Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ

Ανάλυση, σχόλια και στατιστικά από την απόδοση των παικτών του Δικεφάλου

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ

Ήταν μία από τις κακές βραδιές του ΠΑΟΚ στη σεζόν, ένας αγώνας όπου ο Δικέφαλος πέρα από την ήττα που είναι και το πιο οδυνηρό, δεν έκανε και φάσεις. Αλήθεια είναι ότι αμυντικά ο Δικέφαλος δεν άφησε τους πράσινους να απειλήσουν και σε αυτό το κομμάτι υπήρχε επιτυχία. Η οποία όμως δεν έφθανε.

Πάμε να δούμε ατομικά τι πέτυχε ο κάθε ένας παίκτης του Δικεφάλου, σε αγώνα με 8-4 τελικές, 42-49 σωστές μεγάλες πάσες, 8/26 γεμίσματα σε σχέση με τα 6/22 του ΠΑΟΚ, 21-13 κλεψίματα, 12-20 επεμβάσεις εντός περιοχής και 15-17 φάουλ.   

ΜΠΡΙΚΤΣ: Δεν απειλήθηκε και σε δύο-τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε έκανε καλές εξόδους. Στο 70΄ του αγώνα όμως δέχθηκε ένα μακρινό και μάλλον ακίνδυνο σουτ, στην κλειστή του γωνία. Ο Σέρβος δεν κουνήθηκε και αυτό ήταν οδυνηρό για το παιχνίδι.

ΛΕΟΒΑΤΣ: Αμυντικά κράτησε καλά τη θέση του και δεν είχε προβλήματα από τους αντιπάλους, χωρίς να έχει βέβαια κλεψίματα και επεμβάσεις. Επιθετικά δεν ανέβηκε και δεν έβγαλε συνεργασίες με τον Ροντρίγκεζ. Έχασε μία καλή ευκαιρία και νωρίς στην επανάληψη αντικαταστάθηκε για να προλάβει μάλλον τη θλάση.

ΜΑΤΟΣ: Έδωσε πολλές μονομαχίες και πήγε καλά σε ανασταλτικό επίπεδο. Και αυτός δεν είχε καλά και αποδοτικά ανεβάσματα. Ο ΠΑΟΚ είχε μερικές στημένες μπάλες όπου ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να βοηθήσει.  Μετρήθηκαν 6-7 πάσες.

ΒΑΡΕΛΑ: Ήταν μάλλον από τα καλά του παιχνίδια. Λάθη δεν έκανε και κέρδισε κάθε μονομαχία με τον Μπεργκ. Καλός και χαμηλά και στον αέρα. Σίγουρος σε κάθε επέμβασή του, με τρεις επεμβάσεις και μία απόκρουση. Από τους διακριθέντες.

ΚΡΕΣΠΟ: Σοβαρός και αρκετά σίγουρος ως στόπερ. Καλό δίδυμο με τον Βαρέλα αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τους αντιπάλους. Οι πάσες του ήταν 5-2, ενώ είχε και ένα κλέψιμο. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε κυρίως ως αριστερός μπακ, όπου βέβαια δεν έχει πολλές δυνατότητες να ανέβει και να απειλήσει.

ΚΑΝΙΑΣ: Στα γνωστά του στάνταρ ο Ισπανός, που έκοψε αρκετές αντίπαλες επιθέσεις και προσπάθησε να βγάλει σίγουρα τη μπάλα στους μεσοεπιθετικούς. Δυναμικός στο κέντρο, καλός σε φάση άμυνας και μέχρι εκεί… Είχε 5-3 πάσες και δύο αμυντικές επεμβάσεις.

ΣΑΚΧΟΦ: Στα γνωστά μέτρια επίπεδα η απόδοση του Ουκρανού. Στο κέντρο έδεσε καλά την ομάδα όταν αμύνονταν, από εκεί και πέρα όμως δεν φάνηκε σε καμία στιγμή από το κέντρο και μπροστά. Οι πάσες του ήταν 4-5 και από εκεί και πέρα δεν είχε κανένα κλέψιμο, καμία επέμβαση, καμία τελική.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Τον πίεσαν αρκετά οι αντίπαλοι, παρολ’ αυτά ήταν αυτός που πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες από πλευράς ΠΑΟΚ. Είχε 14-3 πάσες, ενώ έκανε και τρία κλεψίματα. Ακόμη και στη μέτρια βραδιά του, είχε δύο-τρεις καλές πάσες στα άκρα σε φάσεις που οι επιθετικοί δεν κατάφεραν τίποτα.  

ΚΑΜΠΟΣ: Από μέτριος έως κακός. Είχε εφτά λάθη.  Δεν υπήρχε φάση από το κέντρο και μπροστά στην οποία να φάνηκε απειλητικός. Δεν απείλησε από τα δεξιά, δεν μπορούσε στον άξονα, δεν είχε συνεργασίες και στην πλευρά με τον Μάτος.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ: Στα χειρότερά του. Πέρα από το ότι δεν πατούσε καλά, πέρα από το ότι δεν του βγήκε καμία ενέργεια, πέρα από τις πάμπολλες φορές που γλίστρησε, ήταν και πολύ ατομιστής. Είχε εφτά λάθη και 1/7 γεμίσματα.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Σε ένα τέτοιο ματς που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φέρει σωστά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο φορ του πρέπει να δώσει μάχες έξω από αυτή. Δεν είχε και πολλά να προσφέρει…

ΜΑΛΕΖΑΣ: Μπήκε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και δεν είχε πολλά προβλήματα με την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Καλή και σίγουρη παρουσία, ακόμη και στην προώθηση του παιχνιδιού.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Μπήκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 0-0 για να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ. Δεν κατάφερε τίποτα και δεν υπάρχει φάση όπου πήρε σωστή απόφαση. Δεν δικαιολόγησε και αυτή τη συμμετοχή του.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Έπαιξε στο τέλος και απλά προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι σε ένα καλό γέμισμα από το κέντρο. Μέχρι εκεί…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκάλυψη: Ο ΠΑΟΚ ήθελε το τέταρτο γκολ!

Οι «ασπρόμαυροι» εντελώς συνειδητοποιημένα πήραν το λελογισμένο ρίσκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον είχαν ΟΛΟΙ ξεγραμμένο και πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ -ωστόσο- έδειξε ότι είναι εδώ και πήρε το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, κερδίζοντας την Ένωση με 3-2 σε ένα παιχνίδι με ένταση, με γκολ και με έναν μεγάλο νικητή.

Μετά τη «βολίδα» του Σάστρε ο ΠΑΟΚ δεν επαναπαύτηκε και θέλησε να πετύχει και τέταρτο τέρμα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 95ου λεπτού, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Εκεί συνειδητά ο ΠΑΟΚ και με λελογισμένο ρίσκο έψαχνε το τέρμα που θα του έδινε το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Αλμέιδα την τελευταία αγωνιστική.

Οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να το κατακτήσουν με 80 βαθμούς χάρη στο τέρμα του Στέφαν Σβαμπ στη Λαμία, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο -όσο κι αν η ισοπαλία στο «Αθανάσιος Διάκος» ήταν γκέλα ολκής- και φυσικά με 3/3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ωστόσο μπορεί να το χάσει με 78 βαθμούς σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, η οποία υπερέχει έναντι όλων των διεκδικητών σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε.

Οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προφανές ότι γνώριζαν τα δεδομένα αναφορικά με πιθανές ισοβαθμίες κι ενώ είχαν υπέρ τους προβάδισμα με 3-2 δεν έπαιξαν με το χρόνο, αλλά βγήκαν με σύνεση μπροστά για να πάρουν κεφάλι δύο τερμάτων στο παιχνίδι και να έχουν και την ισοβαθμία με το μέρος τους στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Πλέον, ο «Δικέφαλος» θέλει πάση θυσία τρεις νίκες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, αλλά και μία απώλεια βαθμών (σ.σ. Αρκεί και η ισοπαλία) της ΑΕΚ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Λαμία.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ανεπανάληπτο σκηνικό με Σάστρε λίγα λεπτά πριν τη… βολίδα! (vid)

Ο Ισπανός τραυματίστηκε, σφάδαζε από τον πόνο και έκανε νεύμα για αλλαγή προς τον πάγκο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει… τούμπα το ματς! Στο 81′ ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Το αξιοσημείωτο είναι πως μερικά λεπτά πριν το ασύλληπτο γκολ της νίκης, ο Ισπανός είχε πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και κάνοντας νεύμα προς τον «ασπρόμαυρο» πάγκο πως δεν μπορεί να συνεχίσει, ζητώντας μάλιστα να αντικατασταθεί. Με παραίνεση του Κεντζιόρα και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-2 ο Σάστρε έσφιξε τα δόντια, σηκώθηκε και άρχισε να πατάει το δεξί του πόδι στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Αυτό φυσικά κι έγινε με τον Ισπανό όχι μόνο να συνεχίζει κανονικά, αλλά με το δεξί του πόδι να «πιάνει» ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να χαρίζει μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ