Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κρατάω την ένταση και το πάθος που έδειξαν σήμερα οι παίκτες μου"

Αρκετά ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αμπέλ Φερέιρα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Κρατάω την ένταση και το πάθος που έδειξαν σήμερα οι παίκτες μου"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις αλλαγές στο σχήμα και την ένταση που είχε σήμερα η ομάδα: “Για μένα αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Κάθε μέρα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ακριβώς αυτό. Σήμερα ήταν μία νίκη των παικτών. Ήρθε από την περηφάνια που έχουν και το πάθος που έχουν, παίζοντας για αυτό το σύλλογο και νομίζω ότι και οι ίδιοι κατάλαβαν ότι μόνο με τέτοια επίπεδα έντασης, μπορούμε να έχουμε τέτοια παιχνίδια. Επαναλαμβάνω είναι μία νίκη των παικτών η σημερινή”.

Για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες: “Κατά πρώτο λόγο, ξεκινώντας αντίστροφα, θέλω να εκφράσω την ευχαρίστηση μου. Θέλω να ευχαριστήσω και τους παίκτες και τον κ.Σαββίδη για την στήριξη που παίρνω και να τον ευχαριστήσω για ό,τι κάνει. Έχει λευκά μαλλιά και μάλλον είναι αρκετά σοφός. 

Όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος κι όταν χάνεις, ο χειρότερος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά κάτι που έχω ξαναπεί, είναι ότι έχω αφήσει την οικογένεια μου και το μοναδικό που θελουμε να κάνουμε όλοι, είναι να πετύχουμε τους στόχους μας. Η αρχική σκέψη όταν ήρθα, ήταν να υπογράψω για 2 χρόνια και υπέγραψα για 3. Υπάρχει ένα δρόμος που βαδίζουμε. Παρότι στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν υπάρχει υπομονή, θα πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο που θα μας φέρει στις επιτυχίες. Οι παίκτες ξερουν την αξία υους. Ο κόσμος ξέρει τη δυναμική του συλλόγου και ο προπονητής γνωρίζει αρκετά και προσπαθεί να τα βελτιώσει”.

Για τον Λάμπρου: “Η αλήθεια είναι ότι πάντα προσπαθώ να είμαι προσεκτικός όταν μιλάω ονομαστικά για παίκτες. Πήρα την απόφαση να μην το κάνω αυτό πια. Ατομικά θα μιλάω στους παίκτες, μόνο στα αποδυτήρια. Δεν θέλω να απαντήσω κάτι. Είμαστε μία ομάδα και όπως σε όλες τις πραγματικές ομάδες, όλοι μαζί χάνουμε κι όλοι μαζί κερδίζουμε”. 

Για το αν έμεινε ευχαριστημένος από τη σημερινή εμφάνιση: “Είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος με σάρκα και οστά, έχω καρδιά, οικογένεια, παιδιά… Κάποιες φορές πετυχαίνω σε αυτά που σκέφτομαι, κάνω τα δικά μου λάθη και κάποιες φορές κερδίζω, ενώ άλλες μαθαίνω. Προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα. Μου άρεσε η δυναμική που είχαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι ομάδες δημιουργούνται βήμα-βήμα. Κάνοντας αυτοκριτική, για να βελτιώνονται ακόμη περισσότερο. Κι εσείς βλέπετε κι άλλες ομάδες στο εξωτερικό και είναι λοιπόν νορμάλ, να βλέπουμε διακυμάνσεις στην απόδοση της ομάδας. Αυτές είναι οι πιο δύσκολες στιγμές, που σε φέρνουν αντιμέτωπο με αυτά που έχεις να βιώσεις. Από τη μία μπορείς να ακολουθήσεις μέχρι τέλους αυτά που πιστεύεις. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να δουλεύω κάθε φορά περισσότερο και καλύτερα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι μας.

Για τον κόσμο: “Σήμερα νιώσαμε την ενέργεια τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η πρόκληση, σε εισαγωγικά για αυτούς, είναι να μας δείχνουν την ίδια στήριξη όταν χρειαζόμαστε πραγματικά αυτή την ενέργεια. Όταν πχ δεχτούμε ένα γκολ. Εκεί μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Με αυτή την ενέργεια και την ένταση, η ομάδα μας είναι πραγματικά πολύ ισχυρή. Η ενέργεια τους είναι εκπληκτική. Στις λίγο πιο δύσκολες στιγμές, που δεν μας βγαίνουν κάποια πράγματα, όπως συμβαίνει σε αυτή τη δουλειά, η ενθάρρυνση αυτή κάνει όλη τη διαφορά”.

Για την παρουσία του Βιεϊρίνια στα δεξιά: “Τον Αντρέ τον ξέρουμε πολλά χρόνια. Ως πρωταθλητής Ευρώπης, έπαιξε σε αυτή τη θέση. Έπαιξε και στη Γερμανία σε αυτή τη θέση, αλλά κι εδώ. Είναι άλλη μία επιλογή και σίγουρα βοήθησε πολύ στη δυναμική της ομάδας. Η δική μου λειτουργία είναι να διατηρήσω αυτή τη δυναμική σε όσο το δυνατόν γίνεται υψηλότερα επίπεδα. Δε δουλεύω για μένα, δουλεύω για να βελτιώνονται όλοι οι υπόλοιποι. Πολύ παραπάνω από τα τακτικά ζητήματα, τη φυσική κατάσταση ή ό,τι άλλο, αυτό που κρατάω σήμερα ήταν δύναμη και η θέληση που έδειξαν οι παίκτες μου. Όταν υπάρχει αυτό, όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δούμε αυτό το παιχνίδι, αυτή την ένταση και να τα διατηρήσουμε. Όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι, πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί”.

Για το τι έχει μάθει ο ίδιος μέχρι στιγμής: “Η αλήθεια είναι ότι αν κοιτάξουμε την πρόσφατη ιστορία του ΠΑΟΚ, μετά την έλευση του κ.Σαββίδη απέκτησε τη δυναμική, για να κυνηγάει ρεαλιστικά το πρωτάθλημα. Πριν, δυστυχώς η ομάδα δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Πραγματικά πιστεύω ότι με την πάροδο των χρόνων, ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Υπάρχει το σχέδιο για το νέο γήπεδο, για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, για τις επενδύσεις που θα γίνουν.

Όταν έχεις έναν ιδιοκτήτη με όραμα και διάθεση να επενδύσει, τότε έχεις όλες τις προυποθέσεις για να πετύχεις όλα όσα πρέπει. Εννοείται ότι όποιος έρχεται εδώ, πρέπει να έχει τη νοοτροπία του νικητή. Να απαιτεί από τον εαυτό του ακόμη περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ θέλει φέτος να κερδίσει”.

Για το αν μπορεί η ομάδα να μείνει ψηλά: “Μόνο η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή είναι σταθερά μέχρι τέλους ψηλά. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει φέτος να πλησιάσει σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι τα μεγαλύτερα μας μαθήματα, τα παίρνουμε σε τέτοιες περιόδους που δεν κυλάνε όλα καλά και ψάχνεις να βρεις τι πρέπει να αλλάξεις. 

Μιλάμε για ένα μαραθώνιο, όσον αφορά στο πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε. Τώρα, μιλάμε για μία διοργάνωση που έχει και δεύτερο παιχνίδι. Έχουμε απέναντι μας μία καλή ομάδα, με καλή οργάνωση. Σήμερα θα μπορούσαμε να πετύχουμε ίσως και παραπάνω γκολ από τα δύο που πετύχαμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε σήμερα. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά σε κάθε περίπτωση ξέρουμε ότι μας περιμένει ένας δύσκολος επαναληπτικός. Στόχος είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Από την άλλη, φτιάχνουμε μία νέα ομάδα, με μείγμα νεαρών παικτών που θέλουν να δείξουν και παικτών που έχουν εμπειρία”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανάσες και στο… βάθος Ελσίνκι

Η αναβολή της αγωνιστικής αλλάζει τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αποχή των διαιτητών έφερε την αναβολή της προγραμματισμένης για το σαββατοκύριακο αγωνιστικής στη Stoiximan Super League.

Μια εξέλιξη που αλλάζει τα πλάνα των «ασπρόμαυρων» προς... όφελος των ποδοσφαιριστών.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου και το επιτελείου του έκαναν γνωστό στους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι την Παρασκευή θα έχουν ρεπό.

Οι «ασπρόμαυροι» θα επιστρέψουν και πάλι στη δουλειά από το Σάββατο με πρωινές προπονήσεις με φόντο το παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης με την Ελσίνκι στην Τούμπα που θα ρίξει την αυλαία στον όμιλο του Europa Conference League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νάσμπεργκ: «Δύσκολο παιχνίδι, σημαντική νίκη»

Άφησε στην… άκρη τον εαυτό του ο αμυντικός του ΠΑΟΚ και τόνισε ότι ο Δικέφαλος είναι μια δεμένη ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ για πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου μετά την επικράτηση με 1-0 επί του Βόλου στην Τούμπα.

Ο Ιβάν Νάσμπεργκ πήρε χρόνο συμμετοχής και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα σημείωσε:

«Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, είμαστε δεμένη ομάδα, όταν ο προπονητής σε καλέσει πρέπει να είσαι έτοιμος. Κλήθηκα από τον προπονητή και ένιωσα καλά, όλα έχουν να κάνουν με την ομάδα και όχι με τους εαυτούς μας.

Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Βόλος είναι καλή ομάδα, πίεζε ψηλά και μας δυσκόλεψε, εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε ένταση μέχρι τέλους. Είναι μία σημαντική νίκη που μας δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρομερό γκολ Πέλκα μετά από σλάλομ 20 μέτρων (vid)

Έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη της Μπασάκσεχιρ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Μπασάκσεχιρ με 2-0 επί της Σανλιούρφασπορ και την πρόκριση από τον 4ο γύρο του Türkiye Kupası.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του 30χρονου διεθνή σε 12 αγώνες τη φετινή σεζόν.

Ο τρόπος μάλιστα που επετεύχθη ήταν εντυπωσιακός καθώς πήρε την μπάλα αριστερά στη γραμμή του πλαγίου και έκανε σλάλομ προς την αντίπαλη εστία, αποφεύγοντας τρεις παίκτες, μέχρι να πλασάρει με υπέροχο φάλτσο.

https://twitter.com/Skyspor_Tr/status/1732847814361620720

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ