Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρίσκαρε και… πνίγηκε!

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στα Πηγάδια για ένα εξ’ αναβολής παιχνίδι, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δώσει στη μέση της εβδομάδας πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

PAOK24

Ρίσκαρε και… πνίγηκε!

Μπορεί ο «Δικέφαλος» να μην είχε επιλογή γιατί συμβαίνουν αυτά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ωστόσο σήμερα στα Πηγάδια λειτούργησε με το μυαλό στο Ολυμπιακό Στάδιο και παρότι είχε πολλή τύχη και σε εξαιρετική ημέρα τον Όλσεν τελικά δεν κατάφερε να «κλέψει» το τρίποντο.

Αυτός που μπήκε περισσότερο από όλους στη διαδικασία να αντιμετωπίσει τα δύο παιχνίδια αυτής της εβδομάδας, με Ξάνθη και με ΑΕΚ, ως μία δυάδα αγώνων στην οποία η ζυγαριά της σημασίας έγερνε πολύ περισσότερο υπέρ του ντέρμπι της Αθήνας, ήταν ο Ιγκόρ Τούντορ.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο προπονητής του ΠΑΟΚ προχώρησε σε διαφοροποιήσεις σε επίπεδο προσώπων στην ομάδα του, μιας και κράτησε για ακόμα μία φορά το 4-2-3-1 το οποίο δείχνει πως καθιερώνεται, πραγματοποιώντας πειράματα τύπου… Σάμπο.

Στο μυαλό του Κροάτη δεν μπορεί να είναι κανείς, μόνο ο ίδιος του ο εαυτός, ωστόσο η παραπάνω τριβή που έχω μαζί του λόγω του καθημερινού ρεπορτάζ μου δίνει, νομίζω, μία σαφώς καλύτερη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται.

Ο Τούντορ στα Πηγάδια ήθελε να… κλέψει το τρίποντο, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του.

Ξεκινώντας από την άμυνα, παρότι είχε στη διάθεση του τον Βίτορ, ο οποίος είναι κανονικός κεντρικός αμυντικός, τον άφησε στον πάγκο, φοβούμενος να μη ρισκάρει με υποτροπή στον τραυματισμό που πολύ πρόσφατα ταλαιπώρησε τον Πορτογάλο και δεν τον έχει διαθέσιμο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τοποθετώντας τελικά ως λύση ανάγκης τον Τζιόλη στα στόπερ.

Το συγκεκριμένο «πείραμα» για πολλοστή φορά απέτυχε γιατί ο Τζιόλης λειτουργεί ως χαφ και στο κέντρο της άμυνας, παίρνει παραπάνω ρίσκα από όσα επιτρέπονται στη θέση και δεν έχει την απαραίτητη ταχύτητα να καλύψει τους χώρους όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να σπάσει το οφσάιντ και να παίξει κάθετα.

Η επόμενη κίνηση που «φωνάζει» για την επιλογή του Τούντορ να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν η χρησιμοποίηση του Σάμπο, στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Ζάιρο ήταν απόλυτα υγιής, ωστόσο πήρε συνεχόμενα παιχνίδια τελευταία σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλησε να μην πάθει με τον Βραζιλιάνο ό,τι του έτυχε με τον Μακ κόντρα στη Βέροια, σε ένα παιχνίδι που ήθελε να ξεκουράσει τον Σλοβάκο, αλλά δεν είχε την ευκαιρία λόγω απουσιών.

Αν το «πείραμα» Τζιόλη απέτυχε μία φορά, η δοκιμή του Σάμπο μπορεί κάλλιστα να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή στα σεμινάρια προπονητικής, αναφορικά με τους κινδύνους που ενέχει για έναν προπονητή η χρησιμοποίηση ενός ποδοσφαιριστή πολύ μακριά από τη φυσική του θέση, κάτι που στο παράδειγμα του Σλοβάκου δε θα ταίριαζε αν αναλογιστεί κανείς και τα σωματικά προσόντα του ποδοσφαιριστή.

Το λάθος του Τούντορ εδώ είναι διπλό γιατί στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε όχι μόνο δεν παραδέχτηκε το «έγκλημα» τοποθέτησης του Σάμπο στο αριστερό άκρο της επίθεσης (εγώ έχω την εντύπωση ότι αφού τον έκανε εξτρέμ, δεξιά θα απέδιδε κάπως καλύτερα), αλλά τόνισε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί αρκετά στο παρελθόν εκεί.

Η επιλογή του προπονητή του ΠΑΟΚ να δώσει κάποια λεπτά συμμετοχής στον Ροντρίγκεζ και να μην τον ξεκινήσει βασικό, με τον παίκτη να προέρχεται από τραυματισμό, νομίζω ότι δε χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς αυτό θα έκαναν στη θέση του δεκάδες συνάδελφοι του.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην αναμέτρηση στα Πηγάδια αρκετά αλλοιωμένος λόγω των επιλογών ρίσκου σε επίπεδο προσώπων που πήρε ο Τούντορ με φόντο την ΑΕΚ και αναπόφευκτα αυτό είχε αντίκτυπο στην αγωνιστική του εικόνα.

Το πρώτο 25λεπτο του αγώνα είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε παιχνίδι με διαφορά από το δεύτερο στην εποχή Τούντορ, με τον «Δικέφαλο» να δέχεται σφυροκόπημα και να έχει τον Όλσεν, τον Τζαβέλλα και την τύχη να τον κρατούν όρθιο.

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να είναι απίστευτα αποτελεσματικός και να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, το γεγονός ότι στη μοναδική ευκαιρία που δόθηκε στον Αθανασιάδη να «κλειδώσει» το τρίποντο δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0, γύρισε στον «Δικέφαλο» για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν ως μπούμπερανγκ.

Ο ΠΑΟΚ πήγε να «κλέψει» το διπλό και τελικά… πνίγηκε στα Πηγάδια, κάτι που παρότι του αφήνει μία ιδιαιτέρως πικρή γεύση αποτελεί ξεκάθαρα απόδοση δικαιοσύνης, σε ένα παιχνίδι στο ποίο θα μπορούσε στο πρώτο εικοσάλεπτο να βρίσκεται με τουλάχιστον 2-0 πίσω στο σκορ.

Ο Τούντορ στη δυάδα αγώνων αυτής της εβδομάδας διάλεξε παιχνίδι, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ και ρίσκαρε αρκετά, μπερδεύοντας την ομάδα του με αποφάσεις όμως που έχουν την παραπάνω εξήγηση, παρότι σε μεγάλο βαθμό υποτίμησε την Ξάνθη και το «πλήρωσε».

Αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό ήταν το σημερινό μάθημα και για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αναφορικά με το πόσο αναγκαίο είναι να «σκοτώνεις» έναν αντίπαλο για μπορείς τελικά να πανηγυρίζεις μία νίκη, έχοντας ήσυχο το κεφάλι σου.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι μία τεράστια ευκαιρία αποδείξεων για τον ΠΑΟΚ, στην οποία ο Τούντορ και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να δώσουν απαντήσεις ενόψει και των πλέι οφ, εκμεταλλευόμενοι το καλύτερο ρόστερ που διαθέτει ο «Δικέφαλος» συγκριτικά με την προσεχή αντίπαλο του.

Υ.Γ. Ο Τούντορ νιώθει πολύ μεγάλη πίεση, καθώς η… γραφειοκρατία με την οποία λειτουργεί ο ΠΑΟΚ λόγω του συγκεντρωτισμού του Σαββίδη έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ποδοσφαιριστές που περίμενε σε επίπεδο ενίσχυσης. Στο τέλος βρίσκεται ο μόνος που φέρει την ευθύνη για τον αργό τρόπο που προχωράει η εξέλιξη της ομάδας του και για την αδυναμία της να πάρει αποτελέσματα και να βρίσκεται μέσα στους στόχους της. Το καλοκαίρι ο Κροάτης είχε ζητήσει δύο σέντερ φορ και ένα δεκάρι και πήρε τελικά μόνο τον Μπερμπάτοφ, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει ακόμα τον Γενάρη του 2016 για επιτελικό μέσο. Το συγκεκριμένο παράδειγμα εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο πρόσφατα λειτούργησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Όλσεν. Έχοντας βάλει πλάτη στον Σουηδό, κυρίως στην αρχή της χρονιάς όταν στέρησε στην ομάδα του πολλούς βαθμούς, αλλά και στη συνέχεια με την έλλειψη εμπιστοσύνης που μετέφερε με τη συμπεριφορά του στους συμπαίκτες του, ο Τούντορ «έσκασε» και έκανε μία αχρείαστη τοποθέτηση για την άμεση ανάγκη απόκτησης τερματοφύλακα, η οποία άδειαζε τον Όλσεν, με τις πράξεις που προηγήθηκαν νωρίτερα να δείχνουν έτσι και αλλιώς τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του. Σε κάθε περίπτωση ο Τούντορ μετέφερε την πίεση απόκτησης τερματοφύλακα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, κάνοντας την να υστερεί διαπραγματευτικά, κάτι που φάνηκε στην υπόθεση Βελλίδη, ενώ ταυτόχρονα έπαιξε με τη… φωτιά, κινδυνεύοντας να χάσει ολοκληρωτικά έναν ποδοσφαιριστή του. Ο Όλσεν στην Ξάνθη λειτούργησε 100% ως επαγγελματίας, αδιαφόρησε για όσα είχαν συμβεί και προσπάθησε να δώσει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Το κατά πόσο θα μπορέσει να αλλάξει το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του είναι μία μεγάλη υποθετική κουβέντα, σε ένα ερώτημα που θα ήταν καλύτερα να μη βιαστούμε να το απαντήσουμε. Στον Τούντορ, πάντως, έδωσε στα Πηγάδια μία αποστομωτική απάντηση, αναδεικνύοντας τη λάθος διαχείριση του Κροάτη στο δικό του θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ