρ, τί θα σκεφτόσουν εκείνη τη στιγμή, τί θα του απαντούσες;

«Δεν ήταν πάρα πολύ μακρινό γιατί αυτά που βλέπουμε εμείς καθημερινά από τα παιδιά, κάνουν πράγματα απίστευτα. Έχει ‘δέσει’ η ομάδα και από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στον σύλλογο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουμε και στην ποιότητα των παικτών. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε κι έναν προπονητή που μας έχει προσγειωμένους και πραγματικά είναι μια συλλογική προσπάθεια, μια ομαδική δουλειά που όταν είσαι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό συγκεντρωμένος και στη ζωή σου αλλά και στο παιχνίδι δείχνει ότι κάτι μπορεί να κάνεις στο τέλος».

– Τί εντυπώσεις σου έχει δημιουργήσει ως τώρα η Ξάνθη;

«Θα πάμε όπως πρέπει. Είναι επικίνδυνη ομάδα, έχει ‘κόψει’ βαθμούς κι από τον Ολυμπιακό. Ο κόουτς ξέρει αυτήν την ομάδα καλύτερα από όλους. Έχει βιώσει πάρα πολλά και ξέρει πώς μπορούμε να παραταχθούμε όσο πιο έτοιμοι για να κερδίσουμε αυτόν τον αντίπαλο. Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ακόμη και στο Κύπελλο, με ομάδα Β’ Εθνικής να παίξεις, αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, να βγεις έξω να παίξεις το ποδόσφαιρο που ξέρεις δεν περνάς εύκολο απόγευμα. Ευελπιστώ να είμαστε στο 100% όλοι, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο και να έχουμε μια ομαδική δουλειά όπως και στους προηγούμενους αγώνες και να καταφέρουμε να κερδίσουμε, που η αξία είναι στο τέλος οι τρεις βαθμοί».

– Αν σου ζητούσε κάποιος να περιορίσεις τους πλέον καίριους παράγοντες σε δύο – τρεις, που θα επικέντρωνες;

«Τα λιγότερα λάθη … Έχει δείξει το ποδόσφαιρο ότι όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη κερδίζει. Και φυσικά στον επιθετικό μας προσανατολισμό. Πρέπει να πάμε κι από τα πρώτα λεπτά να πιέσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε ΠΑΟΚ και δεν αφήνουμε χώρο σε καμία ομάδα να κάνει παιχνίδι από πίσω».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ