ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Όλα στραβά και ανάποδα
Πολύ μέτριος ο Δικέφαλος του Βορρά άφησε δύο βαθμούς κόντρα στον Λεβαδειακό
Πρώτο ματς και πρώτη απώλεια για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος δεν μπήκε αποφασιστικά και δεν έκανε καλό παιχνίδι στη Λιβαδειά και κάπως έτσι άφησε δύο βαθμούς κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι σαφώς πιο αδύναμος και σίγουρα πιο ανέτοιμος.
Οι τελικές ήταν 5-13, η κατοχή έφθασε στο 32-68, τα κόρνερ 3-6, παρολ’ αυτά ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε και δεν είχε την εικόνα νικητή στην αναμέτρηση.
Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς και αυτό δείχνει κακή νοοτροπία. Αφού ισορρόπησε ο ΠΑΟΚ έχασε τον προπονητή του που αποβλήθηκε από τον Μάνταλο σε μία παράξενη απόφαση, με τον αντίπαλο κόουτς να προκαλεί συνέχεια και από την αρχή. Έστω και έτσι, το σχήμα με τον εξαφανισμένο Μακ πίσω από τον Πρίγιοβιτς δεν ήταν λειτουργικό.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλύτερα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με πρωταγωνιστή στις τελικές προσπάθειες τον Ενρίκε έδειχνε ότι μπορεί να βάλει το γκολ. Παρολ’ αυτά ο Βραζιλιάνος αντικαταστάθηκε και έμεινε στο παιχνίδι ο Μακ που πήγε πλάγια για να μπει και ο Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε φλύαρος, χωρίς νεύρο, χωρίς την μεγάλη επιθυμία για τη νίκη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι χάρη στον Ρέι που είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις πήρε και τον ένα πόντο!
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Το πρωτάθλημα αρχίζει, ο Δικέφαλος του Βορρά δίνει τον πρώτο αγώνα του κόντρα στον Λεβαδειακό και το PAOK24 σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή την αναμέτρηση.
Ο Λεβαδειακός ξεκινάει με τους: Επασί, Τριποτσέρης, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Μεντί, Αντιλέχου, Νιασέ, Μπραντάο, Γιακουμάκης, Γιουσούφ, Γιακουμάκης
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Ρέι, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε, Λημνιός, Ενρίκε, Μακ, Πρίγιοβιτς.
Η ζέστη είναι πολύ έντονη και αποτελεί αντίπαλο για όλους. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Μάνταλος.
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
90+5 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0.
90+3 Μεγάλη φάση με τον Γιακουμάκη που μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Ρέι τον σταμάτησε.
90+2 Χωρίς ψυχραιμία οι πάσες προς την περιοχή για τον ΠΑΟΚ.
90΄ Άλλα τέσσερα λεπτά καθυστέρησης.
89′ Λίγες ιδέες από πλευράς ΠΑΟΚ για να βρει φάσεις.
87΄ Αλλαγή ο Λεβαδειακός. Έξω ο Γιουσούφ και μέσα ο Καψάσκης.
86′ Αλλαγή ο Λεβαδειακός. Έξω ο Ζαραδούκας και μέσα ο Αμαράλ.
85΄ Μακρινό σουτ του Κάμπος η μπάλα φεύγει άουτ.
84′ Το 0-0 παραμένει.
82′ Αλλαγή ο Λεβαδειακός. Έξω ο Μπραντάο και μέσα ο Σίλβα.
80΄ Ο Λεβαδειακός τώρα θα κάνει πρώτη αλλαγή.
78΄ Μεγάλη ευκαιρία με τον Κάμπος που μπήκε μόνος και σουταρε δυνατά άουτ.
77΄ Στο 32-68 η κατοχή η οποία για τον ΠΑΟΚ φθάνει μέχρι 10 μέτρα έξω απο την περιοχή του Λεβαδειακού.
75′ Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-0 στο παιχνίδι.
72΄ Μεγάλη η αδυναμία του Κρέσπο να συμμετέχει στην ανάπτυξη απο τα δεξιά. Ο ΠΑΟΚ πιέζει για το γκολ.
68΄ Μόνο ο Ενρίκε απειλεί για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημιχρονο, αλλά αυτός βγαίνει για να μπει ο Κάμπος!
67΄ Σέντρα του Πρίγιοβιτς, ο Ενρίκε την κεφαλιά και η μπάλα φεύγει άουτ.
65΄ Κάρτα στον Μπραντάο που κλώτσησε τον Μακ στην πλάτη.
65΄ Οι τελικές είναι πλέον 3-9.
64΄ Ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Σε λίγο θα μπει και ο Κάμπος.
62΄ Ωραίος συνδυασμός, με τον Λημνιό να βρίσκει τον Λέοβατς που μέσα από την περιοχή σουτάρει άστοχα με το δεξί. Αλλαγή ο ΠΑΟΚ. Έξω ο Λημνιός και μέσα ο Μπίσεσβαρ.
60΄ Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ πάντα στο 0-0.
57΄ Ελευθερώνεται ο Ενρίκε, αλλά το σουτ είναι πολύ άστοχο. Αλλαγή ο ΠΑΟΚ. Έξω ο Κάτσε και μέσα ο Σάκχοφ
56΄ Ανεβαίνει ο ρυθμός του αγώνα.
55΄ Ετοιμάζεται ο Σακχοφ για τον ΠΑΟΚ
54΄ Ο Γιουσούφ επιχείρησε ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ο Ρέι βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάκτυλα και αυτή σταμάτησε στο δοκάρι. Μεγάλη φάση για τον Λεβαδειακό.
52΄ Κίτρινη κάρτα στον Μακ για μαρκάρισμα.
50΄ Τρίτη μπάλα έχασε αέρα!! Φοβερά πράγματα.
48΄ Δύο συνεχόμενα κόρνερ για ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ο Ενρικε κάνει προβολή, αλλά ο Ζαραδούκας πάνω απο τη γραμμή διώχνει. Ήταν η πιο σημαντική φάση για τον ΠΑΟΚ.
47′ Ο Λημνιός από αριστερά και ο Ενρίκε δεξιά για τον ΠΑΟΚ.
46΄ Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. (Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-1).
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
45+3 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0.
(ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 αλλά αποβλήθηκε ο Αλμέιδα, Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-0).
Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και δέχθηκε δύο φάσεις από τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή σε μεγάλο ποσοστό, αλλά δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να δημιουργήσει φάσεις. Υπερβολική η απόφαση του Μάνταλου να αποβάλλει και τους δύο προπονητές.
45+2 Μετά από κόρνερ του Κάτσε ο Βαρέλα την γυριστή κεφαλιά που στέλνει την μπάλα άουτ.
45΄ Άλλα τρία λεπτά καθυστερήσεων. Κίτρινη στον Αντιλέχου.
43΄ Ο Μακ σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά ο Επασί μπλόκαρε εύκολα.
42΄ Και όμως! Δεύτερη μπάλα έχασε αέρα και απομακρύνθηκε από το γήπεδο!!
40΄ Σουτ του Λημνιού από μακριά, η μπάλα φεύγει άουτ
38΄ Σέντρα σουτ του Τσαμπούρη η μπάλα φεύγει εκτός γηπέδου.
36΄ Μπίσεσβαρ, Σάκχοφ και Κάμπος ξεκίνησαν προθέρμανση.
35΄ Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-0 και οι δύο ομάδες χωρίς προπονητές αφού αποβλήθηκαν.
33΄ Αδύναμο σουτ Βαρέλα μπλοκάρει ο Επασί.
32΄ Κίτρινη στον Τριποτσέρη για μαρκάρισμα στον Μακ.
29΄ Ο Μακ πασάρει στον Πρίγιοβιτς που πριν σουτάρει φαίνεται να δέχεται ένα μαρκάρισμα. Ο προπονητής του Λεβαδειακού αρχίζει να φωνάζει για βουτιά, ο Λουτσέσκου απάντησε και άρχισε καυγάς. Μετά από λίγα λεπτά ο Μάνταλος εξάντλησε την αυστηρότητά του και τους απέβαλε και τους δύο!
28΄ Πιο σοβαρός μεσοαμυντικά πλέον ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορεί να αναπτυχθεί καλά. 2-1 οι τελικές
26΄ Κίτρινη στον Νιάσε που έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μαλεζά.
25΄Η κατοχή στο 35-65 χωρίς όμως ο ΠΑΟΚ να έχει απειλήσει.
22΄ Εντελώς εγκλωβισμένος ο Μακ, ίσως και να μην έχει έρθει σε επαφή με την μπάλα.
20΄ Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ πάντα στο 0-0.
17΄ Σε κόντρα ο ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς να μην πασάρει στον Λημνιό που έμπαινε μόνος του. Χάθηκε η ευκαιρία.
(ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 με πέναλτι Αλμέιδα)
15΄ Από δεξιά ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, ο Λέοβατς σούταρε μπαίνοντας από αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Μακ.
14΄ Προσπαθεί να ισορροπήσει ο ΠΑΟΚ αλλά είναι εντελώς ακίνδυνος από το κέντρο και μπροστά.
11′ Την ίδια ώρα για την πρώτη αγωνιστική ΑΕΚ-Παναιτωλικός και Κέρκυρα-Πανιώνιος στο 0-0.
10΄ Δεύτερο κόρνερ κερδίζει ο Λεβαδειακός. Μεγάλη φάση με πρώτη κεφαλιά του Τριποτσέρη και τον Νιάσε να αστοχεί από κοντά.
9΄ Δεν έχει ξεκινήσει καλά ο ΠΑΟΚ. Νέα πλαγιοκόπηση από Λεβαδειακό διώχνει ο Βαρέλα προ του Μπραντάο.
7΄ Ο Γιουσούφ κλέβει από τον Βαρέλα, μπαίνει από αριστερά αλλά πλασάρει ψηλά άουτ.
6΄ Πολλά ψηλά κορμιά για τον Λεβαδειακό σε όλες τις γραμμές.
4΄ Ο Λημνιός δεξιά με μπακ τον Κρέσπο. Ο Ενρίκε αριστερά με μπακ τον Λέοβατς.
2΄ Ο ΠΑΟΚ με τον Ρέι παίρνει το τέρμα δεξιά όπως έχουμε την τηλεοπτική εικόνα. Με τη ριγέ ασπρόμαυρη φανέλλα ο ΠΑΟΚ με πράσινη στολή οι γηπεδούχοι. Κίτρινη κάρτα ο Μαλεζάς για μαρκάρισμα στον Τσαμπούρη.
1′ Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία. Πάνω από 2500 οι φίλοι των ομάδων. Με 3-4-3 ο Λεβαδειακός ή 5-4-1 σε φάση άμυνας. Ο ΠΑΟΚ με 4-4-1-1.
Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην έδρα του Ολυμπιακού, την Κυριακή (08/11, 21:00), στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League, με το «Γ. Καραϊσκάκης» να αναμένεται είναι κατάμεστο
Το ενδιαφέρον των φιλάθλων για την αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα μεγάλο, με όλα τα δεδομένα να συνηγορούν πως η έδρα τωνν Ερυθρόλευκων θα είναι γεμάτη. Συγκεκριμένα, στην κυκλοφορία βρίσκονται πλέον τα τελευταία 1.500 εισιτήρια, τα οποία προέκυψαν έπειτα από επιστροφές χορηγών.
Όλα δείχνουν ότι και αυτά μέχρι την Κυριακή, θα έχουν διατεθεί και το ντέρμπι οδεύει προς το sold out.
Αμφίβολη παραμένει η παρουσία του Μανώλη Σάλιακα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος δεξιός μπακ έγινε αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με τη Ρεν, εξαιτίας μυϊκού σπασμού στη μέση, με αποτέλεσμα να αρχίσει θεραπεία αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής στον Πειραιά.
Η κατάστασή του θα επανεκτιμάται από το ιατρικό επιτελείο των Ερυθρόλευκων, ενώ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι, ο Μάρκους Πέντερσεν αναμένεται να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο τελευταίος έχει καταγράψει 90 λεπτά συμμετοχής σε καθεμία από τις τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις πρωταθλήματος με Παναιτωλικό, Καλαμάτα και Κηφισιά.
Η πλατφόρμα του Γιάννη Αλαφούζου εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των τριών κορυφαίων ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων για την επόμενη τετραετία, επενδύοντας το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, Champions League, Europa League και Conference League θα μεταδίδονται από τον ΣΚΑΪ και το ΣΠΟΡ ΦΜ TV.
Ο όμιλος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικράτησε στον διαγωνισμό για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εξασφαλίζοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό πακέτο μεταδόσεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων συμμετείχαν επίσης η Percapita/Strawstream, με τη σύμπραξη των Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και Κυριακού, η Magenta TV, που αποτελεί τον μέχρι πρότινος κάτοχο των δικαιωμάτων, αλλά και η Vodafone, η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την είσοδό της στο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό τοπίο.
Τελικά, η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν εκείνη που εξασφάλισε το σύνολο των δικαιωμάτων, με το οικονομικό τίμημα να φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου, οι αναμετρήσεις του Champions League, του Europa League και του Conference League θα έχουν τηλεοπτική στέγη στον ΣΚΑΪ και το ΣΠΟΡ ΦΜ TV για την προσεχή τετραετία.
Η συγκεκριμένη συμφωνία αναβαθμίζει σημαντικά το αθλητικό περιεχόμενο των δύο τηλεοπτικών σταθμών, διευρύνοντας αισθητά το χαρτοφυλάκιο των αθλητικών μεταδόσεων του ομίλου. Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι το 2029. Παράλληλα, από τις συχνότητές του μεταδίδονται και οι αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή για τη Super League.




