ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Έπαιξε ρόλο η διαφορά ποιότητας»
Ικανοποιημένος ο προπονητής της ΑΕΛ παρά την ήττα της ομάδας του στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας το βράδυ της Παρασκευής της ΑΕΛ με 1-0 με γκολ του Τζόλη.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε στην κάμερα της NOVA μετά τη λήξη του αγώνα, τονίζοντας:
«Καταρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά, καλή ποδοσφαιρική χρονιά, που μόλις ξεκίνησε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με υγεία, επιστροφή στην κανονικότητα και κανονικότητα για το ποδόσφαιρο σημαίνει με κόσμο στα γήπεδα.
Από κει κι ύστερα, είχα τονίσει στα παιδιά ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία, βλέποντας τη και αναλύοντας τη απέναντι στη Μπεσίκτας, έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ήταν το πρώτο της παιχνίδι.
Θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι, θέλαμε να μη δεχτούμε ευκαιρίες και να δημιουργήσουμε τις δικές μας. Νομίζω σταθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο για πρώτο παιχνίδι, και ήταν θεωρώ κομβική η τελευταία φάση που χάσαμε αλλά και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου επίσης, είχαμε δηλαδή δύο ευκαιρίες να σκοράρουμε και να πάρουμε κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.
Εννοείται ότι σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεσαι και τύχη για το αποτέλεσμα, κάτι που δεν είχαμε σήμερα. Αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, από την πρεμιέρα φάνηκε ότι θα κάνουμε κάτι καλό φέτος.
Τη διαφορά την έκαναν οι λεπτομέρειες. Λεπτομέρεια είναι ότι αδρανήσαμε στο γκολ του ΠΑΟΚ. Ήταν μια πολύ καλή κίνηση, πολύ καλή κάθετη πάσα, και αυτό έκρινε το παιχνίδι. Εννοείται ότι παίζει ρόλο η διαφορά ποιότητας, αλλά επαναλαμβάνω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, διεκδικήσαμε ως το τέλος, χάσαμε στο 92ο λεπτό φάση για γκολ, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ».

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τις υποψηφιότητες για το βραβείο του MVP Νοεμβρίου. Εσείς μπορείτε να διαλέγετε τον νικητή μέσω paokfc.gr
Ο Νοέμβριος τα είχε όλα. Τρία στα τρία στην Stoiximan Super League με μία απίθανη ποδοσφαιρική παράσταση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και δύο ευρωπαϊκά ματς, το ένα κόντρα στην Αμπερντίν που εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση και το μαγικό βράδυ στη Γερμανία κόντρα στην Άιντραχτ που «κλείδωσε» την πρωτιά του ομίλου. Οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν πολλοί. Εμείς καταλήξαμε σε τέσσερις και η δύσκολη δουλειά είναι στα δικά σας χέρια.
Πρώτος μονομάχος ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς . Ο Σέρβος συνεχίζει την καταπληκτική του πορεία αυτή τη σεζόν. Δεν ήταν μόνο τα τρία γκολ -τα δύο κόντρα σε Ολυμπιακό και Άιντραχτ-, αλλά η συνολική εικόνα του Zile στο γήπεδο. Ατέλειωτα τρεξίματα, πάθος, ένταση, αυτοθυσία και συμμετοχή σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού.
Επόμενος υποψήφιος ο Τάισον . Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ σημείωσε ένα γκολ, μοίρασε δύο ασίστ, είχε γενικά εξαιρετική εικόνα στο γήπεδο, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, έδωσε μάχες με κάθε αντίπαλο κι απέδειξε για έναν ακόμα μήνα, πως στον ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι τη δίψα του για ποδόσφαιρο.
Την σκυτάλη παίρνει ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης . O #TheHammer δεν έχασε λεπτό από το ντέρμπι αλλά ούτε και από τα δύο δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια του μήνα, έβγαλε ένταση, πάθος, δυναμισμό και συνέβαλε τα μέγιστα στις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας, με καθοριστικές επεμβάσεις και κρύο αίμα στις στιγμές πίεσης.
Την τετράδα κλείνει ο Μαγκομέντ Οζντόεφ . Ο Ρώσος παρότι βρίσκεται στην ομάδα μόλις λίγους μήνες έχει ήδη εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου . Τον Νοέμβριο αγωνίστηκε και στους πέντε αγώνες της ομάδας, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και σκόραρε δύο φορές.
Ποιος είναι ο δικός σας MVP Νοεμβρίου; Πάρτε θέση μέσω paokfc.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Καταθέτει στον εισαγγελέα ο Αλαφούζος
Πηγαίνει και στο CAS για την προσφυγή του Ολυμπιακού

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του για τη φερόμενη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τον περασμένο μήνα, ο μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, είχε συναντηθεί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Οικονόμου -ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τα θέματα του αθλητισμού- και του παρείχε προφορική ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο εξωτερικό και τις αναφορές του για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέραν αυτής της συνάντησης, ωστόσο, ο κ. Αλαφούζος θα κληθεί τις προσεχείς ημέρες κι απ’ τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση με τα φαινόμενα διαφθοράς κι έκνομων καταστάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε μία υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 5 ΠΑΕ της Super League και 13 ΠΑΕ της Super League 2, μαζί με παράγοντες του ποδοσφαίρου. Η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα μάλιστα φαίνεται πως πλέον βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, κι αναμένεται να δώσει τα πρώτα αποτελέσματά της στις αρχές του 2024. Και πάνω σ’ αυτή η διαδικασία, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναμένεται να καταθέσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του, γύρω από έκνομες συμπεριφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα παραπάνω, έρχονται σε συνέχεια και της χθεσινής (5/12) ανακοίνωσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία χαιρέτισε την απόφαση των διαιτητών να απέχουν απ’ τη 14η αγωνιστική μετά τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του ο διεθνής ρέφερι Τάσος Παπαπέτρου.
Καλώντας δε, όλους τους διαιτητές που έχουν δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις ή πιέσεις να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο και να βοηθήσουν στην έρευνα που έχει ξεκινήσει κι ο αντιεισαγγελέας κ. Οικονόμου. Από εκεί και πέρα υπάρχει άλλο ένα δικαστικό «μέτωπο» για τον Παναθηναϊκό.
Κι αφορά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS για την υπόθεση με τον εσωτερικό τραυματισμό στο αριστερό αυτί του Χουάνκαρ στο ντέρμπι «αιωνίων» στις 22/11, που έφερε τον μηδενισμό των «ερυθρόλευκων» και την κατακύρωση του αγώνα με 3-0 στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την Τρίτη (5/12) παρέμβαση στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης, όποτε αυτή οριστεί.
Πηγή: ΑΠΕ

Με την 14η αγωνιστική να αναμένεται να αναβληθεί λόγω της κίνησης των διαιτητών να δηλώσουν κώλυμα, το ερώτημα που τέθηκε είναι το πότε θα διεξαχθεί αυτή.
Την απάντηση δίνει ο ΚΑΠ σύμφωνα με τον οποίο, εφόσον η αναμέτρηση είναι για τον δεύτερο γύρο, το πρωτάθλημα πρέπει να επαναρχίσει με την αγωνιστική που αναβλήθηκε.
Τι σημαίνει αυτό; Πως η αναμέτρηση Αστέρας - ΠΑΟΚ θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 17 ή στις 18 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.