Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Αυγενάκης – GATE στο πιάτο σας

Τί ζούμε; Μία καταγραφή των γεγονότων, με τον ιδιαίτερο τρόπο μου, μπορεί να περιγράψει τη λέξη που εμφανίστηκε στη ζωή μας το περασμένο καλοκαίρι. Την κανονικότητα.

Σταύρος Κόλκας

Το Αυγενάκης – GATE στο πιάτο σας

Η κανονικότητα ήταν η λέξη που χρησιμοποιήθηκε από τη νυν κυβέρνηση για να πάρει τις εκλογές. Ουσιαστικά μπορούσες να τη μεταφράσεις ως «ας φύγουν αυτοί οι άμπαλοι πριν μας καταστρέψουν και να αναλάβουμε εμείς που ξέρουμε τη δουλειά». Αυτή ήταν η κανονικότητα.

Επειδή βέβαια η δεξιά δεν κυβέρνησε για πρώτη φορά τη χώρα, η κανονικότητά της ήταν σε πρώτη φάση μία υπενθύμιση του πως κινούνταν. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν άλλωστε, εκτός και αν μας διαψεύσει μελλοντικά που για το καλό του τόπου μακάρι να το κάνει.

Να δούμε λοιπόν την ποδοσφαιρική κανονικότητα. Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στη ΓΓΑ τον Λευτέρη Αυγενάκη. Παιδί της Ντόρας, κουμπάρας του Μαρινάκη και με ξεκάθαρο ρόλο από την πρώτη μέρα που ανέλαβε.

Πρώτο κομμάτι που ασχολήθηκε, να σπάσει τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα τηλεοπτικά. Ο ΠΑΟΚ με το καλημέρα, έχει θέμα στο FFP και δεν μπορεί να κινηθεί στις μεταγραφές όπως θέλει, τη στιγμή που έχει αλλάξει προπονητή και πρέπει να προσαρμόσει το ρόστερ του στα θέλω του.

Ο πρόλογος κλασικός, αφού ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πληρώνει ανώνυμες εταιρίες. Βέβαια πρόσφατα, δόθηκαν κάτι εκατομμύρια στη σειρά Άγριες Μέλισσες και άλλες, που ανήκουν σε ιδιωτικά κανάλια, ενώ για την κρατική τηλεόραση έγιναν ντίλια με μυθικά νούμερα όπως το κόστος της παραγωγής και η μισθοδοσία της Όλγας Τρέμη.

Ο στόχος Αυγενάκη εκτός από τη ζημιά στον ΠΑΟΚ βέβαια, ήταν και το μονοπώλιο της Νόβα, η οποία λίγο μετά θα περνούσε στον έλεγχο του Ευάγγελου Μαρινάκη, έστω και άτυπα.

Και ο ΠΑΟΚ λοιπόν εγκλωβισμένος μεταγραφικά και ο Μαρινάκης με δυναμική στη συνδρομητική τηλεόραση η οποία απευθείας συμφώνησε με τον Άρη έτσι ώστε τα φιλαράκια να μη μείνουν άστεγα.

Και επειδή γίνεται κουβέντα αυτή τη περίοδο για επιρροή, δεν υπάρχει μεγαλύτερη από μία ομάδα να ελέγχει την χρηματοδότηση πολλών άλλων. Ο Βόλος για παράδειγμα που τόλμησε να πάρει ισοπαλία, κατήγγειλε μέσω του δημάρχου του Αχιλλέα Μπέου πως υπάρχει παύση πληρωμών από τη συνδρομητική. Αν θέλεις, κόψε βαθμούς.

Αφού έχει στρώσει το χαλί στο μεγάλο αφεντικό σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ, ο Αυγενάκης στις δημόσιες τοποθετήσεις του θυμίζει κυρ Σάββα. Έχει προλάβει να προσλάβει τον υπάλληλο του Μαρινάκη ως υπεύθυνο επικοινωνίας του, τον Βαγγέλη Μπραουδάκη, ενώ υπάρχει και μία πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί, πως ένας αστυνομικός που τον φυλάει, είναι ο πρώην του Μαρινάκη επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη τη χρονιά ο Ολυμπιακός είναι αυτός που σηκώνει τους τόνους για ότι καις να συμβαίνει, ο Αυγενάκης υιοθετεί, ενώ αποφεύγει να αναφέρει τη λέξη Τζήλος. Μία υπόθεση, καταχωνιασμένη στα συρτάρια εδώ και 14 μήνες, ενώ υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Και εννοείται πως αυτό συμβαίνει για να περάσει το μήνυμα και στους υπόλοιπους διαιτητές. Να μη στεναχωρηθεί ξανά το αφεντικό.

Παραμονές του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ενώ οι Θεσσαλονικείς είναι κατά των επαφών πριν την αναμέτρηση, ο Αυγενάκης δέχεται στο γραφείο του τον Καραπαπά, τη Σουλούκου και δεν ξέρω και εγώ ποιον άλλο. Θέμα συζήτησης άγνωστο, απλά έβγαλαν ότι βόλευε. Στο ντέρμπι, η αποστολή του ΠΑΟΚ δέχεται επίθεση οργανωμένη από τη ΠΑΕ Ολυμπιακός, όμως δεν ιδρώνει το αυτί του Αυγενάκη. Καμία τοποθέτηση, καμία ανάληψη ευθυνών που έχει νομιμοποιήσει με τη στάση του αυτό το μόρφωμα.

Οι τόνοι συνεχίζουν να ανεβαίνουν και φτάνουμε στη καταγγελία του Ολυμπιακού για τη σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθη. Κατασκεύασμα του καναλιού του Μαρινάκη, με την ΕΕΑ να πρέπει να κάνει μία εισήγηση. Δύο αλλαγές προσώπων μετά την καταγγελία καθ υπόδειξη Αυγενάκη, όμως αυτό είναι το λιγότερο. Με αυτά που έχουν προηγηθεί, δε νομιμοποιείται να αποφασίσει καμία επιτροπή που ανήκει σε ένα Υπουργείο. Έχει αποδειχτεί παραδοσιακά πως είναι ελεγχόμενος.

Εκεί λοιπόν οι δύο του Αυγενάκη ψηφίζουν υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθη, όπως και ο Αρκούδης, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι αυτός που έψαχνε μεροκάματο. Θα περιμένω να τοποθετηθεί στον εισαγγελέα ο Παναγόπουλος.

Η 4η η Μαρούπα, έκανε έρευνα στη Ξάνθη από μόνη της και έμαθε τι γίνεται. Η αλητεία της στημένης επιτροπής να βγάλει την απόφασή της – εισήγηση την ώρα που ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε το παιχνίδι απέναντι στον Βόλο, είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί σε χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Σε ένα γήπεδο που είναι γονείς με τα παιδιά τους, πολλά νεαρά παιδιά που το αίμα τους  βράζει και χιλιάδες κόσμος που έχει σιχαθεί αυτές τις πρακτικές, οι αλήτες αυτοί επέλεξαν το συγκεκριμένο τάιμινγκ. Ευτυχώς η εισαγγελία αντιλήφθηκε πόσο σοβαρό είναι το θέμα και παρενέβη.

Ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει πως μέλος της ΕΕΑ πήγε σε σπίτι νομικού του Μαρινάκη μία μέρα πριν την εκδίκαση, στο οποίο πήγαν 11 το βράδυ και η Σουλούκου με το παρεάκι της, καταγγέλλει πως το σκεπτικό της απόφασης το γράφει ο ίδιος ο Ολυμπιακός, επιτίθεται ευθέως στον Αυγενάκη χαρακτηρίζοντάς τον υπάλληλο του Μαρινάκη και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αντίδραση.

Η κυβέρνηση, αφού άφησε τον Αυγενάκη να αλωνίζει για έξι μήνες, προχώρησε στον παραγκωνισμό του και ψήφισε μία αλλαγή του νόμου πάνω στην εισήγηση που ουδείς μπορεί να υποστηρίξει νομικά. Ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται ευνοημένος και ο Ολυμπιακός αδικημένος.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός παίρνω πάνω του το παιχνίδι και στέλνει τον Γεραπετρίτη να μιλήσει με την ΟΥΕΦΑ για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη πρώτη διαρροή υπάρχει η αίσθηση πως πάμε για προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Την οποία θέλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος δημιουργεί ΟΛΑ τα προβλήματα. Σήμερα το μάζεψαν γιατί από την ΟΥΕΦΑ θα αναρωτήθηκαν προφανώς ποιο είναι το πρόβλημα. Μιλάμε για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της σύγχρονης ιστορίας, με ελάχιστα και μοιρασμένα διαιτητικά λάθη και ενδιαφέρον σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια.

Και ας δούμε λοιπόν τι έχει καταφέρει η κυβέρνηση από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, με τον Αυγενάκη βέβαια κεντρικό πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός ελέγχει τα τηλεοπτικά, άρα πολλές ομάδες που είναι το 60-70% των τηλεοπτικών. Έχει τεθεί θέμα παρέμβασης ξένων στην ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα μέσα από μία στημένη υπόθεση. Η τοξικότητα πέφτει όλη πάνω του μιας και ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν μπλέκουν λες και δεν θα έρθει πάνω τους σε κάποια φάση, ενώ Άρης και Κούγιας ψάχνουν αφορμές να συμπληρώνουν τις πρακτικές του Ολυμπιακού, αφού οι ηγέτες των δύο συλλόγων συνδέονται επαγγελματικά – συναισθηματικά με τον Μαρινάκη.  

Παράλληλα, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης πούλησαν για ακόμη μία φορά τον τόπο τους, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια από την πλευρά τους να βγούνε γραφικοί όσοι διαδηλώνουν για το ποδόσφαιρο. Δεν έχουν κάνει καν μία προσπάθεια να ενημερωθούν από τη δική μας πλευρά, κάτι που φαίνεται από τις στείρες δημόσιες τοποθετήσεις τους. 

Όμως με όλα τα παραπάνω, το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αφορμή. Το θέμα είναι κοινωνικό και είναι πάρα μα πάρα πολύ σοβαρό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση "τίτλος".

Το PAOK24 σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoximan Super League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απάντησε ο Πινέδα για το 1-1 (vid)

Με ατομική ενέργεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Γρήγορη απάντηση της ΑΕΚ στο προβάδισμα του ΠΑΟΚ με τον Κωνσταντέλια.

Ο Πινέδα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν.

Με σουτ που έκανε κέρδισε τον Κοτάρσκι με τη μπάλα πρώτα να πηγαίνει στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-1 στο 9ο λεπτό.

Δείτε και τα δύο γκολ που έχουν μπει έως τώρα στην Τούμπα...

[video width="960" height="540" mp4="https://www.paok24.com/wp-content/uploads/2024/04/paok1.mp4"][/video]

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκρυψε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και 1-0! (vid)

Τους «κάρφωσε» ο Κωνσταντέλιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό.

Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

https://twitter.com/ClaroSports/status/1784625321536520556

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ