Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ! (Video)

Το Σάββατο γράφεται και πάλι ιστορία

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ! (Video)

Το φεστιβάλ κινηματογράφου ξεκινάει και η μεγάλη μέρα για τον ΠΑΟΚ έφθασε. Το πιο μεγάλο έργο για την καταγραφή της ιστορίας του Δικεφάλου είναι έτοιμο και το ντοκιμαντέρ του αείμνηστου Νίκου Τριανταφυλλίδη θα παιχθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

“Μετά από πέντε μήνες γυρισμάτων και σχεδόν έναν χρόνο σκληρής δουλειάς το ντοκιμαντέρ του αείμνηστου Νίκου Τριανταφυλλίδη, “90 χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον” κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο Ολύμπιον.

Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινοπολιτών ιδρύθηκε το 1926. Η δημιουργία του ικανοποιούσε ένα βαθύτερο και μέχρι πρότινος ανεκπλήρωτο αίτημα: εκείνο της ένταξης των κατατρεγμένων προσφύγων σε έναν φιλόξενο «τόπο». Ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπεύει τις ρίζες για τον ξεριζωμένο, μία πυξίδα για τον κάτοικο της χαμένης πατρίδας, την ζώσα μνήμη που διατηρεί την ιστορικότητά της μέσα στην πραγματικότητα του παρόντος και στην προοπτική του μέλλοντός της.

Η 90λεπτη ταινία τεκμηρίωσης «90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον» δεν είναι μια απλή καταγραφή της ιστορίας της ομάδας, αλλά ένα ζωντανό ημερολόγιο που διατρέχει τους σημαντικούς σταθμούς της ομάδας σε συνάρτηση με τις ιστορικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διαστάσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο και στον τόπο, μία κινηματογραφική πραγματεία στην «ομάδα – ιδέα».

«Διότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο. Οι φίλαθλοί μας λένε πως η ομάδα είναι ιδέα. Και πράγματι εκπροσωπεί τον νόστο του πρόσφυγα και το δίκαιο της φτωχολογιάς και των κατατρεγμένων».
 
Στη διάρκεια του φιλμ, τα γυρίσματα του οποίου διήρκεσαν πέντε μήνες, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης επισκέφτηκε τους τόπους στους οποίους χτυπά δυνατά η καρδιά της ομάδας και απέσπασε συγκινητικές εξομολογήσεις από παλαίμαχους και νέους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες της ομάδας αλλά και πιστούς φίλους που τίμησαν και εξακολουθούν να τιμούν την «βαριά φανέλα».

Η ταινία, μια ιδιότυπη χρονομηχανή που ταξιδεύει από το γήπεδο της Τούμπας στο σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ του Ντίσελντορφ, από την Κωνσταντινούπολη στην Λισαβόνα, συναντά τους «ήρωες» του παρελθόντος και τους πρωταγωνιστές του παρόντος και τριγυρνά από τα ένδοξα στα δύσκολα χρόνια και το σήμερα που το χαρακτηρίζει η ανάπτυξη και η σταθερότητα που έφερε στον σύλλογο ο Ιβάν Σαββίδης.

Έτσι, αποτυπώνει ανάγλυφα την ιστορία μίας ομάδας που γράφεται αδιάλειπτα στις κερκίδες, στο γήπεδο, στους δρόμους των ταξιδιών της. Στις αναμετρήσεις με τους μεγάλους της αντιπάλους και πρωτίστως με τον εαυτό της. Μιας ομάδας μπολιασμένης με το πάθος και την πιστή προσήλωση στο «ρητό» που έκανε γνωστό ο Πάμπλο Γκαρσία «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς».

Ο ΠΑΟΚ φέρει, δίκαια, όλα τα στοιχεία της μυθολογίας μίας ομάδας μύθου τα οποία «Έχουν εγγραφεί στο DNA της ομάδας και είναι ευδιάκριτα τόσο στο σήμερα όπως με την ίδια ένταση που καθορίζουν το μέλλον».

 
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει την ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη

“90 χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το Μέλλον”

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης

Διευθυνση Παραγωγής / Second Unit Σκηνοθέτης: Μαρίνα Δανέζη

Διευθυντής Φωτογραφίας: Παντελής Μαντζάνας

Μοντάζ: Χρήστος Γάκης

Ήχος: Κώστας Κουτελιδάκης

Πρωτότυπη Μουσική: Alex K & Costas C aka Digital Alkemist

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Σαρρής

Sound Design – Μίξη Ήχου: Δημήτρης Μυγιάκης

Έρευνα Αρχειακού Υλικού: Ηλιάνα Δανέζη – Βασίλης Κοσμόπουλος – Κώστας Πάλλης

Motion Graphics Design – Vfx: Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου

Εκτέλεση Παραγωγής:

Μαρίνα Δανέζη για την ΝΙΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δημήτρης Παπανδρέου για την Fairplay

Η ταινία θα προβληθεί δύο φορές κατά την διάρκεια του φεστιβάλ. Αναλυτικά:

OΛYMΠION: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου,  20:00

TΩNIA MAPKETAKH: Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, 22:30″.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ