Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νικητής στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει στην Κρήτη τον ουραγό Πλατανιά, με το τελικό 0-1 να τον βοηθά να επιστρέψει στην κορυφή, συγκατοικώντας με την ΑΕΚ.

PAOK24

Νικητής στην κορυφή

Ο Δικέφαλος έχοντας νωρίτερα δει την Ένωση να χάνει δύο βαθμούς στην έδρα της κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ξεκίνησε τον αγώνα στα Περιβόλια με ένα πολύ σημαντικό έξτρα κίνητρο.

Ωστόσο, δεν παρουσιάστηκε τόσο καλός και αποφασισμένος αγωνιστικά, έχοντας την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως ιδιαίτερη ουσία στο παιχνίδι του.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Πλατανιάς σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό, με τον σκόρερ των Κρητικών βάσει του ριπλέι της φάσης να είναι σε οριακή θέση.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και κατάφερε να κυριαρχήσει, έχοντας σημαντικό πρόβλημα μεσοεπιθετικά, εκεί όπου η χρησιμοποίηση του Λημνιού στα αριστερά στέρησε από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό μεγάλο μέρος από την ενέργεια του, παράλληλα με τη μέτρια εικόνα του Κάμπος.

Η επιλογή του Λουτσέσκου να μεταφέρει τον Λημνιό στα δεξιά, έδωσε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο στο φινάλε του ημιχρόνου στον Δικέφαλο.

Στο 42′ η σέντρα του Πέλκα με το εξωτερικό δεν έφτασε στο κεφάλι του Λημνιού, ο οποίος βρισκόταν μία ανάσα από την αντίπαλη εστία, αλλά είδε τον αντίπαλο αμυντικό να τον προλαβαίνει.

Στο 45′ ο Πέλκας εκτέλεση απευθείας ένα φάουλ σε καλή θέση, ο Κοκκαλάς το έβγαλε ενστικτωδώς, ο Καρυπίδης στη συνέχεια της φάσης βρίσκει την μπάλα με το χέρι και το σουτ του Μαουρίσιο κατέληξε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Κοκκαλάς έβγαλε ενστικτωδώς και την κεφαλιά του Βαρέλα κρατώντας το 0-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό, με τον Πλατανιά να συνεχίζει να πιέζει ψηλά και να δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ που αμυντικά επέλεγε να μη διώξει παρότι έκανε λάθη και δεν έβγαζε σιγουριά.

Στο 47′ η σέντρα του Πέλκα έφτασε στα πόδια του Κάνιας, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

Η κεφαλιά του Ουέ μετά από κόρνερ ήταν η απάντηση των Κρητικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και στο 49′ όταν ένα παρακινδυνευμένο γύρισμα του Μαλεζά και ένα κακό κοντόλ του Πασχαλάκη έφεραν ένα κλέψιμο, το οποίο ευτυχώς δεν κόστισε.

Στο 51′ ο Κουλούρης απείλησε με εξ’ επαφής προβολή, αλλά ο Κοκκαλάς ήταν πάλι εκεί και έδιωξε.

Στο 56′ μετά από μία εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και απομάκρυνση των Κρητικών, ο Κρέσπο με κεφαλιά έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μαλεζά, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κίνηση επιθετικού, τελείωμα αμυντικού,  αλλά η ουσία που έψαχνε ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από τον αρχηγό του.

Ο Πλατανιάς δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Δικεφάλου να ελέγξει πλήρως τη μεσαία γραμμή έψαξε στο τετ-α-τετ του Παπανικολάου το γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ανεβάσει σε αυτό το σημείο την απόδοση του και στο 63′ ο Μαουρίσιο μετά από κομπίνα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με την παρέμβαση του Κουλούρη με προβολή να απομακρύνεται και πάλι από τον Κοκκαλά, σε μία φάση που ο Έλληνας φορ ήταν οφσάιντ.

Στα επόμενα λεπτά δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση, με τον Δικέφαλο ωστόσο να μην ελέγχει το παιχνίδι, να μη βγάζει σιγουριά στην άμυνα, κάτι πολύ επικίνδυνο με ένα εύθραυστο σκορ υπέρ του.

Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει στην Κρήτη και να πανηγυρίσει το δεύτερο διαδοχικό διπλό του, πιάνοντας την ΑΕΚ στην κορυφή με 31 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία στην κορυφή:

1. ΑΕΚ 31

2. ΠΑΟΚ 31

3. Ατρόμητος 30

4. Ολυμπιακός 29 *έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και υποδέχεται αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Επόμενο παιχνίδι του Δικεφάλου την Τρίτη στα Τρίκαλα (19:30), στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ενημερωθείτε μέσα από το live του PAOK24 για όσα συνέβησαν στον σημερινό αγώνα στην Κρήτη.

*Οι χρήστες κινητών με λογισμικό Android πατήστε ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διάνοια ο Ντέλιας, η έκρηξη Ιωαννίδη – Αλμέιδα! (vid)

Δεν χάνεται σήμερα το βράδυ το 5o επεισόδιο του Football Factory!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το 5o επεισόδιο του Football Factory,  με την συνδρομή της Stoiximan, της Puma, της Oddsium και του Regency Casino, σήμερα στις οθόνες σας, σε Youtube και ΤV 100 στις 22:00!

Ένα ακόμα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό Πρωτάθλημα με τις νίκες του ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακού.

Ο εντυπωσιακός Γιάννης Κωνσταντέλιας, η έκρηξη του Ματίας Αλμέιδα με την λήξη του ντέρμπι και ο αγανακτισμένος Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Ζήσης Βρύζας αναλύει πως μια ομάδα παίρνει τα στοιχεία και την προσωπικότητα του προπονητή της και πως αυτό συνδέεται με τους Μεντιλίμπαρ, Λουτσέσκου, Αλμέιδα, και Τερίμ.

Μη ξεχάσετε να αφήσετε γενικώς τα σχόλια σας και αν θέλετε να μόνο να ακούσετε την εκπομπή του Football Factory, θα την βρείτε σε όλες τις Podcast πλατφόρμες.

KANTE SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

www.youtube.com/channel/UCGf_W8E7JDoq...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Facebook: www.facebook.com/footballfactoryshow/

Instagram: www.instagram.com/football_factory_show?igsh=eDVrMGJibXRidzUz

TikTok: www.tiktok.com/@football.factory.show

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Kαι ανοίγω τέρμα τη φωνή… (vid)

Η συνεργασία των Σαμάτα, Κωνσταντέλια για το 2-2 και το… βουητό της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου χθες στην Τούμπα εις βάρος της ΑΕΚ, με το οποίο οι "ασπρόμαυροι" ισοφάρισαν σε 2-2 στο 81ο λεπτό, "ανέβασε" η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

Από την συνεργασία των Σάστρε, Τάισον, στο κεφάλι του Σαμάτα, στα πόδια του Κωνσταντέλια και από εκεί στα δίχτυα του Αθανασιάδη, από μία άλλη οπτική γωνία και με την καλύτερη... υπόκρουση, το βουητό της Τούμπας!

Απολαύστε το:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β 1-2: Νίκησε και ξέμπλεξε οριστικά

Σαποβάλοφ και Κανίς του έδωσαν το τρίποντο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ Β επικράτησε του Αιολικού με 1-2 πετυχαίνοντας δυο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη που του εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Αιολικός προηγήθηκε στο 34' με τον Ζάκαριτς και ο ΠΑΟΚ αρχικά ισοφάρισε στο 74' με τον Σαποβάλοφ (σουτ μετά από ριμπάουντ από προσπάθεια του Κανίς) και έκανε το τελικό 1-2 στο 79 με τον Κανίς να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ.

6. ΠΑΟΚ Β' 30 (7 παιχνίδια)

7. Ηρακλής 28 (7 παιχνίδια)

8. Αναγέννηση Καρδίτσας 21 (7 παιχνίδια)

9. Καμπανιακός 20 (7 παιχνίδια)

10. Κοζάνη 20 (7 παιχνίδια)

11. Αιολικός 15 (7 παιχνίδια)

Αιολικός: Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ (83′ Κριμιζάς), Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης (78′ Χαμίντοβιτς), Τριανταφυλλάκος (63′ Σρίνιτς), Νούλας, Ουνγιαλίδης.

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιούδης (63′ Παναγιώτου), Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης (63′ Δεληγιάννης), Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος (63′ Σαποβάλοφ), Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς (46′ Γκούμας), Κανίς (85′ Σμυρλής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ