Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαλεζάς: Για αυτό είπα «όχι» στην Ανζί (vid)

Η «ανάκριση» των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στο Χορστ συνεχίζεται, με τον Στέλιο Μαλεζά να μιλάει για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, μεταξύ των οποίων για την πρόταση που δέχτηκε από την Ανζί, αλλά και το τι θα ήθελε να αλλάξει στην νοοτροπία της προετοιμασίας και όχι μόνο.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Μαλεζάς: Για αυτό είπα «όχι» στην Ανζί (vid)

Ο Στέλιος Μαλεζάς αρχικά αναφέρθηκε στις δικές του πρώτες στιγμές ως μέλος του ΠΑΟΚ λέγοντας:

“Ήταν τέλη Ιουνίου 2005, όπου είχα πάει στην Τούμπα για τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας. Δεν ήταν σίγουρο αν θα μείνουν τότε στον ΠΑΟΚ οι νεαροί παίκτες και λίγες ημέρες αργότερα μας πήρε ο κ. Καραγεωργίου για προετοιμασία στα 3-5 Πηγάδια”.

Στην ίδια θέση με σένα, φέτος, είναι ο Κώστας Δημητρίου. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου και τι του λες;

“Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και στα φιλικά και στις προπονήσεις. Δυστυχώς δε μιλήσαμε πάνω στο κομμάτι που θέλω να τον βοηθήσω. Ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια μου. Έχουμε το χρόνο για να τον βοηθήσω για να καταξιωθεί. Χωρίς δουλειά δε γίνεται τίποτα όμως.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σε οποιαδήποτε θέση και αν παίζεις πρέπει να δουλέψεις. Ακόμη και αν έχεις ταλέντο αυτό να βγει στον αγώνα. Σίγουρα η θέση του αμυντικού θέλει ακόμη περισσότερη δουλειά. Μπορεί να μην φτάσεις σε τοπ επίπεδο αν δεν έχεις ταλέντο, αλλά μπορείς να τα καταφέρεις με δουλειά”.

Οι εντυπώσεις σου από τα δύο πρώτα φιλικά:

“Κάποια πράγματα που δουλέψανε στις προπονήσεις βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Όμως αυτό που έχει παρεξηγηθεί πολύ είναι ότι όλοι κοιτάνε το αποτέλεσμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς στην προετοιμασία δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά πώς θα βάλουμε στοιχεία τα οποία θα μας βοηθήσουν στους επίσημους αγώνες. Εκεί μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Τόσα χρόνια, τόσες προετοιμασίες όλοι κοιτάμε να κερδίσουμε, χωρίς να βγάλουμε τα πράγματα που πρέπει, δυστυχώς κοιτάμε και ασχολούμαστε με το αν θα κερδίσουμε ή όχι.

Βγάλαμε στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι. Αυτά που ήθελε ο προπονητής τα δείξαμε. Στο δεύτερο φιλικό δοκιμάσαμε ένα σύστημα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με αυτό πολλά χρόνια, οπότε είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις και αμυντικές και επιθετικές ικανότητες”.

Είναι πιο απαιτητικό το νέο σύστημα για τους αμυντικούς;

“Είναι πιο δύσκολο όταν όλη η ομάδα δε δουλεύει σωστά.  Αν η ομάδα δουλεύει σωστά είναι πιο εύκολο σε σχέση με τις άλλες τακτικές. Χρειάζεται αρκετό χρόνο να δουλευτεί για να πούμε ότι μας ταιριάζει αυτή η τακτική. Πρέπει να το δουλέψουμε και να παίξουμε παιχνίδια για να το δούμε στην πράξη”.

Τι θα άλλαζες στη νοοτροπία της ομάδας;

“Θα πρέπει να κοιτάμε όχι μόνο στην προετοιμασία το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα χτιστεί η ομάδα για να κοιτάμε το αποτέλεσμα στα επίσημα παιχνίδια. Σαν νοοτροπία επίσης θα ήθελα να αλλάξει ότι δεν μπορεί όταν κερδίζουμε να είμαστε Θεοί και όταν χάνουμε να είμαστε τελευταίοι.  Εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να κερδίζουμε περισσότερο και από τον πιο φανατικό οπαδό της ομάδας γιατί αισθανόμαστε καλά. Θα ήθελα να είμαστε σε μια μέση κατάσταση. Όταν χάνουμε να μην είναι “οκ” αλλά να προσπαθούμε να δούμε τι έφταιξε”.

Πόσο θα βοηθήσει την ομάδα το γεγονός ότι θα γίνουν λίγες μεταγραφές;

“Είναι το Α και το Ω για να χτιστεί μια ομάδα. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές χρειάζεται χρόνος για να γνωριστούν οι παίκτες. Με μια δυο αλλαγές δε θα επηρεαστεί το κλίμα της ομάδας. Όλοι θα γινόμαστε καλύτεροι και έτσι θα γίνει καλύτερη και η ομάδα”.

Για την πρόταση που είχε από την Ανζί:

“Μου έγινε γνωστό ότι υπήρχε μια πρόταση από την Ανζί. Εγώ όπως και κάθε ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να την κοιτάξω και να την αξιολογήσω. Όμως αρνήθηκα την πρόταση γιατί είμαι στέλεχος της ομάδας και θα μπορούσα να βοηθήσω στο μέλλον, ενώ και η πρόταση δε ήταν αυτή που περίμενα για να πάω εκεί”.

Για την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ:

“Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή και δε το χάρηκα. Ήταν σαν να μην είχε συμβεί. Όμως μαζί με την πρώτη θέση στα playoffs που είχαμε πάρει όταν κανείς δεν το περίμενε είναι οι δύο καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκαθαρίζει του Ράχμαν Μπάμπα

Ο Γκανέζος αριστερός μπακ και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει σε όλο το διάστημα των εθνικών ομάδων τον Ράχμαν Μπάμπα να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ο Γκανέζος μπακ παραμένει ερωτηματικό για το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμπληρώσει 3 εβδομάδες εκτός δράσης, με την τελευταία του παρουσία να είναι στην επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τους "16" του Europa Conference League.

Έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος σε καμία από τις προπονήσεις με το υπόλοιπο σύνολο του Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας όλον αυτόν τον καιρόν ατομικό πρόγραμμα. Απομένουν δυο προπονήσεις, για να ανακοινώσει ο ΠΑΟΚ την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, και σε αυτές θα φανεί το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος ο Μπάμπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινός και πλήρης στην προπόνηση

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία για Παναθηναϊκό, έχοντας όλο το γκρουπ του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τον Παναθηναϊκό (31/3, 18:00), στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off, στην Stoiximan Super League.

Παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό και με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, μπορεί να διαμορφώσει νέες συνθήκες στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να «σβήσει» την ήττα της πρεμιέρας από τον Άρη.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για το εν λόγω παιχνίδι, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να υπολογίζει σε όλους τους διεθνείς που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες με τις εθνικές τους ομάδες.

Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ