Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τύχη και σκληρή δουλειά»

AΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η σειρά του Στέλιου Κίτσιου ήταν χθες να εξωτερικεύσει τις εντυπώσεις του από την έως τώρα προετοιμασία, να αναφερθεί στην περσινή χρονιά και να τοποθετηθεί για αυτή που ξεκινάει σε έναν μήνα.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Τύχη και σκληρή δουλειά»

Ο νεαρός αμυντικός, εξέφρασε πολλές φορές την ανάγκη για σκληρή δουλειά, χαρακτήρισε πιο «δουλεμένη» ομάδα τον περσινό Παναθηναϊκό σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και σημείωσε πως ίσως πέρσι στον Δικέφαλο δεν υπήρχε το λεγόμενο οικογενειακό κλίμα. 

– Aν και σε μικρός σε ηλικία, πλέον λογίζεσαι ως από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
«Η αλήθεια είναι πως η περσινή χρονιά με βοήθησε γιατί ήταν μια γεμάτη για μένα με πολλές συμμετοχές. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερα τα παιδιά που είναι μαζί μας από τα τμήματα υποδομής  έτσι ώστε να μπουν στο κλίμα. Και εγώ έχω να μάθω πολλά πράγματα ακόμη από τους πιο έμπειρους. Δεν μου φαίνεται παράξενο το ότι έχω περισσότερες εμπειρίες αφού μέσα από τη δουλειά μου πήρα αυτό που άξιζα».

– Τι σου έμεινε από τον τελικό του κυπέλλου;
«Μια συμμετοχή σε έναν τελικό είναι σημαντική. Αυτό που με στεναχώρησε όμως δεν ήταν η ήττα, αλλά η εμφάνιση και ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε. Έχω όμως την βεβαιότητα ότι θα έχουμε και άλλους τελικούς στο μέλλον και θα έχουμε θετικές αναμνήσεις».

– Καθιερώθηκες ως δεξί μπακ. Θεωρείς ότι χρειάζεσαι και εκεί βελτίωση;
«Μέσα από τα παιχνίδια βελτιώνεσαι. Πέρσι έκανα αρκετά παιχνίδια σε αυτή τη θέση και πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος έτσι ώστε να βελτιώσω τα στοιχεία που χρειάζεται κανείς σε αυτή τη θέση».

– Πιστεύεις ότι στο πρώτο επίσημο ματς η ομάδα θα βγάλει στο γήπεδο όσα δουλεύει εδώ στην προετοιμασία;
«Νομίζω ότι δουλεύουμε έτσι ώστε τα αποτελέσματα να βγουν στο τέλος της χρονιάς. Εμείς δουλεύουμε σκληρά, όχι απλά για να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο ματς αλλά για να πετύχουμε πράγματα στο τέλος της σεζόν».

– Εσύ, ο Σκόνδρας, ο Κωνσταντινίδης σε αυτή τη θέση. Σε αγχώνει ο ανταγωνισμός;
«Δε με αγχώνει καθόλου. Εγώ θέλω να δουλέψω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιστεύω ότι αν αξίζω ο προπονητής δε θα με αδικήσει».

– Θετικές και αρνητικές αναμνήσεις από την περσινή σεζόν;
«Από την περσινή σεζόν κρατώ το ότι ήταν μια γεμάτη χρονιά για εμένα αφού έπαιξα σε πολλούς αγώνες. Η κακή στιγμή ήταν ο τελικός. Αλλά πάντα θέλω να κρατώ τις καλές στιγμές και να δουλέψουμε ώστε την φετινή σεζόν όλες οι αναμνήσεις να είναι  θετικές».

– Έφυγαν αρκετοί παίκτες. Θα σου λείψει κάποιος ιδιαίτερα;
«Έφυγαν πράγματι πολλοί παίκτες αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Δε θα πω αν θα μου λείψει κάποιος συγκεκριμένος παίκτης. Δουλεύουμε για να κάνουμε ένα καλύτερο σύνολο από πέρσι».

– Πλέον στη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης;
«Νομίζω πως  είμαστε πλήρεις. Απλά μέσα από τα επίσημα παιχνίδια καλούμαστε εμείς οι παίκτες που αγωνιζόμαστε σε αυτή τη θέση να αποδείξουμε ότι αξίζουμε που είμαστε εδώ».

– Οι παίκτες που αποκτήθηκαν, δήλωσαν ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τίτλο. Το αποδέχεσαι, συμφωνείς με αυτό;
«Το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα είναι δύσκολο αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να έχει υψηλές φιλοδοξίες και ο πήχης πρέπει να είναι ψηλά. Κάθε χρονιά προσπαθούμε να πάρουμε έναν τίτλο και αυτό θα κάνουμε και φέτος μέσα από την σκληρή δουλειά».

– Ο Αναστασιάδης στέκεται πολύ στην σημασία να λειτουργείται ως οικογένεια. Ήταν κάτι που έλειπε;
«Συμφωνώ πως αυτό έχει  ιδιαίτερη σημασία. Ίσως τις περασμένες χρονιές αυτό να απουσίαζε. Ο Αναστασιάδης θέλει να είμαστε οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ίσως την περασμένη σεζόν να μην το είχαμε καταφέρει αφού μπορεί να υπήρχαν παίκτες που να μην ένιωθαν έτσι».

– Ποια συμβουλή έχεις να δώσεις στα παιδιά από τα τμήματα υποδομής;
«Για να μείνεις στην πρώτη ομάδα πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Αν παλέψεις σκληρά θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Αλλά και ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή με αυτά τα παιδιά».

– Ήταν αποτυχημένη η περσινή χρονιά;
«Στα πλέι οφ τερματίσαμε πρώτοι και με την αφαίρεση των τριών βαθμών χάσαμε την πρωτιά. Στον τελικό του κυπέλλου χάσαμε από μια ομάδα που ήταν η πιο καλά δουλεμένη και πιο έτοιμη από εμάς και δίκαια χάσαμε. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, είναι δεδομένο ότι το ότι μείναμε μακριά από την κορυφή από νωρίς δεν ήταν το καλύτερο. Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρεις τον τίτλο αλλά δεν ήταν καλό που μείναμε πίσω από τόσο νωρίς».

– Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την περσινή ομάδα;
«Η διαφορά είναι πως υπάρχουν πολλά παιδιά από τα τμήματα υποδομής. Όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για διαφορές αφού είμαστε ακόμη στην προετοιμασία. Δουλεύουμε με τον προπονητή πολύ σκληρά, προσπαθούμε να το βγάζουμε στο γήπεδο  αλλά είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα ακόμη».

– Γιατί ο Παναθηναϊκός στον τελικό παρουσιάστηκε πιο δουλεμένος;
«Γιατί ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο, δούλεψε και είχε αυτή την εικόνα στον τελικό. Δεν μπορώ να πω τι έφταιξε σε εμάς αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν δουλευμένη ομάδα και φαινόταν στο γήπεδο».

– Βρέθηκες να παίζεις δεξί μπακ εξ ανάγκης στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα πλέι οφ όταν τραυματίστηκε ο Κωνσταντινίδης. Ήταν και θέμα τύχης το ότι βρέθηκες σε αυτή τη θέση;
«Πιστεύω ότι πάντα παίζει ρόλο και η τύχη. Σε εκείνον τον αγώνα ο Δημήτρης είχε χτυπήσει και μπήκα αλλαγή να καλύψω αυτή τη θέση.  Αμέσως μετά στην προετοιμασία, υπήρχε μόνο ένας δεξί μπακ, ο Σκόνδρας και ο προπονητής με δοκίμασε εκεί. Μέσα από τη δουλειά και αφού ήταν μια νέα θέση για μένα καθιερώθηκα. Έχω κενά, δουλεύω σκληρά, αλλά με βοήθησαν και οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου».

– Τι έχεις να πεις στον οπαδό που σκέφτεται να αγοράσει διαρκείας αλλά είναι επιφυλακτικός;
«Η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη για την ομάδα και δεν περιμένει κανείς οπαδός τον Κίτσιου να του πει τι θα κάνει. Έφυγαν πολλοί παίκτες,  ήρθαν νέοι, θα δουλέψουμε σκληρά  για να γίνουμε καλύτεροι από πέρσι».

– Μπορείς να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους;
«Νομίζω ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. Εμείς όμως θα δουλέψουμε ως οικογένεια, δεν μπορώ να πω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά θα παλέψουμε για τίτλους και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

– Συμφωνείς με την άποψη ότι φέτος κρατάτε "χαμηλά τη μπάλα;"
«Ναι, είναι το μόνο που πρέπει να κάνουμε και έτσι θα μπορέσουμε να πάμε καλά ως ομάδα…».

– Υπάρχουν διαφορές στο παιχνίδι που προσπαθεί να σας περάσει ο Αναστασιάδης;
"Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και είναι λογικό να υπάρχουν αλλαγές και θα φανεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε κάπου συγκεκριμένα αφού δουλεύουμε σε πολλά πράγματα. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι μας τονίζει συνεχώς πως πρέπει να είμαστε μια οικογένεια. Εμείς δουλεύουμε με ταπεινότητα και όταν αξίζεις κάτι στο τέλος το παίρνεις. Αν δουλέψεις σκληρά στο τέλος θα ανταμειφθείς».

– Πολλές φορές στην προπόνηση ο Αναστασιάδης λέει "δε σας τα έμαθε κανείς αυτά…". Είναι τόσο τα κενά σας;
«Πιστεύω ότι ένας αθλητής που έρχεται από τα τμήματα υποδομής, έχει κενά. Για αυτό και πολλές φορές χρειάζεται να τα μάθουμε έστω κι σε αυτή την ηλικία».

 
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τακτική και φινάλε στην Τούμπα ενόψει Βόλου (vid)

Η τελευταία “πρόβα” πριν το παιχνίδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με το Βόλο ο ΠΑΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο γήπεδο, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αρκετή τακτική για μία ακόμη μέρα, ενώ κατόπιν έγινε γνωστή κι η αποστολή που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός για το παιχνίδι της Κυριακής.

Η κάμερα του PAOKTV κατέγραψε -όπως κάθε μέρα- όλα όσα έγιναν στην προπόνηση της ομάδας:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποστολή χωρίς Κότνικ για Βόλο

Ποιοι απουσιάζουν για τους γηπεδούχους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΝΠΣ Βόλος ανακοίνωσε την αποστολή του για το αυριανό παιχνίδι (23/01) με τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους 18 ποδοσφαιριστές, ενώ μετρούν δύο απουσίες. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα, Κότνικ, που ήταν βασικός στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της Θεσσαλικής ομάδας. Η δεύτερη απουσία έχει να κάνει με τον Φινλανδό αμυντικό, Νικολάι Άλχο, που ήταν βασικός στα παιχνίδια με Τρίπολη κι Απόλλων αλλά στο δεύτερο έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Αυτοί είναι οι εξής: Κλέιμαν, Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ρομέρο, Ρινέρ, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Σοάρες, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ορόζ, Ρεγκατίν, Σιέλης, Τερεζίου, Ροσέρο, Φαν Βέερτ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πότε έρχεται ο Σοάρες στη Θεσσαλονίκη

Τι επιδιώκουν οι ασπρόμαυροι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, ΠΑΟΚ και Μορεϊρένσε ήρθαν σε προφορική συμφωνία για τη μεταγραφή του Φιλίπε Σοάρες στους ασπρόμαυρους. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν η συμφωνία της μεταγραφής αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ με την πορτογαλική ομάδα να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 15%. Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και δεν αποκλείεται ακόμη κι αύριο (23/01) να ολοκληρωθεί και τυπικά η υπόθεση.

Ο Πορτογάλος μέσος, που αποτελεί προσωπική επιλογή του Ζοσέ Μπότο, δεν συμπεριλήφθηκε ούτε σήμερα στην αποστολή της ομάδας του. Η πορεία της υπόθεσης φτάνει στο τέλος της. Από τον ΠΑΟΚ μάλιστα υπάρχει η πρόθεση και γίνεται προσπάθεια, ώστε ο παίκτης να είναι στη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Δεύτερα και να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending