Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρεις βαθμοί και αυτοεκτίμηση

Πέρασαν δύο ολόκληρες μέρες από τη νίκη στο Καραϊσκάκη αλλά το μυαλό είναι ακόμη εκεί, παρότι σε μιάμιση μέρα η ομάδα παίζει σε μια δύσκολη έδρα με μια «μυστήρια» ομάδα.

Editorial

Τρεις βαθμοί και αυτοεκτίμηση

Και είναι λογικό να μείναμε λίγο παραπάνω στον Πειραιά αφού «το διπλό» του ΠΑΟΚ σημαίνει πολλά για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη.

Πρώτα απ` όλα είναι τρεις βαθμοί υπερπολύτιμοι που διατηρούν το απόλυτο της ομάδας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του φετινού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ, όταν παίζει με χώρο, όταν μπορεί να εκμεταλλευτεί την σωστή κυκλοφορία και την ταχύτητά του κι όταν δεν πιέζεται χρονικά και ψυχολογικά να νικήσει, το καταφέρνει απίστευτα φυσιολογικά, σχεδόν πάντα εύκολα.

Ηταν η νίκη στο Καραϊσκάκη ένα «6ποντο» κυριολεκτικά. Από την υποψία ότι μπορεί και να βρεθούμε στο -1, στρογγυλοκαθίσαμε στην κορυφή με +5 και το οποιοδήποτε στραβοπάτημα στις επόμενες δύσκολες εβδομάδες (που θα έρθει κι αυτό, δεν είναι δυνατόν να νικάμε πάντα) αντιμετωπίζεται και δε στοιχίζει πολύ.

Εδειξε, όμως, κι άλλα πράγματα με τη νίκη του στον Πειραιά ο ΠΑΟΚ. Εδειξε πως δεν είναι τυχαία και βάσει μόνον ενός καλού προγράμματος στην κορυφή. Εδειξε ότι έχει μέταλλο και μπορεί να αντέξει τον πρωταθλητισμό. Εδειξε ότι το ρόστερ από μόνο του δεν παίζει μπάλα και η καλά δουλεμένη και προετοιμασμένη ομάδα μπορεί να νικήσει έναν θεωρητικά ισχυρότερο αντίπαλο, επιβεβαιώνοντας τον βασικότερο κανόνα του ποδοσφαίρου και το μυστικό που το οδήγησε να είναι «ο βασιλιάς των σπορ».

Και πριν από το «διπλό» στο Καραϊσκάκη, ο φετινός ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στο ουδέτερο ποδοσφαιρικό κοινό. Ολοι προτιμούν τον ΠΑΟΚ πρώτο γιατί όλοι βλέπουν τον τρόπο που ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα. Γιατί διαβάζουν για τις έρευνες των εισαγγελέων και τα διεθνή δημοσιεύματα. Με τη νίκη της Τετάρτης, όμως, ο «Δικέφαλος» αιφνιδιάσε ευχάριστα κάθε υγειώς σκεπτόμενο φίλαθλο. Πήγε και έπαιξε σαν φαβορί, όχι σαν αουτσάιντερ. Φαβορί στο γήπεδο, όχι στα λόγια και τις δηλώσεις. Αιφνιδίασε όσους πίστεψαν ότι το παραμύθι θα τελειώσει νωρίς και κυριολεκτικά τρομοκράτησε τον βασικό του αντίπαλο που ακόμη δεν κατάλαβε από που του ήρθε.

Τώρα πάμε στην Ξάνθη να παίξουμε με την ομάδα του Πανόπουλου. Μια ομάδα που όλοι θυμόμαστε ισχυρή, άσχετα με το ότι πέρσι χρειάστηκε το μπαράζ για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Ετσι πρέπει να συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε. Με σεβασμό και σοβαρότητα. Ο ξεσηκωμός είναι τεράστιος για τον αγώνα. Κυριακή μεσημέρι. Ιδανικές συνθήκες για μια βόλτα σε μια πόλη που η Εγνατία οδός την έφερε ακόμη πιο κοντά σε όλη τη Μακεδονία. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά. Το μομέντουμ αυτό λέει: Οτι ο κόσμος του ΠΑΟΚ ενώνεται ξανά. Γεμάτο γήπεδο, ενθουσιασμός, θετική ενέργεια, χωρίς μιζέρια και ανούσιες κόντρες. Η ισχύς εν τη ενώσει σε μια στιγμή που οι «άλλοι» σκοτώνονται.

υ.γ. 1: Μια παροιμία λέει: «Για να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει κάποια στιγμή να σκοτώσεις το λιοντάρι». Το λιοντάρι είναι πεσμένο από τον τολμηρό που πήγε και το αντιμετώπισε και πολλά ζώα της ζούγκλας θα χαιρόντουσαν να του δώσουν κι αυτά μια κατραπακιά.

υ.γ.2: «Πετάξαμε τις δικαιολογίες», είπε ο Αγγελος προχθές. Για την ομάδα αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που φαίνεται στις τέσσερις γραμμές αλλά και στην καθημερινή προπόνηση, στις δηλώσεις όλων, στην εξωγηπεδική ζωή τους. Για τον κόσμο ισχύει; Ως πότε θα γίνεται η τρίχα τριχιά; Ως πότε θα στοχοποιούνται ποδοσφαιριστές μας; Ως πότε το γήπεδο θα είναι μισοάδειο;

Ελατε να πετάξουμε όλοι τις δικαιολογίες. Ελάτε να αναλάβουμε την ευθύνη. Ολοι μας και ο καθένας ξεχωριστά, από τον Σαββίδη μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο έχουμε μερίδιο τόσο στην επιτυχία, όσο και στην αποτυχία αυτής της ομάδας, που δεν είναι απλά μια ομάδα αλλά ένας σύλλογος με κινηματικά χαρακτηριστικά. 
Κρατήστε δυνάμεις, κάντε σχέδια, φυλάξτε ένα κομμάτι από τον καλύτερο εαυτό σας για τον ΠΑΟΚ μας γιατί η συνέχεια είναι «γεμάτη», δύσκολη και γι αυτό και πολύ πολύ ομόρφη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απογευματινό ραντεβού στη Νέα Μεσημβρία

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής (28/4, 19:30) στην Τούμπα, εκεί όπου υποδέχεται την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Όπως έγραψε και ο Δικέφαλος του Βορρά, «δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις, αλλά για έργα», με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει την εικόνα της ενόψει της συνέχειας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Εκόνγκ, που δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά κατά την εφετινή περίοδο. Κατά τ' άλλα, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στην διάθεση του προπονητή, κάτι το οποίο συμβαίνει και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. H προπόνηση της Παρασκευής (26/4) έχει οριστεί για τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο που θα του εξασφαλίσει την αποφυγή της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, κάτι δυσανάλογο με το ποδόσφαιρο που έχει παρουσιάσει συνολικά, την πορεία που έχει πραγματοποιήσει, το θέαμα και τα πολλά γκολ. Μπροστά του παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βγάλει αντίδραση, με την ΑΕΚ, και στη συνέχεια μια διακοπή που θα βοηθήσει πολύ σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο, τους ποδοσφαιριστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Λίνο (pics)

Η ανάρτηση του Βραζιλιάνου άλλοτε μπακ του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ένας από τους καλύτερους αριστερού μπακ που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μασιέλ Λίνο, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Ο 46χρονος Βραζιλιάνος, ανέβασε μια φωτογραφία από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ παράλληλα σχολίασε σε μια ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας πως θα βρίσκεται στην Τούμπα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. «Θα είμαι στην Τούμπα ενάντια στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό» έγραψε χαρακτηριστικά, γεγονός που δείχνει ότι θα βρίσκεται αρκετές μέρες στην πόλη μας.

Ο Λίνο κατέγραψε 220 συμμετοχές με 16 γκολ και 41 ασίστ στον ΠΑΟΚ, στην πενταετία που αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2014.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τελική ευθεία ενόψει ΑΕΚ

Πως προετοιμάζονται οι «ασπρόμαυροι» για το ντέρμπι της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League, με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να θέλει να βγάλει αντίδραση μετά τις πολύ κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το θετικό για τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός πως δεν βλέπει κανένα από τα ονόματα των παικτών του στο απουσιολόγιο, εκτός -φυσικά- από του Γουίλιαμ-Τρόοστ Εκόνγκ που είναι εκτός με βαριά θλάση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει το τελευταίο του χαρτί στο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να έχει πολλές πιθανότητες έχοντας χάσει βαθμούς στη Λαμία. Με την τελική κατάταξη να είναι εξίσου σημαντική με την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, δεν μπορεί να έχει την εικόνα που παρουσίασε σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Αθανάσιος Διάκος».

Θυμίζουμε πως η τέταρτη θέση, σε συνδυασμό και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Άρη, αφήνει την -όποια- ομάδα εκτός Ευρώπης από την επόμενη σεζόν. Γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν θέλει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ