Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί τόση βιασύνη;

Συμπεράσματα για τις επιπόλαιες κρίσεις στο χώρο του αθλητισμού και ειδικά για τον ΠΑΟΚ

Editorial

Γιατί τόση βιασύνη;

Τι βραδιά και αυτή…

Έχουμε και πάλι αρκετά περιστατικά τα οποία μας αποδεικνύουν ότι… την παροιμία… «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» δεν την αντιλαμβάνονται πάρα πολλοί στο χώρο του αθλητισμού.

Ξεκινάμε με το βόλεϊ. Έγινε ο πρώτος τελικός του ΠΑΟΚ με τον Φοίνικα και επειδή ο πρωταθλητής κέρδισε με 0-3, έχει αρχίσει να δημιουργείται η αίσθηση ότι η υπόθεση… τίτλος τελείωσε.

Ευτυχώς αυτό δεν επηρεάζει τους παίκτες και τον Καλμαζίδη, που ξέρουν καλά ότι απλά έγινε ένα πρώτο βήμα.

Ξέρουν καλά ότι ο Φοίνικας κέρδισε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και θα έρθει για να το ξανακάνει.

Από την άλλη… έχουν πάθει στις άλλες διοργανώσεις και προφανώς δεν θα την ξαναπατήσουν.

Μαζί με όλα αυτά, στον ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή απόδοση δεν ήταν καλή. Τα νούμερα σε όλους τους τομείς (λάθη, κακές υποδοχές και επίθεση) ήταν κάκιστα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να παίξουν καλύτερα (τουλάχιστον όπως στους αγώνες με τον Ολυμπιακό) έτσι ώστε ο αντίπαλος να πάει ξεκάθαρο μήνυμα ότι… δεν έχει τύχη.

Από εκεί και πέρα έχουμε το ποδόσφαιρο…

Πριν λίγες ημέρες… άρχισε να βγαίνει το βιαστικό συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς αυτό αναπαράχθηκε, γιατί πολύ απλά «πουλούσε»! Να οι ειρωνείες, να οι εξυπνάδες. (Απόφαση βέβαια δεν υπήρχε)

Σήμερα πάει να περάσει ότι ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης αποφασίζουν τελικά ότι δεν θα κατέβουν στον δεύτερο τελικό. (Πάλι απόφαση δεν υπάρχει βέβαια…).

Κλίμα βγαίνει από τον ΠΑΟΚ και ΚΑΜΙΑ απόφαση. Ας μην βιαζόμαστε γιατί… στο τέλος το βέβαιο είναι ότι πάλι οι δημοσιογράφοι θα «φταίνε»!

Ο Σαββίδης λοιπόν δεν έχει ικανοποιηθεί απ’ ότι έγινε στο χώρο του ποδοσφαίρου και από ότι «πέτυχε» η κυβέρνηση στις τελευταίες επαφές της. Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε να επαναρχίσει το κύπελλο και ο Σαββίδης σκέφτεται (αλλά δεν αποφάσισε) να μην αλλάξει την στάση του και την αρχική του απόφαση.

Προτείνουμε σε όλους να μην βιάζονται. Ξεφτιλίστηκε κόσμος και κοσμάκης τις περασμένες μέρες (όταν πανηγύριζαν για το ότι… ο ΠΑΟΚ θα τους έδινε την ευκαιρία να τον λοιδορήσουν) ας μην γίνει πάλι το ίδιο.

(Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σαββίδης έχει πολύ εύκολο το παιχνίδι του… ρίχνω άδεια για να μαζέψω αντιδράσεις. Και καλά κάνει, γιατί άλλοι εκτίθενται και εκείνος βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα…).

Πολιτική… Διαπραγματεύσεις. Υπομονή…

Ας περιμένουμε λίγο…

(Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ας μην αναφερθούμε σε όσους στην Αθήνα αποθέωναν -πολύ βιαστικά- τον Πογιέτ και έγραφαν για το παρόν και το μέλλον του στην ΑΕΚ. Πάει και αυτός, ΧΩΡΙΣ να ξέρουμε ακριβώς το γιατί…).

Κατά τα άλλα χρόνια πολλά και πάλι στον ΠΑΟΚ και καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα.

Αξίζει να γιορτάσουν οι ΠΑΟΚτσήδες και να νιώσουν υπερήφανοι για την ομάδα τους όπου κι’ αν βρίσκονται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου και Κυριάκος τους αποστόμωσαν! (vid)

Ήθελαν να βγουν και από πάνω στην ΑΕΚ για τις αλητείες του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα, με τον προπονητή της ΑΕΚ να επιτίθεται σε όποιον βρίσκει μπροστά του και να μη διστάζει να πιάσει άνθρωπο από το λαιμό!

Δημοσιογράφοι της ΑΕΚ προσπάθησαν στη συνέντευξη τύπου να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρους του ΠΑΟΚ και να δικαιολογήσουν τις αλητείες του προπονητή της Ένωσης.

Ωστόσο, Κυριάκος Κυριάκος και Ράζβαν Λουτσέσκου τους αποστόμωσαν!

Αρχικά, ο Κ. Κυριάκος πήρε το λόγο και είπε:

«Ο προπονητής (σ.σ ο Λουτσέσκου) δεν βρισκόταν εκεί. Είχε κατέβει στα αποδυτήρια. Δεν έγινε κάτι παραπάνω από τη συνέχιση κάποιων αψιμαχιών.

Υπάρχουν τα πλάνα για το ποιος ξεκίνησε τη σωματική επίθεση απέναντι σε ποιον. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την τρίχα, τριχιά.

Δεν τα είδατε πρώτη φορά αυτά. Ποιο πρόβλημα φιλοξενίας είχε ποτέ η ΑΕΚ στην Τούμπα;

Δεν ξεκίνησε καν από εμάς αυτή η κατάσταση».

Στο φινάλε, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

«Το 2017-2018 δε στείλατε βίντεο στο BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στην Τούμπα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαθμολογία: Ο ΠΑΟΚ ξανά στο κόλπο!

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα και στη μάχη του τίτλου έβαλε η ανατροπή του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στο -4 από την κορυφή ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχουν ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, μετά τη διακοπή του Πάσχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 4-1 τη Λαμία, ενώ ο Άρης έφυγε με το διπλό από το «Απ. Νικολαΐδης» απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 1-0.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2

Ολυμπιακός - Λαμία 4-1

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1

Η βαθμολογία

  1. ΑΕΚ 75
  2. ΠΑΟΚ 71*
  3. Παναθηναϊκός 71
  4. Ολυμπιακός 70*
  5. Άρης 52
  6. Λαμία 35

*ματς λιγότερο

Κυριακή 12/5 - Εξ΄αναβολής 5η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20:00)

Τετάρτη 15/5 - 9η αγωνιστική Playoffs

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Λαμία - Άρης

*όλα τα ματς την 9η αγωνιστική θα ξεκινήσουν στις 20:00

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο… πολιτισμένος κ. Αλμέιδα

«Πόνεσε» από την ήττα και επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του παιχνιδιού της Τούμπας που βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 3-2.

Ο προπονητής της ΑΕΚ σε έξαλλη κατάσταση τα έβαλε με όλους και με όλα μην... αντέχοντας την ήττα της ομάδας του.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πήγαν να συγχαρούν τον Αλμέιδα για την προσπάθεια, όμως εκείνος έδειξε τον... πολιτισμό του και άρχισε να απωθεί όποιον έβρισκε μπροστά του!

Σα να μην έφτανε αυτό ο προπονητής της ΑΕΚ έπιασε από το λαιμό αξιωματικό της ΔΕΑΒ που πήγε εκεί για να κατευνάσει τα πνεύματα!

Ο Ματίας Αλμέιδα, μάλιστα, δεν παρουσιάστηκε στη flash interview, όπως είναι το καθιερωμένο, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ και την ένταση που προκλήθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ