Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Δεν πρέπει να στιγματίζουμε ποδοσφαιριστές"

Συνέντευξη εφ’ όλης της παραχώρησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά τον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία και μίλησε τον ίδιο, την Εθνική ομάδα, το φετινό ΠΑΟΚ, αλλά και τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Άκης Σακισλόγλου

"Δεν πρέπει να στιγματίζουμε ποδοσφαιριστές"

Μετά από πολύ καιρό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης απάντησε στις φήμες περί επιστροφής του στην ενεργό δράση, αλλά μίλησε και για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο ΠΑΟΚ, αλλά και άλλοτε συμπαίκτης του Στέφανος Αθανασιάδης.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη:

Για την Εθνική: «Νομίζω ότι θα την παρακολουθούμε όσα χρόνια κι αν περάσουνε. Δε θα τη ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν γνωστό ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Η Βοσνία έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και παρουσιάζει μία ομοιογένεια και ξέραμε ότι το έργο δε θα ήταν ήταν εύκολο. Όταν η αντίπαλη ομάδα έχει την ποιότητα να κρατήσει την μπάλα, είναι δύσκολο το έργο για τους μεσοεπιθετικούς. Το χθεσινό ματς ήταν τέτοιο κι εμείς τρέχαμε παραπάνω, με συνέπεια και να κουραστούμε παραπάνω και να μη μπορούμε να βγούμε μπροστά οργανωμένα».

Για την ισοπαλία με τη Βοσνία: «Θεωρώ ότι τελείωσε όμορφα για εμάς. Το να κερδίζεις τον πόντο στο τέλος είναι ό, τι πιο σημαντικό για πολλούς λόγους, πόσο μάλλον όταν με ήττα θα μας έφταναν και θα είχαμε το μειονέκτημα να παίξουμε στην έδρα τους. Παραμείναμε τρεις πόντους μπροστά. Το πρόγραμμά μας είναι πιο δύσκολο αλλά και η Βοσνία πιστεύω δε θα κερδίσει εύκολα. Κι αυτή έχασε από το Βέλγιο, αλλά η Εθνική μπορεί να κερδίσει κάτι απέναντι στους Βέλγους».

Για το αν έχει παίξει με τη Βοσνία στην έδρα της: «Έπαιξα σε ένα που χάσαμε αρκετά εύκολα. Δεν ήταν τόσο μη βαριά ήττα, όσο η άσχημη εμφάνιση που μας πείραξε».

Για την έδρα των Βόσνιων: «Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι με ένταση είναι φυσιολογικό οι δηλώσεις να είναι πιο ένθερμες. Όταν παίζεις για τη χώρα σου θα κάνεις το καλύτερο δυνατό. Δε θα ξεφύγει κάτι από τα αθλητικά πλαίσια νομίζω. Άρα όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο και οι Έλληνες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν έναν ή τρεις βαθμούς στη Βοσνία. Όλα μπορούν να συμβούν».

Για το γκολ του Τζαβέλλα: «Ήταν πολύ όμορφο και το έκανε πιο όμορφο το ότι μπήκε στο τέλος».

Για το αν η Εθνική φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της: «Έτσι νομίζω. Ήταν μία δύσκολη καμπή, αλλά ξεπεράστηκε και θα αργήσει πολύ να περάσει ξανά κάτι τέτοιο. Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο, με ταλέντα, καλούς ποδοσφαιριστές. Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει μεταξύ των εθνικών ομάδων και καμία δε νικάει εύκολα. Έχουμε ακόμη δύσκολο δρόμο, αλλά στεκόμαστε πολύ καλά μέχρι σήμερα».

Για το ότι η Εθνική δεν έπαιζε καλά και κέρδιζε μόνο με 1-0: «Θεωρώ ότι αυτά τα σχόλια είναι από αυτούς που δε γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Αν το γνωρίζεις το ποδόσφαιρο σε ικανοποιεί  αυτό το 1-0. Από κει και πέρα αν μπορούν να το αξιολογήσουν ή όχι είναι δικό τους θέμα. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και να παίρνει αποτελέσματα και δε θα πρέπει να καταδικάζουμε την προσπάθεια των παιδιών. Πολύ εύκολα καταδικάζουμε και εξυψώνουμε είτε ομάδες είτε αθλητές. Μια σταθερότητα θα ήταν το ιδανικό».

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη: «Το να κρίνω την προσφορά του Στέφανου και οποιουδήποτε άλλου ποδοσφαιριστή είναι περιττό γιατί ο καθένας γράφει την ιστορία του και είναι γνωστή σε όλους. Από κει και πέρα ο καθένας το βλέπει θετικά ή αρνητικά, αν του αρέσει ένας ποδοσφαιριστής. Από την άλλη έχουμε μία ομάδα που κάνει τον προγραμματισμό της και παίρνει αποφάσεις, ούτε αυτό θα κρίνω. Εύχομαι το καλύτερο για τον Στέφανο και την ομάδα. Αν συμφωνούν στο να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, καλώς. Αν διαφωνούν, αν ισχύει αυτό που λένε ότι διαφωνεί ο Στέφανος, εύχομαι να κάνει την καλύτερη επιλογή για την πορεία του. Δεν μπορώ να κρίνω αν είναι θετική ή αρνητική η απόφαση μίας ομάδας γιατί δεν είμαι μέσα στην ομάδα. Η κάθε ομάδα κάνει το πλάνο της. Τώρα για ποιο λόγο απομακρύνει ή θέλει να απομακρύνει κάποιο ποδοσφαιριστή, είναι ένα άλλο κομμάτι».

Για τα καλά λόγια που έχει πει για αυτόν ο Στέφανος Αθανασιάδης: «Το να πω θετικά για πρώην συμπαίκτες μου είναι ό, τι καλύτερο για μένα. Όσο παίξαμε μαζί και όσο στάθηκα δίπλα του το έκανα γιατί το ήθελα και όχι για να κερδίσω κάτι. Από κει και πέρα αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τον ευχαριστώ για τις καλές του κουβέντες».

Για το αν κρίνουμε πιο αυστηρά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Είναι γενικό το φαινόμενο. Κρίνουμε τον Έλληνα πιο αυστηρά, συνέβαινε πάντα και συμβαίνει και τώρα και δεν ξέρω τι θα γίνει. Ίσως έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την κουλτούρα του Έλληνα. Έξω δεν συμβαίνει αυτό. Περισσότερο πιέζουν τους ξένους. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο.  Δε γίνεται στο 100 τοις εκατό, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτό συμβαίνει. Από τον κάθε αθλητή απαιτείς αυτό που μπορεί να δώσει. Δεν είναι το ίδιο. Κάποιος προσφέρει περισσότερα από έναν άλλον, η ομάδα είναι ομάδα, οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός, ούτε σε Έλληνες, ούτε σε ξένους».

Η άποψή του για τους ποδοσφαιριστές που σταματάνε το ποδόσφαιρο και λένε ότι δεν βλέπουνε ελληνικό πρωτάθλημα: «Δε μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά που λένε κάτι τέτοιο. Ο καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Δεν πρέπει να υποτιμάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να το υποστηρίζουμε και να το σηκώνουμε ψηλά. Σταματώντας το ποδόσφαιρο, έχω περισσότερο χρόνο για την οικογένειά  μου και τον αφιερώνω εκεί. Βλέπω και ελληνικά και ξένα ματς. Δεν έχει να κάνει με το πόσο θέλω να δω, αλλά με το πως κυλάει το πρόγραμμά μου με την οικογένειά μου».

Για το αν θα πάει στην Παναχαΐκή ή σε κάποια άλλη ομάδα: «Δεν ισχύει κάτι. Δεν έχω συζητήσει με καμία ομάδα για μετακίνηση τον Ιανουάριο. Ο Κώστας  Κατσουράνης και ο Γιώργος Φωτάκης είναι πολύ καλοί φίλοι και περάσαμε όμορφα και τα λέμε συχνά».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δε βάζει εύκολα γκολ: «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να στιγματίζουμε ποδοσφαιριστές. Το γκολ το βάζουν όλοι και το τρώνε όλοι. Θα πρέπει να βάλουμε σε μία τάξη τα πράγματα και τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα μας. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, εμένα μου αρέσει, αλλά σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στο γκολ. Ο προπονητής και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρέπει να απαντήσουν σε αυτό, αλλά σίγουρα φταίνε και οι συγκυρίες. Υπάρχει περίοδος με ρέντα και χωρίς. Το πόσο θα κρατήσει και αν θα χρειαστεί ενίσχυση μία ομάδα το ξέρουν οι άνθρωποι της ομάδας. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή. Το θέμα είναι να μην υπάρχει μιζέρια. Οι πολλές αλλαγές σε οποιοδήποτε πόστο απαιτούν περισσότερο χρόνο για να χτιστεί αυτό που θέλεις. Ας δείξει ο κόσμος παραπάνω υπομονή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει μία αδυναμία την οποία πρέπει να λύσει. Υπάρχουν άνθρωποι που θα αποφασίσουν πώς θα λυθεί. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο γήπεδο».

Για το αν πηγαίνει η μπάλα στους φορ για να σκοράρουν: «Είναι αυτό που είπα. Το γκολ δεν το βάζει ο φορ, το βάζει η ομάδα. Το γκολ δεν το τρώει ο αμυντικός και ο τερματοφύλακας, το τρώει η ομάδα. Το θέμα είναι πώς το έχει ο καθένας στο μυαλό του. Και δεν στοχοποιούμε το σέντερ φορ. Σίγουρα γκολ χάνονται, λάθη γίνονται και ο καθένας κρίνεται σε βάθος χρόνου, εκ του αποτελέσματος και σύμφωνα με τα όσα πρόσφερε μέχρι τότε που αποφασίστηκε να μείνει ή να πουληθεί».

Πηγη: Αθλητικό Μετρόπολις

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι ζητάει η Μπενφίκα για Ντάντας

Η αντιπρόταση και τα “θέλω” της Μπενφίκα – Το PAOK24 news αποκαλύπτει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένα από τα "καυτά" ζητήματα που αποτελεί τον ΠΑΟΚ, είναι αυτό του Τιάγκο Ντάντας. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, έγινε γνωστό το ταξίδι του Ζοσέ Μπότο στην Πορτογαλία και η επαφή με την Μπενφίκα με φόντο το μέλλον.

Ο Μπότο πρότεινε στην Μπενφίκα τον δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο ακόμη, ωστόσο, οι Πορτογάλοι θέτουν τους δικούς τους όρους σε πρώτη φάση.

Όπως αναφέρθηκε στο PAOK24 news, η Μπενφίκα έκανε αντιπρόταση στον Μπότο για τον Ντάντας, ωστόσο, είναι δεδομένο πως ο Πορτογάλος δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του, αλλά θα πρέπει να μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη.

Τι ακριβώς ζητάει η Μπενφίκα; Αρχικά, οι "Αετοί" ισχυριζόμενοι πως έχουν προσφορές στα χέρια τους για τον παίκτη, θέλουν χρήματα ακόμη και για τον δανεισμό του, κάτι που σημαίνει βέβαια πως το... ενοίκιο θα ρίξει το ποσό της ρήτρας.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πληρώσει για να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Ντάντας και τώρα, αυτό που απομένει είναι η επαφή του Μπότο με τον Ιβάν Σαββίδη, ώστε να φανεί αν θα δώσει ή όχι έγκριση ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου", την ώρα που η διάθεση του παίκτη είναι ξεκάθαρη.

Ο Ντάντας -προφανώς- σε αυτή τη φάση δεν έχει θέση στην Μπενφίκα και είναι ξεκάθαρο πως θέλει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο να θεωρεί πως στον ΠΑΟΚ εξελίσσεται και βελτιώνεται καθημερινά. Οι Πορτογάλοι σέβονται τα "θέλω" του παίκτη και πλέον, η προσοχή στρέφεται στον Ιβάν Σαββίδη, που θα έχει τον πρώτο λόγο, με φόντο τα επόμενα βήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Θυμηθείτε όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή εκπομπή του PAOK24 (50:28):

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η δοκιμασία του Κοτάρσκι

Η προσοχή στρέφεται στον Κροάτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας έχουν... αδειάσει τις τελευταίες ημέρες.

Οι διεθνείς έχουν αναχωρήσει για τις πατρίδες τους, μπαίνοντας σε ρυθμούς αγώνων, ενώ οι υπόλοιποι επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο.

Σήμερα, τα "φώτα" στρέφονται στον Ντομινίκ Κοτάρσκι, με την Εθνική Ελπίδων της Κροατίας να αντιμετωπίζει το Ισραήλ στις 18:00 το απόγευμα, σε φιλικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, ο Κροάτης γκολκίπερ θα πάρει και σήμερα φανέλα βασικού, με τον Κοτάρσκι να αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας.

Η Κροατία θα δώσει ένα ακόμη παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας την Αγγλία στο Λονδίνο στις 28/03 (21:45), με τον Κροάτη να επιστρέφει κατόπιν στη Θεσσαλονίκη, για να τεθεί στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νοκ άουτ με θλάση ο Κουρμπέλης

Συναγερμός και στον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν ταξίδεψε με την Εθνική για το Γιβραλτάρ κι αμέσως σήμανε... συναγερμός και στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Ο Έλληνας άσος, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και η μαγνητική, στην οποία υποβλήθηκε, έδειξε πως υπέστη θλάση στον αριστερό μηρό.

Ο Κουρμπέλης τέθηκε νοκ άουτ με φόντο το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, ενώ ανησυχία υπάρχει και στο "τριφύλλι", ενόψει της επανέναρξης των πλέι οφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending