Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο προετοιμασίες σε… μία!

Πρώτο blog εδώ από την Ολλανδία και από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ, για την οποία πιστεύουμε ότι σας ενημερώνουμε και σας βάζουμε καθημερινά στο κλίμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Δύο προετοιμασίες σε… μία!

Έχετε καταλάβει δηλαδή τι «παίζεται». Μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα που τονίζουμε, περνούν και συγκεκριμένα-ξεκάθαρα μηνύματα:

1) Προπόνηση Παρασκευής: Ω του θαύματος είδαμε τακτική στην προπόνηση προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Γίνεται κανονική προσπάθεια. Όση τακτική είχε εκείνη η προπόνηση, είχε όλη η περσινή προετοιμασία. Φαίνεται υπερβολικό,  αλλά το σοκ ήταν μεγάλο. Και εμείς, αλλά κυρίως οι παίκτες και όλοι γύρω-γύρω, είχαν ξεχάσει πώς είναι αυτή η διαδικασία (Και επειδή πάντα ρωτάμε επ’ αυτού μήπως εμφανιστεί κανείς με παντελόνια να διαψεύσει: Διαφωνεί κανείς για το τι ΔΕΝ γίνονταν πέρυσι; Ακόμη περιμένουμε…)

2) Προπόνηση Κυριακής: Ο Αναστασιάδης σταματάει συνεχώς την προπόνηση, για να δείξει σε νεαρούς του παίκτες πώς ακριβώς πρέπει να σουτάρουν (με όλη την κίνηση σώματος και ποδιού) πώς και που πρέπει να πασάρουν και πώς πρέπει να ξεμαρκάρονται. Έτσι νιώθει ότι πρέπει να κάνει, μια και θεωρεί ότι οι νεαροί του παίκτες δεν ξέρουν όλα τα βασικά που θα έπρεπε. Και το λέει και το φωνάζει…

3) Ματς Σαββάτου, ματς Τρίτης: Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί στα πρώτα φιλικά, υπάρχει πειθαρχία, οργάνωση και διάθεση από τους παίκτες, βγαίνει και ενθουσιασμός σε κάποιες στιγμές, ο προπονητής δηλώνει ικανοποιημένος, προκύπτουν κάποια πράγματα από όσα ζητάει, αλλά η ομάδα είναι κατώτερη των αντιπάλων και χάνει. Στο δεύτερο ματς δε, δεν καταγράφεται ούτε μία τελική προσπάθεια παρά το ότι η ομάδα δεν είναι κακή και ανοργάνωτη, δεν έχει τόσο κακή εικόνα. Απλώς δεν έχει την δυνατότητα ή την ποιότητα να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, να βγάλει μία ατομική ενέργεια και μία φάση.

Είναι ξεκάθαρο ότι ξεκίνησε μία πολύ-πολύ-πολύ δύσκολη χρονιά. Και η αρχή είναι για τους… υπομονετικούς. Όπως –δείχνει να είναι- και ο Αναστασιάδης. Που «παιδεύεται» με τους μικρούς, βγάζει αναστεναγμούς στο γήπεδο για ότι αναγκάζεται να κάνει, αλλά από την άλλη του αρέσει. Βλέπει προοπτική…

Ναι αλλά… τώρα τι γίνεται;

Απ’ ότι φαίνεται (και αυτό είναι το πιο σοβαρό συμπέρασμα μέχρι τώρα) ο Αναστασιάδης θα αφιερώσει την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στα τεστ που αφορούν τους μικρούς (και κάπου εκεί θα αποφασίσει ποιοι και πόσοι θα παραμείνουν) και από τα μισά και μετά θα αφοσιωθεί στο μοντάρισμα της επόμενης ομάδας. Του συνόλου δηλαδή που θα έχει και Ρατ και Κάτσε και, Σαλπιγγίδη, Τζαβέλλα, Τζιόλη, δύο-τρεις-τέσσερις (να δώσει ο Θεός) νεοαποκτηθέντες, αλλά και τους τερματολόγους –όπως λέει- Ιτάνζ και Γλύκο. Αυτή είναι η κατάσταση: Κάτι σαν camp την πρώτη εβδομάδα και από εκεί και πέρα ετοιμασία για τον ΠΑΟΚ των: Δέκα έμπειρων που παρέμειναν από πέρυσι, των εφτά-οκτώ πιο νεαρών που θα αποφασιστεί να παραμείνουν σε σχέση με τους 15 που τώρα προπονούνται, των δανεικών που γύρισαν και όσων αποκτηθούν φέτος με μεταγραφή ή με εγγραφή ή με δανεισμό.

Σε 17 μέρες δηλαδή, ο Αναστασιάδης θα κάνει δύο προετοιμασίας σε… μία!

Συγνώμη για την λέξη, συγνώμη για την πρόκληση (γιατί έτσι εκλαμβάνεται αυτό στον ΠΑΟΚ μια και θυμίζει κάτι σαν βρισιά) αλλά… ΥΠΟΜΟΝΗ!

* Βλέποντας προχθές την Σταντάρ Λιέγης που έκανε αυτό το καλοκαίρι πωλήσεις παικτών ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, θυμήθηκα τα λόγια ενός φίλου: «Τι περιμένεις; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πουλήσει κανέναν τα τελευταία χρόνια!» Το περνούσε δηλαδή ως αποτυχία και δεν είχε άδικο. Το κέρδος από την υπεραξία που δημιουργείς σε ποδοσφαιριστές, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Είναι κι’ αυτή όμως μία αποτυχία για τον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται ομάδα που θέλει να ανέβει επίπεδο να μην δημιουργεί και να μην κερδίζει υπεραξίες παικτών!

Γιατί κάποιους (σαφώς) αποφασίζεις να τους κρατήσεις οπωσδήποτε και έτσι κάνεις κορμό, αλλά υπάρχουν κι’ αυτοί που τους αποκτάς ένα ευρώ και καλό θα είναι μετά από δύο-τρία χρόνια, να τους πουλήσεις δύο ή τρία ευρώ! Οι περισσότεροι έτσι κάνουν κάποια στιγμή! Αλλά ο ΠΑΟΚ ειδικά πέρυσι, κατάφερε με την ομάδα που ΔΕΝ είχε, να μειώσει την αξία όλων των ποδοσφαιριστών του.

Εδώ επάνω δημιουργείται και το άλλο ζήτημα: «Γιατί ο ΠΑΟΚ στρέφεται και θα στραφεί εκ νέου σε δανεικούς παίκτες;»

Μα πώς να αντικατασταθούν 12-14 παίκτες που έφυγαν; Άντε οι τρεις-τέσσερις- πέντε (;) να αντικατασταθούν εκ των έσω. Μετά πώς να βρεις (ειδικά αν κοιμάσαι την Άνοιξη όπως το συνηθίζουν στον ΠΑΟΚ) τέσσερις και πέντε ελεύθερους; Πόσες μεταγραφές να κάνεις; Αφού λεφτά δεν πρόκειται να μπουν. Άρα, αναγκαστικά θα πας και στον δανεισμό…  Από την άλλη: Είναι δυνατόν να χάνεις 12 παίκτες από τους οποίους οκτώ βασικοί και να μην προχωράς σε καμία ανανέωση; Αφού ξέρεις ότι είσαι «λίγος» στο να ανακαλύψεις και κυρίως να φέρεις καινούριους παίκτες, αφού ξέρεις ότι για να κάνεις μία μεταγραφή χρειάζεσαι και 25 μέρες διαπραγμάτευσης, γιατί αφήνεις να ανοίξουν τόσο πολύ οι ανάγκες σου;

* Ερωτήματα, ερωτήματα, ερωτήματα… Και τι έγινε; Υπάρχει κανείς να απαντήσει; Μπορεί κανείς να δώσει εξηγήσεις; Εδώ και δύο χρόνια το ίδιο γίνεται, αλλά κανείς (από τους υπευθύνους)  δεν απολογείται, κανείς δεν τολμάει να δώσει μία απάντηση στον κόσμο για να εξηγήσει το… κάθε πέρυσι και καλύτερα! Όλοι δείχνουν εφησυχασμένοι και βολεμένοι!

Εξάλλου από την κριτική που δεν γίνεται πλέον από όσους κάποτε έσκιζαν τα ρούχα τους για πρόσωπα και καταστάσεις, περνάει η άποψη ότι η… «ΠΑΕ ΠΑΟΚ λειτουργεί καλύτερα ! Υπάρχει και προγραμματισμός! Τώρα ο πρόεδρός είναι καλός! Εξάλλου εδώ και καιρό ο πρόεδρος δεν φταίει σε τίποτα! Ο Βρύζας τώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία!  Ο Ρώσος έφταιγε και έπρεπε να φύγει! Και έφυγε ο Ρώσος και οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί ρουφιάνοι αλωνίζουν».

* Και κάτι ακόμη… Πρωτάθλημα στην σκιά αυτών των μεγάλων εκκρεμοτήτων που  υπάρχουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να ξεκινήσει! Δεν γίνεται να είναι έτοιμοι για το σκαμνί οι μισοί από τους κορυφαίους παράγοντες, αλλά και διοργανωτές και υπευθύνους του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου και ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο με την καχυποψία να έχει δώσει πλέον την θέση της στην βεβαιότητα της κλοπής, της βρωμιάς, των εγκλημάτων και των σκανδάλων!

Η εισαγγελική έρευνα θα κορυφωθεί (με στοιχεία και διώξεις) από Σεπτέμβριο και μετά… Το πρωτάθλημα όμως δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει Αύγουστο με το ηχητικό ντοκουμέντο… «αυτός θα σφυρίξει εκεί και θα βγάλει αυτό το αποτέλεσμα και μετά ο παρατηρητής θα τον βγάλει λάδι και η επιτροπή θα τιμωρήσει εκείνη την ομάδα για να ευνοηθεί η άλλη» να ηχεί στα αυτιά των Ελλήνων φιλάθλων που έμειναν -τέλος πάντων- να ασχολούνται!

Επ’ αυτού:

Όση υπομονή και αν χρειαστεί να κάνουμε, όπως ήμασταν σίγουροι για την εγκληματική οργάνωση ότι… κάποτε θα έρθει η ώρα της, έτσι και τώρα είμαστε σίγουροι ότι σε ένα, σε δύο, σε τρία χρόνια, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν όλα και θα ακουστούν οι πάντες που τόλμησαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα αυτά των τελευταίων ετών. Όλοι αυτοί που «έστησαν» την τιμωρία του ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό, με την αφαίρεση βαθμών στα πλέι οφ και την απώλεια του Τσάμπιονς Ληγκ. Αυτοί που το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν και το υλοποίησαν μετά το 1-0 της Τούμπας τον Απρίλιο, αυτοί, δεν θα γλιτώσουν! Κάποτε θα τους ακούμε να μιλάνε (και) γι’ αυτό το έγκλημά τους και θα τα θυμηθούμε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναιτωλικού

Τα…πάρε-δώσε της ομάδας του Αγρινίου ενόψει της νέας σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναιτωλικός θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο, 2ο του μήνα, για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της Superleague για την σεζόν 2022/23.

Αριθμητικά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αποδυναμώθηκε στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, χάνοντας 14 ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ, την ώρα που απέκτησε μόλις 5.

Οι παίκτες που αποδεσμεύθηκαν από τον Παναιτωλικό είναι οι Βργκοτς, Σπύρος Σκόνδρας, Καρατσόλης, Περέιρα, Μεντόζα, Αντούνες, Καββαδίας, Ροντρίγκες, Λούι, Μπαρμπόσα, Μελίσσας, Βέργος, Παρδαλός και Σκιαδάς. Όλοι ως ελεύθεροι πλην των δύο τελευταίων που είναι με την μορφή δανεισμού.

Οι κυανοκίτρινοι απέκτησαν τον τερματοφύλακα Αντώνη Στεργιάκη από την Μπλάκμπερν, τους αμυντικούς Χατζηθεοδωρίδη και Μλάντεν, επίσης ως ελεύθερους, ο πρώτος από τον Παναθηναϊκό και ο δεύτερος από την Φάρουλ. Για την μεσαία γραμμή ήρθε ο Ξενιτίδης από τον Ολυμπιακό Β ενώ τέλος για την επίθεση ενσωματώθηκε ο Ζοάο Πέδρο από την Μπούρσασπορ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το εντυπωσιακό γκολ του Ολιβέιρα (vid)

Απόρροια της πίεσης ψηλά που θέλει ο Λουτσέσκου από τους παίκτες του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 στο φιλικό-πρόβα τζενεράλε με τον Βόλο στην Τούμπα, το Σάββατο(13/8), μια εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα της Superleague με τον Παναιτωλικό στο ίδιο γήπεδο.

Το 2-0 για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, πέτυχε ο Νέλσον Ολιβέιρα, σε μια φάση απόρροια της δουλειάς που γίνεται από την αρχή της προετοιμασία στην πίεση της ομάδας ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο build-up από την άμυνα του Βόλου, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να κλέβει την μπάλα και να στρώνει με όμορφη ψηλοκρεμαστή πάσα στον Ολιβέιρα, ο οποίος εκτέλεσε κατευθείαν για το 2-0.

Μια φάση-αποτύπωση της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις ενώ παράλληλα είναι σημαντικό για τον Ολιβέιρα και την ψυχολογία του, με τον Πορτογάλο να ταλαιπωρείται πολύ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με τον τραυματισμό στα πλευρά και την ίωση που πέρασε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπίσεσβαρ: Ανεβάζει ρυθμούς ο «Αρτίστας» του ΠΑΟΚ (vid)

Στην τελική ευθεία της ομάδας για την έναρξη των επίσημων εγχώριων υποχρεώσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, σκόραρε το πρώτο γκολ στην χθεσινή(13/8) φιλική νίκη του ΠΑΟΚ επί του βόλου, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2022/23.

Ο μεσοεπιθετικός από το Σουρινάμ, είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που ενσωματώθηκαν τελευταίοι στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η ανανέωση του συμβολαίου του άργησε, με αποτέλεσμα να χάσει όλο το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας του Δικεφάλου, μαζί και με το βασικό στάδιο στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.

Πλέον ο «Αρτίστας» του ΠΑΟΚ ανεβάζει ρυθμούς. Στο φιλικό με την ομάδα της Μαγνησίας ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, κάτι που ενδεχομένως να δείχνει τις προθέσεις του Λουτσέσκου για το ξεκίνημα της σεζόν, βλέποντας στο πρόσωπο του Μπίσεσβαρ μια σταθερά.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1558725143588904960?s=20&t=462I1pNCE84lcG9IljCn2A

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending