Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε καιρό για τον παίκτη που θα δώσει βάθος στα φορ του. Πάει με τον Πρίγιοβιτς να βγάλει τον δεύτερο προκριματικό, όμως δεν θα μπορούσε να παίζει για πολύ ακόμη με την τύχη του. Και το όνομα αυτού, Τσούμπα Ακπόμ.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Το PAOK24 είχε αναφερθεί στο όνομα του 23χρονού Άγγλου διεθνή με τις μικρές εθνικές, από τις αρχές Ιούνη. Όταν εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ πάλευε να πάρει τον Πούκι.

Εγώ ανοιχτά είμαι υπέρ περιπτώσεων τύπου Ακπόμ παρά Πούκι, γιατί δεν γίνεται, όσο πλούσιο κλαμπ και να είσαι, να μη δουλεύεις για την δημιουργία υπεραξιών. Πέρυσι, ο ΠΑΟΚ μπήκε πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ μέσα και ναι μεν ο Ιβάν πληρώνει, αλλά καλό θα ήταν να μη χρειάζεται να βάζει το χέρι τόσο βαθιά στη τσέπη.

Ο Ακπόμ είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργηθεί υπεραξία, ο Πούκι όχι. Το ρίσκο, προφανώς και είναι μεγαλύτερο στην επιλογή του Άγγλου, όπως όμως και η ποδοσφαιρική προοπτική. Ο Ακπόμ είναι ένας παίκτης γεμάτος στοιχεία.

Καλό κορμί στο 1,86, μεγάλη ταχύτητα, καλός με τη μπάλα, αρκετά κινητικός, με βασικό του μειονέκτημα το συνδιαστικό ποδόσφαιρο, το οποίο δουλεύεται. Είναι μία επιλογή που έρχεται για πίσω από τον Πρίγιοβιτς, ελπίζοντας πως σε βάθος χρόνου θα είναι σε θέση να τον ανταγωνιστεί. Είναι αγορά ενός εκατομμυρίου ευρώ, που στον ΠΑΟΚ ελπίζουν πως και θα καθιερωθεί, αλλά και θα πουληθεί πολύ πιο ακριβά.

Ο Άγγλος διεθνής με τις μικρές εθνικές, ήταν στη προετοιμασία της Άρσεναλ, έρχεται έτοιμος, γνωρίζοντας και δύο παίκτες του ΠΑΟΚ πολύ καλά. Τον Στέλιο Κίτσιου και τον Χάρη Χαρίση, οι οποίοι έπαιξαν μαζί του και τον γνωρίζουν καλά. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκαν τον αποθέωσαν.

Στον ποδοσφαιρικό χάρτη που βρισκόμαστε, ένας παίκτης που έπαιξε δώδεκα παιχνίδια με την Άρσεναλ αλλά δεν κατάφερε να βρει εν τέλει θέση στο ρόστερ, στα 23 του χρόνια, είναι μία περίπτωση αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα. Ο παίκτης έρχεται και από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει ο Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος, κατάφερε να περάσει τα ζητούμενα του 8αριού στον Κάνιας, έκανε τον Πρίγιοβιτς καλό στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, τον Μπίσεσβαρ καλό χωρίς τη μπάλα, άρα δεν είναι και τίποτα να βοηθήσει έναν νεαρό παίκτη να βελτιωθεί σε κρίσιμα κομμάτια του παιχνιδιού του. Πόσο μάλλον, όταν τα υπόλοιπα στοιχεία του είναι τοπ.

Στο τμήμα μπάσκετ, άλλη μία κίνηση ολοκληρώθηκε για την ομάδα. Ο Γιάννης Αθηναίου, σε μία αρκετά ώριμη φάση της καριέρας του, έχοντας σιχαθεί τον μπασκετικό του εαυτό στην ομάδα του Άρεως, αναζήτησε με θέρμη την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ που αποτελεί το σοβαρότερο αθλητικό πρότζεκτ δεύτερης γραμμής στη χώρα.

Μάλιστα, ο έμπειρος γκαρντ υπέγραψε στον ΠΑΟΚ με λιγότερα χρήματα απ ότι στη προηγούμενη ομάδα του, κάτι που λέει πολλά γιατί από το συγκεκριμένο ναυάγιο, ήταν ο μόνος που επέπλευσε.

Με Κόνιαρη, Γκος και Αθηναίου, ο ΠΑΟΚ στελεχώνει πολύ ποιοτικά τα γκαρντ του έχοντας μάλιστα άλλη μία επιλογή για αυτά από την Αμερικάνικη αγορά. Χωρίς να βιάζεται μάλιστα, αφού από εδώ και στο εξής θα προκύψουν αρκετές ευκαιρίες.

Στη ΚΑΕ, υπάρχει εμπιστοσύνη για το πως θα κινηθούνε, δεν υπάρχει καμία φοβία και ξέρουμε πως στο τέλος θα είναι μία ομάδα value for money που θα πιάσει το ταβάνι της.

Και πάντα θα ανάβουμε ένα κεράκι, για να αποφασίσει ο Ιβάν ή να εμφανιστεί κάποιος άλλος επενδυτής, για να μπορέσουμε να δούμε αυτή την ομάδα ξανά στην Ευρωλίγκα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Οι δηλώσεις του Χανιώτη στόπερ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της Nova και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο νεαρός στόπερ του Δικεφάλου τόνισε ότι για την ομάδα του δεν έχει τελειώσει η υπόθεση του πρωταθλήματος ενώ σχολίασε και το τελευταίο κακό διάστημα.

Αναλυτικά: 

Για το τελευταίο κακό διάστημα του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι. Έχουμε ακόμα στόχο το πρωτάθλημα, έχουμε ελπίδες. Σαν να ξεκινάει το πρωτάθλημα από το αυριανό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να δείξουμε χαρακτήρα, γιατί έχουμε, και είμαι πολύ αισιόδοξος αν είμαστε όπως πρέπει και γυρίσουμε στον παλιό μας εαυτό και στο πως παίζαμε».

Για την κόπωση που υπάρχει:

«Μετά από μια τεράστια σεζόν, έχουμε παίξει με 54 παιχνίδια, υπάρχει κόπωση σωματική και ψυχική. Περνάμε και εμείς την περίοδο μας, όπως η κάθε ομάδα. Το σημαντικό είναι από αύριο να επιστρέψουμε πιο δυνατή και να αφήσουμε αυτήν την κακή περίοδο πίσω».

Για το που βρίσκει δύναμη να συνεχίσει όταν κουράζεται:

«Η δύναμη είναι στην ψυχή. Για μένα είναι στον Θεό, μας δίνει πολύ δύναμη, και το ομαδικό πνεύμα. Νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά ώστε όταν το σώμα κουράζεται, να βρίσκεις δύναμη να δώσεις παραπάνω, γιατί είμαστε σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει».

Για τα σημεία που μπορούν να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Τα πιο σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πιστεύω θα είναι η αποφασιστικότητα και ότι θα πάει το ματς στη δύναμη. Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά θα κερδίσει».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ:

«Πρέπει να τους ευχαριστούμε γιατί όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές. Πιστεύω ότι και με την ΑΕΚ θα είναι στο πλάι μας, να μας υποστηρίξουν και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 120% γι' αυτούς στο παιχνίδι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Το σερί χωρίς νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Η προϊστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της διοργανώτριας αρχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την διοργανώτρια αρχή να παρουσιάζει την προϊστορία των ομάδων, στην προαναγγελία του αγώνα.

Αναλυτικά:

Χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες του αναμετρήσεις με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας είναι ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στην κανονική διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Στις πέντε αναμετρήσεις που ακολούθησαν υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες, οι οποίες είναι και οι τελευταίες χρονικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το 1-1 της Τούμπας για τον Β’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος και το 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας για τα Stoiximan Playoffs.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ με τις πέντε αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ακολούθησε αυτό του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε εννέα αγώνες αήττητος και στις δύο έδρες, με απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

73 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

25 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 97-63

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Αντίδραση και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ψάχνουν την αντιστροφή του κλίματος μετά το κακό τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να βγάλει αντίδραση για τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται από την ισοπαλία -σαν ήττα- με τη Λαμία στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», με την απώλεια βαθμών να τους κοστίζει αρκετό έδαφος από την μάχη της διεκδίκησης του τίτλου. Η Ένωση από την πλευρά της πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην «OPAP Arena».

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει υπέρ του το θετικό της διαθεσιμότητας όλων των ποδοσφαιριστών για την αποψινή αναμέτρηση (19:30), αν εξαιρέσουμε -σαφώς- τον μακροχρόνιο τραυματία Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόγνκ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση; Μπορούν οι παίκτες να δώσουν απαντήσεις γύρω από τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για όλη την προσπάθεια τους στη σεζόν; Θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα -κατά 95%- η ΑΕΚ με νίκη στην Τούμπα; Όλα αυτά θα τα μάθουμε στο σημερινό ντέρμπι Δικεφάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ