Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυθόρμητο ξέσπασμα ή στοχευμένη έκρηξη

Ο Ηλίας Καπράλος μέσα από το blog του σχολιάζει τις δηλώσεις του πανέξυπνου, αλλά πάντοτε καταστροφικά παρορμητικού Γιώργου Δώνη σε μία εποχή που οι πρωταγωνιστές θα πρέπει να προσέχουν πολύ περισσότερο τα λόγια τους.

Ηλίας Καπράλος

Αυθόρμητο ξέσπασμα ή στοχευμένη έκρηξη

Και εκεί που είχαμε να παρακολουθούμε όλη την πολιτική του Ολυμπιακού, για τις μετοχές και τις λοιπές λαϊκίστικες αηδίες, ξαφνικά μπαίνει στο παιχνίδι το 10λεπτο “έκρηξης” του Γιώργου Δώνη. Ποιος είναι όμως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού; Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας ικανότατος κόουτς, με σωστή σκέψη για το ποδόσφαιρο και στιγμές έντασης που τον έχουν κρατήσει μακριά από το μεγάλο βήμα. Επίσης το “τρένο” είναι και ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Άλλωστε δεν γίνεται να έχεις βγάλει τόσα χρήματα από το ποδόσφαιρο και να μην είσαι εύστροφος.

Στην καριέρα του έχει κάνει πολλά. Ειδικά σε ομάδες που δεν είχαν ρίσκο και πίεση, όπως οι πρώτες χρονιές στην ΑΕΛ και στον Ατρόμητο. Τότε που έφτασε σε τρεις τελικούς κυπέλλου, κατέκτησε τον έναν και έσωσε δύο φορές την κατηγορία, ειδικότερα με την ΑΕΛ, χάρις σε ένα αυτογκόλ του Καραμανλή στο γήπεδο της Καλαμαριάς. Είτε στην ΑΕΚ όμως, είτε στον ΠΑΟΚ, είτε στον ΑΠΟΕΛ, είτε ακόμα και στον προβληματικό Παναθηναϊκό, κατάφερε να δημιουργήσει αντιπάθειες σε αντιπάλους, αλλά και σε οπαδούς της ομάδας του. Το πέρασμα του από ομάδες της Ασίας, προφανώς και δεν μπορεί να σχολιαστεί, μιας και εκεί τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.

Στα δικά μας τώρα και μετά από ένα παιχνίδι υψηλής έντασης, που ξεκίνησε ο ίδιος ο πάγκος του Παναθηναϊκού, μας μίλησε για μία συμμορία που κυνηγά τον Παναθηναϊκό. Βέβαια ξέχασε ότι η ίδια ΕΠΟ, η ίδια Superleague και οι 3 έτερες μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ), είχαν ψηφίσει να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην μεγάλη κατηγορία, με φωτογραφική αλλαγή των κανονισμών μεσούσης της περιόδου… Και μέσα σε όλα ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μιλώντας και για τον παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έπεσε σε τόσες αντιφάσεις που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επικίνδυνος. Εξ αρχής μίλησε για τα λεπτά των καθυστερήσεων. Τραυματισμοί (Ινσούα και Δώνης), κάρτες για καθυστέρηση (Διούδης) και οι 4 αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, άνετα χωρούν τα λεπτά και σίγουρα δικαιολογούν και τα δευτερόλεπτα που άφησε να παιχτεί το παιχνίδι ο Σλοβένος ρέφερι.

Επίσης, το πέναλτι που χαρακτήρισε αμφισβητούμενο ο προπονητής του Παναθηναϊκού για την στιγμή της αναμέτρησης, αναιρεί τα ίδια τα λεγόμενα του. Δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για τις κόκκινες που κακώς δεν δόθηκαν σε Μανιάτη και Ουάρτνα, με τη δικαιολογία ότι μάλλον υπήρχε δυναμόμετρο και βάζεις στη λογική της χρονικής στιγμής μία παράβαση που έκανε πάνω στο βηματισμό ο Κουρμπέλης μετά από ένα 90λεπτο. Τέλος, το μεγαλύτερο του ψέμα, ήταν το φάουλ στον Περέα. Ναι όντως μπορεί άνετα να δοθεί, αλλά δεν έγινε ένα λεπτό πριν το πέναλτι, αλλά όταν συμπληρώθηκε το 90λεπτο, δηλαδή 5 λεπτά νωρίτερα, αλλά το βασικότερο λάθος του, ήταν η στοχοποίηση του 4ου διαιτητή. Η φάση έγινε μπροστά στον βοηθό, αλλά ο Έλληνας τεχνικός επιτέθηκε φραστικά και απώθησε τον τέταρτο διαιτητή. Κι όμως το φάουλ έπρεπε να δώσει ο βοηθός που είναι από την Σλοβενία και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Γιώργου Δώνη, ίσως ανήκει στη συμμορία της Λουμπλιάνας που δεν θέλει τον Παναθηναϊκό στα play-off.

Τέλος, όσο αφορά τη διάσταση που πήρε το θέμα, ο Γιώργος Δώνης ήξερε πολύ καλά πώς το πλάσαρε. Εξ αρχής επιθετικά και όταν είδε ότι οι ερωτήσεις ήταν to the point, “γύρισε το μπιφτέκι” και μίλησε για τις καλές διαιτησίες των ξένων ρέφερι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και θέλησε να μιλήσει και για ποδόσφαιρο, ενώ ο ίδιος το έβαλε σε δεύτερη μοίρα. Επίσης, σε μία εποχή, που η πλευρά του Ολυμπιακού περιμένει στην γωνία για να κάνει σημαία της και το τελευταίο ανάποδο πλάγιο, ο Γιώργος Δώνης που ξέρει πόσο κακό έχει κάνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο η πολιτική του Ολυμπιακού και κόντρα στον ΠΑΟΚ που έχει παλέψει για να έχει ο Παναθηναϊκός αγώνες με ξένους διαιτητές θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, μόνο και μόνο για λόγους ευθιξίας.

Άραγε εάν έχει μία αντίστοιχη διαιτησία στο Καραϊσκάκη, θα έχουν την ίδια προκλητική συμπεριφορά στον αντίπαλο πάγκο και στην κερκίδα από πίσω τους, ή θα είναι πιο ήρεμος, κόντρα στην ομάδα που η δικηγόρος του έχει καίρια θέση;

ΥΓ Στο μπάσκετ μετά τη νίκη επί του Ήφαιστου, οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και κόντρα στην Ντιζόν, ο ΠΑΟΚ έχασε στην τελευταία επίθεση από την γαλλική ομάδα που είχε 3-0 στην Ευρώπη και 6-1 στην Γαλλία. Παρόλα αυτά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί στο 150% και να μην απογοητευτεί κανείς στο επόμενο κύμα δύσκολων αγώνων.

ΥΓ 2 Το αήττητο σερί κάποτε θα σπάσει. Αυτό θα πρέπει όλοι να το θυμούνται, αλλά όσο γίνεται εμμονή, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα να χαθεί ο κύριος στόχος…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δε ξεχνά… Αθάνατος!»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο... Κανείς δεν ξεχνά... Αθάνατος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ