Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μήπως να τον πάρουν προπονητή εκεί…»

Τα ίδια και τα ίδια μετά από κάθε σημαντικό ή ασήμαντο θέμα στην Λίγκα. Αν το καλοσκεφτείτε πρόκειται για ένα αστείο σκηνικό. Με πρωταγωνιστές όσους συμμετέχουν εντός αίθουσας, αλλά και ένα κοινό (όλους εμάς) που βοηθούμε στην διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης κωμωδίας!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Μήπως να τον πάρουν προπονητή εκεί…»

Τι έκανε ο ΠΑΟΚ; Ποιον ακολούθησε; Τι ψήφισε; Μίλησε; Πριν από αυτούς ή μετά; Άκουσε; Φώναξε; Πόσες ψήφους πήρε; Γιατί έχασε; Αν κέρδισε, γιατί κέρδισε έχοντας την ίδια άποψη με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό; Αν είχε την ίδια στάση με τον Ολυμπιακό γιατί δεν ήταν με τον Παναθηναϊκό και… αν ψήφισε ότι και ο Παναθηναϊκός, γιατί ακολούθησε αυτούς και δεν βρήκε κάτι άλλο, να ψηφίσει για να είναι κόντρα και στο ΝΑΙ του Ολυμπιακού, αλλά και στο ΟΧΙ του Παναθηναϊκού: Να ψήφιζε δηλαδή το…. «ΙΣΩΣ» έτσι ώστε να μην κατηγορηθεί ότι πήγε με τον έναν ή με τον άλλον…

Και η πιο μεγάλη αηδία: «Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι;»

Ανέκδοτο πραγματικό… Εδώ και χρόνια! ΟΥΣΙΑ ΚΑΜΙΑ! Και όλα αυτά που; Μέσα στο –επισήμως- βρώμικο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Κατ’ αρχάς: Γιατί εμείς που μιλάμε και αναλύουμε τα του ΠΑΟΚ πρέπει να… μυξοκλαίμε για το ότι το ντέρμπι θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου και όχι στις 5 Οκτωβρίου ή στις 19 Οκτωβρίου; Καθαρά ποδοσφαιρικά γιατί πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες; Γιατί να γκρινιάζουμε προεξοφλώντας ότι τότε θα είναι χειρότερα απ’ ότι τώρα; Γιατί εμείς τα ΜΜΕ δημιουργούμε τέτοιο μίζερο κλίμα για το παιχνίδι;

«Ο ΠΑΟΚ ήταν τώρα στα φόρτε του (το είδαμε στην Γαλλία!) και ο Ολυμπιακός παραπατούσε. Όταν θα γίνει το ματς ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι καλά και ο Ολυμπιακός… μπορεί… ίσως…. ενδέχεται να πετάει…».

Ασυναρτησίες… Να ‘χαμε, να λέγαμε… Να γεμίζουμε σελίδες… (Για το συγκεκριμένο θέμα που είναι μόνο θεωρία και υποθέσεις…).

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάει πρώτος στο Καραϊσκάκη έχοντας κερδίσει νωρίτερα Ατρόμητο, Αστέρα, Παναθηναϊκό και λοιπούς… συγγενείς; Αυτό είναι το βασικό θέμα και όχι ότι… «αυτοί ήθελαν, αλλά εμείς όταν πήγαμε και εκείνοι μετά, αλλά πριν από αυτό και μετά που εμείς βγήκαμε εκείνοι ήταν εδώ και μετά έφυγαν…».

Πάμε παρακάτω…

«Γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε και αυτή την ψηφοφορία στην λίγκα;»

 Και όμως… Υπάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται και κάνουν αφ’ υψηλού  κριτική στον ΠΑΟΚ(!!) επειδή και σήμερα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 14-4! Πάτε καλά; Που ζείτε; Γιατί ξεχνάτε τόσο εύκολα και κάνετε αλλεπάλληλες κυβιστήσεις μέσα σε λίγα 48ώρα.

Γιατί  κέρδισε ο Ολυμπιακός και αυτή την ψηφοφορία 14-4;

Αφού δεν θυμάστε να θυμίσουμε εμείς…

«Γ.Β.«Παρακαλώ…»

Β.Μ. «Έλα να σου πω κάτι…»

Γ.Β. «Έλα Βαγγέλη…»

Β.Μ. «Δύο πράγματα. Σημείωσέ το. Θέλω να πάρεις τον… αυτόν που μιλάει στον Πανιώνιο να σπρώξουμε τον Ελευθερόπουλο, μήπως τον πάρουνε προπονητή εκεί…».

Θέλετε και άλλα; Να θυμίσουμε συγγενικά πρόσωπα σε άλλες ΠΑΕ; Να θυμίσουμε άλλους που βοηθήθηκαν να ανέβουν κατηγορίες; Σωτήριες-μεταγραφές που θυμίζουν δάνεια; Να θυμίσουμε προέδρους που κατέβαιναν από τον Βορρά κάθε Τρίτη και πήγαιναν κατευθείαν στο λιμάνι; Άλλους που έπαιρναν εκεί τηλέφωνο για τους διαιτητές των αγώνων τους; Άλλους που ενημερώνονταν για αποφάσεις επιτροπών; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΑ;

Όσοι ΠΑΟΚτσήδες έχουν παράπονο από το 14-4, λογικά προτείνουν στους παράγοντές της ομάδας τους, να συμμετέχουν στα ίδια παιχνίδια όπως οι άλλοι! Και να αποκτήσουν φίλους-υποτακτικούς με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τίμημα! Έτσι δεν είναι;

Λογικά αν ακούσουν σε κανένα ηχογραφημένο τον Βρύζα ή τον Αγγελίδη ή τον Σαββίδη να «στήνουν» διαιτητές, αποφάσεις, αγώνες, κτλ δεν θα προβληματιστούν! Θα πανηγυρίζουν…  

Είναι μερικοί σε αυτή την ομάδα τόσο περίεργοι…

(Γράψαμε και εμείς κάποτε για τις πολλαπλές σφαλιάρες Μαρινάκη στον Σαββίδη, αλλά από τότε «έριξε» και ο Ιβάν κάτι «κεφαλιές» στον άλλον, που ήταν όλες δικές του. Έρχονται κι’ άλλες… Από εκεί που δεν θα τις περιμένει…).   

Πάμε από την αρχή και πάλι: Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε ένα απίστευτα βρώμικο προϊόν! Εδώ όπου κυριαρχεί ένα τεράστιο σύστημα το οποίο δουλεύει για να βάλει βάσεις πάνω από 15 χρόνια. Αυτό δεν πέφτει σε 10 μήνες ή σε ένα χρόνο. ΜΠΟΡΕΙ (σε αυτή την χώρα) ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ! Μπορεί να αλλάξει μόνο η ηγεσία…

Ναι… Συμφωνούμε ότι ο ΠΑΟΚ όφειλε (επιβάλλονταν δηλαδή…) να κάνει πολλά παραπάνω εναντίον τους. Έστω και αν αυτοί ως αντίποινα του «έκλεβαν» βαθμούς πλέι οφ, σαν βαθμούς πρωταθλήματος… (Ακόμη και τότε όμως η υπεράνω –λέγεται και κομπλεξική-  ποδοσφαιρική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, τα έβαλε με την ομάδα επειδή έχασε ένα ματς –στην Τρίπολη- από τα έξι των πλέι οφ και όχι επειδή μία  από τις επιτροπές που ακούσαμε πως λειτουργούν, του έκλεψαν βαθμούς πέντε αγώνων της κανονικής περιόδου!)   

Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να τους κυνηγάει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Όπως κάνουν κάποιοι (ελάχιστοι) γραφικοί και απροστάτευτοι στα ΜΜΕ! Έχετε δίκιο ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρίσκει στοιχεία καθημερινά για να τους καταγγέλλει.

(Δεν έχετε δίκιο βέβαια γιατί δεν ξέρετε και τι άλλο μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για να τους πλήττει, μια και αυτά δεν λέγονται.) 

Όλα δεκτά… Η φωνή, τα επιχειρήματα, οι καταγγελίες, τα στοιχεία, ο έλεγχος, οι παρεμβάσεις…

Αλλά όχι και να τα βάζουμε με τον ΠΑΟΚ επειδή δεν γίνεται πιο βρώμικος από αυτούς… Όχι και να τα βάζουμε με τον ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να πληρώσει και να απειλήσει και να ελέγξει και να εκφοβίσει και να ξεφτιλίσει (πόσους και πόσους…) έτσι ώστε να πανηγυρίζει για αποτελέσματα που θυμίζουν πόλο…

ΕΛΕΟΣ!!   

  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ