Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο προετοιμασίες σε… μία!

Πρώτο blog εδώ από την Ολλανδία και από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ, για την οποία πιστεύουμε ότι σας ενημερώνουμε και σας βάζουμε καθημερινά στο κλίμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Δύο προετοιμασίες σε… μία!

Έχετε καταλάβει δηλαδή τι «παίζεται». Μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα που τονίζουμε, περνούν και συγκεκριμένα-ξεκάθαρα μηνύματα:

1) Προπόνηση Παρασκευής: Ω του θαύματος είδαμε τακτική στην προπόνηση προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Γίνεται κανονική προσπάθεια. Όση τακτική είχε εκείνη η προπόνηση, είχε όλη η περσινή προετοιμασία. Φαίνεται υπερβολικό,  αλλά το σοκ ήταν μεγάλο. Και εμείς, αλλά κυρίως οι παίκτες και όλοι γύρω-γύρω, είχαν ξεχάσει πώς είναι αυτή η διαδικασία (Και επειδή πάντα ρωτάμε επ’ αυτού μήπως εμφανιστεί κανείς με παντελόνια να διαψεύσει: Διαφωνεί κανείς για το τι ΔΕΝ γίνονταν πέρυσι; Ακόμη περιμένουμε…)

2) Προπόνηση Κυριακής: Ο Αναστασιάδης σταματάει συνεχώς την προπόνηση, για να δείξει σε νεαρούς του παίκτες πώς ακριβώς πρέπει να σουτάρουν (με όλη την κίνηση σώματος και ποδιού) πώς και που πρέπει να πασάρουν και πώς πρέπει να ξεμαρκάρονται. Έτσι νιώθει ότι πρέπει να κάνει, μια και θεωρεί ότι οι νεαροί του παίκτες δεν ξέρουν όλα τα βασικά που θα έπρεπε. Και το λέει και το φωνάζει…

3) Ματς Σαββάτου, ματς Τρίτης: Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί στα πρώτα φιλικά, υπάρχει πειθαρχία, οργάνωση και διάθεση από τους παίκτες, βγαίνει και ενθουσιασμός σε κάποιες στιγμές, ο προπονητής δηλώνει ικανοποιημένος, προκύπτουν κάποια πράγματα από όσα ζητάει, αλλά η ομάδα είναι κατώτερη των αντιπάλων και χάνει. Στο δεύτερο ματς δε, δεν καταγράφεται ούτε μία τελική προσπάθεια παρά το ότι η ομάδα δεν είναι κακή και ανοργάνωτη, δεν έχει τόσο κακή εικόνα. Απλώς δεν έχει την δυνατότητα ή την ποιότητα να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, να βγάλει μία ατομική ενέργεια και μία φάση.

Είναι ξεκάθαρο ότι ξεκίνησε μία πολύ-πολύ-πολύ δύσκολη χρονιά. Και η αρχή είναι για τους… υπομονετικούς. Όπως –δείχνει να είναι- και ο Αναστασιάδης. Που «παιδεύεται» με τους μικρούς, βγάζει αναστεναγμούς στο γήπεδο για ότι αναγκάζεται να κάνει, αλλά από την άλλη του αρέσει. Βλέπει προοπτική…

Ναι αλλά… τώρα τι γίνεται;

Απ’ ότι φαίνεται (και αυτό είναι το πιο σοβαρό συμπέρασμα μέχρι τώρα) ο Αναστασιάδης θα αφιερώσει την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στα τεστ που αφορούν τους μικρούς (και κάπου εκεί θα αποφασίσει ποιοι και πόσοι θα παραμείνουν) και από τα μισά και μετά θα αφοσιωθεί στο μοντάρισμα της επόμενης ομάδας. Του συνόλου δηλαδή που θα έχει και Ρατ και Κάτσε και, Σαλπιγγίδη, Τζαβέλλα, Τζιόλη, δύο-τρεις-τέσσερις (να δώσει ο Θεός) νεοαποκτηθέντες, αλλά και τους τερματολόγους –όπως λέει- Ιτάνζ και Γλύκο. Αυτή είναι η κατάσταση: Κάτι σαν camp την πρώτη εβδομάδα και από εκεί και πέρα ετοιμασία για τον ΠΑΟΚ των: Δέκα έμπειρων που παρέμειναν από πέρυσι, των εφτά-οκτώ πιο νεαρών που θα αποφασιστεί να παραμείνουν σε σχέση με τους 15 που τώρα προπονούνται, των δανεικών που γύρισαν και όσων αποκτηθούν φέτος με μεταγραφή ή με εγγραφή ή με δανεισμό.

Σε 17 μέρες δηλαδή, ο Αναστασιάδης θα κάνει δύο προετοιμασίας σε… μία!

Συγνώμη για την λέξη, συγνώμη για την πρόκληση (γιατί έτσι εκλαμβάνεται αυτό στον ΠΑΟΚ μια και θυμίζει κάτι σαν βρισιά) αλλά… ΥΠΟΜΟΝΗ!

* Βλέποντας προχθές την Σταντάρ Λιέγης που έκανε αυτό το καλοκαίρι πωλήσεις παικτών ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, θυμήθηκα τα λόγια ενός φίλου: «Τι περιμένεις; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πουλήσει κανέναν τα τελευταία χρόνια!» Το περνούσε δηλαδή ως αποτυχία και δεν είχε άδικο. Το κέρδος από την υπεραξία που δημιουργείς σε ποδοσφαιριστές, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Είναι κι’ αυτή όμως μία αποτυχία για τον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται ομάδα που θέλει να ανέβει επίπεδο να μην δημιουργεί και να μην κερδίζει υπεραξίες παικτών!

Γιατί κάποιους (σαφώς) αποφασίζεις να τους κρατήσεις οπωσδήποτε και έτσι κάνεις κορμό, αλλά υπάρχουν κι’ αυτοί που τους αποκτάς ένα ευρώ και καλό θα είναι μετά από δύο-τρία χρόνια, να τους πουλήσεις δύο ή τρία ευρώ! Οι περισσότεροι έτσι κάνουν κάποια στιγμή! Αλλά ο ΠΑΟΚ ειδικά πέρυσι, κατάφερε με την ομάδα που ΔΕΝ είχε, να μειώσει την αξία όλων των ποδοσφαιριστών του.

Εδώ επάνω δημιουργείται και το άλλο ζήτημα: «Γιατί ο ΠΑΟΚ στρέφεται και θα στραφεί εκ νέου σε δανεικούς παίκτες;»

Μα πώς να αντικατασταθούν 12-14 παίκτες που έφυγαν; Άντε οι τρεις-τέσσερις- πέντε (;) να αντικατασταθούν εκ των έσω. Μετά πώς να βρεις (ειδικά αν κοιμάσαι την Άνοιξη όπως το συνηθίζουν στον ΠΑΟΚ) τέσσερις και πέντε ελεύθερους; Πόσες μεταγραφές να κάνεις; Αφού λεφτά δεν πρόκειται να μπουν. Άρα, αναγκαστικά θα πας και στον δανεισμό…  Από την άλλη: Είναι δυνατόν να χάνεις 12 παίκτες από τους οποίους οκτώ βασικοί και να μην προχωράς σε καμία ανανέωση; Αφού ξέρεις ότι είσαι «λίγος» στο να ανακαλύψεις και κυρίως να φέρεις καινούριους παίκτες, αφού ξέρεις ότι για να κάνεις μία μεταγραφή χρειάζεσαι και 25 μέρες διαπραγμάτευσης, γιατί αφήνεις να ανοίξουν τόσο πολύ οι ανάγκες σου;

* Ερωτήματα, ερωτήματα, ερωτήματα… Και τι έγινε; Υπάρχει κανείς να απαντήσει; Μπορεί κανείς να δώσει εξηγήσεις; Εδώ και δύο χρόνια το ίδιο γίνεται, αλλά κανείς (από τους υπευθύνους)  δεν απολογείται, κανείς δεν τολμάει να δώσει μία απάντηση στον κόσμο για να εξηγήσει το… κάθε πέρυσι και καλύτερα! Όλοι δείχνουν εφησυχασμένοι και βολεμένοι!

Εξάλλου από την κριτική που δεν γίνεται πλέον από όσους κάποτε έσκιζαν τα ρούχα τους για πρόσωπα και καταστάσεις, περνάει η άποψη ότι η… «ΠΑΕ ΠΑΟΚ λειτουργεί καλύτερα ! Υπάρχει και προγραμματισμός! Τώρα ο πρόεδρός είναι καλός! Εξάλλου εδώ και καιρό ο πρόεδρος δεν φταίει σε τίποτα! Ο Βρύζας τώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία!  Ο Ρώσος έφταιγε και έπρεπε να φύγει! Και έφυγε ο Ρώσος και οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί ρουφιάνοι αλωνίζουν».

* Και κάτι ακόμη… Πρωτάθλημα στην σκιά αυτών των μεγάλων εκκρεμοτήτων που  υπάρχουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να ξεκινήσει! Δεν γίνεται να είναι έτοιμοι για το σκαμνί οι μισοί από τους κορυφαίους παράγοντες, αλλά και διοργανωτές και υπευθύνους του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου και ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο με την καχυποψία να έχει δώσει πλέον την θέση της στην βεβαιότητα της κλοπής, της βρωμιάς, των εγκλημάτων και των σκανδάλων!

Η εισαγγελική έρευνα θα κορυφωθεί (με στοιχεία και διώξεις) από Σεπτέμβριο και μετά… Το πρωτάθλημα όμως δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει Αύγουστο με το ηχητικό ντοκουμέντο… «αυτός θα σφυρίξει εκεί και θα βγάλει αυτό το αποτέλεσμα και μετά ο παρατηρητής θα τον βγάλει λάδι και η επιτροπή θα τιμωρήσει εκείνη την ομάδα για να ευνοηθεί η άλλη» να ηχεί στα αυτιά των Ελλήνων φιλάθλων που έμειναν -τέλος πάντων- να ασχολούνται!

Επ’ αυτού:

Όση υπομονή και αν χρειαστεί να κάνουμε, όπως ήμασταν σίγουροι για την εγκληματική οργάνωση ότι… κάποτε θα έρθει η ώρα της, έτσι και τώρα είμαστε σίγουροι ότι σε ένα, σε δύο, σε τρία χρόνια, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν όλα και θα ακουστούν οι πάντες που τόλμησαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα αυτά των τελευταίων ετών. Όλοι αυτοί που «έστησαν» την τιμωρία του ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό, με την αφαίρεση βαθμών στα πλέι οφ και την απώλεια του Τσάμπιονς Ληγκ. Αυτοί που το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν και το υλοποίησαν μετά το 1-0 της Τούμπας τον Απρίλιο, αυτοί, δεν θα γλιτώσουν! Κάποτε θα τους ακούμε να μιλάνε (και) γι’ αυτό το έγκλημά τους και θα τα θυμηθούμε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και τώρα οι δυο τους

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στην Τούμπα για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Superleague

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ντέρμπι στην Stoiximan Superleague, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, το βράδυ της Κυριακής στις 20:30, για την 21 αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου, θέλει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί που τρέχει από τα τέλη Οκτώβρη και την ήττα από την ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια. Μια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό θα ωθήσει τον Δικέφαλο του Βορρά να ξεκολλήσει από τους ερυθρόλευκους στην βαθμολογία και να φωνάξει ακόμη ένα «παρόν» στην μάχη του τίτλου.

Οι ασπρόμαυροι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Τάισον, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων τις προηγούμενες ημέρες προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, ενώ από την δική του πλευρά ο Ολυμπιακό, ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με 23 ποδοσφαιριστές.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση και θέλει να το επιβεβαιώσει με ακόμη μια νίκη σε ντέρμπι, αυτή την φορά απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο θα επιδιώξει να κερδίσει στην Τούμπα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2021 και το 2-0 σε εκείνα τα Play-Off.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ήταν οι παίκτες του Λουτσέσκου αυτοί που πανηγύρισαν στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, φεύγοντας από το «Καραϊσκάκης» με το τελικό 1-2.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίνγκασον: «Η ομάδα προοδεύει, θα δώσουμε το 200%»

Ματς 6 βαθμών χαρακτήρισε το ντέρμπι ο Ισλανδός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το ντέρμπι της αγωνιστικής της Stoiximan Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον στις δηλώσεις του στη συνδρομητική τηλεόραση αναφέρθηκε στο γεγονός πως αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν αρκετές μέρες για να προετοιμαστούν, ενώ υποστήριξε πως ο αγώνας είναι ματς 6 πόντων, καθώς οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους.

Αρχικά για το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Λεβαδειακό ο Ισλανδός αμυντικός υποστήριξε ότι «Έχουμε παίξει πολλά ματς και ανάμεσα σε αυτά και πολλά δύσκολα και συνεχόμενα. Επομένως είναι σημαντικό να υπάρχει και η δυνατότητα για ανάσες και ειδικά με τόσες επιλογές σου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Υπάρχουν πλέον πολλοί παίκτες, ενώ είναι σημαντικό πως δεν υπήρχε αγώνας μεσοβδόμαδα και λετσι είχαμε περισσότερες μέρες για προπόνηση».

Στη συνέχεια ο εκ των αρχηγών του Δικεφάλου ανέφερε «Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Μην ξεχνάτε πώς τρέχουμε ένα αήττητο σερί και θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς. Δεν συμφωνώ πως είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στα ντέρμπι και δεν είναι μόνο αυτά που δίνουν βαθμούς και αυτό το σερί. Πλέον ξέρουμε το ρόλο μας, τι πρέπει να κάνουμε στην ομάδα για να τη βοηθήσουμε, η ομάδα προοδεύει και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο.»

Για τον αυριανό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό υποστήριξε «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι ένα ακόμη κρίσιμο ματς απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Για μένα είναι ματς έξι βαθμών γιατί αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με τους ίδιους στόχους. Έχουμε πλάνο και θα πάμε να πάρουμε τη νίκη».

«Παίζουμε στην έδρα μας, αυτό μας δίνει ώθηση, αλλά στα ντέρμπι πρέπει να παίξεις καλά. Υπάρχει ποιότητα την αντίπαλη ομάδα, αλλά θα τα δώσουμε όλα γιατί το θέλουμε πολύ. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, θα δώσουμε την ψυχή μας και το 200%».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ19: Με νέες συνθήκες λόγω… ΠΑΟΚ Β

Με ενισχύσεις στο ντέρμπι τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρωτάθλημα της Super League 2 διεκόπη μετά την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη για «ψαλίδι» στα χρήματα που θα μοιραστούν στις ομάδες από το στοίχημα.

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί τον ΠΑΟΚ Β στην απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων, μέχρι να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που δημιουργεί νέες συνθήκες για την Κ19 του Δικεφάλου.

Η ομάδα του Στέλιο Μαλεζά, δίνει αύριο το μεσημέρι το δικό της ντέρμπι τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας σημαντικές ενισχύσεις από τον ΠΑΟΚ Β.

Στη διάθεση του προπονητή της κ19 του ΠΑΟΚ θα βρίσκονται για την αυριανή αναμέτρηση τόσο ο Τζίμας, όσο και οι Μοναστηρλής και Σμυρλής, προσφέροντας επιπλέον λύσεις. Υπενθυμίζουμε πως η Κ19 του Δικεφάλου προπορεύεται στη βαθμολογία έχοντας έως τώρα συγκεντρώσει 38 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με 37.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending