Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο προετοιμασίες σε… μία!

Πρώτο blog εδώ από την Ολλανδία και από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ, για την οποία πιστεύουμε ότι σας ενημερώνουμε και σας βάζουμε καθημερινά στο κλίμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Δύο προετοιμασίες σε… μία!

Έχετε καταλάβει δηλαδή τι «παίζεται». Μέσα από συγκεκριμένα γεγονότα που τονίζουμε, περνούν και συγκεκριμένα-ξεκάθαρα μηνύματα:

1) Προπόνηση Παρασκευής: Ω του θαύματος είδαμε τακτική στην προπόνηση προετοιμασίας του ΠΑΟΚ. Γίνεται κανονική προσπάθεια. Όση τακτική είχε εκείνη η προπόνηση, είχε όλη η περσινή προετοιμασία. Φαίνεται υπερβολικό,  αλλά το σοκ ήταν μεγάλο. Και εμείς, αλλά κυρίως οι παίκτες και όλοι γύρω-γύρω, είχαν ξεχάσει πώς είναι αυτή η διαδικασία (Και επειδή πάντα ρωτάμε επ’ αυτού μήπως εμφανιστεί κανείς με παντελόνια να διαψεύσει: Διαφωνεί κανείς για το τι ΔΕΝ γίνονταν πέρυσι; Ακόμη περιμένουμε…)

2) Προπόνηση Κυριακής: Ο Αναστασιάδης σταματάει συνεχώς την προπόνηση, για να δείξει σε νεαρούς του παίκτες πώς ακριβώς πρέπει να σουτάρουν (με όλη την κίνηση σώματος και ποδιού) πώς και που πρέπει να πασάρουν και πώς πρέπει να ξεμαρκάρονται. Έτσι νιώθει ότι πρέπει να κάνει, μια και θεωρεί ότι οι νεαροί του παίκτες δεν ξέρουν όλα τα βασικά που θα έπρεπε. Και το λέει και το φωνάζει…

3) Ματς Σαββάτου, ματς Τρίτης: Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί στα πρώτα φιλικά, υπάρχει πειθαρχία, οργάνωση και διάθεση από τους παίκτες, βγαίνει και ενθουσιασμός σε κάποιες στιγμές, ο προπονητής δηλώνει ικανοποιημένος, προκύπτουν κάποια πράγματα από όσα ζητάει, αλλά η ομάδα είναι κατώτερη των αντιπάλων και χάνει. Στο δεύτερο ματς δε, δεν καταγράφεται ούτε μία τελική προσπάθεια παρά το ότι η ομάδα δεν είναι κακή και ανοργάνωτη, δεν έχει τόσο κακή εικόνα. Απλώς δεν έχει την δυνατότητα ή την ποιότητα να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, να βγάλει μία ατομική ενέργεια και μία φάση.

Είναι ξεκάθαρο ότι ξεκίνησε μία πολύ-πολύ-πολύ δύσκολη χρονιά. Και η αρχή είναι για τους… υπομονετικούς. Όπως –δείχνει να είναι- και ο Αναστασιάδης. Που «παιδεύεται» με τους μικρούς, βγάζει αναστεναγμούς στο γήπεδο για ότι αναγκάζεται να κάνει, αλλά από την άλλη του αρέσει. Βλέπει προοπτική…

Ναι αλλά… τώρα τι γίνεται;

Απ’ ότι φαίνεται (και αυτό είναι το πιο σοβαρό συμπέρασμα μέχρι τώρα) ο Αναστασιάδης θα αφιερώσει την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στα τεστ που αφορούν τους μικρούς (και κάπου εκεί θα αποφασίσει ποιοι και πόσοι θα παραμείνουν) και από τα μισά και μετά θα αφοσιωθεί στο μοντάρισμα της επόμενης ομάδας. Του συνόλου δηλαδή που θα έχει και Ρατ και Κάτσε και, Σαλπιγγίδη, Τζαβέλλα, Τζιόλη, δύο-τρεις-τέσσερις (να δώσει ο Θεός) νεοαποκτηθέντες, αλλά και τους τερματολόγους –όπως λέει- Ιτάνζ και Γλύκο. Αυτή είναι η κατάσταση: Κάτι σαν camp την πρώτη εβδομάδα και από εκεί και πέρα ετοιμασία για τον ΠΑΟΚ των: Δέκα έμπειρων που παρέμειναν από πέρυσι, των εφτά-οκτώ πιο νεαρών που θα αποφασιστεί να παραμείνουν σε σχέση με τους 15 που τώρα προπονούνται, των δανεικών που γύρισαν και όσων αποκτηθούν φέτος με μεταγραφή ή με εγγραφή ή με δανεισμό.

Σε 17 μέρες δηλαδή, ο Αναστασιάδης θα κάνει δύο προετοιμασίας σε… μία!

Συγνώμη για την λέξη, συγνώμη για την πρόκληση (γιατί έτσι εκλαμβάνεται αυτό στον ΠΑΟΚ μια και θυμίζει κάτι σαν βρισιά) αλλά… ΥΠΟΜΟΝΗ!

* Βλέποντας προχθές την Σταντάρ Λιέγης που έκανε αυτό το καλοκαίρι πωλήσεις παικτών ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, θυμήθηκα τα λόγια ενός φίλου: «Τι περιμένεις; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πουλήσει κανέναν τα τελευταία χρόνια!» Το περνούσε δηλαδή ως αποτυχία και δεν είχε άδικο. Το κέρδος από την υπεραξία που δημιουργείς σε ποδοσφαιριστές, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Είναι κι’ αυτή όμως μία αποτυχία για τον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται ομάδα που θέλει να ανέβει επίπεδο να μην δημιουργεί και να μην κερδίζει υπεραξίες παικτών!

Γιατί κάποιους (σαφώς) αποφασίζεις να τους κρατήσεις οπωσδήποτε και έτσι κάνεις κορμό, αλλά υπάρχουν κι’ αυτοί που τους αποκτάς ένα ευρώ και καλό θα είναι μετά από δύο-τρία χρόνια, να τους πουλήσεις δύο ή τρία ευρώ! Οι περισσότεροι έτσι κάνουν κάποια στιγμή! Αλλά ο ΠΑΟΚ ειδικά πέρυσι, κατάφερε με την ομάδα που ΔΕΝ είχε, να μειώσει την αξία όλων των ποδοσφαιριστών του.

Εδώ επάνω δημιουργείται και το άλλο ζήτημα: «Γιατί ο ΠΑΟΚ στρέφεται και θα στραφεί εκ νέου σε δανεικούς παίκτες;»

Μα πώς να αντικατασταθούν 12-14 παίκτες που έφυγαν; Άντε οι τρεις-τέσσερις- πέντε (;) να αντικατασταθούν εκ των έσω. Μετά πώς να βρεις (ειδικά αν κοιμάσαι την Άνοιξη όπως το συνηθίζουν στον ΠΑΟΚ) τέσσερις και πέντε ελεύθερους; Πόσες μεταγραφές να κάνεις; Αφού λεφτά δεν πρόκειται να μπουν. Άρα, αναγκαστικά θα πας και στον δανεισμό…  Από την άλλη: Είναι δυνατόν να χάνεις 12 παίκτες από τους οποίους οκτώ βασικοί και να μην προχωράς σε καμία ανανέωση; Αφού ξέρεις ότι είσαι «λίγος» στο να ανακαλύψεις και κυρίως να φέρεις καινούριους παίκτες, αφού ξέρεις ότι για να κάνεις μία μεταγραφή χρειάζεσαι και 25 μέρες διαπραγμάτευσης, γιατί αφήνεις να ανοίξουν τόσο πολύ οι ανάγκες σου;

* Ερωτήματα, ερωτήματα, ερωτήματα… Και τι έγινε; Υπάρχει κανείς να απαντήσει; Μπορεί κανείς να δώσει εξηγήσεις; Εδώ και δύο χρόνια το ίδιο γίνεται, αλλά κανείς (από τους υπευθύνους)  δεν απολογείται, κανείς δεν τολμάει να δώσει μία απάντηση στον κόσμο για να εξηγήσει το… κάθε πέρυσι και καλύτερα! Όλοι δείχνουν εφησυχασμένοι και βολεμένοι!

Εξάλλου από την κριτική που δεν γίνεται πλέον από όσους κάποτε έσκιζαν τα ρούχα τους για πρόσωπα και καταστάσεις, περνάει η άποψη ότι η… «ΠΑΕ ΠΑΟΚ λειτουργεί καλύτερα ! Υπάρχει και προγραμματισμός! Τώρα ο πρόεδρός είναι καλός! Εξάλλου εδώ και καιρό ο πρόεδρος δεν φταίει σε τίποτα! Ο Βρύζας τώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία!  Ο Ρώσος έφταιγε και έπρεπε να φύγει! Και έφυγε ο Ρώσος και οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί ρουφιάνοι αλωνίζουν».

* Και κάτι ακόμη… Πρωτάθλημα στην σκιά αυτών των μεγάλων εκκρεμοτήτων που  υπάρχουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να ξεκινήσει! Δεν γίνεται να είναι έτοιμοι για το σκαμνί οι μισοί από τους κορυφαίους παράγοντες, αλλά και διοργανωτές και υπευθύνους του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου και ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο με την καχυποψία να έχει δώσει πλέον την θέση της στην βεβαιότητα της κλοπής, της βρωμιάς, των εγκλημάτων και των σκανδάλων!

Η εισαγγελική έρευνα θα κορυφωθεί (με στοιχεία και διώξεις) από Σεπτέμβριο και μετά… Το πρωτάθλημα όμως δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει Αύγουστο με το ηχητικό ντοκουμέντο… «αυτός θα σφυρίξει εκεί και θα βγάλει αυτό το αποτέλεσμα και μετά ο παρατηρητής θα τον βγάλει λάδι και η επιτροπή θα τιμωρήσει εκείνη την ομάδα για να ευνοηθεί η άλλη» να ηχεί στα αυτιά των Ελλήνων φιλάθλων που έμειναν -τέλος πάντων- να ασχολούνται!

Επ’ αυτού:

Όση υπομονή και αν χρειαστεί να κάνουμε, όπως ήμασταν σίγουροι για την εγκληματική οργάνωση ότι… κάποτε θα έρθει η ώρα της, έτσι και τώρα είμαστε σίγουροι ότι σε ένα, σε δύο, σε τρία χρόνια, κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν όλα και θα ακουστούν οι πάντες που τόλμησαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα αυτά των τελευταίων ετών. Όλοι αυτοί που «έστησαν» την τιμωρία του ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό, με την αφαίρεση βαθμών στα πλέι οφ και την απώλεια του Τσάμπιονς Ληγκ. Αυτοί που το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν και το υλοποίησαν μετά το 1-0 της Τούμπας τον Απρίλιο, αυτοί, δεν θα γλιτώσουν! Κάποτε θα τους ακούμε να μιλάνε (και) γι’ αυτό το έγκλημά τους και θα τα θυμηθούμε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Προπόνηση και αναχώρηση για Αθήνα

Το μυαλό όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του τον αποκλεισμό από τη Μπριζ και στρέφει πλέον αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Σήμερα (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ