Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμείς δεν φύγαμε ποτέ…

Ξεκινώντας τις μοναδικές ολιγοήμερες διακοπές που μπορούμε να κάνουμε και αφού το μυαλό κάνει μία πρώτη προσπάθεια να… ξεκουραστεί, θα επιχειρήσουμε μία ανάλυση του τι ζήσαμε και τι είδαμε αυτό το καλοκαίρι, καταλήγοντας σε ένα συμπέρασμα.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Η αγωνιστική περίοδος 2014-2015 ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου, όταν οριστικοποιήθηκε η κλοπή των προκριματικών του Τσάμπιονς ληγκ από άλλη μία τηλεκατευθυνόμενη απόφαση μίας επιτροπής της ΕΠΟ, τα καμώματα της οποίας τα θαυμάσαμε και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν μετέπειτα!

Ο Ιβάν Σαββίδης για πολλούς και διάφορους λόγους αποφάσισε να κάνει… οικονομία! Είναι δικαίωμά του! Όλοι μας μπορούμε να σκεφτούμε-να υποθέσουμε και έναν και δύο και τρεις και πέντε λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Είτε ήταν απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των προηγούμενων δαπανηρών περιόδων, είτε αποφάσισε να κλείσει την κάνουλα προς το Ελληνικό ποδόσφαιρο μια και αυτό δεν αξίζει μεγάλη επένδυση, είτε οτιδήποτε άλλο (πολλά μπορεί να βάλει το μυαλό για την πολιτική, για τα χρέη που εκκρεμούν, για σημαντικές δουλειές που δεν πήρε ώστε να βγάλει κέρδη που θα επενδύονταν στον ΠΑΟΚ…)  πήρε μία σεβαστή απόφαση. Καλό θα έκανε, αν την εξηγούσε (έστω σε ένα βαθμό) σε όλους, έτσι ώστε πολλοί (που δεν κατάλαβαν από νωρίς) να μην κάνουν μεγάλα όνειρα και να μην προσγειώνονται απότομα, άκρως απογοητευμένοι από τις μεταγραφές που… δεν γίνονται.  

Ήταν και είναι δικαίωμα του μεγαλομετόχου να ψάξει έναν άλλο δρόμο για να δημιουργήσει μία καλή ποδοσφαιρική ομάδα, κάτι στο οποίο απέτυχε παταγωδώς τα περασμένα χρόνια!

Εκεί επάνω, αποφάσισε ότι κατάλληλος να αναλάβει αυτό το εγχείρημα, την συγκεκριμένη στιγμή, ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης!

Μετά τις 18 Μαΐου όπου αποχωρεί και ο Τσιστιακόφ, φαίνεται ότι έχει παρθεί η απόφαση για ριζική ανανέωση, ενώ οι κινήσεις για την δημιουργία της νέας ομάδας (με πρώτη την υπογραφή συμβολαίου του προπονητή) καθυστερούν σε απίστευτο βαθμό.

Αλλά, αξίζει σήμερα να μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό και να μην επεκταθούμε στην ΠΑΕ, για να μην μπερδευτούμε ακόμη περισσότερο. ..

Αναστασιάδης και Βρύζας πήραν κάποιες αποφάσεις για τη νέα ομάδα, οι οποίες αποκαλύφθηκαν μετά από ένα διάστημα. Η δημιουργία της νέας ομάδας στηρίχθηκε σε κάποιες βασικές αρχές: (Μπορεί και να μην συμφωνούσαν σε όλα, αλλά το αποτέλεσμα έδειξε ότι):

1) Δεν μένει ο περσινός κορμός της ομάδας, δεν μένουν παίκτες που βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία και έχουν μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. 

2) Θα δοθεί μεγάλη εμπιστοσύνη και ευκαιρίες σε πιο πολλούς από τους μικρούς των ακαδημιών που έρχονταν είτε από την κ20, είτε από δανεισμό. 

                

3) Δεν θα αποκτηθεί δανεικός παίκτης.

4) Θα πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας

5) Θα πέσει κατά πολύ το μπάτζετ

6) Θα γίνουν λίγες μεταγραφές σε σχέση με όσους έφυγαν

7) Φεύγουν όσοι θέλουν να φύγουν και δεν πιστεύουν στην ομάδα και στη νέα της προσπάθεια

8) Θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρχει ισορροπία στα συμβόλαια των παικτών

9) Θα γίνει προσπάθεια ώστε φέτος ο ΠΑΟΚ να βάλει βάσεις και να αποκτήσει κορμό παικτών και για τα επόμενα χρόνια, ώστε και τον χειμώνα (όχι όπως πέρυσι και πρόπερσι όπου η ομάδα ξόδευε περισσότερα τον χειμώνα από ότι το καλοκαίρι) και το επόμενο καλοκαίρι, να μην χρειάζονται πολλές μεταγραφές. 

10) Θα πέσουν κατά πολύ οι τόνοι και θα σταματήσουν τα μεγάλα λόγια

11) Θα γίνει μεγάλη σε διάρκεια προετοιμασία, με δυνατά φιλικά παιχνίδια και χωρίς άλλες βιασύνες.

Αυτά όλα έγινε προσπάθεια να τηρηθούν και σε σημαντικό βαθμό τηρήθηκαν! Αν αυτό ήταν το πλάνο των υπευθύνων (ΑΝ ήταν αυτό σε ένα ποσοστό, ή εξ’ ολοκλήρου) κάνουμε μία πρώτη προσπάθεια να το επικοινωνήσουμε τώρα – κατόπιν εορτής- έστω και αυτή την περίοδο που οι πράξεις αντικατάστησαν τα λόγια και όλοι θα έπρεπε ήδη να είχαν καταλάβει τι γίνεται στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2014, ώστε να μην ταλαιπωρούν το μυαλό τους με μάταιες σκέψεις.

Στην βασική ερώτηση: «Γιατί έπρεπε να γίνουν όλα αυτά τώρα και ο ΠΑΟΚ δεν ακολούθησε έναν άλλο δρόμο…» κάποτε θα πάρουμε απάντηση.

Στην ερώτηση… «γιατί κάποια πράγματα δεν γίνονται πιο γρήγορα και πιο οργανωμένα» δεν θα μας απαντήσει κανείς. Τι να κάνουμε;

Μετά από όλα αυτά είδαμε: Μία προετοιμασία που εξελίχθηκε σε σημαντικό ποσοστό σε camp δοκιμής νεαρών παικτών, μια και αυτοί θα αποτελούσαν σε ένα βαθμό το ρόστερ, αλλά δεν θα ήταν ΜΟΝΟ αυτοί ο νέος ΠΑΟΚ! Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τις βάσεις που έπρεπε να βάλει η ομάδα ειδικά σε φυσική κατάσταση, αλλά και όσα ήθελε να περάσει ο Άγγελος Αναστασιάδης στους παίκτες του για τον σύλλογο και τις αρχές του, για την φιλοσοφία της ομάδας, το βασικό σκεπτικό του παιχνιδιού και τη νοοτροπία που πρέπει να διακατέχει όποιον αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ! (Αυτό θεωρεί εκείνος το πιο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας. Την μεσημεριανή προπόνηση όπως έλεγε, εκεί όπου τους μιλούσε για όλα αυτά).

Στο γήπεδο και στα φιλικά, ο ΠΑΟΚ έβγαλε την απολύτως φυσιολογική εικόνα μίας εντελώς νέας ομάδας, χωρίς μεγάλη ποιότητα, που στηρίζονταν σε πιτσιρικάδες !  Όσοι δεν κατάλαβαν τι γίνεται, που πάει ο ΠΑΟΚ, ποια θα είναι η νέα ομάδα, τι θέλει να ετοιμάσει, πότε θα φανεί δείγμα δουλειάς, τους έπιασε απογοήτευση! «Αυτός ο ΠΑΟΚ που δεν κερδίζει την Ζβόλε και την Καμπούρ, δεν πάει πουθενά…» λέγονταν και ξαναγράφονταν. Κι’ όμως ήταν τόσο απλή η απάντηση: Εκείνος δεν ήταν ο ΠΑΟΚ του 2014-2015, αλλά, η αρχή μίας προσπάθειας.

Πρόκειται για τα γνωστά βιαστικά συμπεράσματα, που συνήθως τα βιώνουμε από την πλευρά του ενθουσιασμού και φέτος τα εισπράξαμε από την απογοήτευση.

Κανείς δεν μπορούσε και δεν μπορεί να είναι πολύ αισιόδοξος ή σίγουρος για το τι θα δει από τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα. Κανείς δεν μπορεί να υπογράψει για την επιτυχία. Αλλά από την άλλη…

Ποιος ΣΗΜΕΡΑ στα μέσα Αυγούστου μπορεί και να βάλει στοίχημα για την αποτυχία; Ας βγει ΕΝΑΣ σήμερα και αν υπογράψει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ θα αποτύχει! Έχουμε γεμίσει… τζάμπα μάγκες! Έχουμε γεμίσει… «εγώ σας τα έλεγα…». Ας βγει ένας σήμερα και να βάλει 10.000 ευρώ στοίχημα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει ομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει το κύπελλο, ο ΠΑΟΚ δεν θα βγει στο Τσάμπιονς Ληγκ…  

Στο ποδόσφαιρο –όπως και σε όλους τους τομείς- όταν ξεκινάει η προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας, δεν υπάρχει περίπτωση η αρχή να είναι από το 7 το 8 και το 9. Δεν μπορείς να φθάσεις απευθείας εκεί, αν δεν περάσεις από το 1 το 2 το 3 και το 4.

(«Γιατί ο ΠΑΟΚ μετά από δύο χρόνια Σαββίδη είναι στο 1;» έρχεται η ερώτηση… Και τι να κάνουμε, να γυρίσουμε το χρόνο πίσω; Αυτός είναι και όλοι αξίζει να κάνουν μία καλοπροαίρετη προσπάθεια να τον βοηθήσουν)

Η αρχή λοιπόν σε κάθε σχέδιο γίνεται από το 1, το 2 και… θέλει κόπο, σχέδιο, υπομονή και επιμονή για να φθάσεις προς τα τελευταία νούμερα. 

Αν θα πετύχεις ή όχι κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν κάνεις προσπάθεια να ξεκινήσεις από το 7, θα αποτύχεις. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν προσπαθήσεις  να ξεκινήσεις από το 1 ή το 2 και πας να φθάσεις το 9 χωρίς να περάσεις από το 5 το 6 το 7 και το 8, τότε θα γκρεμοτσακιστείς.

Το μεγάλο θέμα του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ είναι φυσικά οι μεταγραφές… Δεν θα ασχοληθούμε με όσους ακόμη περιμένουν τον… κάθε Στοχ, το κάθε Νάτχο και τον κάθε Βιερίνια, ή Κουαρέσμα. Αν και είναι χάσιμο χρόνου  η επιστροφή στις 18-19 Μαϊου δείτε εδώ (http://www.paok24.com/archive/newsitem.asp?/newsitem.asp&s=12&id=41715) για να τα θυμηθείτε. (Και τότε κι’ άλλες 100 φορές τονίσαμε ότι όλα αυτά έπρεπε να επικοινωνηθούν με κάποιο τρόπο, αλλά…)

Αυτή την στιγμή πάντως θεωρούμε ότι η ανάλυση για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης, είναι ΠΙΟ ανόητη και ΠΙΟ  άσκοπη, από την ανάλυση ότι… ο Έλληνας υποφέρει, πεινάει, δεν έχει λεφτά, δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους του. Χρειάζεται καθημερινή ανάλυση αυτό; Υπάρχει κανείς λογικός που μπορεί να το αμφισβητήσει; Ούτε ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να αμφισβητήσει τα… του ΠΑΟΚ, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς τα… της Ελλάδας.  

Προφανώς εμείς δεν είμαστε εδώ για να λέμε και να γράφουμε κάθε μέρα τα προφανή…

Το θέμα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει ακόμη τις απαραίτητες μεταγραφές για να κλείσει τα κενά του. Όχι για να αναπληρώσει την ποιότητα που έχασε, γιατί αυτό δεν γίνεται. Δεν γίνεται γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να αναπληρώσεις ποιοτικά μία ομάδα 13-14 εκατομμυρίων, με έξι εκατομμύρια ευρώ! (Δεν αποκλείεται βέβαια σε καμία περίπτωση, η ομάδα των 6 εκατομμύριων να πετύχει περισσότερα και να είναι πιο… ομάδα, από την περασμένη. Όχι όμως από τον Αύγουστο!)

Απ’ ότι φαίνεται πολλές μεταγραφές δεν έγιναν για συγκεκριμένους λόγους:

1)  Γιατί έπεσε πάρα πολύ το μπάτζετ και δυσκόλεψε η επιλογή καλών παικτών που ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ. Γιατί ο ΠΑΟΚ ψάχνει σήμερα την ποιότητα με λίγα λεφτά…  

2) Γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να κάνει πολλές μεταγραφές

3) Γιατί δεν υπάρχει και πάλι καλή επαφή Θεσσαλονίκης-Ροστόφ

4) Γιατί αυτή την φορά δεν υπάρχει καλή συνεννόηση και κοινή γραμμή ούτε εντός Θεσσαλονίκης

5) Γιατί υπάρχει μεγάλος φόβος (ευθυνοφοβία) να μην γίνει η λάθος επιλογή, αφού εδώ πάντα ψάχνουμε με μανία να βρούμε και να πυροβολήσουμε… «αυτόν που  φταίει».

Τέλος πάντων, δεν μπορεί να είναι ανόητοι και να μην πάρουν στόπερ! Δεν γίνεται να το βλέπουν, να το ξέρουν, να το λένε και τελικά να μην πάρουν έστω έναν πιο ποιοτικό μεσοεπιθετικό…

Αλλά εμείς σήμερα προτιμούμε να επικεντρώσουμε σε ένα άλλο, ακόμη πιο απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τις μεταγραφές.

Γιατί με αυτά και με αυτά είναι φανερό ότι ο κόσμος βγάζει αρνητική διάθεση. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι μία πλειοψηφία αδιαφόρησε για την ομάδα και την προσπάθεια που κάνει. Τα διαρκείας «πάγωσαν». Πολλοί έχουν δικαιολογία, αφού ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ δεν τους εξήγησε τι προσπαθεί να κάνει η ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

Επιστρέφοντας στο στοίχημα για το αν θα πετύχει ή όχι ο ΠΑΟΚ φέτος, εγώ θα στοιχημάτιζα ότι αν παραμείνει αυτό το αρνητικό ή απαξιωτικό κλίμα, αν η αδιαφορία για την ομάδα και το γήπεδο αυξήσει τα ποσοστά της, τότε ΝΑΙ, ο ΠΑΟΚ θα αποτύχει 100%. Είναι το μόνο σίγουρο.

Εδώ επάνω κλείνουμε με ότι συνέβη αυτό το τελευταίο διήμερο, Παρασκευή-Σάββατο στη Νιόν και στο Λονδίνο! Γιατί… μπορεί αυτό το διήμερο να αποβεί μοιραίο και καθοριστικό από… την καλή πλευρά.

Το γράψαμε πολλές φορές ότι αυτή η κλήρωση για τα πλέι όφ θα ήταν καθοριστική και χρειάζονταν τύχη. Ο ΠΑΟΚ την βρήκε την τύχη (παρά την τεράστια μιζέρια και την γκρίνια που τον περικυκλώνει) και κληρώθηκε με μία αδύναμη και βατή ομάδα.  Ακόμη και αυτός ο νέος ΠΑΟΚ των 40 ημερών ακόμη και αυτός ο νέος βασικός κορμός των 15 ημερών, έχει την ευκαιρία να κάνει δύο νίκες με την Ζίμπρου. 

Αλλά μετά την Παρασκευή, ήρθε και ένα πολύ-πολύ χρήσιμο Σάββατο. Αυτός ο αγώνας με την ΚΠΡ μπορεί να αποβεί ένας από τους σημαντικότερους. Γιατί;

Γιατί τονώθηκε λίγο το θετικό κλίμα μέσα και έξω από την ομάδα. Γιατί αυτοί που παίζουν πείστηκαν λίγο παραπάνω γι’ αυτό που κάνουν. Γιατί όλοι οι άλλοι απέξω κατάλαβαν επιτέλους ότι μέχρι τώρα κόντρα σε Ζβόλε, Καμπούρ κτλ δεν έβλεπαν τον κανονικό ΠΑΟΚ του 2014-2015! Κατάλαβαν  ότι γίνεται δουλειά, ότι μπαίνουν κάποιες βάσεις, ότι παρουσιάζει μία νέα αρκετά αθλητική ομάδα (ίσως η πιο αθλητική των τελευταίων ετών) ένας ΠΑΟΚ με αρχές στο παιχνίδι του (έστω κι’ αν του λείπει η ποιότητα)  και τέλος πάντων, πέντε άτομα, δέκα, εκατό, χίλια, πέντε χιλιάδες, αντιλήφθηκαν ότι αξίζει λίγης παραπάνω προσοχής η ομάδα τους.

Σαφώς και δεν παραπλανούμαστε από τον αγώνα στο Λονδίνο. Σαφώς και ήταν ένα απλό φιλικό, με κάτι γιαπιά -που λέει και ο Αναστασιάδης- οι οποίοι βέβαια σε πέντε μέρες παίζουν στην Πρέμιερ Ληγκ!

Φυσικά και την Πέμπτη μπορεί ο ΠΑΟΚ να «φάει» τέσσερα από την Ίντερ! Φυσικά και θέλει μεταγραφές ο ΠΑΟΚ για να κάνουμε και το χατίρι όσων ψάχνουν τα αυτονόητα. Φυσικά και είναι πολύ-πολύ νωρίς. Είναι 100% βέβαιο ότι φέτος θα έρθουν αρκετές σφαλιάρες.

Από την άλλη όμως δεν αξίζει να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ του Κλάους; Του δικού του δημιουργήματος;  Του Κουλούρη σας… Του Σαββίδη σας… Του Κωνσταντινίδη και όλων των άλλων που εσείς ζητούσατε όλα τα χρόνια να παίζουν στον ΠΑΟΚ;

«Έπρεπε να γίνουν μεταγραφές για να στηριχθούν…», έρχεται η απάντηση…

Κι’ αν δεν γίνουν δηλαδή, αυτά τα παιδιά τι φταίνε να παίζουν μόνα τους; 

Επειδή και πάλι μας ξέχασαν και δεν μας είπαν τίποτα; Επειδή δεν βάζει λεφτά; Επειδή δεν θα πάρει πρωτάθλημα; Επειδή δεν θα κάνει πάλι δέκα μεταγραφές; 

Γιατί να χάσουμε το ενδιαφέρον μας για τον ΠΑΟΚ;

Προφανώς η στήριξη και η παρουσία στο γήπεδο δεν επιβάλλεται από κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να πείσει με τα λόγια… Γι’ αυτό λέμε ότι γεγονότα όπως η πιθανή πρόκριση στους ομίλους, αλλά και εμφανίσεις όπως αυτή με την ΚΠΡ, θα αλλάξουν λίγο το κλίμα. Εξάλλου… κάθε αρχή και δύσκολη.  

Όλα αυτά δεν παραγράφουν όσα έχω γράψει για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολο έργο, ότι ξεκίνησε τον Ιούλιο πιο πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Αστέρα που είχαν ίδιο κορμό και προπονητή με πέρυσι, ότι αν δεν έρθει τώρα η σφαλιάρα από την Ευρώπη, θα έρθει αργότερα στο… Πέμπτη-Κυριακή του πρωταθλήματος. Όλα αυτά ισχύουν, είναι αυτονόητα και θα γίνουν…

Εκεί επάνω όμως η μαγκιά και το σωστό όλων εντός ΠΑΟΚ, θα είναι να επιμείνουν στο πλάνο τους. Να μην αλλάξουν, να μην λυγίσουν και να μην γυρίσουν στην κακή συνήθεια των αλλαγών πορείας και των ακριβών-ανόητων χειμερινών μεταγραφών.

Ο Παναθηναϊκός τι έκανε πέρυσι και πέτυχε; Δεν είναι ντροπή να το θυμόμαστε.  Τα ίδια έκανε και εμείς τα γράφαμε ως παράδειγμα προς μίμηση στο τέλος… Αλλά είχε και καλό κλίμα γύρω από την ομάδα!

Και κακά τα ψέματα: Εγώ θα γράψω (έστω κι’ αν κανείς δεν τολμάει να πει τίποτα) ότι οι στόχοι του ΠΑΟΚ φέτος είναι ανάλογοι :

1) Να δημιουργήσει καλή-οργανωμένη-σταθερή ομάδα-με νοοτροπία νικητή, που θα ξέρουμε όλοι τι θα παίξει σε κάθε εντός και εκτός έδρας παιχνίδι, ομάδα που θα βάλει καλές βάσεις ώστε να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια για να μην ξεκινάει κάθε καλοκαίρι από το μηδέν!  

2) Η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς ληγκ

3) Η κατάκτηση του κυπέλλου

4) Η ανάδειξη και η καθιέρωση ακόμη δύο ή τριών νεαρών παικτών.  

5) Η παρουσία  στους 32 του EuropaLeague

Και πάνω απ’ όλα ή μαζί με κάθε ένα από τα παραπάνω, η όσο το δυνατό πιο γρήγορη επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο…

Όσο χρειάζεται λοιπόν η κριτική (πάντα καλοπροαίρετη και με επιχειρήματα χωρίς εμπάθεια) για όποια λάθη και παραλείψεις γίνονται, άλλο τόσο χρειάζεται και λίγη στήριξη. Λίγη θετική ενέργεια… Γιατί ο ΠΑΟΚ χωρίς λάθη από τον Σαββίδη, χωρίς Βρύζα, με ή χωρίς  Αναστασιάδη, υπάρχει περίπτωση να πετύχει και να κάνει ομάδα, μπορεί όμως και να αποτύχει!

Το σίγουρο είναι ότι χωρίς στήριξη και χωρίς λίγη θετική αύρα απέξω, ΔΕΝ υπάρχει ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να κάνει το οτιδήποτε!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανός ρέφερι στην Τούμπα

Η επιλογή για το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα έγιναν γνωστοί οι ορισμοί για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (19:30) ορίστηκε ο Ρόμπερτ Σρέντερ.

Ο Γερμανός, από την 1η κατηγορία της UEFA, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νόρμπερτ Γκρουτζίνσκι και Πέτερσεν Νάιτζελ. Τέταρτος ορίστηκε ο Τσιάρας Παναγιώτης - Ραφαήλ, ενώ στο VAR θα είναι ο Τίμο Γκέραχ.

Φέτος, ο Σρέντερ έχει σφυρίξει σε 12 αγώνες στην Bundesliga, αλλά και στο Europa Conference League. Ο Γερμανός θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 1.5 μήνα στην Τούμπα, καθώς ήταν τέταρτος διαιτητής στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (5-1).

Αναλυτικά οι ορισμοί των πλέι οφ και των πλέι άουτ:

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Παπαπέτρου
Βόλος - Πανσερραϊκός: Ζαμπαλάς
Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαδόπουλος
Παναιτωλικός - Ατρόμητος: Φωτιάς
Ολυμπιακός - Λαμία: Διαμαντόπουλος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σρέντερ
Παναθηναϊκός - Άρης: Αγκάγεφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ και πλέι οφ: Τι δείχνει η τελευταία τριετία;

Η δεδομένη αδυναμία και το πρόβλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πως το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει μείνει από ενέργεια. Είναι ξεκάθαρο πως το μομέντουμ είναι κακό και υπάρχει μία δεδομένη αδυναμία πνευματικά.

Ο ΠΑΟΚ, για τρίτη διαδοχική χρονιά παρουσιάζει ένα άκρως προβληματικό πρόσωπο στα πλέι οφ και αυτό, φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα, όσο κι από την εικόνα του. Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να επιδείξει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

Γυρίζοντας λίγο πίσω και πέρυσι ο ΠΑΟΚ μπήκε με αξιώσεις στα πλέι οφ, ξεκίνησε την πορεία του με τον πιο ιδανικό τρόπο, με ένα διπλό στην έδρα του Άρη, ωστόσο, η συνέχεια ήταν καταστροφική, με τον τελικό απολογισμό να μην είναι καλός. 4 νίκες, 1 ισοπαλίες και 5 ήττες είχαν οι "ασπρόμαυροι", για να ακολουθήσει και ο χαμένος τελικός του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

ΠΑΟΚ - Άρης 3-2

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1

Στο "κάδρο" μπαίνει και η σεζόν 2021/22, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει στα πλέι οφ, κλείνοντας την παρουσία του σε αυτά με μόλις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την εκκίνηση να είναι τότε ιδανική, αλλά στη συνέχεια τα παιχνίδια εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με την ομάδα να "αδειάζει" σε όλα τα επίπεδα.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ