Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίποντο για Γάνδη, με κάλυψη η Χόνεφος

Εν αναμονή της εβδομάδας που ξεκινά και περιλαμβάνει τους επαναληπτικούς των τριών ελληνικών ομάδων σε Champions League και Europa League, η σημερινή ημέρα μας κρατά σε… εγρήγορση και μας προσφέρει αρκετές στοιχηματικές επιλογές.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Τρίποντο για Γάνδη, με κάλυψη η Χόνεφος

Νίκη για Γάνδη

Αρχίζουμε με το σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Γάνδης κόντρα στη Μαλίν σε απόδοση 1.72. Έχοντας την παράδοση με το μέρος της η Γάνδη φιλοξενεί για 15η φορά τη Μαλίν στην έδρα της, μετρώντας μέχρι στιγμής δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες. Παρόλα αυτά ο νεοαποκτηθέντας Καρίμ Μελχότσινε (36 χρονών/κεντρικός αμυντικός) τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου πως οι ποδοσφαιριστές του Σταν φαν ντε Μπούις δεν θα έχουν εύκολο έργο. «Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θέλουμε να μαζέψουμε όλους τους δυνατούς βαθμούς στην έδρα μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτούς», τόνισε χαρακτηριστικά. Στα μεταγραφικά σενάρια η Βόλφσμπουργκ φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Χαμπίμπ Χαμπίμπου (27 χρονών/μέσος), ο οποίος κοστολογείται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στο 1.800.000 λίρες.


Διπλό με κάλυψη η Χόνεφος

Από τη Β’ Νορβηγίας επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Χόνεφος κόντρα στην Μπρίνε σε απόδοση 2.62. Την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική η Χόνεφος που επικράτησε της Ουλενσάκερ με 1-0. Στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Φιλοξενείται σήμερα από τη Μπρίνε από την οποία και δεν έχει χάσει ποτέ εκτός έδρας και θέλει σήμερα να συνεχίσει την παράδοση και να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της. Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε αντίστροφο μομέντουμ με τη Χόνεφος να βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές και την Μπρίνε να προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Τέλος να σημειωθεί, ότι οι παίκτες της Μπρίνε δέχθηκαν μείωση των αποδοχών τους, στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.


Over 2.5 στη Μόσχα

Από τη Ρωσία κρατάμε το Over 2.5 της Λοκομοτίβ Μόσχας κόντρα στη Κράσνονταρ σε απόδοση 2.05. Σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου γύρου είχε το πάνω χέρι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως κάποιες ισοπαλίες προς το τέλος, η ισοπαλία της εντός έδρας με τη Ζενίτ και η ήττα στον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής απ’ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας της στέρησαν όχι μόνο τον τίτλο, αλλά και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μιας και τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο τεχνικός Λεονίντ Κούτσουκ παρέμεινε στη Μόσχα παρά την περσινή αποτυχία, αναλαμβάνοντας το έργο να φτάσει τη Λοκομοτίβ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στα μεταγραφικά απέκτησε τους Νιασέ (επιθετικός, Ακίσαρσπορ), Κασάεφ (μέσος, Ρουμπίν Καζάν), Φερνάντες (μέσος, Μπεσίκτας), Λογκάσοφ (αμυντικός ,Ροστόφ) και Ομπίνα (επιθετικός, Κιέβο). Αποχώρησε ο Οζντόεφ (μέσος, Ρουμπίν Καζάν).

Κατάφερε την τελευταία αγωνιστικά να πάρει μία εκ’ των θέσεων για το Γιουρόπα Λιγκ τερματίζοντας στην πέμπτη θέση ισοβαθμώντας με τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά υπερτερούσε στα κριτήρια ισοβαθμιών και έτσι ήταν αυτή που χαμογέλασε. Παράλληλα, έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ρωσίας όπου ηττήθηκε στα πέναλτι απ’ τη Ροστόφ. Το ευρωπαϊκό της ταξίδι ξεκίνησε απ’ τον δεύτερο προκριματικό γύρο όπου απέκλεισε την εσθονική Σιλαμάε Κάλεφ, ενώ για τον τρίτο προκριματικό, στο πρώτο παιχνίδι διέλυσε με 5-1 εκτός έδρας την ουγγρική Ντιοσγκιόρ. Και τα τρία ευρωπαϊκά ματς της ήταν Over 2.5.


Κρατάει η Πούμας

Από το Μεξικό επιλέγουμε το Χ2 της Πούμας κόντρα στην Τολούκα σε απόδοση 2.00. Δεν είχε συνέχεια η επιτυχία της πρεμιέρας με την Κερετάρο για την Πούμας. Έπειτα απ` το 3-1 της 1ης αγωνιστικής, ακολούθησε η εντός έδρας ήττα απ` τη Γουαδαλαχάρα, σ` ένα πάρα πολύ «κλειστό» ματς με ελάχιστες φάσεις. Από μια στημένη μπάλα προήλθε το γκολ των φιλοξενουμένων στο 86`, τη στιγμή μάλιστα που έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο απ` το 76`. Δε σημαίνει κάτι αυτή η ήττα για την Πούμας, που είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη, ενώ φαίνεται πως φέτος θα υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση της. Μεσοβδόμαδα οι «ρεζέρβες» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Ατλάντε (Β` κατηγορία) για το Κύπελλο.


Με κάλυψη η Ουάσινγκτον

Από την Αμερική τέλος επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Ουάσιγκτον με αντίπαλο το Χιούστον σε απόδοση 2.12. Ακριβώς αντίθετη πορεία με αυτή του Χιούστον χαράζει η Ουάσιγκτον που είναι στη δεύτερη θέση του αμερικανικού πρωταθλήματος, έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους απ’ τη Σπόρτινγκ Κάνσας αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα. Έχει την καλύτερη άμυνα της Ανατολής με 20 τέρματα παθητικό, ενώ και επιθετικά έχει συνοχή, με 32 γκολ στο ενεργητικό της. Ο τραυματισμός του Πάρκε έχει κάνει τους πρωτευουσιάνους να ψάχνουν για παίκτη στο κέντρο της άμυνας, με τον Οπάρε της Λος Άντζελες να είναι ένας απ’ τους υποψήφιους στόχους.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις μεταγραφές του Πλατανιά και του Παναιτωλικού στις κατηγορίες Πλατανιάς Χανιών Μεταγραφές και Παναιτωλικός Μεταγραφές, ενώ μπορείτε από τώρα να ενημερώνεστε για τα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντομπάσκετ 2014.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ