Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρέη, ΜΜΕ, διαπλοκή και ΠΑΟΚ

Την περασμένη Τρίτη πέρασε στη Βουλή μια τροπολογία για την οποία μάθαμε δυο – τρία πράγματα την τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο επειδή αφορούσε σε εταιρείες Μέσων Ενημέρωσης.

Άκης Σακισλόγλου

Στα κρυφά, στα μουλωχτά, η κυβέρνηση, κατόπιν πίεσης συγκεκριμένων επιχειρηματιών, χαρίστηκε στις ορέξεις και τα συμφέροντά τους και άνοιξε το δρόμο σε συγχωνεύσεις ζημιογόνων Μέσων με στόχο απολύσεις, μειώσεις φόρων και απάλειψη χρεών. 

Ολοι καταλαβαίνουν γιατί έγινε αυτό: Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ έχουν δύναμη και την χρησιμοποιούν υπέρ της κυβέρνησης ωραιοποιώντας την τραγική κατάσταση που βιώνουμε σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτοί που μας κυβερνούν να είναι «υποχρεωμένοι» να στηρίξουν τα συμφέροντά τους (για να συνεχίσουν να υπάρχουν). Ελλάδα της κρίσης και της παράκρουσης. Δεν αλλάζει τίποτα, δεν θέλει κανείς να αλλάξει κάτι. Φυσικά δε θέλουν αυτοί που ευνοούνται αλλά βλέπω ότι χρόνο με τον χρόνο δε θέλουν ή δεν μπορούν ούτε και αυτοί που αδικούνται.

Μέσα σε αυτήν την πολιτική «διαπλοκή», η οικογένεια του ΠΑΟΚ προσπαθεί να πιέσει ώστε να ρυθμιστούν και να ξεπληρωθούν παλιά της χρέη που παραμένουν παγωμένα λόγω εκκρεμών  δικαστηρίων. Δεν λέω τυχαία «η οικογένεια» του ΠΑΟΚ. Το θέμα της ρύθμισης δεν είναι πρόβλημα μόνον του Ιβάν Σαββίδη. Είναι ζήτημα όλου του ΠΑΟΚ και επηρεάζει συνολικά την πορεία του συλλόγου αλλά και την ψυχολογία του, την «περηφάνια» του.

Οι θέσεις του «όλου ΠΑΟΚ» είναι ξεκάθαρες: Πληρωμή του αρχικού κεφαλαίου των χρεών, με μια μικρή επιβάρυνση ενός – δύο εκατομμυρίων και απάλειψη των τόκων. Αυτό σημαίνει πως ο Σαββίδης θέλει να πληρώσει μετρητά 10 εκατομμύρια ευρώ αρχικό χρέος, συν ένα με δύο εκατομμύρια προσαυξήσεις και να γλυτώσει περίπου 20 εκατομμύρια προσαυξήσεων.

Η κυβέρνηση αυτό δεν το δέχεται με την προσχηματική δικαιολογία πως θα είναι σκάνδαλο για έναν λαό που υπερφορολογείται και για μια Τρόικα που απαγορεύει σπατάλες, να «χαριστούν» 20 εκατομμύρια! Και λέω εγώ τώρα: Για τα ΜΜΕ γιατί δεν είναι σκάνδαλο η ρύθμιση που πέρασε; Γιατί εκεί μπορεί να περάσει νόμος που σβήνει χρέη 60 και 70  εκατομμυρίων από ιδιωτικές εταιρείες; Η Τρόικα δεν θυμώνει; (πώς να θυμώσει αφού κάθε απόγευμα την λιβανίζουν από τα δελτία ειδήσεων).

Για να τελειώνουμε με το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ, τα δεδομένα είναι απλά: Η εταιρεία ΠΑΟΚ, η οποία, με νέο ιδιοκτήτη, πληρώνει τα πάντα στην ώρα της και έχει έναν τεράστιο για τα δεδομένα της βόρειας Ελλάδας κύκλο εργασιών, θέλει να πληρώσει χρέη που το κράτος δεν φρόντισε να εισπράξει, χωρίς να καταβάλει τις υπέρογκες προσαυξήσεις (που γνωρίζετε όλοι με ποιο τρόπο επιβάλει ένα κράτος). 

Πολλοί μένουν στο ότι ζητά να γλυτώσει 20 εκατομμύρια. Εγώ θα πω ότι θέλει να πληρώσει 12 εκατομμύρια όταν κανείς δεν πληρώνει φράγκο κι όταν ένας ολόκληρος λαός (αυτός που οι πολιτικοί δικαιολογούνται ότι θα αδικηθεί αν χαριστούν στον ΠΑΟΚ οι προσαυξήσεις) παγώνει όλο το χειμώνα για να μαζέψει η κυβέρνηση 40 εκατομμύρια από τον φόρο του πετρελαίου. Προσέξτε: Ο ΠΑΟΚ θα δώσει το 1/4 των χρημάτων που μαζεύει η κυβέρνηση από τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης! Για τέτοια τάξη μεγέθους μιλάμε.

Φυσικά οι λόγοι που το θέμα του ΠΑΟΚ παραμένει σε εκκρεμότητα είναι ΜΟΝΟΝ πολιτικοί. Ένα λαοφιλές σωματείο που δεν έχει χρέη, δεν έχει ανάγκη να ψάχνει τους πολιτικούς, ούτε έχει καμιά υποχρέωση να τους στηρίξει στις εκλογές. Κανένας δεν το θέλει αυτό. Ούτε οι πολιτικοί που αποκαλούνται «ασπρόμαυροι», ούτε οι υπόλοιποι. Αφού το συνειδητοποιήσουμε αυτό, οφείλουμε πλέον να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα:
– Να απαγορεύσουμε την εμπλοκή πολιτικών με τον ΠΑΟΚ μέχρι να λυθεί το θέμα των χρεών.
– Να κινηθούμε νομικά απαιτώντας να γίνουν τα δικαστήρια και αυτά να αποφανθούν για τα ποσά που πρέπει να πληρώσει ο ΠΑΟΚ.
– Να γίνουν ενέργειες ώστε σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ μιντιαρχών, λοιπών διαπλεκόμενων επιχειρηματιών αλλά και του ίδιου του κράτους (είδατε προχθές ότι η στέγη Καλατράβα είχε δηλωθεί σαν πέργκολα για να μην πληρωθούν φόροι) να καταγγέλονται και να συγκρίνονται με τα αιτήματα του ΠΑΟΚ.
Και να σταματήσουν επιτέλους τα συλλαλητήρια. Δεν βγαίνει τίποτα με αυτά και περνά στον κόσμο μια αίσθηση φανατίλας, λαϊκισμού και γραφικότητας. 
Αυτά… προς το παρόν!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ