Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυξάνονται οι αντίπαλοι..

Στην αρχή μίας ακόμη δύσκολης εβδομάδας

Editorial

Αυξάνονται οι αντίπαλοι..

Πέρασε ένα Σαββατοκύριακο που απλά επιβεβαιώθηκε ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα το διεκδικήσουν και φέτος δύο ομάδες. Αν υπήρχε κανείς που έβαζε και την ΑΕΚ στους διεκδικητές έστω και αν είχε δει το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, απλά τώρα… κατάλαβε την μεγάλη διαφορά.

Όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ, όπως –περίπου- ο ΠΑΟΚ τον Βόλο, δεν έχουν και πολύ άδικο. Ήταν δύο –σχετικά- εύκολες νίκες για τους δύο ισχυρούς του πρωταθλήματος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τη συνέχεια;

Όσοι παρακολουθούν πολύ προσεκτικά δεξιά και αριστερά, πάνω και κάτω τι ακριβώς συμβαίνει, αντιλαμβάνονται πόσοι πολλοί πλέον στρέφονται κατά του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει στρατό μαζί του. Ο Ολυμπιακός έχει Μέσα. Ο Ολυμπιακός έχει φανερούς και κρυφούς φίλους. Όλοι αυτοί λοιπόν καταλαβαίνουν ποιος είναι ο μόνος αντιπάλους του Ολυμπιακού και στρέφονται εναντίον του. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;

Αυτοί την ΑΕΚ κέρδισαν και με τον ΠΑΟΚ τα έβαλαν επειδή ο Πορτογάλος διαιτητής του ακύρωσε σωστά ένα γκολ μέσω VAR! Φοβερά πράγματα…

Πέρα από όλα τα άλλα πάντως, είναι πολύ ξεκάθαρο ότι θα τα βάζουν συνέχεια κατά του VAR, κατά των ξένων διαιτητών, κατά της ΚΕΔ των ξένων και κατά όλων εκείνων που δεν τους αφήνουν να ευνοούνται όσο τα περασμένα χρόνια. Γνωρίζουν ότι με εκείνη την εύνοια θα τα πάρουν το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνουν ότι με τις νέες πιο ισορροπημένες συνθήκες, ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι πιο δυνατός μέσα στο γήπεδο.

Η μάχη λοιπόν συνεχίζεται και την Κυριακή θα φέρει τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έχει πλάκα να θεωρεί κανείς ότι αυτό το ματς είναι εύκολο;

* Στο μπάσκετ όσο περνάει ο καιρός τόσο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της χρονιάς. Έτσι είναι… Με 400-500 χιλιάδες μπάτζετ αγωνιστικού, δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να κάνεις ανταγωνιστική ομάδα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αρκετοί πίστευαν ότι όλα είναι εύκολα, πολλοί το υποστήριζαν αυτό από πέρυσι, αλλά τώρα ήρθε η ώρα της πικρής αλήθειας. Μακάρι να δικαιώνονταν ή να δικαιωθούν όσοι θεωρούσαν ότι και με 400 χιλιάρικα κάνεις αξιοπρεπή πορεία. Προς το παρόν όμως ο ΠΑΟΚ είναι τελευταίος μαζί με άλλους τέσσερις και η ανησυχία όλο και μεγαλώνει.

Σήμερα στις 19:00 ο ΠΑΟΚ παίζει για την Ευρώπη με τη Νεπτούνας και επειδή πάρα πολλοί φίλαθλοι (λογικά) αναρωτιούνται γιατί αυτή η ομάδα έπρεπε να παίξει στην Ευρώπη αυτή τη δύσκολη χρονιά, η απάντηση έχει να κάνει με τις επιλογές παικτών. Για να φέρει ο ΠΑΟΚ κάποιους από τους παίκτες με τους οποίους συμφώνησε, έπρεπε να τους «τάξει» και ευρωπαϊκούς αγώνες.

Έστω και έτσι, το μυαλό όλων είναι στον αγώνα πρωταθλήματος του Σαββάτου (15:45) με τον Ήφαιστο. Από εδώ και πέρα κάθε αγώνας πρωταθλήματος θα είναι και τελικός.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ