Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάλεσμα βοήθειας από τον Μιχάι (pics)

Στην Αλβανία έχει σημάνει συναγερμός και η κινητοποίηση είναι μεγάλη.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Κάλεσμα βοήθειας από τον Μιχάι (pics)

Ομάδες, ποδοσφαιριστές, απλοί πολίτες… Όλοι σπεύδουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, με τον Ενέα Μιχάι να καλεί όλον τον κόσμο να βοηθήσει και να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών της Εθνικής ομάδας.

“Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας, έχουμε πάρει την πρωτοβουλία να συμβάλουμε οικονομικά σε όσους έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αλβανία.

Καλούμε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν βρίσκονται, να συνεισφέρουν στο λογαριασμό που άνοιξε η ομάδα. Είμαστε μια αδιάσπαστη ομάδα και μαζί θα περάσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο instagram ο Μιχάι.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ne, djemtë e ekipit Kombëtar shqiptar kemi ndërmarrë nismën për të kontribuar financiarisht për të prekurit nga tërmeti shkatërrimtar që goditi Shqipërinë. Ftojmë të gjithë shqiptarët kudo ku ndodhen të kontribuojnë në llogarinë e hapur nga grupi. Ne jemi një skuadër e pandarë dhe sëbashku do ti kalojmë këto momente të vështira për vendin tonë. Llogaria bankare: Monedha: LEK Union Bank Swift Code UNALALTR IBAN: AL79214111060117141628020118 Monedha: EUR Union Bank Swift Code UNALALTR IBAN: AL73214111060117141628020129 Monedha: USD Union Bank Swift Code UNALALTR IBAN: AL67214111060117141628020140 Federata Shqiptare E Futbollit-Ndihma Per Termetin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Enea Mihaj (@enea_mihaj) στις 27 Νοέ, 2019 στις 10:30 μμ PST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς τους πρωταγωνιστές του περσινού διπλού

Ο…αρκετά αλλαγμένος ΠΑΟΚ, οι κοινές συνισταμένες και η απουσία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League, αναζητώντας το διπλό που θα τον διατηρήσει κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αλέσιο Λίσι δε θα έχει στη διάθεση του τους Δημήτρη Πέλκα και Τομ Λουσέ στη διάθεση του, με τον πρώτο να είναι εκ των πρωταγωνιστών του περσινού διπλού του Δικεφάλου στη Λεωφόρο, απέναντι στον ΟΦΗ.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στο Απόστολος Νικολαΐδης για την τρίτη αγωνιστική, με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 1-2, χάρη στα γκολ των Οζντόεφ και Πέλκα.

Κανείς από τους δυο δε θα αγωνιστεί σήμερα, με δεδομένο πως ο Ρώσος αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ενώ ο Έλληνας διεθνής είναι εκτός με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Συνολικά, ο Δικέφαλος δεν θα έχει στη διάθεση του οκτώ από τους δεκατέσσερις παίκτες που αγωνίστηκαν πριν από έναν χρόνο στη Λεωφόρο είτε γιατί πλέον δεν αγωνίζονται στην ομάδα είτε γιατί είναι τραυματίες.

Πρόκειται για τους Παβλένκα, Μεϊτέ, Πέλκα, Τσάλοφ, Οζντόεφ, Λόβρεν, Γιακουμάκη και Ιβανούσετς ενώ και άλλοι πέντε από την αποστολή εκείνης της ημέρας, έχουν αποχωρήσει πλέον από τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Γκουγκεσασβίλι, Μπιάνκο, Βολιάκο, Κεντζιόρα και Σάστρε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Με…κόντρα προϊστορία, ψάχνει νίκη απέναντι στον ΟΦΗ

Οι αναμετρήσεις του παρελθόντος και ένα καλό σερί των τελευταίων χρόνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα στατιστικά στοιχεία που συνοδεύουν την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε η Super League, παρουσιάζοντας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της την προϊστορία των δύο ομάδων με γηπεδούχους τους Κρητικούς.

Ο Δικέφαλος έχει καταγράψει τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στον ΟΦΗ, ενώ στις δέκα πιο πρόσφατες επισκέψεις του στην Κρήτη έχει επικρατήσει έξι φορές. Παράλληλα, οι «ασπρόμαυροι» έχουν καταφέρει να σκοράρουν στις 11 από τις 12 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις τους με την κρητική ομάδα.

Όσον αφορά τη συνολική προϊστορία, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 49 φορές με γηπεδούχο τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έχουν πανηγυρίσει 23 νίκες, ο ΠΑΟΚ μετρά 12 επικρατήσεις, ενώ 14 αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Η συνολική διαφορά τερμάτων στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις είναι 75-61 υπέρ του ΟΦΗ.

Αναλυτικά ο αφιέρωμα της Super League:

Ο ΠΑΟΚ έχει την υπεροχή στις πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, αφού στις έξι τελευταίες, και στις δύο έδρες, μετρά τέσσερις νίκες έναντι δύο του ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης έχει μία νίκη στην έδρα της και μία στη Θεσσαλονίκη. Ο ΟΦΗ πάντως επικράτησε με 3-2 στην παράταση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 25 Απριλίου 2026, κατακτώντας το τρόπαιο, ενώ η φετινή τους αναμέτρηση για τη διοργάνωση, στις 2 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία.

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει μια παράδοση στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους, αφού έχει έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, με τις δύο τελευταίες νίκες του να είναι διαδοχικές. Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 τη σεζόν 2023-24 και η προηγούμενη νίκη του ήταν το 2014-15 με 3-1. Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει στις έντεκα από τις δώδεκα τελευταίες επισκέψεις του στο Ηράκλειο, με μοναδική εξαίρεση το 1-0 του ΟΦΗ στις 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό του με τον ΠΑΟΚ από τον Μάρτιο του 1983 μέχρι και τον Απρίλιο του 2002, για είκοσι αναμετρήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ επικράτησε στα 14 από τα είκοσι ματς, ενώ τα άλλα έξι τελείωσαν ισόπαλα.

Ο ΟΦΗ έχει καταφέρει μόνο μία φορά να επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια της σεζόν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη το 1992-93, όταν είχε πάρει τη νίκη στον Α' Γύρο με 4-0 στην Κρήτη και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος στην Τούμπα με 2-1.

Το σκορ που έχει παρουσιαστεί περισσότερες φορές με γηπεδούχο τον ΟΦΗ είναι το 2-1, σε οκτώ αναμετρήσεις.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ

49 ΑΓΩΝΕΣ

23 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

14 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 75-61

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η τελευταία νίκη επί του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο! (vid)

Η έδρα των Κρητικών, τα χρόνια απουσίας και η…Λεωφόρος!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου, για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League, με την σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 20:00, το απόγευμα της Κυριακής (25/10).

Οι δυο ομάδες συναντώνται σε αυτό το γήπεδο μετά από πολλά χρόνια, με δεδομένο πως οι Κρητικοί χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα έτη το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», τη φυσική τους έδρα ενώ υπήρξαν και σεζόν που ο ΟΦΗ έλειπε από τη μεγάλη κατηγορία.

Στη...θέση του σημερινού παιχνιδιού θα μπορούσε να είναι το περσινό των δυο ομάδων, ωστόσο αυτό διεξήχθη στη Λεωφόρο στην Αθήνα, καθώς δεν ήταν έτοιμος ακόμη ο αγωνιστικός χώρος στο Παγκρήτιο.

Επομένως πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω, για να βρούμε την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο με αντίπαλο τον ΟΦΗ και συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου του 2008.

Τότε, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε φύγει με νίκη 2-0. Προηγήθηκε από νωρίς, με τον Μάρκος Αντόνιο να σκοράρει από κοντά στο 8' ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 42', ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Φράντισεκ Στράκα): Μάλαρτζ, Ταραλίδης (74′ Rουμπάκης), Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς (61′ Κοστόφσκι), Σταυρακάκης, Δημούτσος, Βενέτης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα (46′ Σφακιανάκης)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κωσταντινίδης, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Γκαρσία (46′ Μπαλάφας), Βερόν, Κονσεϊσάο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (81′ Λάκης), Μουσλίμοβιτς (93′ Αθανασιάδης)

https://www.youtube.com/watch?v=mlSkmoc6Q90

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ