Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ της… οικογένειας

Απόλυτο κουμάντο κάνουν στο γήπεδο, όταν πετούν όμως τις επικαλαμίδες, μπαίνουν σε ένα νέο εντελώς διαφορετικό ρόλο, αυτόν του οικογενειάρχη. Και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλοί…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ο ΠΑΟΚ της… οικογένειας

Ο Ζοσέ Μαουρίσιο ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αστέρα

Τρίπολης και δευτερόλεπτα αργότερα, κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση με την πιπίλα στο στόμα, αφιερώνει τα γκολ στη σύζυγό του. Ήταν κάτι που ήθελε σαν… τρελός να το κάνει κάποιες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στο “Γ.Καραϊσκάκης” αλλά η μπάλα δεν του έκανε τότε το χατήρι.

Ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ποδοσφαιριστών που η οικογένειά παίζει τον βασικό ρόλο στη ζωή του.

Για την ακρίβεια, σε εκείνη που ορίζουν κάτα κάποιον τρόπο την πορεία και κατ ́επέκταση την καριέρα τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ταξίδεψε από την Ρωσία για τη Θεσσαλονίκη, προτού ακόμη πέσουν οι υπογραφές με τον Δικέφαλο, έχοντας από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, τον μικρό Μιγκέλ και την πάντα χαμηλών τόνων σύζυγό του.

Πλέον, η οικογένεια του Βραζιλιάνου θα μεγαλώσει καθώς περιμένουν την κόρη που θα ολοκληρώσει την ευτυχία τους, με τον Ζοσέ να διατηρεί εφεξής ιδιαίτερο δέσιμο με τη χώρα μας.

Και επειδή πάντα πίσω από έναν πετυχημένο άντρα βρίσκεται και μια δυναμική γυναίκα, στην περίπτωση του Μάτος, θα εντοπίσετε την Τάμι, η οποία έχει χαρίσει στον Βραζιλιάνο μπακ του Δικεφάλου δυο αγοράκια αλλά παραμένει πάντα η αρχηγός των… αντρών στο σπίτι.

Στην πρώτη του… ινκόγκνιτο επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ο Μάτος είχε παραμείνει για δύο 24ωρα στην πόλη με τη σύζυγό του καθώς ήθελαν να τσεκάρουν από κοντά πως υπάρχει πληθώρα επιλογών προκειμένου να απασχοληθεί δημιουργικά η Τάμι αλλά και να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των παιδιών τους. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, η κ.Μάτος δηλώνει “ξετρελαμένη” με την Ελλάδα και πρόσφατα, με τη δική της συγκατάθεση, η οικογένεια θα παραμείνει στην Τούμπα μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση οικογενειάρχη είναι και αυτή του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος στα 29 του είναι πατέρας τριών παιδιών, έχοντας μετατρέψει τον ΠΑΟΚ σε… οικογενειακή υπόθεση, με τους Γκουστάβο και Τόμας να ακολουθούν τα χνάρια του μπαμπά, μέσα από τις ακαδημίες του Δικεφάλου. Οι υποδειγματικές ακαδημίες για τους γιους του ήταν από τις βασικές προϋποθέσεις, που “τσέκαρε” ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι, πριν αποφασίσει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
 

PAOK… Family

Πάντα στο πλευρό του Ροντρίγκο Ρέι, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, είναι η Λαλίτα. Η εντυπωσιακή σύζυγος του Αργεντινού είναι μητέρα δύο παιδιών και αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς στάθηκαν στο πλευρό τους σε όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που παρουσιάστηκαν στην οικογένεια Ρέι. Άλλωστε δεν είναι και εύκολη υπόθεση να μεγαλώνεις παιδιά, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα σου και τους δικούς σου ανθρώπους…

Το ζεύγος Ρέι έχει επιδοθεί στην εκμάθηση της αγγλικής και ελληνικής γλώσσας, με τα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας πάντως για την Λαλίτα και τον Ροντρίγο να μοιάζουν με… διασκέδαση μπροστά στους κανόνες της ελληνικής γραμματικής.

 

Το περιστατικό που «σόκαρε» τον Σαμπράνο

Ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τα παιδιά δείχνει ο Κάρλος Σαμπράνο, ο οποίος είναι πατέρας δυο αγοριών και ενός κοριτσιού. Πρόσφατα, ο Περουβιανός αμυντικός «ξεσπάθωσε» στο twitter, κατά των βιαστών παιδιών, με αφορμή το βιασμό ενός βρέφους μόλις δυο μηνών, περιαστικό που έλαβε χώρα στην πατρίδα του. Η συζήτηση στο Περού για την θανατική ποινή ατόμων που επιδίδονται σε τόσο απεχθείς πράξεις έχει… φουντώσει, με τον άσο του ΠΑΟΚ να παίρνει ξεκάθαρη θέση…

«Είναι απίστευτο και τόσο λυπηρό να βλέπεις στις ειδήσεις τόσες ληστείες και φόνους για ανοησίες και πράγματα μικρής αξίας αλλά το ακόμη πιο λυπηρό που με κάνει να χάνω την πίστη στην πατρίδα μου, είναι ότι το δικαστικό σύστημα είναι ελάχιστα αποδοτικό ώστε να μπορεί να αποδώσει παραδειγματική τιμωρία που να αρμόζει σε ένα… τέρας γιατί δεν μπορείς να κατονομάσεις αλλιώς αυτόν που τόλμησε να βιάσει την δυο μηνών κόρη του, δηλαδή ένα αγγελούδι… Πιστεύω ότι έφτασε η στιγμή, αυτοί να τιμωρηθούν με θανατική ποινή στην χώρα μου (σ.σ.Περού) για να χρησιμεύσει ως παράδειγμα ώστε να σεβόμαστε την ακεραιότητα των ανθρώπων» ανέφερε κατηγορηματικά ο Σαμπράνο.

Έτυχε ή… πέτυχε

Η νέα… τάση που παρατηρείται στις μεταγραφικές κινήσεις, τουλάχιστον με βάση αυτές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, έχει να κάνει με το γεγονός πως στην πλειονότητα τους ήταν οικογενειάρχες με παιδιά. Λεβέκ, Ρέι, Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Ζαμπράνο και Μαουρίσιο έχουν “γευτεί” ήδη την πατρότητα, την ώρα που οι Πασχαλάκης και Λημνιός, οι οποίοι συνθέτουν το τελευταίο μεταγραφικό παζλ, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Άλλωστε οι Έλληνες ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αρνούνται να σηκώσουν από νωρίς τα… συζυγικά βάρη, με τον Έργκους Κάτσε να κάνει προ διετίας την έκπληξη, μπαίνοντας στο κλαμπ των “χαζομπαμπάδων”, με την έλευση της κόρης του.Σακχόφ, Κάνιας και Τσίμιροτ ανήκουν στην ειδική κατηγορία των ξένων ποδοσφαιριστών που “μετακόμισαν” στη Θεσσαλονίκη με τη σύντροφο τους, απολαμβάνοντας για την ώρα τη ζωή τους χωρίς… περαιτέρω έγνοιες. Σε όλα αυτά, θα πρέπει να προσθέσει κανείς και την εξαιρετική χημεία, που έχει σημειωθεί ανάμεσα στις κυρίες των ποδοσφαιριστών ειδικά το τελευταίο διάστημα.

 
Ποιοι κάνουν την διαφορά

Από το… πλάνο της οικογενειακής ζωής δεν βγαίνει ούτε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος όμως έχει προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Δικεφάλου θα γίνει το επόμενο διάστημα παππούς καθώς η κόρη του, Μαρίλου, που παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 2015, στα 26 της θα γίνει μητέρα.

Παππούς έγινε πρόσφατα και ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ, αφού τον Αύγουστο ο γιος του, του χάρισε την πρώτη του εγγονή, ενώ μαζί του στην Θεσσαλονίκη εκτός από την σύζυγο του έχει μετακομίσει και η 17χρονη κόρη του, που συνεχίζει τις σπουδές της στη νύμφη του Θερμαϊκού, αφήνοντας την ζωή στην Σλοβακία για να ακολουθήσει τον πατέρα της.

Φυσικά από το πλαίσιο της οικογένειας δεν θα μπορούσε να λείπει και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, που είδε πρόσφατα τον μικρό του γιο, Νίκο να γίνεται πατέρας, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι πάντρεψε τον μεγάλο της οικογένεια, Γιώργο.
 

Πηγή : FORZA

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βούλωσε στόματα ο ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε το ντέρμπι με κατάθεση ψυχής!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον είχαν ΟΛΟΙ ξεγραμμένο και πριν και στη διάρκεια του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ -ωστόσο- έδειξε ότι είναι εδώ και πήρε το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, κερδίζοντας την Ένωση με 3-2 σε ένα παιχνίδι με ένταση, με γκολ και με έναν μεγάλο νικητή.

Ήταν ένα βράδυ που πραγματικά τα είχε όλα στην Τούμπα! Είχε μία ομάδα που προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρό της κι ακόμη κι όταν δοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό από όλες τις απόψεις, έδειξε ψυχικά αποθέματα και βρήκε τις απαντήσεις και μία άλλη ομάδα, που κι αυτή έκανε αυτό που ξέρει καλά, που δημιούργησε μία σειρά από εντάσεις από την αρχή ως το τέλος και δυσκολευόταν -ξεκάθαρα- να αντιληφθεί ότι έφυγε με άδεια χέρια από την Τούμπα.

Σε λίγο περισσότερα...

ΠΑΟΚ με επιστροφές

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε στο αποψινό ντέρμπι τον Κοτάρσκι στο τέρμα και στην άμυνα ήταν οι Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Όττο.

Στη μεσαία γραμμή, δίπλα στον Μεϊτέ ξεκίνησε σήμερα ο Σβαμπ και μεσοεπιθετικά ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον και τον Μπράντον.

Ιδανικό ξεκίνημα, αλλά...

Το ντέρμπι ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 11 λεπτών, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά και να βρίσκει με το... καλημέρα το πολυπόθητο γκολ, σε μία φάση όπου Μπράντον και Μπάμπα συνεργάστηκαν ωραία στα αριστερά και ο Γκανέζος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, για να κάνει το ιδανικό τελείωμα ο Κωνσταντέλιας και να σηκώσει στο... πόδι την Τούμπα μόλις στο 3ο λεπτό. Η ΑΕΚ έψαξε την άμεση απάντηση, με τον Αραούχο να κάνει επικίνδυνο γύρισμα στον Ελίασον στην περιοχή, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να πλασάρει και τελικά, βρήκε το γκολ στο 9ο λεπτό, σε μία φάση όπου η αντίδραση των "ασπρόμαυρων" ήταν κάκιστη. Ο Πινέδα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή κι αφού κανείς δεν του έβαλε stop, σημάδεψε τη γωνία του Κοτάρσκι κι έστειλε την μπάλα εκεί όπου έπρεπε, δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Κροάτη, για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Ρυθμός, ένταση και φάσεις

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με γκολ, αλλά είδε την ΑΕΚ να βγάζει άμεσα αντίδραση, για να βρει την ισοφάριση και στο 19' η Ένωση έφτασε κοντά και στο 2-1, όταν ο Ελίασον έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Κοτάρσκι σταμάτησε εξ επαφής τον Πινέδα, με την ομάδα του Αλμέιδα να απειλεί και με ένα σουτ του Αραούχο που πέρασε άουτ, ενώ ο "Δικέφαλος" στο 37' είχε δοκάρι, σε ένα πρώτο μέρος γεμάτο με μονομαχίες, αρκετή ένταση και έντονο ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά κι ο Αθανασιάδης έδιωξε με υπερένταση, για να βρει η μπάλα την οριζόντια δοκό και να περάσει εκτός, ενώ δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Σβαμπ που πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ένταση κι ένας μεγάλος νικητής

Το δεύτερο μέρος στην Τούμπα, ξεκίνησε με αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρσζβάν Λουτσέσκου να βάζει τον Σάστρε στη θέση του Όττο και τον Ισπανό να φωνάζει "παρών" με πολύ εμφατικό τρόπο, σε ένα δεύτερο μέρος όπου ο "Δικέφαλος" ήταν ανώτερος και έψαξε το γκολ με κάθε τρόπο, αλλά μέχρι ένα σημείο αυτό που του έλειπε ήταν η σωστή τελική προσπάθεια. Στο 67' ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-1, όταν σε φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ δεν έδιωξε σωστά, ο Κωνσταντέλιας έπιασε ένα ωραίο σουτ με το αριστερό στην κίνηση, αλλά ο Αθανασιάδης είχε απάντηση και στο 75' η Ένωση βρήκε το γκολ με έναν ανέλπιστο τρόπο. Μετά από γέμισμα του Χατζισαφί, ο Σβαμπ έκανε καταλάθος γύρισμα στον Κοτάρσκι κι ο Κροάτης έδιωξε ενστικτωδώς, αλλά ο Βίντα ήταν ακριβώς μπροστά του, για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Κι όμως, εκεί όπου όλα έμοιαζαν να είναι εναντίον του, ο ΠΑΟΚ επέμεινε, πίεσε και βρήκε -αρχικά- την ισοφάριση, με τον Κάλενς να μην μπορεί να διώξει και τον Σαμάτα -που μπήκε ως αλλαγή- να κάνει την κεφαλιά, για να στείλει ο Κωνσταντέλιας την μπάλα στα δίχτυα στο 81' και στο 90' ήρθε η απόλυτη λύτρωση! Ο Σάστρε, που είχε θέμα και δεν μπορούσε καλά-καλά να πατήσει το πόδι του, έκανε το μονοκόμματο σουτ, η μπάλα βρήκε μεταξύ Γιόνσον και Σαμάτα και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2, με την Τούμπα να παίρνει... φωτιά!

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Όττο (Σάστρε), Σβαμπ (Οζντόεφ), Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίβκοβιτς και Μπράντον (Σαμάτα)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (Άμραμπατ), Αραούχο και Πόνσε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλητείες Αλμέιδα, έπιασε άνθρωπο από το λαιμό – «Κλέφτες, κλέφτες» στην Τούμπα!

Μεγάλη ένταση στο φινάλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλη ένταση στο φινάλε του παιχνιδιού στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-2 της ΑΕΚ και τους ανθρώπους της Ένωσης να μη... χωνεύουν την ήττα.

Σε έξαλλη κατάσταση ο Αλμέιδα έπιασε άνθρωπο από το λαιμό (!!!) ενώ κανένας δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει.

Την ίδια ώρα η Τούμπα στο... πόδι φώναζε «κλέφτες, κλέφτες» πικάροντας τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, αλλά και για τις διαμαρτυρίες τους να ακυρωθεί ως οφσάιντ το πεντακάθαρο γκολ του Σάστρε για το 3-2.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με «βολίδα» του Σάστρε το 3-2! (vid)

Ο ΠΑΟΚ έφερε… τούμπα το ματς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά να φέρνει... τούμπα το ματς!

Στο 81' ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε σε 2-2 απαντώντας άμεσα στο γκολ του Βίντα.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» έκαναν την ανατροπή με τη «βολίδα» του Σάστρε.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα (που βρήκε λίγο ανάμεσα σε Μπάμπα - Γιόνσον) στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 3-2.

Η φάση εξετάστηκε από το VAR, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το γκολ μέτρησε κανονικά!

Δείτε όλα τα γκολ του αγώνα στο παρακάτω βίντεο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ