Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Η ευθύνη είναι πάντα δική μου, θα μας κάνει καλό η διακοπή"

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά και τη δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, μίλησε για τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας, τον Εσίτι, τη διακοπή του πρωταθλήματος και το βασικότερο τα στοιχεία που θα κάνουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή και φέτος.

Ηλίας Καπράλος

"Η ευθύνη είναι πάντα δική μου, θα μας κάνει καλό η διακοπή"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμπέλ Φερέιρα στην συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στην Τούμπα:

Αδικείται η προσπάθεια της ομάδας για τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ στην πρώτη τελική του αντιπάλου:

“Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στη θετική ενέργεια και στην αύρα. Έτσι όταν αρχίζουμε όλοι να σκεφτόμαστε θετικά τότε η μπάλα δεν θα μπαίνει μέσα, αλλά θα βγαίνει έξω. Πάντως θέλω να πω ότι η βοήθεια των οπαδών μας ήταν αυτή που έπρεπε για να κερδίσουμε το ματς”.

Εάν θα δουλέψει στη διακοπή πάνω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας:

“Νομίζω η διακοπή θα μας βοηθήσει. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε καλά και θα μπορούσαμε να είχαμε και άλλα γκολ. Μετά το δεύτερο γκολ που πετύχαμε θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί το παιχνίδι διαφορετικά. Στο πρώτο είχαμε όλα τα στοιχεία που θέλαμε. Κάναμε και στην άμυνα και στην επίθεση τις σωστές επιλογές και ειδικά στις στατικές φάσεις. Και όπως είπα και άλλες φορές σε κάθε γκολ που τρώμε δεν χρειάζεται να ρίχνουμε τις ευθύνες σε κάποιον που έκανε ένα λάθος, αλλά στον προπονητή. Πάντα ο προπονητής έχει την μεγαλύτερη ευθύνη”

Για την εμφάνιση του Εσίτι και το σύστημα που θέλει να περάσει στην ομάδα:

“Ο Εσίτι έχει κάνει 6 συνεχόμενα παιχνίδια. Εάν είχαμε κι άλλες επιλογές τότε θα είχε ξεκουραστεί σήμερα. Είχε κάποια αβίαστα λάθη και μέτριες στιγμές, αλλά ήταν θέμα κούρασης και εξάντλησης. Δεν είχε την φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό. Βέβαια είναι ένας παίκτης χωρίς κλήσεις στην Εθνική του ομάδα και αυτή η κλήση θα τον βοηθήσει και τον ίδιο, αλλά και εμάς που τον έχουμε. Σήμερα και ο Μίσιτς είχε μία πολύ καλή εμφάνιση. Και σαν κλασικό 8άρι και όταν πήγε πιο κοντά στους επιθετικούς. Βέβαια σήμερα θα προτιμούσα να είχα παίκτες με περισσότερα επιθετικά χαρακτηριστικά όπως ο Ελ Καντουρί ή ο Αουγκούστο, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών δεν μας άφησαν πολλές επιλογές.

Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι όπως φάνηκε και σήμερα στο πρώτο ημίχρονο και με την Σλόβαν στο δεύτερο. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο μέσα στην ομάδα και στις προπονήσεις, όπως και στην αμυντική λειτουργία. Όπως δουλεύουμε στην επίθεση πρέπει να δουλέψουμε και στο κομμάτι να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να βγάζει αντεπιθέσεις.”

Σχετικά με την περσινή ομάδα και τι θέλει να κρατήσει και να αλλάξει από την πετυχημένη σεζόν:

“Από την πρώτη στιγμή που ήρθα έχω δώσει τα εύσημα για την εκπληκτική χρονιά που έκανε ο ΠΑΟΚ πέρσι και όποιος ήταν ο επόμενος θα είχε δύσκολη χρονιά για να συνεχίσει το τέλειο. Αυτό που μπορώ να κάνω μιας και μου αρέσουν οι προκλήσεις είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου όπως έκανε στην προετοιμασία και έτσι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να κυνηγήσει αυτό που θέλουμε όλοι που είναι το πρωτάθλημα. Σήμερα αγωνίστηκαν βασικοί και ο Άκπομ και ο Σφιντέρσκι από την αρχή και είχαν καλή απόδοση. Βέβαια ο τραυματισμός του Βαρέλα, μας άλλαξε την ροή των αλλαγών κάτι που μας έκανε να μην μπορούμε να φρεσκάρουμε την επίθεσή μας”.

Σχετικά με το ρόστερ και τις μεταγραφές που δεν προχώρησαν:

“Οι προπονητές πάντα θέλουν να έχουν καλύτερους ποδοσφαιριστές και να ενισχύεται η ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ από πέρσι έχει πολλές αλλαγές. Πέραν του Κάνιας και του Σάκχοφ, που έφυγαν είναι και οι Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο που ήταν και είναι ακόμα τραυματίες. Μερικές φορές λέμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο ρόστερ, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε. Σήμερα με 2 τραυματισμούς και μόνο ο Λάμπρου περίσσεψε από την αποστολή της ομάδας. Θα σας πω τι μου συνέβη το καλοκαίρι στο φιλικό με την Άντερλεχτ και τον Βινσέντ Κομπανί. Το είχα ρωτήσει πώς γίνεται ένας παίκτης που έχει κατακτήσει τα πάντα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και την άλλη σεζόν και εκείνη την στιγμή φορούσα το καπέλο “Champion”. Τότε μου είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι πετάξουμε το καπέλο και να ξεχάσουμε το περσινό νταμπλ. Τότε είναι που οι παίκτες θα μπουν αποφασισμένοι για να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο”.

Μετά τον αποκλεισμό παραιτήθηκε ο Μάριο Μπράνκο αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Έχει κάποιο σχόλιο για τον άμεσο συνεργάτη του:

“Όπως ξέρετε αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα του συλλόγου, αλλά να ξέρετε ότι όσο είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, η ευθύνη είναι δική μου”.

Για την ευρωπαϊκή αποτυχία του ΠΑΟΚ φέτος και να ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στη φυσική κατάσταση:

“Το μεγαλύτερο όνειρο ήταν να μπω στους ομίλους του Champions League με τον ΠΑΟΚ. Όσο είμαι εδώ θα είναι και ο μεγαλύτερος μας στόχος στην Ευρώπη. Ήταν ένας από τους λόγους που δέχτηκα να έρθω και να ξέρετε ότι θα τα καταφέρουμε. Όσο αφορά τους αγώνες με τον Άγιαξ ήταν επίπονοι και έτσι δημιουργήσαμε πολλές προσδοκίες στους οπαδούς που ίσως να ήταν και μεγαλύτερες από την πραγματικότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μετά ήρθε η Σλόβαν και ο αποκλεισμός μας πόνεσε, ειδικότερα κόντρα σε μία ομάδα που ήταν κατώτερη από εμάς. Όπως σας είπα η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι και αυτός ο αποκλεισμός θα μας στοιχειώνει για όλη τη σεζόν. Αλλά πρέπει να ξεχάσουμε το χθες και να πάμε φέτος για κάτι καλύτερος. Μπορεί να γράψαμε ιστορία, αλλά φέτος ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να γράψουμε και τη δική μας ιστορία. Όλοι μας. Οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, η διοίκηση της ομάδας που μας έχει στηρίξει, πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο.”

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Χειροκροτήματα για τη Μπριζ στο αεροδρόμιο (vid)

Πριν την επιστροφή της μαζί με κόσμο που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε το στόχο της με το 0-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περνώντας στα ημιτελικά του Europa Conference League και κατά την άφιξη της αποστολής σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Βέλγοι που επέστρεφαν κι αυτοί στη βάση τους, χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η Κλαμπ Μπριζ στα social media…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περιμένουν τον Φαμπιάνο στον Άρη

Ανέβασε ρυθμούς στη σημερινή προπόνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει σήμερα τον Φαμπιάνο Λέισμαν να βγάζει κομμάτι της προπόνησης.

Η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος έλειψε από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας της «OPAP Arena», θα κριθεί αύριο, ενώ Σουλεϊμάνοφ, Βέλεθ και Φεράρι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να είναι διαθέσιμοι την Κυριακή…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

ΠΑΟΚ: «Μαζί μέχρι το τέλος» (pic)

Το μήνυμα για τη συνέχεια μετά τον αποκλεισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω social media, στην επόμενη μέρα από την ήττα με 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Europa Conference League.

«Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις, ευρωπαϊκό ταξίδι, έφτασε στο τέλος του!

Περήφανοι για την ομάδα μας!

Συνεχίζουμε! Μαζί μέχρι το τέλος!» αναφέρει η ομάδα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ