Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό που λέμε… «έκαναν την διαφορά»

Σχόλια-ανάλυση και κριτική για την ατομική απόδοση των παικτών του Δικεφάλου

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Αυτό που λέμε… «έκαναν την διαφορά»

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό, ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη, αλλά ουσιαστικός και επικίνδυνος έγινε μετά το 60΄ αφού μπήκαν στο γήπεδο ο Μακ με τον Ροντρίγκεζ.

Ας δούμε την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

ΓΛΥΚΟΣ: Ήταν από τα παιχνίδια που ο γκολκήπερ της μεγάλης ομάδας θα χρειάζονταν μία-δύο στιγμές. Ο Γλύκος έκανε την σπουδαία επέμβαση στο 43΄ μετά το σουτ του Ροτζέριο και πραγματικά φάνηκε πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ.
ΣΚΟΝΔΡΑΣ: Πολύ θετικός σε πολλές στιγμές του αγώνα. Πάντα πρώτος πάνω στην μπάλα, σίγουρος σε μεταβιβάσεις και πολύ δυναμικός σε κάθε τζαρτζάρισμα. Ως αριστερό στόπερ, ανέβηκε καλά και στην επανάληψη και έφθασε κοντά σε τελικές πάσες.
ΜΑΛΕΖΑΣ: Σίγουρος και μεθοδικός στις λίγες φορές που ο αντίπαλος πλησίασε την περιοχή του ΠΑΟΚ. Δείχνει έτοιμος κάθε φορά που ο προπονητής τον επιλέγει για το κέντρο της τριάδας στα στόπερ.
ΒΙΤΟΡ: Ως δεξί στόπερ δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα στην εξέλιξη του αγώνα. Από αυτούς που προφανώς δεν θα «ξεκουραστεί» αυτή την εβδομάδα.

ΣΑΜΠΟ: Ξεκίνησε στο κέντρο και στον άξονα, αλλά μετά το 30΄ βρέθηκε ως δεξί φουλ-μπακ στην πλευρά. Δεν είχε πολλές καλές στιγμές, παρά το πάθος που έβγαλε σε διεκδικήσεις της μπάλας.
ΧΑΡΙΣΗΣ: Ψάχνονταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο και ανέβαινε. Στην επανάληψη ήταν πολύ καλός και ανασταλτικά όπου έπαιζε επιθετική άμυνα, αλλά και στην οργάνωση που είχε καλές επιλογές.

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Φανερά εκτός ρυθμού αγώνων. Έπαιξε για μία ώρα στην αριστερή πλευρά, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί.
ΓΚΟΛΑΣΑ: Ξεκίνησε από τα δεξιά και μετά το ημίωρο πέρασε στα κεντρικά χαφ. Ήταν πολύ καλός στην επανάληψη. Δημιούργησε φάσεις, έκανε ατομικές ενέργειες και γενικά έδειξε το καλό του πρόσωπο μετά από πολύ-πολύ καιρό.

ΖΑΙΡΟ: Έπαιξε πίσω από τον φορ και στην επανάληψη μετά το 60΄ πήρε την δεξιά πλευρά. Σε φάση επίθεσης τα κάνει όλα καλά, μέχρι να πάρει την τελική απόφαση, ειδικά για πάσα. Εκεί κάπου χάνεται…
ΠΕΛΚΑΣ: Πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όταν είχε και πιο ποιοτικά στηρίγματα. Ξεκίνησε τη φάση του πρώτου γκολ και κατάφερε να την τελειώσει. Χρειάζονταν ένα τέτοιο διάστημα για να πάρει τα πάνω του.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Αγχωμένος με την τελική προσπάθεια και με το γκολ που του λείπει. Αυτό το άγχος του βγήκε πολύ στο τέλος. Έτρεξε, κυνήγησε, διεκδίκησε, αλλά σε φάσεις δεν μπήκε ιδιαίτερα. Προφανώς πρέπει να ηρεμήσει τώρα που θα πάρει συνεχόμενα 90λεπτα.

ΜΑΚ: Εκπληκτικός, έκανε πραγματικά την διαφορά όταν μπήκε στο γήπεδο. Όπως το είπε και ο Ελευθερόπουλος: «Παίκτης άλλου επιπέδου». Κινήθηκε άριστα στο χώρο και δημιούργησε πολλές καταστάσεις παίζοντας πίσω από τον φορ.
ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ: Μπήκε στο 60΄ και έδωσε άλλο αέρα στον ΠΑΟΚ. Πολύ θετικός από τα αριστερά με καλές συνεργασίες, ενώ εντυπωσίασε στη φάση που πρόλαβε τον αντίπαλο φορ όταν εκείνος έφευγε μόνος με τον Γλύκο.
ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Έπαιξε στο τέλος από την δεξιά πλευρά και προσπάθησε να αποφύγει τα λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… δώρο του Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές!

Η κίνηση του Ρουμάνου προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2) και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν στην κορυφή και επί της ουσίας να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο «Δικέφαλος του βορρά» όσο και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη του τίτλου!

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μάλιστα, εκτός του διήμερου ρεπό που θα απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου και πάλι θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 12ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμπλεξε ο Αλμέιδα που πήγε να κουνήσει το δάκτυλο!

Aπαράδεκτη συμπεριφορά του τεχνικού της ΑΕΚ σε αξιωματούχους του αγώνα. Πουθενά άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο σημείο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο του τμήματος Αθλητικής Βίας από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όχι μόνο δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την συμπεριφορά του αλλά επιδόθηκε σε μαθήματα ηθικής μέχρι την στιγμή που το PAOK24 του έδειξε την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται να πιάνει από τον λαιμό έναν αστυνομικό (!) και όχι άνθρωπο του ΠΑΟΚ όπως προσπάθησαν να εννοήσουν μετά τη λήξη του αγωνα. Η ΑΕΚ έχασε, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί και έσπρωχνε τους πάντες, έπιασε αστυνομικό απο τον λαιμο και θα τιμωρηθεί βάσει των όσων γράφει ο κανονισμός για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν στην συντριπτική πλειονότητα διαπιστευμένοι αστυνομικοί και παρατηρητές, ενώ υπήρχαν μονάχα δύο άτομα της ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο προσπαθούν να ηρεμήσουν τον προπονητή της ΑΕΚ, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τάισον χωρίς όμως αποτέλεσμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ