ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Όσα μας έμαθε η δημοσκόπηση
Η δημοσκόπηση που συζητήθηκε έντονα ανά το πανελλήνιο, αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές ξεγύμνωμα του τρόπου λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και των προσώπων που διαφεντεύουν τις τύχες του.
Ο Άρης Ασβεστάς παρουσιάζει τι μάθαμε από τις απαντήσεις των Ελλήνων φιλάθλων.
Ο κόσμος ξύπνησε!
Αν αποδεικνύεται ένα πράγμα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι ότι ο κόσμος ξύπνησε! Γι’ αυτό και άδειασε και τα γήπεδα. Διότι κακά τα ψέματα, πολλές φορές δημιουργείται έντονα η εντύπωση πως ο κόσμος, είτε δεν γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και το έχουν φέρει στο σημείο της σήψης και της παρακμής, είτε απλώς εθελοτυφλεί.
Είναι εξάλλου, γνωστόν τοις πάσι, ότι η ενημέρωση του κόσμου είναι σε πολλές περιπτώσεις ελλιπής ή παραπλανητική, λόγω του «νόμου της σιωπής» που έχει επιβληθεί σε πολλά ΜΜΕ ή του φόβου που έχει επικρατήσει στο να αναδειχθούν οι παθογένειες, επειδή πιθανόν να θίγονται πρόσωπα και καταστάσεις.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βραδιά… ασπρόμαυρης ποίησης και μαγείας! (vid)
Σαν σήμερα η “τεσσάρα” επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά με την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ασίστ του Κωνσταντέλια!
5 Νοεμβρίου 2023. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από τρία χρόνια.
Για την 3η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", παρουσία - δυστυχώς γι΄ αυτούς - οπαδών του, από τη στιγμή που οι Πειραιώτες κέρδισαν την έφεση κατά της πρωτόδικης τιμωρίας τους με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν καλύτερα στο ντέρμπι αλλά από το 20ο λεπτό και έπειτα υπήρχε μόνο μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ!
Αφού οι Κουλιεράκης και Ζίβκοβιτς... προειδοποίησαν τους "ερυθρόλευκους", ο δεύτερος άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό και στο 54΄ ο Μπράντον με πέναλτι πέτυχε το 2-0, για να ακολουθήσει το δεύτερο γκολ του Ισπανού στο 68΄ και το γκολ - ποίημα στο 78΄, με δημιουργό τον Κωνσταντέλια και σκόρερ τον Οζντόεφ!
Το μόνο που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν να... συμμαζέψουν το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει ρυθμούς και τους Φορτούνη, Μασούρα να διαμορφώνουν το τελικό 2-4!
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (65' Σολμπάκεν), Έσε (85' Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (72' Γιόβετιτς), Φορτούνης.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (89' Σβαμπ), Οζντόεφ (89' Τσιγγάρας), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς (89' Τζίμας), Τάισον (73' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (84' Ντεσπόντοφ).
ΕΥΡΩΠΗ
Εξωγήινη Κόμο, γκολ νίκης ο Καρέτσας! (vid)
Και τα 44 (!) γκολ της χθεσινής ημέρας του Champions League συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο!
Ούτε 30, ούτε 35. Σαράντα τέσσερα (!) γκολ σημειώθηκαν χθες στους εννέα αγώνες του Champions League, επίδοση που οφείλεται εν πολλοίς βέβαια στην... εξωγήινη Κόμο, η οποία διέλυσε τη Λανς στη Γαλλία με το... εξωπραγματικό 9-1, γράφοντας ιστορία!
Από τα 9 γκολ των Ιταλών, τα 3 είχαν την υπογραφή του Δουβίκα, την ίδια στιγμή που ο Καρέτσας χάρισε στη Μπορούσια Ντόρτμουντ τη νίκη επί της Μπέτις στο "Βεστφάλεν" με το πρώτο του γκολ με τα "κιτρινόμαυρα"!
Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την ΑΕΚ με 3-2, με το ίδιο σκορ κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Λειψίας και η Φενέρμπαχτσε τη Λίβερπουλ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Πόρτο πήρε σπουδαία νίκη επί της Νάπολι στην Πορτογαλία με 4-1.
Με το ίδιο σκορ, η Βίκινγκ πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς της τη νίκη επί της Σαμπάχ, σπουδαίο "διπλό" πήρε η Κλαμπ Μπριζ επί της PSV Αϊντχόφεν με σκορ 2-1, όπως και η Άρσεναλ στην Πράγα επί της Σλάβια!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί ενόψει Πειραιά!
Κορυφώνεται η προετοιμασία για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!
Πρωινό είναι το σημερινό ραντεβού των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ με τον Αλέσιο Λίσι.
Οι "ασπρόμαυροι" θα προπονηθούν στις 10:30 στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, με τον Ιταλό προπονητή και τους συνεργάτες του να αναμένεται να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, παρουσιάζει ενδιαφέρον το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Τομ Λουσέ, ο οποίος συμμετείχε σε μέρος της χθεσινής προπόνησης, ενώ από την άλλη δεδομένη είναι η απουσία του τιμωρημένου Κένι και των Πέλκα, Μιχαηλίδη, Παβλένκα, Άλι, Μεϊτέ και Τσάλοφ, του Τάισον που προπονείται με τον ΠΑΟΚ Β και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου του Ντεσπόντοφ, ο οποίος προέρχεται από πολύμηνη απουσία.




