Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες

Άλλη μια γεμάτη μέρα ξημερώνει αύριο για τον ΠΑΟΚ. Γεμάτη αγωνιστικά, αφού στις 17.00 η ομάδα του Μαρκόπουλου υποδέχεται την Καντού για το Eurocup και στις 19.30 αυτή του Αναστασιάδη, δίνει ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, στην Καλλονή.

Editorial

Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες

Ας τα πιάσουμε ένα-ένα. Και ας ξεκινήσουμε από αυτό με τη μεγαλύτερη σημασία, που είναι ο αγώνας της ποδοσφαιρικής ομάδας. Εδώ και ένα μήνα, ο ΠΑΟΚ, βγάζει στο γήπεδο όλα τα προβλήματα που έχει το ρόστερ του. Προβλήματα που όλο τον προηγούμενο καιρό, ήταν γνωστά, αλλά τα θετικά αποτελέσματα τα «κουκούλωναν». Αλλωστε, ίσως καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο, να μην εξαρτάται τόσο πολύ από τα αποτελέσματα, όσο ο ΠΑΟΚ.

Τώρα που η μπάλα, πηγαίνει δοκάρι και έξω (πολλές φορές τον τελευταίο μήνα δε φτάνει καν στο δοκάρι…) το ξεφωνητό πάει σύννεφο. Αλλοι για τον προπονητή, άλλοι για τον τεχνικό διευθυντή, άλλοι για τον παίκτη, άλλοι για τον μεγαλομέτοχο… Γνωστό το σκηνικό όταν ο ΠΑΟΚ δεν νικάει. Τίποτα το καινούργιο, τίποτα το πρωτότυπο.

Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το αυριανό παιχνίδι στην Καλλονή, είναι κομβικό. Μια Καλλονή που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ (εκτός από το ματς με τον Ολυμπιακό φυσικά) και φέτος έχει έδρα, σε αντίθεση με πέρσι που έπαιζε στο πάντα άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, ενίοτε και στη Νέα Σμύρνη.

Κάποιοι περιμένουν από τον ΠΑΟΚ να αντιδράσει επιτέλους και να θυμίσει, όσο μπορεί, την ομάδα που βλέπαμε περίπου πριν ένα μήνα. Αν μπορεί να το κάνει θα το ξέρουμε αύριο, γύρω στις 21.30. Όλα όσα γίνονται στο αγωνιστικό τμήμα τον τελευταίο καιρό πάντως, δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία.

Σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα οπουδήποτε ταξιδεύει στην Ελλάδα, δέχεται την αποθέωση. Στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στην Μυτιλήνη σήμερα. Αυτοί που είναι μακριά, «δηλητηριάζονται» λιγότερο και μάλλον έχουν μεγαλύτερη «δίψα» για αυτή την ομάδα. Το αποδεικνύουν συχνά-πυκνά, το απέδειξαν και σήμερα αυτοί που πήγαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Χρονικά, προηγείται το ματς της μπασκετικής ομάδας με την Καντού. Νίκες όπως αυτή με την ΑΕΚ, ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση μιας ομάδας, μια αυτοπεποίθηση όμως που έτσι και αλλιώς είναι σε υψηλά επίπεδα σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Πόσοι μπορούν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό με 17 πόντους διαφορά, άλλωστε;

Το παιχνίδι με την Καντού, είναι άλλη μια δύσκολη αναμέτρηση, με τους Ιταλούς να έχουν κερδίσει την Χίμκι στην πρώτη αγωνιστική και παρότι στο πρωτάθλημα τους δεν τα πηγαίνουν καλά, είναι ένα καλό σύνολο, με μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ και με ποιοτικό ρόστερ. Αλλά ο φετινός ΠΑΟΚ, έχει αποδείξει ότι δε φοβάται κανέναν και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε.

Στα άλλα θέματα της ημέρας, η ΠΑΕ εξέφρασε επίσημα τη στάση της για το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ. Μάλιστα απείλησε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, με άλλα πρόσωπα. Η τακτική του «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» με την αλλαγή από τον Σαρρή στον Γκιρτζίκη, δε λέει απολύτως τίποτα, αν δεν αλλάξει και η τακτική αυτή της ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τις προτάσεις του εδώ και καιρό, αντιδρά και με ανακοινώσεις πλέον, αλλά αυτοί στην ΕΠΟ, έχουν δείξει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και κανέναν. Ασχετα αν τους έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ελλάδα πλέον…

Στα μεταγραφικά, επανέρχεται στο προσκήνιο το όνομα του Μπεν της Βέροιας. Ένα όνομα που εδώ και καιρό ακούγεται ως φημολογία και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια περίπτωση για την οποία δίνεται η εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ, όποτε θέλει τον παίρνει. Η ίδια εντύπωση δινόταν και για τον Ουσέρο πριν λίγες μέρες, αλλά δε φαίνεται να προχωράει. Οπότε και για τον Μπεν, ας κάνουμε υπομονή…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην αφετηρία για Τούμπα με ένα πρόβλημα

Ξεκίνησε την προετοιμασία της και η ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έπιασε δουλειά για τη μάχη των Δικεφάλων το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, καθώς όσοι έπαιξαν με το τριφύλλι έκαναν αποφόρτιση και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Μοναδικός απών ο Αρόλντ Μουκουντί που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα, ο οποίος είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έπιασε δουλειά για ΑΕΚ

Αφήνει πίσω του το ματς με την Λαμία ο ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αφήνοντας πίσω του την γκέλα που τον πληγώνει βαθμολογικά κόντρα στη Λαμία, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία για του για το κομβικό εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής στις 19:30 στην Τούμπα.

Οι παίκτες που βρέθηκαν στην αρχική 11αδα κόντρα στη Λαμία, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γήπεδο, την πισίνα και το γυμναστήριο.

Οι υπόλοιποι δούλεψαν στο γήπεδο στο τακτικό κομμάτι, ενώ διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

Την Παρασκευή (26.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ