Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Χρειάζεται σωστή διαχείριση, να μη γίνει ο ενθουσιασμός υπεροψία» (ηχητικό)

O πρώην προπονητής της Κέρκυρας, Αλέκος Βοσνιάδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4» σε μία ποδοσφαιρική κουβέντα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

PAOK24

«Χρειάζεται σωστή διαχείριση, να μη γίνει ο ενθουσιασμός υπεροψία» (ηχητικό)

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ επειδή στερείται εμπειρίας στον πρωταθλητισμό θα πρέπει να παραμείνει πολύ προσεκτικός γιατί εκτός από τα ντέρμπι έχει κι άλλες αναμετρήσεις που κρύβουν παγίδες και στάθηκε στην ανάγκη σωστής διαχείρισης παιχνίδι με παιχνίδι για να μη γυρίσει μπούμερανγκ ο σημερινός ενθουσιασμός της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη χρονιά τη δική του στην Κέρκυρα: Πήγαμε την 3η αγωνιστική εκεί και παίξαμε με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν μία ομάδα που πάλευε όλα τα παιχνίδια, εκτός από τρία τελευταία που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Εμείς φωνάζαμε για ενίσχυση, αλλά υπήρξαν αντίθετες απόψεις. Είναι η Κέρκυρα ομάδα που έχω φίλους και μπορεί να βρεθώ κάποια στιγμή και πάλι εκεί κι εύχομαι να μείνει στην κατηγορία.

Για τις αδυναμίες της Κέρκυρας: Ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση για να μείνει. Όχι να ακυρώσουμε αυτούς που είναι εκεί. Απλά με παίκτες καλούς θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας και τη βαθμολογική της θέση. Είναι μία ομάδα με πολύ μικρό μπάτζετ. Δεν είναι εύκολο βέβαια να αλλάξεις την ομάδα και τον Γενάρη. Πιστεύω ότι με 3-4 έξυπνες κινήσεις που μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά ο πρόεδρος το έβλεπε διαφορετικά και αυτό μας οδήγησε στην έξοδο. Ελπίζω να σώσει την κατηγορία η Κέρκυρα.

Για αν το διαφορετικό ελληνικό πρωτάθλημα φέτος οφείλεται στην ανταγωνιστικότητα ή στο θέαμα: Όταν υπάρχει όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε πρωταθλητή από τον Σεπτέμβριο μη θέλουμε να αλλάξουν όλα και σε μία χρονιά. Αρχικά έφτιαξε ο ανταγωνισμός στην κορυφή, στα επόμενα χρόνια όσο διεκδικούν περισσότερες ομάδες θα βλέπουμε και καλύτερο θέαμα. Το αμφίρροπο φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα. Όσο αρχίζει το ελληνικό πρωτάθλημα να μοιάζει κανονικό με ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο ως το τέλος μόνο καλό μπορεί να κάνει αυτό. Όταν ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο η κουβέντα εκεί πρέπει να πηγαίνει και ελπίζω ότι αυτό με τον καιρό θα αλλάξει.

Για τη φετινή μάχη της κορυφής: Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια, αλλάζει προπονητές και αυτό κάπου θα χτυπήσει. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν σταθερότητα. Δείτε και τον Χιμένεθ πόσο άλλαξε. Άλλο να έχεις προπονητή που εμπιστεύεσαι και άλλο να αλλάζεις κάθε 2-3 μήνες. Βλέπουμε επίσης και μία αλλαγή στη διαιτησία στα σφυρίγματα κι ευχή μας να είναι να είναι προσεκτικοί ως το τέλος οι διαιτητές. Βελτιώθηκε πολύ ο ΠΑΟΚ, έχει ποιοτικό ρόστερ με βάθος. Βλέπουμε μία ΑΕΚ που παρά το μικρότερο ρόστερ και τα πολλά παιχνίδια, αντέχει και αν δεν είχε τις απώλειες με τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ θα ήταν κι ακόμα καλύτερα. Όλα δείχνουν ότι το ψυχολογικό για τη διεκδίκηση το έχει ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ. Θα είναι σημαντικό ο ΠΑΟΚ να μην κάνει τα λάθη της ΑΕΚ με αντιπάλους που υποτίμησε. Πιστεύω ότι θα κριθεί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έχουν το πλεονέκτημα.

Για την αγωνιστική εικόνα του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ: Στα τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ βρήκε ενθουσιασμό. Παίρνει τα αποτελέσματα, έχει παίκτες που κάνουν τη διαφορά σε καλή κατάσταση, έχει ως ομάδα συνοχή και αποτελεσματικότητα. Ο ΠΑΟΚ δε δέχεται εύκολα τέρμα, είναι καλά στημένος αμυντικά, είναι ομάδα κομμένη και ραμμένη να πετύχει τον στόχο. Η έλλειψη εμπειρίας του ΠΑΟΚ να έχει την ηρεμία να δει κάθε παιχνίδι όπως πρέπει είναι κάτι επικίνδυνο. Να μη λένε όλοι ότι ο ΠΑΟΚ έχει μόνο τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πονηρά παιχνίδια που μπορεί να πάθει ότι η ΑΕΚ. Πρέπει να δώσει την προσοχή του μη χάσει βαθμούς σε πιο βατά παιχνίδια που μπορούν να τον επηρεάσουν. Να μη γίνει ο ενθουσιασμός υπεροψία.

Για το αν θα προωθούσε τώρα τον Βιεϊρίνια μπροστά ή δε θα άλλαζε σχήμα: Δύσκολα εγώ αν μου έβγαινε το σχήμα θα άλλαζα. Είναι φυσιολογικό να το σκέφτεται ο Λουτσέσκου, βρήκε μία λύση με τον Βιεϊρίνια στα μπακ, η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα του. Όταν μία ομάδα πάει καλά στο πρωτάθλημα δύσκολα αλλάζει πράγματα. Είδατε τον Μιραλάς σέντερ φορ, τον Ανσαριφάρντ να μην ξεκινάει, ρίσκα που πήρε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι και δεν του βγήκαν. Ο μόνος λόγος που κάνει αλλαγές από ένα σημείο και μετά είναι η κόπωση.

Για την απόφαση για την αριστερή πλευρά με Αζεβέδο-Βιεϊρίνια: Κάποια στιγμή αν ο Αζεβέδο έρθει στο επίπεδο που πρέπει τότε ο Βιείρίνια θα πάει μπροστά. Πολλές φορές ο κόσμος ασχολείται με το τι γίνεται μεσοεπιθετικά και δε βλέπει το πώς θα χτίσει από πίσω τις επιθέσεις της μία ομάδα. Με τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή να έχει δύο φοβερούς μπακ που βοηθούν πολύ αυτή τη στιγμή, αυτό είναι πολύ σημαντικό στο παιχνίδι του.

Για την επιλογή του Λουτσέσκου να παίζει χωρίς κόφτη: Άκουσα τον κ. Λουτσέσκου να λέει ότι δε θέλει να παίζει με κόφτη. Αν οι παίκτες που χρησιμοποιείς στη μεσαία γραμμή μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, τότε η επιλογή να παίξεις χωρίς κόφτη σου δίνει πλεονέκτημα να έχεις έναν παίκτη παραπάνω που μπορεί να κάνει πράγματα και πιο μπροστά. Στα πιο δύσκολα παιχνίδια θέλει μεγαλύτερη ταχύτητα στα χαφ. Στα μεγάλα παιχνίδια μπορεί ο Λουτσέσκου να έχει άλλη άποψη, γιατί ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν την ευχέρεια στη γρήγορη μετάβαση της μπάλας στο παιχνίδι τους. Το σημαντικό είναι πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε ξεκάθαρα για επιλογή χωρίς κόφτη.

Για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο Κύπελλο: Δεν μπορούμε να διαγράψουμε τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ δυνατό ματς κι ίσως σκοράρει ο Ολυμπιακος εκτός. Στο 50-50 είναι κι ας μοιάζει η ΑΕΚ ένα βήμα μπροστά λόγω ψυχολογίας. Είναι ανοιχτό παντού το δεύτερο παιχνίδι μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα. Δεν είναι εύκολο παιχνίδια, θα κρίνεται ως το τέλος.

Για την ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης από τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια κι αν μπορεί να συνεχίσει με το απόλυτο των νικών: Πρέπει ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν είναι εύκολο να κάνεις το 20/20. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο είναι διαφορετικό. Ας ασχοληθούν με κάθε ένα παιχνίδι που έρχεται. Η ΑΕΚ πριν έρθει στην Τούμπα παίζει τρία εντός θεωρητικά πιο βατά και παίζει με τον Ατρόμητο εκτός. Ο ΠΑΟΚ πριν την ΑΕΚ θα έχει παίξει στην Τρίπολη, θα έχει κι άλλες δύσκολες αναμετρήσεις. Ο στόχος θα έρθει για τον ΠΑΟΚ κοιτώντας παιχνίδι παιχνίδι. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάει με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό και να έρθει ένα κακό αποτέλεσμα που θα ρίξει την ομάδα στα τάρταρα. Είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες προσγειωμένους όταν η ομάδα πάει καλά και ακούει μόνο καλά λόγια. Το περιβάλλον της ομάδας παίζει ρόλο σε αυτό. Να ελέγχεις τον ενθουσιασμό και να ξέρεις που πατάς. Μετά από τόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και πρέπει να διαχειριστεί δύσκολα παιχνίδια και δύο ντέρμπι που εκ των προτέρων δεν είναι κερδισμένα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόφαση για την αποστολή με ΑΕΚ

Το διαφορετικό report της ασπρόμαυρης ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μη γνωστοποιήσει την αποστολή για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας. Στο report της, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρθηκε στο μοναδικό πρόβλημα που ακούει στο όνομα Γουίλιαμ Τροστ Εκονγκ και αρκέστηκε να αναφέρει πως «μετά το τέλος της προπόνησης η ομάδα αναχώρησε για το Makedonia Palace, όπου και θα διανυκτερεύσει πριν τη μεγάλη μάχη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί με τηλεκάρτα ο «Κοκός»

Μόλις έπαθε οτι κρίθηκε προφυλακιστέος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή για την προφυλάκιση του, ο 31χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, με το προσωνύμιο «Κοκός», έπαθε κρίση πανικού και προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί με μια τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, αυτόπτες μάρτυρες που ήταν παρόντες στο σκηνικό, ο 31χρονος επιχείρησε να χαρακώσει τις φλέβες του με την τηλεκάρτα, όντας σε κρίση πανικού.

Μετά την απόπειρα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ όπως γνωστοποιήθηκε δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία του.

Πηγή: Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Λίβερπουλ: Νέα γκέλα και επεισόδιο Σαλάχ – Κλοπ!

Ενταση ανάμεσα στον Αιγύπτιο και τον Γερμανό τεχνικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε ματς η Λίβερπουλ αδυνατεί να πάρει το «τρίποντο» της νίκης στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, σε αναμέτρηση για την 35η αγωνιστική της Premier League, και τέθηκε ουσιαστικά νοκ-άουτ από τη μάχη του τίτλου.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (43΄) με τον Μπόουεν. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις στο 48΄ με τον Ρόμπερτσον, ενώ στο 65΄ πραγματοποίησε την ανατροπή μετά από αυτογκόλ του Σούτσεκ. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Μιχαϊλ Αντόνιο στο 77΄.

Το χειρότερο για τη Λιβερπουλ ήταν ο τσακωμός Σαλάχ - Κλοπ την ώρα που ο Γερμανός είχε σηκώσει τον Αιγύπτιο για να τον περάσει στο ματς. Τότε, χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία, οι δύο άνδρες ενεπλάκησαν σε μία έντονη λογομαχία, με τον Σαλάχ να χειρονομεί και να φωνάζει, και τον Κλοπ να κουνά ειρωνικά το κεφάλι του. Ο έμπειρος πλάγιος επιθετικός, μάλιστα, προσέγγιζε τον προπονητή του και χρειάστηκε η επέμβαση του Νούνιεζ, ώστε να απομακρυνθεί. Κατά την αποχώρηση της ομάδας από το γήπεδο, ο Σαλάχ δεν επιχείρησε να χαλαρώσει την κατάσταση, αλλά αντιθέτως απέδειξε ότι υπάρχει τεράστια ένταση στις τάξεις της ομάδας. Περνώντας από τη μικτή ζώνη είπε στους δημοσιογράφους «Θα ανάψει… φωτιά σήμερα αν μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ