Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επιλεκτική μνήμη και η ακόμα πιο επιλεκτική κανονικότητα

Ο Ηλίας Καπράλος μέσα από το blog του θυμάται τις κουβέντες περί επενδύσεων, περί πραξικοπημάτων της ΕΠΟ, περί αυτοδιοίκητου και προ πάντων την κουβέντα που άνοιξε για το VAR.

Ηλίας Καπράλος

Η επιλεκτική μνήμη και η ακόμα πιο επιλεκτική κανονικότητα

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, είδαμε και πάλι το πραγματικό πρόσωπο της κανονικότητας, γιατί από ποδόσφαιρο δεν βλέπουμε και πολλά πράγματα. Σε αυτό όμως δεν φταίνε μόνο οι παράγοντες ή δημοσιογράφοι, αλλά όλοι οι επαγγελματίες, του χώρου. Είτε αυτοί είναι αθλητές, είτε προπονητές, είτε διαιτητές, είτε ακόμα και δικαστές.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Ποιο είναι το πρόβλημα τους; Το VAR, η ΕΠΟ και φυσικά τα δύο χρόνια χωρίς το πρωτάθλημα. Δεν το λέω εγώ, οι ίδιο το λένε. Οι ίδιοι όταν έπαιξαν κόντρα στην Τότεναμ και παραλίγο να έκαναν την ανατροπή από 0-2, μίλησαν για πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, για Πρέσπες και φυσικά η διαφοροποίηση του ροτέισον σε αγώνες πρωταθλήματος και Champions League φάνηκαν ότι το ποδόσφαιρο περνά μόνο από το πρωτάθλημα. Βέβαια όταν το έκανε αυτό ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου (που κακώς το έκανε) ήταν η ομάδα που παρατούσε την Ευρώπη και ντροπή που αφήνει έτσι τους βαθμούς να φεύγουν από την Ελλάδα.

Τι άλλο όμως ξεχνάμε; Μα φυσικά το VAR! Τα χρήματα ώστε να μπουν οι γραμμές, σε όλες τις τηλεοράσεις στα γραφεία της ΕΠΟ και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα γήπεδα είναι κοντά στα 4 εκατ. ευρώ και αυτά θα πρέπει να δοθούν από την ΓΓΑ, άρα από το κράτος, που ήδη έχει τονίσει πολλάκις ότι το VAR έχει κοστίσει αρκετά και θέλει να το βγάλει ότι απλά έγινε λάθος που ήρθε. Όλως τυχαίως την ίδια πολιτική έχει και ο Ολυμπιακός μέσα από επίσημες και μη τοποθετήσεις του, αρά εάν το VAR βοηθά σε κάτι στο 100%, είναι οι γραμμές και το οφσάιντ. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να βγάλει άκρη με το μάτι ή με έναν χάρακα σε μία οθόνη. Δεν γίνεται να έχει γίνει όλη η εγκατάσταση και να μένουμε χωρίς γραμμές στις οθόνες. Ίσως βέβαια αυτό να είναι και το πλάνο τους, ώστε να βγάλουν “άχρηστο” το VAR και να μπορούν να διαχειρίζονται τη μόνιμη διαιτητική τους εύνοια που έχουν συνηθίσει και τους έχει λείψει τόσο πολύ.

Στο άλλο θέμα των ημερών στην ΕΠΟ, την μοναδική φορά που είχαμε παρέμβαση της FIFA και της UEFA, δεν ήταν γιατί δεν μας άρεσε τα μούτρα των Σαρρή, Γκιρτζίκη ή κάποιου άλλου από την παλαιά φρουρά. Ήταν γιατί τότε όλοι οι παράγοντες της ΕΠΟ, ήταν είτε κατηγορούμενοι, είτε ύποπτοι για παραβάσεις του αστικού και ποινικού κώδικα και πάντα σύμφωνα με δικογραφίες, δικαστικών λειτουργούν και όχι με συζητήσεις σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, δεν έχει στην πλάτη της κανένα σκάνδαλο, καμία απόφαση απαγόρευση της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο όπως η προηγούμενη και έτσι δεν υπάρχει λόγος να πέσει με εντολή της FIFA ή της UEFA, αλλά να περιμένουμε όλοι τις εκλογές του 2020, που τότε θα μετρηθούν οι δυνάμεις της κάθε παράταξης.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθώ στον υφυπουργό και στην απόφαση του, αλλά και στις μετέπειτα δηλώσεις του. Πρωτίστως η κλήση σε ακρόαση του Βασίλη Παπαθεοδώρου δεν θα πρέπει να σχολιαστεί σε αντιδιαμετρική κλήση με δημογράφους που έχουν αναφερθεί στο bulling, όπως λένε πολλοί, γιατί πολύ απλά ο διευθυντής του SDNA είπε την αλήθεια. Το γεγονός ότι από το γραφείο του υφυπουργού έκοψαν μία φράση, χωρίς να ακούσουν και την επόμενη, δεν συνάδει σε παραπομπή σε κάποιο δικαστικό όργανο, αλλά μία κίνηση επίδειξης δύναμης στην εποχή της κανονικότητας. Με άλλα λόγια είμαι ο υφυπουργός και καλώ σε ακρόαση όποιον θέλω εγώ και χωρίς να δίνω και λογαριασμό σε κανέναν ή μάλλον σχεδόν σε κανέναν. Βέβαια ακόμα και ίδιος ο κύριος Αυγενάκης με δηλώσεις του άθελα του έβαλε τέλος και στο ανόητο διάβημα περί πρωταθλήματος των Πρεσπών, όταν είπε χαρακτηριστικά, “Όταν ο άλλος ενοχλείται για μια ήττα, για μια περίεργη πορεία της ομάδας του, να ψάχνει υπαίτιους, που δεν είναι υγιές, αλλά αρρωστημένο. Ας ψάξει ο κάθε παράγοντας τι πραγματικά φταίει με την ομάδα του και ας μην ψάχνει φαντάσματα.” Με άλλα λόγια σας λέει ότι για δύο χρόνια κάνατε κάτι λάθος, αλλά βέβαια κανένας από τους ρεπόρτερ της κανονικότητας δεν θα το μεταφέρει, αλλά όπως πάντα θα μεταφέρει αυτά που είναι υποχρεωμένος να κάνει…

ΥΓ 1 Όποιος συνδέει το κούρεμα στα χρέη της NOVA, με το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ, είναι απλά άσχετος και δεν γνωρίζει την πραγματικότητα. Το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ ήταν από το Δημόσιο σε μία Κρατική επιχείρηση που σαν ζημιογόνα που ήταν εάν δεν είχε πωληθεί πάλι το πρόστιμο θα έμπαινε μέσα στον προϋπολογισμό του κράτους. Στην περίπτωση της NOVA το θέμα έχει να κάνει με μία τραπεζική πρωτοβουλία, ενώ μερικά χρόνια πριν οι ίδιες τράπεζες είχαν υποχρεώσει ουσιαστικά το κράτος να τις ανακεφαλαιοποιήσει…

ΥΓ 2 Στο μπάσκετ γράψαμε την πρώτη κακή ήττα. Βέβαια όσοι διασώθηκαν σε αυτό το παιχνίδι ήταν αυτοί που οι “ειδικοί” έλεγαν γιατί ήρθαν όπως ο Νόουλς και ο Λιούις. Παιδιά που έχετε μάθει μόνο να γκρινιάζετε και να ζείτε σε μία μίζερη πραγματικότητα, διαλέξτε τι θέλετε. Τα χαμηλά μπάτζετ προϋποθέτουν παίκτες όπως ο Σμιθ, ο Μπεστ, αλλά και παίκτες όπως ο Εγκεκέζε και ο Νόουλς, Εάν θέλετε καλύτερους μετά θα μας πείτε γιατί ανεβάσαμε τα μπάτζετ και υποσχεθήκαμε χρήματα που δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Βέβαια εάν κάνει πάλι καμία συνέντευξη τύπου η ΚΑΕ, οι ίδιοι είναι που δεν κάνουν ποτέ τέτοιου είδους ερώτηση. Αλλά κλασικά από πίσω θα πετούν τα βέλη τους κριμένοι για τα καλά στον μανδύα της μόνιμης άρνησης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρωινή προπόνηση και… Ηράκλειο

Η ομάδα ολοκληρώνει την προετοιμασία της ενόψει ΟΦΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο (25/10, 20:00), με την ομάδα να ολοκληρώνει την προετοιμασία της σήμερα και στη συνέχεια, να αναχωρεί για Ηράκλειο.

Δημήτρης Πέλκας και Τομ Λουσέ, έχουν μείνει εκτός προπονήσεων όλης της εβδομάδας, με τον Αλέσιο Λίσι να καταστρώνει τα πλάνα τους χωρίς αυτούς, ενώ ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ, έχει μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του, μετά από πολύμηνη απουσία.

Το ραντεβού για προπόνηση είναι πρωινό και αργότερα μέσα στην ημέρα, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κρήτη, με πτήση τσάρτερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προπόνηση και αναχώρηση

Το σαββατιάτικο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ ενόψει ΟΦΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει αύριο την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη(Κυριακή 25/10, 20:00) για την 8η αγωνιστική της Super League, με μια πρωινή προπόνηση αύριο Σάββατο στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Αλέσιο Λίσι δεν υπολογίζει στους Δημήτρη Πέλκα και Τομ Λουσέ, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Δικέφαλος θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ για το Ηράκλειο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίπλα στον Μενιάν η Μίλαν

Μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γάλλος τερματοφύλακας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Μάικ Μενιάν δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στο διαδίκτυο μετά την αποβολή του στο παιχνίδι των «ροσονέρι» απέναντι στη Μπόρνμουθ για το Europa League.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα στο 28ο λεπτό για σπρώξιμο στον Τάιλερ Άνταμς. Η ομάδα του ηττήθηκε τελικώς με 3-0, και ο ίδιος έγινε αποδέκτης χυδαίων και ρατσιστικών σχολίων.

Η Μίλαν με ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στέκεται στο πλευρό του ποδοσφαιριστή της, καταδικάζοντας την επίθεση:

«Μετά τη χθεσινή αναμέτρηση εναντίον της Μπόρνμουθ, ο Μάικ Μενιάν δέχθηκε σοβαρές και απαράδεκτες ρατσιστικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μίλαν καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων, οι οποίες είναι απαράδεκτες και δεν έχουν θέση ούτε εντός ούτε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο σύλλογος εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη και στήριξή του προς τον Μάικ και επαναβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευσή του για την προώθηση των αξιών του σεβασμού, της συμπερίληψης και της ισότητας. Αυτές είναι οι αξίες της Μίλαν.

Τέλος, οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι, ως Μιλανίστι αλλά και ως πρωτάθλημα. Ο μόνος τρόπος για να επαναφέρουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει, είναι να ενωθούμε και να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά πρέπει να κερδίζουμε με τον σωστό τρόπο: με αξιοπρέπεια, αμοιβαίο σεβασμό και ανωτερότητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ