ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το σχόλιο της ημέρας
Ξαφνικά τα μεταγραφικά πήραν φωτιά, με τον ΠΑΟΚ να ανακοινώνει σήμερα και τον Ζέλικο Μπρίκτς και πλέον περιμένει τον Χοσέ Κάνιας να μείνει ελεύθερος από την Εσπανιόλ.
Ξεκίνησε η κουβέντα για το αν είναι καλή μεταγραφή του Μπρικτς ή όχι . Έχω επιχειρηματολογία και για τα δύο.
Από την έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε πως είναι ένας παίκτης με εκπληκτικά στοιχεία αλλά ψυχολογίας. Για να το κάνω τάλιρα, αν στηριχτεί από το κλαμπ και τον κόσμο, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να παίξει σύμφωνα με τα στοιχεία του. Απλά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.
Από αυτά που μάθαμε για το τι συνέβη πέρυσι, ο Μπρικτς ξεκίνησε κάκιστα τη σεζόν και στις 31 Αυγούστου η Κάρπι ανακοίνωσε άλλον τερματοφύλακα. Κάπου εκεί ο Σέρβος καθάρισε.
Από την άλλη, είναι ο πρώτος τερματοφύλακας της ιστορίας του ΠΑΟΚ με 86 αγώνες στο Καμπιονάτο. Για εμένα το Καμπιονάτο είναι ο απόλυτος ανταγωνισμός στη θέση αυτή. Δεν θα δεις ποτέ κακό τερματοφύλακα να παίζει. Εκεί οι ομάδες ξεκινάνε όντως από την θέση αυτή, ενώ έχουν και εκπληκτική σχολή.
Η χρονιά του πέρυσι ήταν κακή. Δηλαδή όταν πήραμε τον Γκαρσία ήταν καλή; Τον Κοντρέρας; Τον Σορλέν; Τον Μουσλίμοβιτς;
Στο ποδόσφαιρο η μαγκιά ενός οργανισμού είναι να απορροφήσει το κάθε στέλεχος με τον σωστό τρόπο. Η Κάρπι δεν το έκανε, η Ουντινέζε το έκανε εν μέρει. Ας ελπίσουμε πως ο ΠΑΟΚ θα το κάνει καλύτερα.
Για τον Κάνιας είναι σαφές πως πρόκειται για έναν κλασικό αμυντικό μέσο. Αυτό που ξέρει να κάνει καλά, είναι να πιέζει, να κλέβει, να έχει καλές περιστροφές και να βγάζει σωστή πρώτη πάσα. Η ηλικία του είναι καλή, ενώ πέρυσι είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που ελπίζω να τον ξεπέρασε ολοκληρωτικά.
Σε καλή ηλικία και αυτός, με παραστάσεις. Η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι, προτάθηκε ως ελεύθερος και θα πρέπει να μείνει. Ο μάνατζέρ του μας είπε πως το δουλεύει αλλά δεν ξέρει το πότε χρονικά θα είναι έτοιμος να λήξει το θέμα. Άρα περιμένουμε ελπίζοντας…
Στα της Γαλλίας, είδαμε σήμερα για πρώτη φορά σε ασκήσεις με τη μπάλα τον Τζάλμα Κάμπος. Μιλάμε για πουλέν τεράστιο. Υπήρξαν στιγμές που τους περνούσε όλους σαν …αχλάδια. Απίστευτα προσόντα. Ελπίζουμε να τον δούμε και στο φιλικό του Σαββάτου.
Από εκεί και πέρα, αυτοί που καλούνται να διαχειριστούν μία σύνθετη κατάσταση, είναι οι Γλύκος και Βελλίδης. Παιδιά που παλεύουν για την θέση και βλέπουν πως ο ΠΑΟΚ επέλεξε έναν ακόμη τερματοφύλακα που πιθανότατα θα προορίζεται για νούμερο ένα.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Απάντησε στον Καραπαπά ο Κουβεντίδης! (vid)
Πήρε θέση ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Νωρίτερα στη μέρα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, διαμαρτυρήθηκε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τον Ισπανό elite διαιτητή που ορίστηκε στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Από πλευράς Δικεφάλου, η απάντηση ήρθε μέσα από τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας, Γιώργο Κουβεντίδη, ο οποίος αναρωτιέται αν η «αδικίες» εις βάρος του Ολυμπιακού, ήταν το γεγονός πως δεν αποβλήθηκε ο Ρέτσος.
Δείτε το εν λόγω βίντεο:
[video width="720" height="1280" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2026/11/d619f7a9-5e3d-488c-937c-ef7a4851d7fd.mp4"][/video]
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η έκπληξη του ΠΑΟΚ στον Λίσι! (vid)
Γιόρτασε τα γενέθλια του προπονητή του ο Δικέφαλος του Βορρά
Ο Αλέσιο Λίσι γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του, με τον Ιταλό τεχνικό να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της ημέρας στον ΠΑΟΚ.
Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» επιφύλασσαν μια έκπληξη στον προπονητή τους, τον οποίο περίμενε μια τούρτα στην προπόνηση της ομάδας, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
[video width="720" height="1280" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2026/11/SnapInsta.to_AQMzY3HfAAK_vbKDB-K1Jz3496gwi9v6rhSP29Dsljnaqlg_1gBv0cQOAFbMpZvVgAcy6AmM0Bzl-Mcy3lI2kZ7htGue2GltOkkB68.mp4"][/video]
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άνετος κι ωραίος συνεχίζει στο UEFA Youth League!
Ο ΠΑΟΚ Κ19 προκρίθηκε με δυο νίκες επί της Ζρίνσκι και περιμένει… Χόφενχαϊμ
Εμφατική πρόκριση του ΠΑΟΚ στο UEFA Youth League, με το σύνολο του Ομάρ Ελ Καντουρί να προκρίνεται στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, επικρατώντας δυο φορές σε ισάριθμα παιχνίδια επί της Ζρίνσκι Μόσταρ.
Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 3-0 των Βόσνιων (6' Μπέρδος, 52' Αρετής, 81' Ματέρα) και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Εκεί, ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χόφενχαϊμ - Μπρέρα Στρούμιτσα. Οι Γερμανοί είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 3-0. Ο επαναληπτικός είναι σήμερα στις 19:00.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Χαλδέζος πραγματοποίησε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και σέντραρε στην περιοχή, με τον Σούβλατζη να μην προλαβαίνει τον Μπόγκνταν, αλλά τον Μπέρδο να εκμεταλλεύεται την ασταθή απομάκρυνση του τερματοφύλακα της Ζρίνσκι και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.
Οι παίκτες του Ελ Καντουρί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Στο 14' ο Σούβλατζης αστόχησε για λίγο έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, ενώ στο 19' ο Μπόγκνταν πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε προσπάθεια του Αρετή. Ο τερματοφύλακας των Βόσνιων είχε απάντηση και στο σουτ του Χαλδέζου στο 27', όπως και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοσίδη στο 32'.
Η Ζρίνσκι προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση προς το τέλος του ημιχρόνου, κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα. Στο 41' ο Κάνιος έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, έπειτα από εντυπωσιακή κούρσα και δυνατό σουτ, με τον Μπόγκνταν να επεμβαίνει ξανά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπελερής μπλόκαρε την προσπάθεια του Ροντρίγκες μέσα από τη μικρή περιοχή, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ (1-0) και με σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Ζρίνσκι Μόσταρ, μετατρέποντας το προβάδισμα του πρώτου μέρους σε μία ακόμη πιο άνετη επικράτηση. Μετά το 1-0 του Μπέρδου στο 6ο λεπτό, οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν ακόμη δύο γκολ, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0 και το συνολικό αποτέλεσμα των δύο αγώνων στο 6-1.
Το σύνολο του Ομάρ Ελ Καντουρί μπήκε δυνατά και στην επανάληψη, με τον Αρετή να διπλασιάζει τα τέρματα του Δικεφάλου στο 52ο λεπτό. Ο Μπέρδος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο νεαρός επιθετικός κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μπόγκνταν για το 2-0.
Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ταχύτητα, δημιουργώντας διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 57' ο Μπόγκνταν απέκρουσε το σουτ του Κυριαζίδη, ενώ ο Σούβλατζης αστόχησε στη συνέχεια της ίδιας φάσης. Στο 66' και στο 74' ο Κώστογλου, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Κ19, απείλησε δύο φορές, με τον τερματοφύλακα της Ζρίνσκι να αποτρέπει ένα ακόμη γκολ.
Η υπεροχή του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς ξανά στο 80ό λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα, ο Χαλδέζος έγινε εκ νέου αποδέκτης της μπάλας και σέντραρε στην περιοχή, όπου ο Ματέρα με δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
Το τελευταίο δεκάλεπτο έμελλε να έχει εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Δικέφαλο να παίρνει μια εμφατική πρόκριση, ωστόσο στο φινάλε η Ζρίνσκι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της για να σκοράρει σήμερα. Συγκεκριμένα, οι Βόσνιοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Αράποβιτς να το εκτελεί άσχημα και να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.
Το 3-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει μια εμφατική πρόκριση, με συνολικό σκορ 6-1!
ΠΑΟΚ (Ομάρ Ελ Καντουρί): Μπελερής, Ψυρούκης, Κοσίδης (64' Μίσχος), Αυγητίδης, Κυριαζίδης, Γκιόκα (58' Παπαδόπουλος), Κάνιος, Χαλδέζος, Αρετής (77' Φλώρος), Μπέρδος (58' Κώστογλου), Σούβλατζης (77' Ματέρα).
Ζρίνσκι Μόσταρ (Ντάλιμπορ Τσβιτάνοβιτς): Μπόγκνταν, Κνέζεβιτς (87' Τσόσιτς), Αντούνοβιτς, Αλπέζα, Τζούριτς, Ροντρίγκες (87' Κάρατσιτς), Βούγιοβιτς, Πομπλέτε (60' Γιόλιτς), Χρνγιτς (79' Κόλακ), Σούνιτς (79' Μίλετιτς), Αράποβιτς.




