Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τον άθλο του 2019 στο θαύμα του 2020

Με αφορμή το νταμπλ του 2019 και τον στόχο του 2020 που είναι σίγουρα πιο δύσκολος

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Από τον άθλο του 2019 στο θαύμα του 2020

Οι γιορτινές αυτές ημέρες είναι πολύ παράξενες. Από τη μία βιώνουμε το χαρούμενο κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που συνδυάζεται με την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ζήσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε τρομερά πράγματα και τεράστιες επιτυχίες. Από το 1926 γενιές και γενιές ΠΑΟΚτσήδων δεν είχαν καταφέρει να δουν τον Δικέφαλο του Βορρά τόσο δυνατό και τόσο μεγάλο, πολύ μπροστά από κάθε ποδοσφαιρικό του αντίπαλο, μία ομάδα που κατέκτησε νταμπλ, πανηγύρισε το πιο μάγκικο και αήττητο πρωτάθλημα, σύνολο που συνεχίζει να μεγαλώνει ένα απίστευτο αήττητο σερί.  

Ζούμε τα χρόνια του ΠΑΟΚ, τον οποίο ο Ιβάν Σαββίδης υποσχέθηκε και έκανε κυρίαρχο στη χώρα. Αυτό βέβαια μετέτρεψε τον… συμπαθή ΠΑΟΚ, σε έναν μεγάλο εχθρό για τους άλλους μεγάλους που βγάζουν φθόνο και ζήλια για τις επιτυχίες των ασπρόμαυρων.  

Και ενώ όλα αυτά έγιναν μέσα στο 2019,  σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την ιστορία του Συλλόγου, μπαίνουμε στο 2020 που θα είναι πολύ-πολύ πιο δύσκολο. Υπάρχει κανείς που δεν το αντιλαμβάνεται;

Αν το 2019 ο ΠΑΟΚ πέτυχε  έναν άθλο κερδίζοντας πρωτάθλημα, κύπελλο, παραμένοντας ταυτόχρονα πρώτος και αήττητος και στη νέα σεζόν, το 2020 πρέπει να πετύχει ένα θαύμα,  αν βέβαια θέλει να πανηγυρίσει και πάλι τον κορυφαίο τίτλο, φυσικά και το κύπελλο. (Ας κρατήσουμε αυτό το… «αν θέλει»).   

Όπως βλέπετε δεξιά  και αριστερά για να κερδίσει και πάλι το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, πρέπει να επικρατήσει της μαφίας που ζει και βασιλεύει πέριξ του ελληνικού ποδοσφαίρου, χτυπώντας με  όλη τη σημασία της λέξης όποιον θέλει να παίξει δίκαια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει μέσα στο γήπεδο, να αντέξει έξω από αυτό, να τα βάλει με τις Αρχές που δεν μπορούν να κλείσουν φυλακή τους μαφιόζους, να τα βάλει με ένα τεράστιο σύστημα ΜΜΕ που ανήκει σε συγκεκριμένα συμφέροντα, το οποίο αν μέσα στο 2019 έφθανε το 10-20% του συνόλου, τώρα πολλαπλασιάζεται στο 30-40% διαμορφώνοντας συνειδήσεις για το ποδόσφαιρο, κάνοντας ταυτόχρονα και πρόβα για πολύ πιο μεγάλα πολιτικά και οικονομικά θέματα που θα ακολουθήσουν.

Οι αντίπαλοι προσπαθούν και θα προσπαθήσουν μέχρι και να  διαλύσουν το ποδόσφαιρο στη χώρα, μόνο και μόνο για να μην πάρει και πάλι το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

Αυτό που έγινε με την επίθεση, την τιμωρία, τις μηνύσεις και την στοχοποίηση των διαιτητών του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός ακόμη και από την ΚΕΔ, αποτελεί ένα τελευταίο παράδειγμα του τι… έρχεται.

Βουνό έχει να ανέβει ο ΠΑΟΚ απέναντι σε όλους και σε όλα.

Και πάμε στο… «αν θέλει να τα καταφέρει».

Μιλώντας και στο ραδιόφωνο με πολλούς φίλους του ΠΑΟΚ καταλαβαίνω ότι μερικοί μπορεί και να λυγίζουν. Ίσως να μην αντέχουν, ίσως να μη το πιστεύουν ότι η ομάδα θα τα βάλει με τους πάντες και στο τέλος θα κερδίσει. Όποιος μπορεί λοιπόν! Όποιος αντέχει. Σήμερα ένας μου είπε: «Μα η μαφία παγκοσμίως είναι αήττητη».

Δε νομίζω…

Το 2019 ο ΠΑΟΚ την κέρδισε .Την διέσυρε! Αυτό να μην το ξεχνάμε.

Απλά όσο ο ΠΑΟΚ δυναμώνει, τόσο και αυτοί βρίσκουν νέους τρόπους δράσης για να τον λυγίσουν. ΟΚ! Και ο ΠΑΟΚ θα βρει νέους τρόπους αντίδρασης! 

Μάχη θα γίνει και για να πάρουν αυτοί το πρωτάθλημα, θα πρέπει να κερδίσουν και μέσα στο γήπεδο την ομάδα του  Φερέιρα, του Βιεϊρίνια, του Κρέσπο,  του Μπίσεσβαρ, του Βαρέλα, του Πέλκα και των άλλων  αήττητων πρωταθλητών. Για να δούμε…  

Κλείνοντας…

Το είπαμε και προχθές στο ραδιόφωνο. Όσα και αν πέτυχε η ομάδα ποδοσφαίρου,  όσα και αν κερδίζει, δεν πιστεύω ότι τη δεδομένη περίοδο υπάρχει ΠΑΟΚτσής που δηλώνει ευτυχισμένος, έχοντας την ομάδα μπάσκετ σε αυτή την κατάσταση. Δεν το δέχομαι, ειδικά από τη στιγμή που ΟΛΟΙ οι ΠΑΟΚτσήδες (χωρίς εξαίρεση) ΔΕΝ έχουν κάνει ό, τι καλύτερο μπορούσαν για να είναι η ομάδα και η ΚΑΕ σε καλύτερη θέση και σε καλύτερη κατάσταση.

Τώρα που φεύγει το 2019, ας έχουν όλοι ένα βάρος για κάτι που δεν έκαναν όσο καλύτερα μπορούσαν. Για τον ΠΑΟΚ…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Οικογένεια ως το τέλος»

Μήνυμα με νόημα από τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Οικογένεια! Ως το τέλος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του την επομένη της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά» έγιναν μία γροθιά για να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» με τρομερή ανατροπή στο τέλος και έστειλαν μήνυμα ότι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… δώρο του Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές!

Η κίνηση του Ρουμάνου προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2) και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν στην κορυφή και επί της ουσίας να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά τόσο ο «Δικέφαλος του βορρά» όσο και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στη μάχη του τίτλου!

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες που χρειάζονται για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Μάλιστα, εκτός του διήμερου ρεπό που θα απολαύσουν οι ποδοσφαιριστές την Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπου και πάλι θα μείνουν εκτός γηπέδου.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της 12ης Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμπλεξε ο Αλμέιδα που πήγε να κουνήσει το δάκτυλο!

Aπαράδεκτη συμπεριφορά του τεχνικού της ΑΕΚ σε αξιωματούχους του αγώνα. Πουθενά άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο σημείο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο του τμήματος Αθλητικής Βίας από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όχι μόνο δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την συμπεριφορά του αλλά επιδόθηκε σε μαθήματα ηθικής μέχρι την στιγμή που το PAOK24 του έδειξε την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται να πιάνει από τον λαιμό έναν αστυνομικό (!) και όχι άνθρωπο του ΠΑΟΚ όπως προσπάθησαν να εννοήσουν μετά τη λήξη του αγωνα. Η ΑΕΚ έχασε, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί και έσπρωχνε τους πάντες, έπιασε αστυνομικό απο τον λαιμο και θα τιμωρηθεί βάσει των όσων γράφει ο κανονισμός για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν στην συντριπτική πλειονότητα διαπιστευμένοι αστυνομικοί και παρατηρητές, ενώ υπήρχαν μονάχα δύο άτομα της ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο προσπαθούν να ηρεμήσουν τον προπονητή της ΑΕΚ, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τάισον χωρίς όμως αποτέλεσμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ