Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Δεν πρέπει να στιγματίζουμε ποδοσφαιριστές"

Συνέντευξη εφ’ όλης της παραχώρησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά τον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία και μίλησε τον ίδιο, την Εθνική ομάδα, το φετινό ΠΑΟΚ, αλλά και τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Άκης Σακισλόγλου

"Δεν πρέπει να στιγματίζουμε ποδοσφαιριστές"

Μετά από πολύ καιρό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης απάντησε στις φήμες περί επιστροφής του στην ενεργό δράση, αλλά μίλησε και για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ο ΠΑΟΚ, αλλά και άλλοτε συμπαίκτης του Στέφανος Αθανασιάδης.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη:

Για την Εθνική: «Νομίζω ότι θα την παρακολουθούμε όσα χρόνια κι αν περάσουνε. Δε θα τη ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν γνωστό ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Η Βοσνία έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και παρουσιάζει μία ομοιογένεια και ξέραμε ότι το έργο δε θα ήταν ήταν εύκολο. Όταν η αντίπαλη ομάδα έχει την ποιότητα να κρατήσει την μπάλα, είναι δύσκολο το έργο για τους μεσοεπιθετικούς. Το χθεσινό ματς ήταν τέτοιο κι εμείς τρέχαμε παραπάνω, με συνέπεια και να κουραστούμε παραπάνω και να μη μπορούμε να βγούμε μπροστά οργανωμένα».

Για την ισοπαλία με τη Βοσνία: «Θεωρώ ότι τελείωσε όμορφα για εμάς. Το να κερδίζεις τον πόντο στο τέλος είναι ό, τι πιο σημαντικό για πολλούς λόγους, πόσο μάλλον όταν με ήττα θα μας έφταναν και θα είχαμε το μειονέκτημα να παίξουμε στην έδρα τους. Παραμείναμε τρεις πόντους μπροστά. Το πρόγραμμά μας είναι πιο δύσκολο αλλά και η Βοσνία πιστεύω δε θα κερδίσει εύκολα. Κι αυτή έχασε από το Βέλγιο, αλλά η Εθνική μπορεί να κερδίσει κάτι απέναντι στους Βέλγους».

Για το αν έχει παίξει με τη Βοσνία στην έδρα της: «Έπαιξα σε ένα που χάσαμε αρκετά εύκολα. Δεν ήταν τόσο μη βαριά ήττα, όσο η άσχημη εμφάνιση που μας πείραξε».

Για την έδρα των Βόσνιων: «Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι με ένταση είναι φυσιολογικό οι δηλώσεις να είναι πιο ένθερμες. Όταν παίζεις για τη χώρα σου θα κάνεις το καλύτερο δυνατό. Δε θα ξεφύγει κάτι από τα αθλητικά πλαίσια νομίζω. Άρα όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο και οι Έλληνες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν έναν ή τρεις βαθμούς στη Βοσνία. Όλα μπορούν να συμβούν».

Για το γκολ του Τζαβέλλα: «Ήταν πολύ όμορφο και το έκανε πιο όμορφο το ότι μπήκε στο τέλος».

Για το αν η Εθνική φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της: «Έτσι νομίζω. Ήταν μία δύσκολη καμπή, αλλά ξεπεράστηκε και θα αργήσει πολύ να περάσει ξανά κάτι τέτοιο. Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο, με ταλέντα, καλούς ποδοσφαιριστές. Οι αποστάσεις έχουν μικρύνει μεταξύ των εθνικών ομάδων και καμία δε νικάει εύκολα. Έχουμε ακόμη δύσκολο δρόμο, αλλά στεκόμαστε πολύ καλά μέχρι σήμερα».

Για το ότι η Εθνική δεν έπαιζε καλά και κέρδιζε μόνο με 1-0: «Θεωρώ ότι αυτά τα σχόλια είναι από αυτούς που δε γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Αν το γνωρίζεις το ποδόσφαιρο σε ικανοποιεί  αυτό το 1-0. Από κει και πέρα αν μπορούν να το αξιολογήσουν ή όχι είναι δικό τους θέμα. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό και να παίρνει αποτελέσματα και δε θα πρέπει να καταδικάζουμε την προσπάθεια των παιδιών. Πολύ εύκολα καταδικάζουμε και εξυψώνουμε είτε ομάδες είτε αθλητές. Μια σταθερότητα θα ήταν το ιδανικό».

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη: «Το να κρίνω την προσφορά του Στέφανου και οποιουδήποτε άλλου ποδοσφαιριστή είναι περιττό γιατί ο καθένας γράφει την ιστορία του και είναι γνωστή σε όλους. Από κει και πέρα ο καθένας το βλέπει θετικά ή αρνητικά, αν του αρέσει ένας ποδοσφαιριστής. Από την άλλη έχουμε μία ομάδα που κάνει τον προγραμματισμό της και παίρνει αποφάσεις, ούτε αυτό θα κρίνω. Εύχομαι το καλύτερο για τον Στέφανο και την ομάδα. Αν συμφωνούν στο να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, καλώς. Αν διαφωνούν, αν ισχύει αυτό που λένε ότι διαφωνεί ο Στέφανος, εύχομαι να κάνει την καλύτερη επιλογή για την πορεία του. Δεν μπορώ να κρίνω αν είναι θετική ή αρνητική η απόφαση μίας ομάδας γιατί δεν είμαι μέσα στην ομάδα. Η κάθε ομάδα κάνει το πλάνο της. Τώρα για ποιο λόγο απομακρύνει ή θέλει να απομακρύνει κάποιο ποδοσφαιριστή, είναι ένα άλλο κομμάτι».

Για τα καλά λόγια που έχει πει για αυτόν ο Στέφανος Αθανασιάδης: «Το να πω θετικά για πρώην συμπαίκτες μου είναι ό, τι καλύτερο για μένα. Όσο παίξαμε μαζί και όσο στάθηκα δίπλα του το έκανα γιατί το ήθελα και όχι για να κερδίσω κάτι. Από κει και πέρα αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τον ευχαριστώ για τις καλές του κουβέντες».

Για το αν κρίνουμε πιο αυστηρά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Είναι γενικό το φαινόμενο. Κρίνουμε τον Έλληνα πιο αυστηρά, συνέβαινε πάντα και συμβαίνει και τώρα και δεν ξέρω τι θα γίνει. Ίσως έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την κουλτούρα του Έλληνα. Έξω δεν συμβαίνει αυτό. Περισσότερο πιέζουν τους ξένους. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο.  Δε γίνεται στο 100 τοις εκατό, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτό συμβαίνει. Από τον κάθε αθλητή απαιτείς αυτό που μπορεί να δώσει. Δεν είναι το ίδιο. Κάποιος προσφέρει περισσότερα από έναν άλλον, η ομάδα είναι ομάδα, οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός, ούτε σε Έλληνες, ούτε σε ξένους».

Η άποψή του για τους ποδοσφαιριστές που σταματάνε το ποδόσφαιρο και λένε ότι δεν βλέπουνε ελληνικό πρωτάθλημα: «Δε μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά που λένε κάτι τέτοιο. Ο καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Δεν πρέπει να υποτιμάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να το υποστηρίζουμε και να το σηκώνουμε ψηλά. Σταματώντας το ποδόσφαιρο, έχω περισσότερο χρόνο για την οικογένειά  μου και τον αφιερώνω εκεί. Βλέπω και ελληνικά και ξένα ματς. Δεν έχει να κάνει με το πόσο θέλω να δω, αλλά με το πως κυλάει το πρόγραμμά μου με την οικογένειά μου».

Για το αν θα πάει στην Παναχαΐκή ή σε κάποια άλλη ομάδα: «Δεν ισχύει κάτι. Δεν έχω συζητήσει με καμία ομάδα για μετακίνηση τον Ιανουάριο. Ο Κώστας  Κατσουράνης και ο Γιώργος Φωτάκης είναι πολύ καλοί φίλοι και περάσαμε όμορφα και τα λέμε συχνά».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δε βάζει εύκολα γκολ: «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να στιγματίζουμε ποδοσφαιριστές. Το γκολ το βάζουν όλοι και το τρώνε όλοι. Θα πρέπει να βάλουμε σε μία τάξη τα πράγματα και τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα μας. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, εμένα μου αρέσει, αλλά σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στο γκολ. Ο προπονητής και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρέπει να απαντήσουν σε αυτό, αλλά σίγουρα φταίνε και οι συγκυρίες. Υπάρχει περίοδος με ρέντα και χωρίς. Το πόσο θα κρατήσει και αν θα χρειαστεί ενίσχυση μία ομάδα το ξέρουν οι άνθρωποι της ομάδας. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή. Το θέμα είναι να μην υπάρχει μιζέρια. Οι πολλές αλλαγές σε οποιοδήποτε πόστο απαιτούν περισσότερο χρόνο για να χτιστεί αυτό που θέλεις. Ας δείξει ο κόσμος παραπάνω υπομονή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει μία αδυναμία την οποία πρέπει να λύσει. Υπάρχουν άνθρωποι που θα αποφασίσουν πώς θα λυθεί. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο γήπεδο».

Για το αν πηγαίνει η μπάλα στους φορ για να σκοράρουν: «Είναι αυτό που είπα. Το γκολ δεν το βάζει ο φορ, το βάζει η ομάδα. Το γκολ δεν το τρώει ο αμυντικός και ο τερματοφύλακας, το τρώει η ομάδα. Το θέμα είναι πώς το έχει ο καθένας στο μυαλό του. Και δεν στοχοποιούμε το σέντερ φορ. Σίγουρα γκολ χάνονται, λάθη γίνονται και ο καθένας κρίνεται σε βάθος χρόνου, εκ του αποτελέσματος και σύμφωνα με τα όσα πρόσφερε μέχρι τότε που αποφασίστηκε να μείνει ή να πουληθεί».

Πηγη: Αθλητικό Μετρόπολις

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Μπριζ: Η νέα βαθμολογία και η απόσταση απ’ την κορυφή

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση και οι κρίσιμες μάχες των Βέλγων πριν τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, ξεκινά τώρα την διαδικασία των Play-Off στο βελγικό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, πραγματοποιείται αναδιαμόρφωση της βαθμολογίας, με τις ομάδες να βλέπουν του βαθμούς που συνέλεξαν να διαιρούνται δια του δυο.

Έτσι, η διαφορά της Μπριζ από την πρώτη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ «ψαλιδίστηκε» κατά 10 βαθμούς. Από τους 19 που είχαν στην κανονική διάρκεια, μπαίνουν με 9 στα Play-Off. Γεγονός που προσφέρει στην αντίπαλο του Δικεφάλου την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.

Με τα νέα δεδομένα, η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει 35 βαθμούς, η Άντερλεχτ ακολουθεί με 32 και στη συνέχεια είναι οι Άντβερπ και Κλαμπ Μπριζ με 26. Από 24 έχουν οι Σερλκ Μπριζ και Γκενκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Σερκλ Μπριζ στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος (1/4) και στη συνέχεια υποδέχεται την Άντερλεχτ (7/4), τέσσερις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στο ενδιάμεσο από τα προημιτελικά παίζει και πάλι στην έδρα της με την Άντβερπ και αμέσως μετά τους «ασπρόμαυρους» πάει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό μαζί με τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια να φανεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα καταφέρει -ή όχι- να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η Μπριζ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ