Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεγάλη νίκη – μέτρια εμφάνιση

Απόψε ο ΠΑΟΚ με τη νίκη στην Τσεχία έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στην φάση των 32 του Europa League.

Editorial

Μεγάλη νίκη – μέτρια εμφάνιση

«Μεγάλη νίκη – μέτρια εμφάνιση», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αλλά σε τέτοιο ευρωπαϊκό επίπεδο αγώνων, σημασία έχουν οι βαθμοί και η νοοτροπία να στέκεσαι όρθιος ακόμη και στις μέτριες βραδιές σου.

Μεγάλη λοιπόν νίκη γιατί σε τέτοιο όμιλο έχεις ήδη έναν βαθμό απέναντι στο ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση και τρεις βαθμούς μέσα στην έδρα του κυριότερου ανταγωνιστή σου για την πρόκριση. ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα έκαναν απόψε με τις νίκες τους μεγάλο βήμα, δεδομένου και πως η Λίμπερετς με την Καραμπάκ έμειναν στο Χ στην πρεμιέρα.

Μεγάλη νίκη είναι η αποψινή ΚΑΙ επειδή η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό. Ανοιξε το παιχνίδι, πήρε ψυχολογία ο αντίπαλος, παρ’ όλ’ αυτά η ομάδα ισοφάρισε, ξεπέρασε το (μεγάλο) κακό της διάστημα και γύρισε τον αγώνα. Εχει ανάγκη τις νίκες στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, τόσο για να επιστρέψει σε καλές βαθμολογίες και να έχει καλές μελλοντικές κληρώσεις, όσο και για να πείσει τον εαυτό του και τους αντιπάλους πως είναι κοντά στην μεγάλη διοργάνωση, δηλαδή στο Champions League.

Ας φύγουμε, όμως, από τα μεγάλα κι ας πάμε στα μέτρια. Ο ΠΑΟΚ απόψε προβλημάτισε. Δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, δεν κέρδισε ούτε λεπτό το κέντρο, δεν είχε περισσότερους από 3 διακριθέντες, κι αυτοί ήταν κυρίως αμυντικοί. Απόψε στο Λίμπερετς είδαμε μια ομάδα με περισσότερη ποιότητα από τον αντίπαλο να «πνίγεται σε μια κουταλιά νερό». Και να σκεφτείς πως αυτοί δήλωναν ασθενείς κι εμείς έτοιμοι. Αυτοί χωρίς αγώνα κι εμείς με ρυθμό. Δυστυχώς δεν φάνηκε στιγμή αυτό στον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε κόντρα στη ροή και νίκησε με γκολ στην πρώτη και μοναδική κανονική σέντρα του Λέοβατς.

Είπα Λέοβατς και θυμήθηκα πόσοι πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Μαζί με τον Κροάτη και ο Σάκχοφ, ο Μάτος, ο Ροντρίγκεζ, ακόμη και ο Τσίμιροτ, έπαιζαν λες και αυτοί ήταν σε καραντίνα τις προηγούμενες μέρες κι όχι οι Τσέχοι. Ευτυχώς οι αλλαγές του Ιβιτς άλλαξαν κάπως τη ροή του αγώνα. Κυρίως ο Μυστακίδης αλλά και η απόφαση να μπει ο Τιάμ, άλλαξαν την εικόνα του ΠΑΟΚ την κατάλληλη στιγμή κι αν ο Γκάρι είχε, έστω και στο φινάλε λίγο καθαρό μυαλό, θα φεύγαμε με το 1-3 και θα τραβούσαν τα μαλλιά τους οι Τσέχοι (οι οποίοι τα τραβάνε και τώρα βέβαια μην μπορώντας να πιστέψουν πως έχασαν αυτό το παιχνίδι).

Μπράβο λοιπόν στον Ιβιτς, μπράβο και στον Κλάους για τα δύο γκολ. Μπράβο στον Τζαβέλλα για την συγκινητική εμφάνιση (ακόμη απομακρύνει μπάλες με τα πόδια, το κεφάλι, με κάθε δυνατό τρόπο…). Μπράβο και στον Παναγιώτη Γλύκο για την ασίστ και το πρώτο γκολ, σχεδόν από το πουθενά. Αλλά μέχρι εκεί… Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να πρωταγωνιστήσει φέτος, πρέπει να δείξει βελτίωση, πρέπει να βρει νέους τρόπους παιχνιδιού. Πρέπει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας στο οποίο τον χαρήκαμε, όποτε τον είδαμε.

Απόψε ανησύχησα για τα χαφ μας. Οχι για την απόδοσή τους αλλά για την βεβαιότητα πλέον ότι δεν επαρκούν αριθμητικά σε τέτοιο ρυθμό αγώνων, ειδικά στα τέλη του Οκτώβρη αλλά και τον Δεκέμβριο. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ψάχνουν ήδη ένα καθαρό 6άρι να μοιραστεί τον δεύτερο γύρο με τον Κάνιας και ένα 8άρι τύπου Πάμπλο Γκαρσία για να δώσει κάτι που δεν έχουν και δεν μπορούν να δώσουν τα παιδιά που ήδη διαθέτουμε.

Σκέφτομαι κλείνοντας πως για τον Κλάους δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα έχει φέτος μια σταθερή πορεία με αρκετά γκολ, μεγάλη βοήθεια στο πρέσιγκ και σωστή, αρχηγική παρουσία στο εσωτερικό της ομάδας μας. Το θέμα ήταν να το καταλάβει αυτός και χαίρομαι γιατί βλέπω πως το κατάλαβε. Κάποιοι ας συνεχίσουν να στήνουν εκπομπές πάνω στην απαξίωση: Για τον Κλάους, τον Γλύκο, τον Τζαβέλλα. Γούρι μας πάει! Η μιζέρια τους κάνει το σύμπαν να τους τρολάρει. Αν και κάθε σύμπαν που σέβεται τον εαυτό του, αν θέλει να τους τρολάρει όλους αυτούς τους «πουθενάδες των FM» (ένας παλαίμαχος του Ολυμπιακού έμαθα πως πιάνει και το PAOK24 στο στόμα του) θα πρέπει να τους φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Πασιένσια του Ολυμπιακού, τον Στυλ ή τον Λεάλι (που έκανε απόψε την έξοδο του Μεσολογγίου), τον Μποτία και τον Ιβανόφ! Αλλά μάλλον λυπάται τους υπολοίπους κανονικούς φιλάθλους που είναι και η τεράστια πλειοψηφία, απλώς δεν γκαρίζουν!

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη φύγει από το Λίμπερετς. Αποστολή εξετελέσθη. Εχουμε κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή στη Βέροια και η νίκη είναι μονόδρομος για να δουλέψουμε το επόμενο 15θήμερο με ηρεμία όσα περισσότερα «στραβά» (από αυτά που σημειώσαμε) μπορούμε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι τελείωσε το ευρωπαϊκό ταξίδι (vid)

Όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε του Δικεφάλου με 2-0 στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα...

https://www.youtube.com/watch?v=bztWTPyJ8H8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναβολή στην αναβολή για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Άνω - κάτω το πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Άστον Βίλα την Μ. Πέμπτη στις 2/5.

Αυτό σημαίνει ότι η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που ήταν προγραμματισμένη για την Μ. Τετάρτη στις 1/5, θα αναβληθεί εκ νέου!

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 8/5.

Μένει λοιπόν να φανεί πώς θα σχηματιστεί το καλεντάρι, μετά και τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Η απογοήτευση να μετατραπεί σε δύναμη»

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Περήφανος για τα όσα έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε ότι πρέπει η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς και πήραν δίκαια την πρόκριση. Κάναμε καλά παιχνίδια με δυνατές ομάδες. Είναι μια απίστευτη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε τρία χρόνια φτάσαμε δύο φορές στους οκτώ.

Σήμερα παίξαμε με έναν αντίπαλο με άλλο τρόπο παιχνιδιού, που έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, άλλη φιλοσοφία παιχνιδιού, πέρσι είχε παίξει στο Champions League, έχει άλλη αυτοπεποίθηση και γνώση να αντιμετωπίσει τέτοια παιχνίδια.

Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει γι' αυτά τα παιχνίδια. Δε θέλω να συζητήσω το γιατί. Είχαμε όμως κάποιους παίκτες άρρωστους, κάποιους άλλους που ήταν εκτός. Κάποιοι μπήκαν στο γήπεδο ενώ ήταν ακόμα άρρωστοι. Δεν μπορούσαμε να είμαστε στο 150% όπως σε άλλα παιχνίδια.

Σε τέτοια ματς μπορεί να κερδίσεις ή να προκριθείς εάν εκμεταλλευτείς στιγμές. Εάν στο πρώτο ματς βάζαμε ένα γκολ στις αντεπιθέσεις που είχαμε παρά το γεγονός ότι η Μπριζ ήταν καλύτερη ή αν μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση που μετά ήρθε το δεύτερο γκολ της Μπριζ, τότε θα μπορούσε να ήταν άλλο παιχνίδι.

Είμαι περήφανος για την ομάδα, για ότι έχουμε κάνει. Δεν έγινε ποτέ στον ΠΑΟΚ να παίξει προημιτελικούς μέσα σε τρία χρόνια δύο φορές. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ.

Το επίπεδο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο ρυθμός, η ένταση, η ταχύτητα των παικτών και των ομάδων στην Ευρώπη δεν είναι ίδια με την Ελλάδα που εδώ παίζει μεγαλύτερο ρόλο το συναισθηματικό κομμάτι.

Έχοντας την εμπειρία στην Ευρώπη πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει για να παλέψουμε για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό να μετατραπεί σε δύναμη για να παίζουμε με το 150% στα παιχνίδια και να παλεύουμε μέχρι τέλους

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ