Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Και εκεί που ήμασταν ήρεμοι το βραδάκι, έσκασε η πληροφορία πως ο ΠΑΟΚ είναι κοντά σε συμφωνία με τη Στεάουα Βουκουρεστίου για τον Φερνάντο Βαρέλα. Έκτοτε, οι αντικρουόμενες πληροφορίες είναι συνεχόμενες.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει πως η Στεάουα προσέγγισε εκ νέου τον Λούμπος Μίχελ, βλέποντας πως δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις. Βλέπετε ο Φερνάντο Βαρέλα, οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά, δεν είδε με πολύ καλό μάτι την μετακίνησή του στο Κατάρ.

Ο ΠΑΟΚ τον έχει ψημένο τον παίκτη, τον περιμένει. Την ώρα που ο ΠΑΟΚ λέει πως έχει κλείσει το ρόστερ μέχρι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, όλοι γνωρίζουμε πως το ποιοτικό βάθος στα στόπερ δεν είναι αυτό που θα ήθελε. Και για τον Βαρέλα ενδιαφέρθηκε πραγματικά.

Σήμερα όμως ενώ επιβεβαιώνει πως η Στεάουα τον προσέγγισε ξανά, δεν επιβεβαιώνει τα περί συμφωνίας. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως έχει κλείσει το ρόστερ.

Την ίδια στιγμή στη Ρουμανία, όλος ο Τύπος αναφέρει το θέμα ως οριστικό, αναφέρει ποσά και τον δανεισμό ξένου παίκτη από τον ΠΑΟΚ. Εννοούν τον Ζάιρο που μπροστά στα μάτια μας μιλούσε χθες μία ώρα με τον μάνατζέρ του ή τον Σάμπο; Αυτοί είναι οι προς δανεισμό ξένοι.

Και άντε βγάλε άκρη εσύ τι γίνεται. Θα προσπαθήσω να βάλω την εμπειρία μου στη μέση και να κάνω εκτίμηση.

Πρώτα απ όλα, ο παίκτης είναι μαζί μας, άρα αν καθαρίσει την μπουγάδα εκεί, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον πάρει. Δεν είναι ένας στόχος που αφέθηκε, απλά περιμένανε οι δικοί μας να πέσει η τιμή του. Απλά περίμεναν να πέσει αργότερα.

Από την άλλη, η Στεάουα πρέπει να πάρει λεφτά. Αν περιμένει μέχρι τέλη Αυγούστου έσφιξε. Άρα λογικά πιέζει και αυτή.

Ο Μίχελ ενημέρωσε χθες την ομάδα, πως δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές μέχρι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Ίσως να μη θέλει να εκτεθεί στα μάτια τους. Άλλωστε, αν ισχύει πως ο Βαρέλα έχει έναν μικρό μυικό τραυματισμό, διαθέσιμος δεν θα είναι στα πρώτα παιχνίδια.

Από αυτά που κατανοώ, η δουλειά θα γίνει αλλά όχι άμεσα. Το ότι ο ΠΑΟΚ λέει πως έχει γεμίσει το ρόστερ του, θα μου επιτρέψει ειδικά για τα στόπερ να διαφωνήσω.

Όλα όσα γράφω είναι εκτιμήσεις. Έχω πληροφορίες που λένε πως έκλεισε η δουλειά, έχω πληροφορίες που λένε πως δεν έκλεισε η δουλειά. Και οι δύο πλευρές με τον ίδιο στόμφο.

Παραθέτω όλα τα γεγονότα για να κατανοήσετε και εσείς την κατάσταση. Και περιμένοντας να δούμε τι ξημερώνει αύριο και τις επόμενες μέρες.

Στα υπόλοιπα θέματα, σήμερα είδαμε προπόνηση Κάνιας, έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανεβάσει ρυθμούς, είδαμε τον Μπίσεσβαρ να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα, είδαμε τον Σάκχοφ να μαζεύει προπονήσεις και γενικά είδαμε ωραίες ασκήσεις με τελειώματα.

Αύριο μαθαίνουμε τον αντίπαλο. Εγώ θέλω Άντερλεχτ γιατί δεν είμαι του δόγματος όλοι είναι ίδιοι. Θεωρώ πως αυτή και ο Άγιαξ είναι ένα επίπεδο κάτω από τις άλλες τρεις έτσι όπως τις είδα την τελευταία σεζόν. Καμία δεν είναι κακή ομάδα, καμία δεν λες πως δεν την χτυπάς. Αλλά εγώ προτιμώ τους Βέλγους γιατί τον Άγιαξ τον θέλω στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας ελπίζουμε πως θα ξημερώσει μία πολύ καλή μέρα αύριο.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα κατά πάντων στη Μοντερέι

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ κατήγγειλε διαρροές από το εσωτερικό της oμάδας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ενόψει της αποψινής εκτός έδρας αναμέτρησης με την Τολούκα, ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ δε στάθηκε αποκλειστικά στις αγωνιστικές απαιτήσεις. Αντίθετα, οι τοποθετήσεις του ανέδειξαν το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα, σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν.

«Έχουν πολλούς πληροφοριοδότες. Το έχω ήδη ελέγξει… Υπάρχουν πράγματα που βγαίνουν από εδώ και δε θα έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Αλμέιδα ξεκαθάρισε ότι σέβεται τη δουλειά των δημοσιογράφων, αρκεί όσα μεταδίδονται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιείται η εβδομαδιαία πρόσβαση που τους παρέχει στην ομάδα, εξηγώντας πως στόχος της συγκεκριμένης πρακτικής δεν είναι να δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για φημολογία.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα φέρεται να είπε στην προπόνηση της Τετάρτης, εκφράζοντας παράπονα για τη στάση ορισμένων ποδοσφαιριστών. «Ο χρόνος μού δείχνει ότι δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ. Αρχίζω να αμφιβάλλω για τον καθέναν ξεχωριστά», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή του. Η συζήτηση για διαρροές θυμίζει όσα είχαν συμβεί τον Ιανουάριο του 2025 στην ΑΕΚ, όταν ο Αργεντινός είχε αναφερθεί σε αντίστοιχο ζήτημα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται, πάντως, για διαφορετικές υποθέσεις, χωρίς να προκύπτει ότι έχουν τις ίδιες προεκτάσεις.

Ο Αλμέιδα απάντησε επίσης με έντονο ύφος στα δημοσιεύματα που του απέδιδαν πρόθεση να αποβληθεί στο παιχνίδι με την Τσίβας, ώστε να αποφύγει τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. «Αυτό είναι ψέμα. Είναι μαλ@@ίες, κυριολεκτικά. Είναι τοξικό», σχολίασε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διλήμματα Αλγουαθίλ ενόψει ΠΑΟΚ

Αποφασίζει ο τεχνικός του Ολυμπιακού για το ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την προετοιμασία του ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ καλείται πλέον να καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις σχετικά με την ενδεκάδα.

Οι Ζότα Σίλβα και Ρόκα δεν επιβαρύνθηκαν σημαντικά, αφού πήραν τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης με τη Ρεν, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται ο Αλγουαθίλ να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη όσον αφορά τις επιλογές του για την ενδεκάδα.

Σημαντικές εναλλακτικές για τη μεσοεπιθετική λειτουργία αποτελούν τόσο ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις στη Γαλλία, όσο και ο Μπέιλι, που κατέγραψε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Κατά συνέπεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού διαθέτει αρκετές επιλογές για τις θέσεις πίσω από τον βασικό επιθετικό.

Στον άξονα, οι Έσε και Πουέρτα παρουσίασαν θετική εικόνα απέναντι στη Ρεν, ωστόσο η παρουσία του Φρόιλερ δημιουργεί επιπλέον δεδομένα. Ο τελευταίος αποτελεί σταθερή επιλογή στα παιχνίδια της Super League και διεκδικεί με σημαντικές πιθανότητες μία θέση στο αρχικό σχήμα.

Σε ό,τι αφορά την αμυντική γραμμή, ο Ορτέγκα αναμένεται να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Ρέτσος έχει τον πρώτο λόγο για μία θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο Πιρόλα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αποτελέσει τον παρτενέρ του, την ώρα που παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για τις δύο θέσεις των ακραίων αμυντικών. Ο Πέντερσεν είναι μία από τις υποψηφιότητες για τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Τικνιζιάν εμφανίζεται ως το φαβορί για το αριστερό άκρο.

Αρκετά ερωτηματικά υπάρχουν και για την επιθετική γραμμή. Ο Τσικίνιο αναμένεται να έχει τον ρόλο του δημιουργικού μέσου, ωστόσο οι επιλογές για τις δύο πτέρυγες παραμένουν υπό εξέταση. Αντίστοιχα, ανοιχτό είναι και το θέμα του ποδοσφαιριστή που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αλγουαθίλ να αξιολογεί τις διαθέσιμες λύσεις πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τελευταία προπόνηση πριν τον Ολυμπιακό

Η ομάδα ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League, με τον Αλέσιο Λίσι να κάνει τις τελικές δοκιμές του για το παιχνίδι αυτό, στη σημερινή πρωινή προπόνηση.

Ο Λουσέ, έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι του χθεσινού προγράμματος και θα αποφασιστεί σήμερα αν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα, εκτός φυσικά παραμένουν οι Πέλκας και Μιχαηλίδης λόγω των τραυματισμών τους, καθώς και ο τιμωρημένος Κένι.

Η αποστολή αναχωρεί το απόγευμα με πτήση τσάρτερ και θα φανεί στην πορεία της ημέρας, αν ο Λίσι τη γνωστοποιήσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ