Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αντίδραση των «πλησίον 40» στην κρίση

Για να γράψω το πρώτο κείμενο στο ανανεωμένο PAOK24, κλείνω τα μάτια και τολμώ (στα όρια της ύβρεως) να πω ότι νιώθω «πλήρης». Από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το σάιτ ήθελα να είμαι μέλος του και να που τώρα πλέον συμβαίνει.

Άκης Σακισλόγλου

Η αντίδραση των «πλησίον 40» στην κρίση
Τα παιδιά που συμπορεύονται μαζί μου σε αυτήν την προσπάθεια είναι όλοι τους εξαιρετικοί. Σημαντικοί ρεπόρτερ, εργατικοί, με αγάπη για τη δουλειά τους (και τον ΠΑΟΚ), με χαρακτήρα και ήθος, χαρακτηριστικά που λείπουν έντονα στις μέρες μας. Νιώθω πολύ τυχερός που τους έχω συνεργάτες.
Οπως νιώθω τυχερός που έχω (μακάρι να μείνετε φυσικά) εσάς για αναγνώστες: Παρορμητικοί, γκρινιάρηδες αλλά και αυθεντικοί, με τεράστια αγάπη για τα ίδια πράγματα που αγαπάμε κι εμείς, δηλαδή τον ΠΑΟΚ και ευρύτερα τον αθλητισμό.
Πάμε τώρα και στα σημαντικά. Την προσπάθεια που γίνεται στο PAOK24 πρέπει να την ζυγίσετε προσεκτικά γιατί καθρεφτίζει την αλλαγή συνολικά στην «φόρμα» των ΜΜΕ της Ελλάδας. Το «μέσο» αλλάζει. Από χαρτί γίνεται ψηφίο, από σελίδα γίνεται οθόνη, από εφημερίδα γίνεται σάιτ. Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα υπάρχουν και τα υπόλοιπα Μέσα αλλά το μέλλον είναι εδώ. 
Σε αυτήν την τεχνολογική συγκυρία, οι άνθρωποι που βλέπουν τις αλλαγές και είναι ικανοί να τις ακολουθήσουν (εν μέρει και να τις διαμορφώσουν) προσαρμόζονται. Δουλεύουν στα νέα Μέσα και εξελίσσονται.
Εμείς οι «πλησίον των 40» έχουμε ξαναδεί αυτήν την αλλαγή όταν το 1990 εκτινάχθηκε και το ραδιόφωνο. Τότε, ως νέο Μέσο, οι περισσότεροι το σνόμπαραν, το υποβάθμισαν, δεν το πίστεψαν και δεν το στήριξαν. Οι ρομαντικοί και επίμονοι που προσπάθησαν και έδωσαν την ψυχή τους, είναι τώρα παρόντες στα δημοσιογραφικά πράγματα λειτουργώντας επιδραστικά στην ίδια την κουλτούρα της Θεσσαλονίκης (άσχετα αν καλό λόγο δε θα ακούσεις ποτέ, παρά μόνον από ελάχιστους ανώνυμους ακροατές οι οποίοι σε μνημονεύουν δίχως να τους ξέρεις και δίχως να σε ξέρουν κι αυτοί).
Την στιγμή που συμβαίνουν αυτές οι ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές και γεννιούνται τα νέα Μέσα, γιγαντώνεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στον κόσμο. Δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και ο καιρός περνάει χωρίς να τις ξαναβρίσκουν. Οσοι δουλεύουν νιώθουν απίστευτη ανασφάλεια και αμείβονται ελάχιστα (μπορεί να τα περνάτε κι εσείς στο δικό σας μετερίζι, ωστόσο πρέπει να τα γνωρίζετε για να κρίνετε δικαιότερα τον καθένα από εμάς).
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αντανακλαστικά λειτουργώντας, κάποιοι επιχειρούν μόνοι τους. Στήνουν τα δικά τους ΜΜΕ και επιζητούν την αναγνωσιμότητα (αλλιώς τι νόημα έχει να γράφεις, αν δε σε διαβάζουν) αλλά και τον βιοπορισμό. Ακόμη κι αυτοί που δεν εμπλέκονται ιδιοκτησιακά, προτιμούν μια συνεργασία με συναδέλφους ώστε να υπάρχει σωστή επικοινωνία. Να δουλεύουν «τα αφεντικά», όσο και οι εργαζόμενοι κι έτσι να έχουν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του καθένα και της προσφοράς του στο Μέσο.
Κάπου εδώ μάς βρίσκεται κι εμάς στο PAOK24. Σε ένα σάιτ που δημιούργησαν ο Σταύρος, ο Δημήτρης και ο Γιώργος μαζί με τα δεκάδες παιδιά τα οποία δούλεψαν αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια. Εδώ και λίγο καιρό ο Γιώργος αποχώρησε και πήρα τη θέση του εγώ. 
Τιμώ τα όσα συνδημιούργησε ο Γιώργος με τον Σταύρο και τον Δημήτρη αλλά περισσότερο τιμώ αυτούς που έμειναν, δηλαδή τους αναγνώστες του σάιτ. Γιατί το PAOK24 δεν είναι παρά των αναγνωστών του. Κι όσοι από τα παιδιά που δουλεύουμε το νιώθουμε «δικό μας», καλό είναι να παίρνουμε απόσταση από αυτό. Μόνο τότε θα μας ανήκει πραγματικά και μόνο έτσι δε θα νιώσουμε ποτέ το κρύο συναίσθημα του «ουδείς αναντικατάστατος» που ισχύει παντού και πάντα.
Κλείνοντας οφείλω ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες μας στο Libero που έχουν στηρίξει την προσπάθεια του σάιτ και το έχουν για παιδί τους. Πίστευα ότι στο χώρο των ραδιοφώνων υπάρχουν μόνον καιροσκόποι και χαμηλού επιπέδου άνθρωποι, μέχρι που τους γνώρισα. Μακάρι η σχέση να συνεχιστεί έτσι για πάντα, στο χέρι μας είναι.
υ.γ.: Από σήμερα το PAOK24 αποκτά το πρώτο «αδελφάκι». Πρόκειται για το www.newsfish.gr ένα σάιτ με τοπική, πολιτιστική, διεθνή ύλη που θα υπάρχει μόνο του αλλά και «κουμπωμένο» στο PAOK24, ώστε να έχετε μια σφαιρική, μη αθλητική εικόνα όταν μας επισκέπτεστε. Στο «ψαράκι» αυτό δουλεύουν άνθρωποι που βάζουν την ψυχή τους. Θα συστηθούμε σιγά σιγά και θα κάνουμε και όμορφα πράγματα παρέα με εσάς. Λίγο χρόνο δώστε μας και όταν μπούνε όλα σε μια σειρά με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου, θα μπείτε κι εσείς «στη φάση». 
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ